Mutyimondó

A rendőrség, a közmédia és a NAV neve is felmerült a Microsoft korrupciós botrányában

Megírtuk, hogy Horváth András közzétette a Microsoft-ügyben vevőként érintett állami szervezetek listáját, és az állam nem tesz semmit az őshonos kőrisfák pusztulása ellen. Interaktív összesítést készítettünk az NB1-es és NB2-es focicsapatok támogatóiról, és térképre tettük a magyarországi településneveket. Riportot írtunk a győri katolikus iskola igazgatócseréje körüli botrányról, és beszámoltunk több érdekes közbeszerzésről.

Horváth András közzétette a Microsoft-ügyben vevőként érintett állami szervezetek listáját

“Microsoft-ügy, mindenki benne van!”– a legújabb korrupciós botrány részleteit magyarázó Facebook-bejegyzést tett közzé az öt éve zöld dossziéjával a cégláncolatos áfabotrányt kirobbantó Horváth András, egykori NAV-elemző, aki azóta Magyarország legismertebb közérdekű bejelentőjének számít. Horváth jelenleg az uniós forrásból megvalósuló, korrupciógyanús projektek után nyomozó Hadházy Ákos független képviselő munkáját segíti.

Kőrispusztulás: több ezer hektáron veszélyben az őshonos magyar fafajta, az állam nem tesz semmit

Bár a szakértők már 2008-ban azonosították a fák pusztulását okozó gombát, és rengeteg tanulmány, tudományos kutatás is született a témában, a Parlamentben még csak vitáig sem jutott az őshonos magyar fafajtát fenyegető veszély ügye. Ezzel szemben a britek a betegség megjelenése (2012) óta mintegy hatmillió fontot költöttek kutatásra, azon belül is rezisztens fajták nemesítésére, és további 4,5 milliót a határellenőrzések megerősítésére.

A héten emellett:

További cikkeink:

 

Megosztás