ismeretterjesztés

A NER-közeli magánrepülőről és luxusjachtról beszélgettünk az Aurórában

Az elmúlt két hétben hangos botrányt kavart miniszterelnöki magánrepülőgépezésről, valamint a Mészáros Lőrinc és társai által használt luxusjachtról beszélgetett tegnap este Keller -Alánt Ákos (Magyar Narancs) az Átlátszó főszerkesztőjével, Bodoky Tamással, és Bátorfy Attilával, a cikk térképeinek készítőjével.

Két héttel az Orbán Viktor miniszterelnök utazásáról a 17 milliárdos, Mészáros Lőrinchez köthető magánrepülőn, és a szintén Mészároshoz köthető 7 milliárdos luxusjachtról szóló cikkünk után beszélgettünk a témáról és utóhatásairól.

A több civil szervezetnek is helyt adó Auróra közösségi ház (amit a józsefvárosi önkormányzat már nagyon régóta nagyon szeretne bezáratni) egy rendhagyó bulit szervezett.

Péntek estére a cirkáló luxusjachttá alakult, és több NER-kompatibilis programon lehetett részt venni, például bejárni az Adriát, és Videoton-meccseket nézni.

A Lady Mrd luxusbuli este hétkor egy beszélgetéssel indult, amelyen Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője, és Bátorfy Attila adatújságíró, a cikk térképeinek készítője mesélt a 17 milliárd forintos magánrepülőről, a 7 milliárdos jachtról, a járművek utasairól, a cikk mögött lévő háttérmunkáról, és az általa kavart botrányról.

A beszélgetés élő közvetítése itt visszanézhető:

Megosztás