Mutyimondó

Megtaláltuk Tiborcz birtokát Felsőörsön, és bemutattuk a Fonyódra tervezett kilátót

Az elmúlt héten drónvideót készítettünk Orbán Viktor vejének közel egyhektáros balatoni birtokáról, és infografikákra tettük a magyarországi vasfüggöny történetét. Emellett bemutattuk, hogy a Velencei-tó környékén koszos víz folyik a csapokból, Fonyódon üvegpadlós kilátót akarnak építeni egy omlásveszélyes területre, Bige László szolnoki gyárában pedig törvénysértő ellenőrzést tartott a katasztrófavédelem. Beszámoltunk egy újságírók elleni abszurd büntetőperről, elolvastuk az izraeli magyarokról szóló portrékötetet, és szerepeltünk a Tilos Rádióban is.

Tiborcz István egyhektáros, úszómedencés birtokot vett a Balatonnál

A miniszterelnök veje március elején vett meg Felsőörsön két egymás melletti területet, melyeknek együttes nagysága 9500 négyzetméter. A földhivatali nyilvántartás szerint mindkettő zártkert gazdasági épületekkel, házszámuk nincs, csak helyrajzi számuk, és a közútról nem észrevehetőek. A levegőből azonban jól látszik, hogy egy hatalmas úszómedencés villa rejtőzik a sűrű növényzet és a magas kerítés mögött.

Levegőbe kinyúló, üvegpadlós kilátót építenének az omlásveszélyes Magaspart tetejére Fonyódon

Fonyód (több más Balaton-parti településsel együtt) azzal került a figyelem középpontjába az elmúlt napokban, hogy a szezon kellős közepén újítja fel strandját. Bár az időpont valóban nem tűnik a legalkalmasabbnak, a beruházás még így is sokkal kevesebb kérdést vet fel, mint a város egy másik turisztikai fejlesztése, amelynek során egy üveg aljzatú kilátót építenének a meglévő kettő kilátó mellé. Méghozzá nem is akárhova: annak a (köznyelvben átfogóan csak löszfalnak nevezett) partoldalnak a tetejére, amellyel évek óta küzdenek a helyiek omlásveszély miatt.

Törvénysértő ellenőrzést tartott a katasztrófavédelem Bige László gyárában

A tavaly őszi, rendőrséggel közös razzia után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén május végén szabálytalanságokra hivatkozva felfüggesztette a Bige Holding működési engedélyét. Közben viszont a szolnok megyei katasztrófavédelemnek érvényes szerződése volt a gyárral, aminek tűzátjelző-szolgáltatást végzett térítés ellenében. A jogszabályok szerint ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak összeférhetetlenséget kellett volna jelentenie maga ellen az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás