vidéki lapszemle

Letartóztatták a pécsi Volvo-ügy másodrendű vádlottját, „politikai megszállás” az egyetemeken

Debreciner.hu: Politikai megszállás zajlik a magyar felsőoktatásban Fábián István szerint

A folyamat során az állami vagyon „eltűnik a szem elől”, miközben az autonómiát biztosan nem növeli, hogy az állam nevezi ki a kuratóriumok tagjait – véli a Debreceni Egyetem korábbi rektora. Úgy látja, hogy az orvostudományi csúcsegyetem létrehozásával helyi együttműködések kerülhetnek veszélybe. Ugyan lehet pozitív hozadéka az alapítványi átszervezéseknek, de ez egy egyszerű jogszabálymódosítással is elérhető lett volna – nyilatkozta a portálnak Fábián István.

SzabadPécs.hu: Eddig tartott: Rács mögé került a Volvo-per vádlottja, aki meglépett a hatóságok elől

Az ügyészségi vádirat alapján ő és a volt megbízott vezérigazgató, a per elsőrendű vádlottja játszottak össze és tervelték ki azt, hogy a buszpark vételárából maguknak egy jelentős összeget lefölöznek, és az eredetileg olcsóbban is elérhető buszokról a pécsi városvezetéssel és a pécsi közlekedési cég vezetésével elhitetik, hogy valamivel drágábban lehet hozzájutni – írja a lap. Ehhez volt “a terv” szerint szükség a holland közvetítő cégre. Cs. András azt állítja, ő ártatlan, ellene pedig koncepciós eljárás folyik, míg az elsőrendű vádlott azt hangsúlyozta, hogy ő csak végrehajtó volt, a döntést nem ő hozta meg. A tárgyaláson Cs. András nem jelent meg, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Nyugat.hu: Akkora titokzatosság övezi az Illés Akadémia új épületét, hogy még a szülők is a kerítésen kívül vannak

A létesítmény közbeszerzésének nyertese a Mészáros Lőrinchez köthető ZÁÉV Zrt. volt, a munkálatok most fejeződtek be. A megyei napilap szerint hivatalosan is átadták a „Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot”, vagyis az Illés Akadémia új épületét a Szarka Zoltán utcában, ráadásul Illés Béla készségesen nyilatkozott nekik, és még az épületbe is bemehettek. A Nyugat.hu szerint ugyanakkor még a szülőket sem engedik be a létesítmény területére, csak a kerítésen keresztül nézhetik a gyerekeket.

Atádhír.hu: Milliárdok turisztikai fejlesztésekre, Nagyatádnak most sem jutott

Ismét milliárdokat osztott ki titokban közpénzből a turisztikai ügynökség – adta hírül a lap. Ezúttal Somogyba két fideszes önkormányzatnak jutott: Csurgó csaknem 3 milliárd forinthoz, Balatonboglár pedig 500 millióhoz jutott, miközben a Nagyatád 3 éve vár a gyógyfürdő fejlesztéséhez szükséges támogatásra.

Makói Csípős: Farkas Éva korábbi jegyzője: a jegyzők jönnek-mennek, most az alpolgármester is, de a ,,makói modell” működik

Czirbus Gábor bejelentette, hogy lemond alpolgármesteri tisztségéről, mert következő munkája összeegyeztethetetlen az alpolgármesteri tisztséggel. Ennek kapcsán a város volt jegyzője, dr. Bálint-Hankóczy Beatrix megjegyezte, „Makón nem csak a jegyzők jönnek-mennek, most az alpolgármester is megy. A lényeg, hogy a “makói modell” működik és a siker titka az, hogy mindenki hibás, csak egyvalaki tökéletes.” Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) polgármestersége, azaz 2015 óta az ötödik jegyző dolgozik a városházán – emlékeztetett a portál.

 

A fotó illusztráció, forrás: pixabay.com

Megosztás