vidéki lapszemle

Az ellenzék is megszavazta a díjemelést Komlón, Pécsett újabb alpolgármestert neveztek ki

SzabadPécs.hu: Nagyon kiakadt a DK, a Momentum és az LMP is az alpolgármesteri kinevezés miatt

A város polgármestere – kihasználva a rendkívüli helyzetet – egy újabb alpolgármesteri státuszt hozott létre. Bár a lépés jogszerű volt, kiverte a biztosítékot még a polgármester támogatói körében is. A Mindenki Pécsért Egyesület, amelynek alapító tagja és jelenleg is tagja Péterffy Attila, közleményt adott ki, amelyben leszögezték, indokolatlannak és kifejezetten károsnak tartják a döntést. A portál cikkéből kiderült, mások sem támogatták egy harmadik alpolgármester kinevezését.

Debreciner.hu: Hűtőkonténereket állíthattak fel a Kenézy Kórház területén, mert nem férnek el a koronavírusos holttestek a kórházi hűtőkamrában

Több, egymástól független, a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban dolgozó forrástól is úgy értesült a portál, hogy novemberben újabb hűtőkonténert állították fel az intézmény udvarán, a kórházi hűtőkamrában ugyanis már nem fértek el a holttestek a koronavírusban elhunyt betegek nagy száma miatt. A kórházat működtető Debreceni Egyetem nem reagált a lap ezzel kapcsolatos kérdéseire.

7300.hu: Megszavazták: többet kell fizetni jövőre az önkormányzati bérlakás után

Megemelik az önkormányzati lakások bérleti díjait jövőre Komlón – erről még a képviselő-testület döntött ősszel. A portál szerint utoljára 2011-ben volt egy 10 százalékos lakbéremelés az összkomfortos lakások esetén. Az indoklás szerint a Városgondnokság hatékonyabb működéséhez szükség van a bevételek növelésére, a szociális helyzetük alapján rászorulók pedig lakbértámogatásban részesülhetnek. A bérleti díj emelését 11 igen szavazattal egyhangúlag szavazta meg a fideszes polgármester és az ellenzéki többségű testület.

Balatontipp.hu: Bahart – Új vezető, megismételt kikötő kiszervezés, tartózkodó önkormányzatok

A szavazati arányok szerint a Balatoni Hajózási Zrt.-ben (Bahart) tulajdonnal rendelkező tóparti települések jelentős része tartózkodással vagy távolmaradással jelezte, hogy nem támogatja a többségi tulajdonos állam képviseletében eljáró Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. (MTÜ) javaslatait – tudta meg a portál önkormányzati forrásokból.

Makói Csípős.hu: Fidesz-sajtó: a városházán és a pártpolitikában árkok vannak Farkas Éva körül

A portál többször beszámolt arról, hogy nagy a dolgozók cserélődése a Makói Polgármesteri Hivatalban. Korábban a pénzügyi csoport vezetője és annak helyettese távozott, 2014 ősze óta pedig már az ötödik jegyző dolgozik Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett. A 2014-es hivatali őrségváltás után több szakembert is elküldtek, de akik a helyükre érkeztek, már azok közül is többen távoztak. Most viszont „a fideszes makohirado.hu szerző nélküli cikke” írta egy név nélküli forrásra hivatkozva, hogy ,,Ha igazán őszinték akarunk lenni, legutóbbi érvünket a makói önkormányzat munkájára és a helyi politikai életre jó rálátással bíró forrásaink azért nem osztják egyértelműen. Ők ugyanis a városházán és a pártpolitikában is egyre mélyülő árkokat vélnek felfedezni a polgármester asszony körül, és az ilyenek egy idő után az adott politikus mozgásterét is meg tudják határozni” – idézi a makohirado.hu-t a portál.

 

Nyitókép: Egy korábbi testületi ülés Komlón. Forrás: Schell Bence

Megosztás