vidéki lapszemle

Nem kell siránkozni a szombathelyi fidesz szerint, Borsodban is terjed az önjutalmazás

7300.hu: A volt alpolgármester férje lett a Városgondnokság új vezetője

Bareith Pétert, a korábbi alpolgármester és jelenleg is fideszes képviselő férjét nevezte ki a fideszes polgármester a városi cég élére – számolt be róla a komlói portál. Polics József a 7300.hu-nak azt nyilatkozta, a döntés szakmai és nem politikai alapon történt, a legjobb pályázatot benyújtó, szakmailag felkészült jelölt mellett döntött. A képviselő-testületben többséget szerző Komló Összeköt Egyesület (KÖT) szerint viszont a polgármester a szóbeli megállapodástól függetlenül, egyszemélyben hozott döntést személyi, azaz a veszélyhelyzettel nem összefüggő kérdésben – a testületi többséget megkerülve. A KÖT a veszélyhelyzet elmúltával  a döntést meg fogja vizsgálni, és ha kell, felül fogja írni – szögezték le.

Atádhír.hu: Duplájára nőtt a temetések száma Somogyban

Az elmúlt két-három hétben megkétszereződött a halottak száma Somogy megyében. Nagyatádon és környékén 45 százalékkal temetnek többet, mint egy éve. Puskás Béla, a temetkezési szolgáltató igazgatója a portálnak elmondta, szeptembertől érzékelhető egy lassú növekedés, ami az utóbbi időben lett robbanásszerű. Más megyékkel ellentétben Somogyban nem kell hosszabban várakozni a temetésre, nincs torlódás, a hamvasztóüzemek sem késnek, ugyanakkor az időpont-egyeztetés rendszere már összeomlott.

Gárdonyi Közlöny: Dávid Zoltán és az Agárdi Gyógy– és Termálfürdő

A helyi önkormányzati képviselő nemcsak a Panoráma Partszakasz és a terület közvetlen környezetében található fizetős parkolók üzemeltetője lett, de „további gárdonyi adóforintok is hozzá és a vállalkozáshoz vándoroltak az elmúlt években” – mutatott rá a Gárdonyi Közlöny, amely szerint a képviselő és cége rendszeresen megbízást kap az Agárdi Gyógy és Termálfürdőtől. Közadat igénylésükre csak fizetés ellenében válaszolnának, így egyelőre nem tudni, milyen összegekre van szó.

Borsod24.hu: Szokjunk hozzá, hogy a fideszes polgármesterek Borsodban is milliós összeggel jutalmazzák saját magukat

Mezőcsáton is jutalmat ad magának a polgármestre – szúrta ki a portál az erről szóló Facebook bejegyzést. A borsodi településen ugyan a jegyző terjesztette fel jutalomra a kormánypárti polgármestert, de a veszélyhelyzet bevezetése óta mindenről a városvezető dönthet egy személyben. Így „etikailag felettébb kifogásolható az önjutalmazás, ám törvényileg támadhatatlan” – mutat rá a portál.

Nyugat.hu: A szombathelyi Fidesz szerint várost kell vezetni, nem siránkozni

Nemény András polgármester szerint a miniszterelnök által bejelentett iparűzési adó felfüggesztés végképp tönkreteszi az önkormányzatokat, és pont arra nem lesz pénz, amitől város egy város. „Marad egy szürke, rideg tanácsi rendszer, ahol a jó kádereket megsimogatják, az ellenállókat megbüntetik” – írta a politikus. A Fidesz szombathelyi szervezete erre reagálva közleményt juttatott el a portálhoz, amelyben többek között azt írják, nem a szombathelyi önkormányzaté a pénz, nem Nemény Andrásnak kell támogatás és adóbevétel, hanem a szombathelyi embereknek, és nem siránkozni kell, hanem vezetni a várost.

Nyitókép: Dr. Nemény András Facebook oldala

Megosztás