Mutyimondó

Feltérképeztük a Roszatom terjeszkedését, és az ellenzéki összefogás alakulását

Bemutattuk az orosz állami vállalat atomerőműveit a világban, és megnéztük, mi várható ősszel a magyarországi önkormányzati választásokon. Utánanéztük, hogy halad a nyomozás a Közgép által uniós pénzből felújított vasútvonalak ügyében, és mi áll a csepeli strand félbemaradt felújítása mögött. Infografikákra tettük magyar városok felmelegedését, és elolvastuk Sztehlo Gábor evangélikus lelkész megmentettjeinek visszaemlékezését.

A Roszatom terjeszkedése: atomerőművek az orosz geopolitika szolgálatában

Oroszország állami tulajdonú nukleáris energia vállalata, a Roszatom piacvezető az atomreaktorok exportjának piacán, köszönhetően annak, hogy a beruházásokat a megrendelő érdekeire szabva rugalmasan állítják össze, ehhez vonzó finanszírozási lehetőségeket rendelnek, valamint diplomáciai eszközöket alkalmaznak a meggyőzés érdekében.

Akadozva, de alakul az ellenzék összefogása a vidéki városokban az önkormányzati választásokra

Szombathely, Pécs visszahódítható, Szeged megtartható az ellenzék számára, amely azonban továbbra sem tud (akar?) mit kezdeni a debreceniek elkötelezett fidesz-imádatával. Egyelőre Kaposvár évtizedes első embere, Szita Károly is nyugodtan alhat, a legizgalmasabb mérkőzéshez Hódmezővásárhelyen melegítenek – ez derül ki sok egyéb mellett az Átlátszó regionális tudósítóinak elemzéséből.

OLAF-jelzések: Négy éve eredménytelenül nyomoznak a Közgép által felújított Szajol-Püspökladány vasútvonal ügyében

Érték nem határozható meg a Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerint a Szajol-Püspökladány vasútvonal felújításánál történt költségvetési csalás ügyében, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlása alapján rendelték el a nyomozást. A 67,8 kilométeres vasúti pálya korszerűsítésének nyomozásában a Záhony térségi vasúti nagyberuházások ügye is szerepel.

A héten emellett:

  • infografikákon mutattuk be magyarországi nagyvárosok felmelegedését
  • megírtuk, hogy veszélyben van Budapest világörökségi címe
  • megnéztük a Kétfarkú Kutya Párt kátyúzási munkáját
  • körüljártuk a csepeli strand félbemaradt felújítását
  • elolvastuk Sztehlo Gábor evangélikus lelkész megmentettjeinek visszaemlékezését

További cikkeink:

 

Megosztás