vidéki lapszemle

Szépségverseny győztese felelhet Esztergom kommunikációjáért, Dél-Somogyról lemondtak

Esztergomlive.hu: Havi bruttó 700 ezer városkommunikációra és honlapüzemeltetésre

Esztergom polgármestere 2020 tavaszán döntött arról, hogy havi bruttó 700 ezer forintért megbíz egy céget, aminek a 2017-es Miss World Hungary az ügyvezetője. A két megbízás kommunikációról, az esztergom.hu honlap üzemeltetéséről és városmenedzsmentről szól. A 23 éves Koroknyai Virág azonban nem az egyetlen dekoratív fiatal, akivel Hernádi körülvehette magát megválasztása óta – írja a portál. A MOL vezér unokaöccse a város sportéletének vezetését az Exatlonból és a Dancing with the stars-ból is ismert kajakozóra, Tóth Dávidra testálta. Esztergom havi 600 ezres megbízási díjat utal a fiatalember szakmai munkájáért – mutatott rá az Esztergomlive.hu.

Debreciner.hu: Kósa Lajos és a DNS – Nagyot ment a politikus a debreceni önkormányzati tévében

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke január 27-én a DTV Köz-ügy című műsorának vendége volt – ezt szemlézte a Debreciner.hu. A fővárosozás és a brüsszelezés mellett az országgyűlési képviselő technológiai kérdésekről értekezett, de a vendéglátósokkal is viccelődött egy kicsit – írta a portál. Arról, hogy miért pont Debrecenben hozzák létre a vakcinagyárat, Kósa azt válaszolta: „Két helyszín jött szóba komolyan, a két főváros: Budapest, Debrecen. Most megvertük a másik fővárost, mert Debrecenben lesz” – idézte a politikust a portál.

Atádhír.hu: Se a 68-as felújítása, se az M9-es

Feladták Dél-Somogyra az utolsó kenetet – így kommentálta a térség egyik településének vezetője, hogy a több mint 10 éve ígért 68-as főút felújítását még tervbe sem vették, sőt, már az M9-es nyomvonalát is elvezették – írta meg az Atádhír.hu. „Dél-Somogyot leépítik ezzel” – mondta Péntek László, Segesd polgármestere. „Ha nem lesz megfelelő összeköttetésünk az autópályával, remény sem marad a munkalehetőségre”- tette hozzá. Más településvezetők is úgy vélik, ezzel leírták a térséget – mutatott rá a lap.

Makói Csípős.hu: Nem sok jóra számíthatunk Makó idei költségvetését illetően

Mucsi Tamás ellenzéki önkormányzati képviselő elmondta, a tervezetben nem szerepel az egyesületek, nyugdíjas klubok támogatása, de a járdaprogram is ki van húzva, a START-járdaprogramból várható minimális járdafejlesztés. A képviselő tájékoztatása szerint a polgármester február 3-án fogadta volna el a költségvetést egyszemélyben, de sikerült meggyőzni, hogy másképp legyen – számolt be a fejleményekről a Makói Csípős.

Balatontipp.hu: Nem terveznek önálló vírusútlevelet a balatoni szálláshelyeken az idei szezonban

A megkérdezett szálláshelyek nem tervezik a vendégek előzetes szűrését, tesztelését, és a fogadásuknál nem szabják feltételként az oltási igazolás bemutatását – írta meg a portál. Többségében a dolgozók egyéni ellenőrzése helyett is inkább a megfelelő környezeti és a működési feltételek kialakítására és más megelőző intézkedésekre teszik a hangsúlyt a biztonság garantálása érdekében.

 

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

 

 

Megosztás