Bezárás

Támogasd a független, hatalomellenőrző újságírást – add az 1 százalékod az Átlátszónak!

Évente mintegy 10 milliárd forintról nem rendelkeznek az adózók. Ne hagyd bent az 1 százalékot, inkább add oda az Átlátszónet Alapítványnak, és mi kiderítjük, hogy mire költi a többi 99 százalékot az állam. A személyi jövedelmadó (szja) 1% nyilatkozatodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 

18516641-1-42


Támogasd az Átlátszót szja 1% felajánlásával! Adószám: 18516641-1-42 Átlátszónet Alapítvány

Hogyan kell nyilatkozni az szja 1%-ról?

Az 1%-ról az EGYSZA elnevezésű lap segítségével lehet rendelkezni. Az Átlátszónet Alapítvány adószámával kitöltött EGYSZA nyilatkozatot vagy idekattintva az összes adatoddal kitöltve tudod letölteni.

A kinyomtatott nyilatkozatot lezárt borítékba kell helyezni, a borítékra pedig rá kell írni az adózó nevét, lakcímét és adóazonosító jelét, a leragasztásnál alá kell írni, betenni egy másik borítékba, és így azt elpostázni a NAV részére,ahova legkésőbb 2020. május 20-ig be kell érkezzen. A nyilatkozat postázási címe az állandó lakhely függvénye, a postázási címet innen lehet kinézni. Az 1%-ról való nyilatkozatot az adóbevallástól függetlenül megteheted, és érdemes is megtenni ezen a módon, mivel az idei évtől az adózók nagy része számára a NAV készíti el magát a bevallást, aminek nem része az 1% nyilatkozat.

Ha szeretnéd, hogy küldjünk neked kinyomtatott nyilatkozatot, kattints ide, és add meg az adataidat.

Ennél sokkal egyszerűbb online nyilatkozni: idekattintva ügyfélkapus belépés nélkül akár már ma is felajánlhatod az 1%-odat 1 perc alatt. Ha van ügyfélkapud, akkor pedig ezen a linken tudod pár egyszerű lépésben felajánlani az 1%-odat.

Ne feledd, utólag is leadhatod az 1% nyilatkozatodat: tehát ha már leadtad az adóbevallásod postán vagy az ügyfélkapun keresztül, de az 1%-ról még nem nyilatkoztál, tedd meg most, arra figyelj, hogy 2020. május 20-ig leadd vagy feladd a nyilatkozatod.

Miért az Átlátszónet Alapítvány?

2014-ben kértük először, hogy ajánljátok fel nekünk az szja 1%-át. Ezt azonban nem lehet közvetlenül az atlatszo.hu részére felajánlani, mert a kiadó nonprofit kft hiába közhasznú, nem lehet 1 százalékok címzettje. Mivel azonban sokan jelezték, hogy nekünk adnák az egyszázalékukat, megoldottuk hogy mégis legyen lehetőség arra, hogy a munkánkat ilyen módon is támogathassátok, ebben 2016-tól az Átlátszónet Alapítvány a partnerünk.

Ha más módon (is) szeretnéd támogatni az Átlátszó munkáját, csatlakozz az előfizetőkhöz, vagy böngészd át a további támogatási lehetőségeket!

Kormánypropaganda helyett hatalomellenőrző újságírás – adj 1 százalékot a független sajtónak! from atlatszo.hu on Vimeo.

Funktasztikus: Te melyik lennél, stróman vagy oligarcha? from atlatszo.hu on Vimeo.