Mutyimondó

Polat fia is beszállt a naperőmű-bizniszbe, rohadt krumplit osztottak a rászorulóknak | Heti Mutyimondó

A héten kellemes időjárással lepett meg mindenkit a vénasszonyok nyara. A barátságos időjárás mellé remek elfoglaltság lehet böngészni a térképeinket és grafikonjainkat a 2015 óta bejelentett, politikai cél érdekében hirdetett tüntetéseket. Nem telhet el hét a szokásos Felcsúti Travel Clubos híreink nélkül, most éppen lehetséges, hogy Garancsit látták a Mészáros-féle Lady Mrd fedélzetén májusban. Ha valaki kimaradt volna a múltheti foci hírekből, könnyen lemaradhatott róla, hogy Orbán Viktor Angliában Adnan Polattal nézte a Videoton-Chelsea mérkőzést. Azóta mint kiderült, a fia is bevásárolt, idén már hat magyarországi cégben lett tulajdonos vagy vezető tisztségviselő. Ezenfelül büszkén számolunk be, hogy az idei év első kilenc hónapjában 35 millió forinttal támogattátok már a szerkesztőségünk működését. Köszönjük!

Nagygyűlések és tüntikék – grafikonokra és térképekre tettük az elmúlt három év politikai megmozdulásait

Több mint háromezerszer akartak utcára vonulni magyar állampolgárok valamilyen politikai cél érdekében 2015 óta. Mikor, hol, mennyien és miért kívántak tüntetni? Ezt mutatjuk be grafikonokon és térképeken: a vizualizációk az Országos Rendőr-főkapitányságtól közérdekű adatigénylés útján megkapott adatokból készültek.

Adnan után Kerim: már a Polat-fiú is feltűnt Magyarországon a naperőmű-bizniszben

Meglepetést tartogattak a múlt héten a londoni Chelsea-Videoton meccset néző Orbán Viktorról készült felvételek. A miniszterelnök balján ülő török üzletember, Adnan Polat 2005 óta Orbán jó barátja, és az azóta eltelt több mint egy évtizedben a török-magyar kapcsolatok kulcsfigurája lett. Ám a szoros kapcsolatra sokáig nem volt bizonyíték, és csak elvétve jelentek meg közös fotók Orbánról és Polatról. Ma már nincs titok, Polat központi szerepet kapott: ő nyitotta meg kedden a török-magyar üzleti fórumot, amelyen Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan elnök is részt vett. Ugyancsak Polat vezette körbe Gül Baba frissen felújított türbéjében a két állami vezetőt.

Garancsi Istvánra nagyon hasonlító utas is járt a Lady Mrd luxusjacht fedélzetén idén májusban

Május végén egy spotter fotózta le a horvátországi Cavtat kikötőjében a 7 milliárd forintos luxusjachtot, és a fedélzeten tartózkodó embereket. A társaság egyik tagja Mészáros Lőrincre, egy másik pedig Garancsi Istvánra hasonlít. Az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt OE-LEM lajstromszámú magánrepülő is ott volt Cavtatban akkor, amikor a Lady Mrd luxusjacht.

Az idei év első kilenc hónapjában 35 millió forintnyi kisadománnyal támogattátok az Átlátszó munkáját

Miközben a kormánypárti média 2017-ben összesen 56 milliárd forintnyi listaáras állami hirdetést kapott, a nonprofit kiadó által készített Átlátszó tavalyi teljes bevétele 137,2 millió forint volt, ebben benne vannak az olvasóink mikroadományai, az SZJA 1% felajánlások, és az intézményi donoroktól kapott támogatások is. Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az idei évben összesen 23 millió forint egyszázalékos felajánlással segítettétek a munkánkat, most pedig azt is megmutatjuk, eddig mennyi kisadomány érkezett január óta.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

További cikkeink:

A Heti Mutyimondó hírlevél következő száma 2018. október 19-én (pénteken) jelenik meg. Iratkozz fel az Átlátszó hírlevelére! Csak az e-mailcímedre van szükségünk, hogy minden cikkünk azonnal ott legyen a postaládádban.



 

Megosztás