Közmédia

154 millióból tovább épül-szépül a közmédia Kunigunda úti épülete, és még fűtés is lesz

Bár az országban egymás után halasztják el a különböző állami beruzásokat, úgy tűnik, az évi 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédiának egyelőre nem kell spórolnia. Korábban közel nettó félmilliárd forintért új kapukat szereltettek be a Kunigunda úti gyártóközpontba, majd 30 millióért kerestek fizető tapsolókat, most pedig a Rádió 1 és a Kossuth 2 nevű stúdiókat fejlesztik 154 millió forintért. Sőt, a közpénzből működő MTVA-nak még földgázra is futja.

Közbeszerzési eljárást írt ki a budapesti, Kunigunda útja 64. alatti gyártóbázisának fejlesztésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A felhívás szerint a „B” épületében, az I. emeleten alakítanák ki a Rádió 1 és a Kossuth 2 stúdiót. Ehhez építőipari és akusztikai munkákra is szükség lesz.

Először a Rádió 1 nevű stúdiót alakítják ki, amely a B111 és B112 helyiségek területén kap egy stúdiót és egy vezérlőt. Miután ezt átadták, a Kossuth 2 kerül sorra: új stúdiót, egy hírolvasó helyiséget és egy technikai helyiséget építenek a B109 és B110 helyiségek területén.

A leírásból többek között kiderül, hogy a nagy zajjal járó munkákat (pl. a fúrásokat) az üzemelő stúdiók közelsége miatt csak éjszaka, előre egyeztetett időpontban lehet végezni, és hogy az újonnan kialakítandó helyiségekben az ott tartózkodó személyek a belső hőmérsékletet saját maguknak tudják majd állítani termosztát segítségével.

A nyertes az A-Bau Építőipari Kivitelező Kft. lett, amely nettó 154 millió forintért vállalta a munkát. A kanadai tulajdonossal bíró cég alvállalkozókat is bevon a munkálatokba: a Csato-Bau Kft.-t, az Air-studio Pro Kft.-t. és Bartha Edina egyéni vállalkozót.

Ajtókra, tapsolókra és földgázra is futja

Ahogy azt nemrég megírtuk, a közpénzből működő MTVA közönség biztosítására is kiírt egy tendert a közelmúltban. A közmédia alkalmanként akár 200 „tapsolót” is kérhet a nyertes cégtől, sőt, a közönség tagjainak életkorát és nemét is meghatározhatja. A 30 millió forint értékű keretszerződés 12 hónapra szól, a megbízást a Casting Office Kft. nyerte.

Évi 30 millió forintért keres tapsoló közönséget a közmédia | atlatszo.hu

A közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közönség biztosítására írt ki tendert a közelmúltban. Az éves szinten 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédia alkalmanként akár 200 „tapsolót” is kérhet a nyertes cégtől. Az MTVA a közönség tagjainak életkorát és nemét is meghatározhatja. A keretszerződés 12 hónapra szól majd.

Pár hónappal korábban 6 db biztonságtechnikai kaput építettek be a Kunigunda úti gyártóközpontba, közel nettó félmilliárd forintért. Az átalakítással érintett helyszíneken (A és B épület) a meglévő forgóvillás átengedés helyett zsilipkapus átengedésre alkalmas kapuk lettek, valamint tolószárnyas automata üvegajtókat szereltek be. A munkálatokat a TVT Vagyonvédelmi Zrt. végezte.

És miközben az önkormányzatok egymás után jelentik be, hogy a megugró energiaárak miatt akár csődbe is mehetnek, a közmédiánál földgázra is futja. Az ekr.gov.hu-ra feltöltött dokumentumok szerint éppen most írnak alá egy szerződést az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel nettó 42,49 Ft/MJ-os áron a 2022. október 1-től 2023. október 1-ig tartó időszakra.

Katus Eszter

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Nyitókép: A Kossuth Rádió stúdiója az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisán. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Megosztás