Közmédia

Nettó 340 millióba kerülnek a kártyás kapuk az MTVA-székházban

Fejleszti beléptetési rendszerét a közmédia a Kunigunda úti székházában. A kivitelezésre kiírt pályázat nyertesét a napokban tették közzé az ekr.gov.hu-n. Eszerint a TVT Vagyonvédelmi Zrt. nettó 339 millió forintért végezheti el a munkálatokat. A cég egyedüli tulajdonosa Móró Lajos, akinek szőlőbirtoka is van a kormányzati körökben népszerű Etyeken. A TVT Zrt. korábban is kapott megbízásokat az MTVA-tól, összesen több mint 1 milliárd forint értékben.

Ahogy azt nemrég megírtuk, elektronikus beléptető rendszer bővítésére írt ki közbeszerzési eljárást a közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentum szerint a fejlesztést az MTVA Gyártóbázis Kunigunda útja 64. szám alatti telephelyén végzik majd el. Az ajánlattételi határidő november 2-án járt le.

Cikkünk megjelenésének idején még nem volt eredménye az eljárásnak, de a napokban közzétett bírálatból kiderült, hogy két cég adott be érvényes ajánlatot: az Aviton Gyengeáramú Tervező és Kivitelező Kft., valamint a TVT Vagyonvédelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Alacsonyabb árajánlatával utóbbi lett a befutó, így a

TVT Vagyonvédelmi Zrt. nettó 339,8 millió forintért végezheti el a munkát.

A TVT feladata lesz többek között a jelenlegi beléptető rendszer vezetékes belépési pontjainak áthelyezése és bővítése, valamint az A, B, C irodaépületek helyiségeiben vezeték nélküli belépési pontok kialakítása (összesen 570 db). A műszaki leírást „magyarra lefordítva” az derül ki – legalábbis egy általunk megkérdezett szakértő szerint –, hogy kártyás beléptető rendszer lesz az épületben, vagyis lehet majd tudni, ki, mikor és merre jár az intézményben.

Több mint 500 beléptető pontot alakítanak ki a közmédia Kunigunda úti székházában | atlatszo.hu

Bár az országban egymás után halasztják el a különböző állami beruzásokat, úgy tűnik, az évi 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédiának egyelőre nem kell spórolnia. Korábban közel nettó félmilliárd forintért új kapukat szereltettek be a Kunigunda úti gyártóközpontba, majd 30 millióért kerestek fizető tapsolókat, most pedig a Rádió 1 és a Kossuth 2 nevű stúdiókat fejlesztik 154 millió forintért.

Nem csak kapukban utazik

A budapesti céget, amely elnyerte a megbízást, 1996-ban alapították. Az épületgépészeti szereléssel foglalkozó, 21 fős kft. tavaly 1,5 milliárdos forgalmat bonyolított, a korábbi években 1 milliárd forint körül volt az éves bevétele. Az adózott eredmény 277 millió forint volt 2021-ben.

A cég egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Móró Lajos, aki a TVT mellett további 5 vállalkozásban érdekelt,

például szőlőbirtoka is van Etyeken, ahol többek között a borászati kormánybiztos Rókusfalvy Pálnak is. 

A TVT Vagyonvédelmi Zrt. egyébként már korábban is kapott állami megbízásokat: ők végezhették el az MTVA gyártóbázis tűzjelzőrendszerének cseréjét nettó 600 millió forintért, a Magyar Államkincstár távfelügyeleti rendszerének fejlesztését és korszerűsítését 125 millió forintért, de az MTVA Kunigunda úti székházának bejáratát is ők alakították át nettó 463,7 millióért.

Az éves szinten több mint 120 milliárd forintból működő közmédia pénzszórásáról itt írtunk:

154 millióból tovább épül-szépül a közmédia Kunigunda úti épülete, és még fűtés is lesz | atlatszo.hu

A közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közönség biztosítására írt ki tendert a közelmúltban. Az éves szinten 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédia alkalmanként akár 200 „tapsolót” is kérhet a nyertes cégtől. Az MTVA a közönség tagjainak életkorát és nemét is meghatározhatja. A keretszerződés 12 hónapra szól majd.

Katus Eszter

Nyitókép: az MTVA Kunigunda úti székháza a Google térképén

Megosztás