Egyéb

Nemcsak Áder, Menczer Erzsébet fia is az MTVA-nál dolgozik

Nem Áder János fia az egyetlen, aki a közmédiánál kötött ki, Menczer Erzsébet fideszes politikus fia is a közmédiában dolgozik. 

Az országgyűlési választások előtt botrány tört ki a III. kerületben, miután kiderült, hogy a fideszes Menczer Erzsébet fiának és barátnőjének előbb a szűkös szülői házra való hivatkozással kiutaltak egy Kaszásdűlő utcai kétszobás, összkomfortos önkormányzati bérlakást, majd azt fel is újították – önkormányzati pénzből, 4 millió forintért.

Mint az az Index cikkéből kiderült, a lakást a lánynak adták oda, a polgármester pedig arra hivatkozva javasolta a bérbeadást, hogy a lány és vőlegénye a vőlegény szüleinél laknak. (Az Átlászó egyébként úgy tudja, a lánynak soha nem volt vőlegénye Menczer fia, idáig nem jutottak, csak együtt jártak). A bérlakás kiutalásáról szóló döntést maga Menczer Erzsébet is megszavazta úgy, hogy közben nem jelezte érintettségét.

Az Átlátszó megtudta, Menczer fiának és barátnőjének nemcsak egy felújított önkormányzati bérlakás jutott, hanem egy közmédiás állás is. Keszeg Dániel információnk szerint szerkesztőként dolgozik az MTVA-nál, főként a közmédia vidéki oldalait kezeli.

Az MTVA-nak több kérdést is feltettünk Menczer fiának foglalkoztatásáról, például, hogy mióta van a közmédiánál, a pozícióra mi alapján választották ki. A sajtóosztály kérdéseinkre nem válaszolt, csupán azt erősítette meg, hogy Keszeg Dániel náluk dolgozik.

Nem ez az első eset, hogy egy politikus gyerekéről kiderül, az MTVA-nak dolgozik. Nemrégiben a Népszabadság írta meg, hogy közmédiás lett Áder János fia is. Áder András “kiemelt multimédiás újságíró” az MTVA-nál.

Menzcer Erzsébet egyébként a bérlakással kapcsolatos botrányba gyakorlatilag belebukott, míg az előző ciklusban parlamenti és önkormányzati képviselő is volt, addig ma már egyetlen ilyen tisztsége sincs. Nem hagyták viszont teljesen az út szélén: jelenleg az óbudai Fidesz alelnökeként tevékenykedik.

Keszeg Dániel és barátnője kapcsolata információink szerint azóta már ugyancsak a múlté, nincsenek már együtt. Hogy az önkormányzati lakást jelenleg ki használja, arról nincsenek információk.

Oroszi Babett

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Best of 2014

Miből telik Orbán Ráhelnek 15 millió forintos tandíjra? Meg fogsz döbbenni!

Kinyomoztuk, kinek adta el budai házát Vida Ildikó. Nem fogod elhinni!

Feltérképeztük az Andy Vajna magyar vállalkozásai mögött burjánzó offshore cégbirodalmat

Vadászháza épült Semjénéknek Gánton

Közmunka csak a megfelelő voksért: nyílt szavazás volt Borsodban

Mészáros Lőrinc cége építkezik a kivágott Gellért-hegyi erdő helyén

Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

Lázár János 23 millió forintért rendelt csehországi fácánvadászatot

Megosztás