Támogatom

Támogatom

Az atlatszo.hu minden olyan állampolgárhoz szól, aki a közügyek iránt érdeklődik. Célunk, hogy történeteink minél többekhez eljussanak, tartalmaink ezért ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak. Ha magadénak érzed a kezdeményezésünket, támogathatod a munkánkat azzal, hogy lájkolsz, megosztod a cikkeinket – és havi rendszeres vagy egyszeri adománnyal is. Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Az atlatszo.hu oknyomozó újságíró műhely munkáját az Átlátszónet Alapítványon keresztül támogathatod.

 • Banki átutalással belföldről

  Adományokat az Átlátszónet Alapítvány forint bankszámlaszámára utalhatsz: 12011265-01425189-00100001

  Az utalás közleményébe kérjük írjad be, hogy "Adomány"
 • Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

  Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.
 • Postai befizetéssel

  Szeretsz postára járni? Mostantól postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez “sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.
 • Banki átutalással külföldről

  Adományokat az Átlátszónet Alapítvány bankszámlájára utalhatsz.
  SWIFT: UBRTHUHB
  IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
  IBAN (USD) HU36120112650142518900500009
  Raiffeisen Bank, H-1054 Budapest, Akadémia u. 6.
 • Havi 5400 forintos adomány PayPallal

  Ha van PayPalod, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 5400 forintos adományt beállítani az Átlátszónet Alapítványnak.
 • Havi 3600 forintos adomány PayPallal

  Ha van PayPalod, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 3600 forintos adományt beállítani az Átlátszónet Alapítványnak.
 • Havi 1800 forintos adomány PayPallal

  Ha van PayPalod, akkor azon keresztül is van lehetőséged havi 3600 forintos adományt beállítani az Átlátszónet Alapítványnak.
 • Egyszeri, tetszőleges összegű adomány PayPallal

  Ha van PayPalod, akkor azon keresztül is van lehetőséged egyszeri, tetszőleges összeget adományozni az Átlátszónet Alapítványnak.
 • SZJA 1% felajánlásával

  Ha az 1 százalékodat az atlatszo.hu céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42
 • Benevity rendszerén keresztül

  Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.
 • Pólóvásárlással

  Már pólóvásárlással is támogathatod az Átlátszót. Többféle dizájn, sőt strandtáska is van.
 • Havi előfizetés a Patreonon

  Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon
 • Kriptovalutával

  Küldd az adományod erre a címre: https://commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2

Támogatási elveink

Az atlatszo.hu magánadományokból tartja fenn magát. Az átláthatóság érdekében az adományozók nevét és az adomány összegét, természetben nyújtott adomány esetében az adomány jellegét és értékét a honlapon közzétesszük.

A kis összegű, magánszemélyektől származó adományok esetében méltányolhatónak látjuk azokat az igényeket, hogy az adományozás ténye – az adományozó személyes élethelyzetére vagy más körülményeire tekintettel – ne kerüljön közzétételre, ezért az egy naptári évben az előző év összbevételének 5 százalékánál alacsonyabb összeget adományozók adatait csak külön ezirányú kérésük esetén tesszük közzé.

Az egy naptári éven belül az előző év összbevételének 5 százalékánál magasabb adományok esetében a támogatóval külön szerződést kötünk, amelyben az adományozó külön is vállalja, hogy a szerkesztőség tevékenységére semmilyen befolyást nem gyakorol.

Nem fogadunk el adományt magyar kormányzati vagy önkormányzati szervezettől, közalapítványtól, köztulajdonban álló gazdasági társaságtól, párttól, párt által alapított alapítványtól, párt részesedésével működő gazdasági társaságtól, valamint – a nyilvánosan működő részvénytársaság kivételével – olyan jogi személytől, amelynek tulajdonosi vagy döntéshozói háttere nem átlátható.

Országgyűlési, helyi önkormányzati vagy európai parlamenti képviselőtől, valamint párt országos, területi vagy helyi választott tisztségviselőjétől csak abban az esetben fogadunk el adományt, ha – annak összegétől függetlenül – az adományozó hozzájárul a nevének, az adomány összegének, továbbá a jelölő szervezet megjelölésével képviselői vagy a párt megjelölésével tisztségének a honlapon történő közzétételéhez.

Az atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. részére juttatott adományokról a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet A) fejezet 13. pontja szerinti igazolást állít ki, így azok a társasági adó szempontjából az adományozónál a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek minősülnek. Ezen túl, tartós adományozási szerződés esetében (legalább négy éven keresztül, évente legalább egy alkalommal, azonos vagy növekvő összegben nyújtott adomány) az adomány összegének 20%-ával a társasági adó alapja csökkenthető.

Jelenlegi és volt intézményi támogatóink:

Zinc Network

Sigrid Rausing Trust

Global Anti-Corruption Consortium

EAT Project

Journalism Development Network

Google Digital News Innovation Fund

Fritt Ord

Open Society Foundations

Norvég Civil Támogatási Alap

Norwegian Embassy

Stichting Demokratie & Media

Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe

Visegrad Fund

Ha korábban az atlatszo.hu Nonprofit Kft. számára állítottál be rendszeres adományt, semmi ok az aggodalomra, a két szervezet szorosan együttdolgozik, így azzal is az atlatszo.hu munkáját támogatod.