Támogatom

Támogatom

A tartalmaink ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak, de az Átlátszó csak rád számíthat. Arra, hogy magadénak érzed a kezdeményezésünket, hogy fontosnak tartod, amit csinálunk, és mindezt ki is fejezed azzal, hogy lájkolsz bennünket, megosztod a cikkeinket – és ha lehetőséged van rá, egyszeri adománnyal vagy havi előfizetéssel is támogatod a munkánkat. Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Támogatás banki átutalással belföldről

  Támogatásokat az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. fogad a Raiffeisen Bank 12011265-01424900-00100007 bankszámlaszámán.
 • Támogatás bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

  Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz egyszeri vagy rendszeres támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.
 • Támogatás postai befizetéssel

  Szeretsz postára járni? Mostantól postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez “sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.
 • Támogatás banki átutalással külföldről

  Támogatásokat az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. fogad az alábbi számlaszámon: Raiffeisen Bank IBAN: HU04 1201 1265 0142 4900 0010 0007 SWIFT: UBRTHUHB
 • Havi 1000 forintos támogatás PayPallel

  Ha van PayPaled, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 1000 forintos támogatást nyújtani az Átlátszónak.
 • Havi 2000 forintos támogatás PayPallel

  Ha van PayPaled, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 2000 forintos támogatást nyújtani az Átlátszónak.
 • Havi 5000 forintos támogatás PayPallel

  Ha van PayPaled, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 5000 forintos támogatást nyújtani az Átlátszónak.
 • Egyszeri, tetszőleges összegű támogatás PayPallel

  Ha van PayPaled, akkor azon keresztül is van lehetőséged egyszeri, tetszőleges összegű támogatást nyújtani az Átlátszónak.
 • Támogatás SZJA 1% felajánlásával

  Ha az 1 százalékodat az atlatszo.hu céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42
 • Támogathatsz bennünket a Benevity-n keresztül is

  Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.
 • Támogatás pólóvásárlással

  Már pólóvásárlással is támogathatod az Átlátszót. Többféle dizájn, sőt strandtáska is van.
 • Támogatás Bitcoinnal

  Küldd az adományod erre a Bitcoin-címre: 14xYQYVk9xSQwxAiN58HEMaUaox6eXbchq

Támogatási elveink

Az atlatszo.hu magánadományokból tartja fenn magát. Az átláthatóság érdekében az adományozók nevét és az adomány összegét, természetben nyújtott adomány esetében az adomány jellegét és értékét a honlapon közzétesszük.

A kis összegű, magánszemélyektől származó adományok esetében méltányolhatónak látjuk azokat az igényeket, hogy az adományozás ténye – az adományozó személyes élethelyzetére vagy más körülményeire tekintettel – ne kerüljön közzétételre, ezért az egy naptári évben összesen az előző év összbevételének 5%-át el nem érő összeget adományozók adatait csak külön ezirányú kérésük esetén tesszük közzé.

Az egy naptári éven belül összesen az előző év összbevételének 5%-át meghaladó adományok esetében a támogatóval külön szerződést kötünk, amelyben az adományozó külön is vállalja, hogy a szerkesztőség tevékenységére semmilyen befolyást nem gyakorol.

Nem fogadunk el adományt magyar kormányzati vagy önkormányzati szervezettől, közalapítványtól, köztulajdonban álló gazdasági társaságtól, párttól, párt által alapított alapítványtól, párt részesedésével működő gazdasági társaságtól, valamint – a nyilvánosan működő részvénytársaság kivételével – olyan jogi személytől, amelynek tulajdonosi vagy döntéshozói háttere nem átlátható.

Országgyűlési, helyi önkormányzati vagy európai parlamenti képviselőtől, valamint párt országos, területi vagy helyi választott tisztségviselőjétől csak abban az esetben fogadunk el adományt, ha – annak összegétől függetlenül – az adományozó hozzájárul a nevének, az adomány összegének, továbbá a jelölő szervezet megjelölésével képviselői vagy a párt megjelölésével tisztségének a honlapon történő közzétételéhez.

Az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. részére juttatott adományokról a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet A) fejezet 13. pontja szerinti igazolást állít ki, így azok a társasági adó szempontjából az adományozónál a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek minősülnek. Ezen túl, tartós adományozási szerződés esetében (legalább négy éven keresztül, évente legalább egy alkalommal, azonos vagy növekvő összegben nyújtott adomány) az adomány összegének 20%-ával a társasági adó alapja csökkenthető.

Jelenlegi és volt intézményi támogatóink

Sigrid Rausing Trust

Journalism Development Network

Google Digital News Innovation Fund

Fritt Ord

Open Society Foundations

Norvég Civil Támogatási Alap

Norwegian Embassy

Stichting Demokratie & Media

Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

Visegrad Fund