Kinyomoztuk, kinek adta el budai házát Vida Ildikó. Nem fogod elhinni!

vidaildiko-tamarautca

Vida Ildikó – aki már az első Orbán-kormányban is volt adóhatósági elnök – két héttel 2010-es APEH-elnöki kinevezése után szabadult meg máriaremetei házától. Az APEH élére a miniszteri bejelentés szerint 2010. június 28-án nevezték ki , majd  július 7-én – egyébként a NAV létrehozását irányító kormánybiztossá való újabb kinevezése napján – adta el a háromszintes, 689 négyzetméteres telken álló épületet a Közgép ingatlanfejlesztő cégének.

A budai elit környéken elhelyezkedő telek a ’80-as évektől egy magánszemély és a III. kerületi Tanács tulajdonában állt. 1999-ben a tulajdonjog felerészben Halasi Tibor, felerészben pedig Vida Ildikó tulajdonába került. A már akkor is az adóhatóság elnöki tisztségét betöltő Vida egy évvel később cserével az ingatlan kizárólagos tulajdonosává vált. Ő volt a tulajdonos abban az időszakban is, amikor a cégtisztségei kapcsán a cégjegyzékbe bejegyzett címeként is a Tamara utca 19. szerepelt.

Tulajdonostársa, Halasi Tibor neve a Fidesz-kormányok alatti állami cégvezetők közt tűnik fel. 1998. szeptember 30-tól 2002 júliusáig az Antenna Hungária Zrt. igazgatósági tagja volt, de az MFB Zrt. felügyelő-bizottságában is tag volt 1998 októbere és 1999 novembere közt, majd 2011 szeptemberében visszatért ebbe a pozícióba. 1998 és 2002 között még az – azóta megszűnt – Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt. vezérigazgató-helyetteseként is dolgozott a Céginfó.hu adatai szerint.

A Tamara utca 19-es szám alatti ingatlan teljes tulajdonát a tulajdoni lap szerint 2010. július 7-i dátummal vette meg a Közgép- Ingatlanfejlesztő Kft. Ez a cég a Simicska Lajos tulajdonában lévő, közpénzekkel jelentős mértékben felpumpált KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt, illetve Németh Miklós Közgép-vezérigazgató tulajdonában áll.

vidakozgep

 

Vida Ildikó – a többi vezető közszolgálati tisztviselőhöz hasonlóan, azaz nem nyilvános tartalommal –rendszeresen vagyonnyilatkozatot köteles tenni. Az első vagyonnyilatkozatának benyújtására a 2010-es APEH-elnöki kinevezés után történetesen éppen harminc napja volt, így ennek már nem feltétlenül kellett tartalmaznia a Tamara utcai házat, viszont az adásvételből származó jövedelemnek a következő évek bevallásaiban elvileg meg kellett jelennie.

Hogy reális, a piaci árnak megfelelő értéken jelent-e meg, azt legfeljebb a munkáltatói jogokat gyakorló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tudná megmondani, de ő is csak akkor, hogyha Vida Ildikó esetében a törvényes forrásból származó jövedelemmel nem magyarázható vagyongyarapodást érzékelne, és ezért vagyongyarapodási vizsgálatot indítana. Egy ilyen vizsgálat egyébként szélsőséges esetben adóhatósági vagyongyarapodási vizsgálathoz is vezethet, bár emiatt a legkevésbé valószínűleg Vida Ildikónak kell izgulnia.

Ingatlanhirdető oldalakon egyébként nem bukkantunk sok Tamara utcai találatra, de a meglévőkből azt láthattuk, hogy 300 és 500 000 forint közti négyzetméteráron találhatóak lakások a környéken. Vida Ildikó volt háza jelenleg elhanyagolt, kertje gazos, nem úgy néz ki, mintha gyakran járna ott valaki.

Halász Áron

Ha tetszett a cikk, szavazz az Átlátszó Blogra a Goldenblogon!

További cikkeink a kitiltási botrányról

Horváth András: Európai cégek és multik is érintettek korrupciós ügyekben

Miért pont a NAV kerülhetett az amerikaiak célkeresztjébe?

A rejtélyes 7750: diszkrét és drasztikus

Titok Vida Ildikó NAV-elnök szakmai önéletrajza

Szegény Vida Ildikó kabátlopási ügybe keveredett

És ő a nemzetközi szóvivőnk. Eh?!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Perry White

  Azt hiszem ebben sajnos magyar viszonylatban semmi meglepő sincs, Örkény már nagyon régen leírta A rokonokban, mi vár arra, aki a politikába ártja magát.

  Bocs, kedves cikkíró, hogy trollkodom és offtopik jellegű a hozzászólásom, de engem jobban foglalkoztat az amerikai fecni.Illetve amit a Miniszterlenök mondott róla.Nincs rajta pecsét se aláírás…hmm…a Fidesz és a KDNP szabályzatain sincs aláírás, se pecsét…akkor azok is fecnik ? Sőt a cikkben szereplő tulajdoni lapon sincs, az is egy fecni…az élet tele van fecnikkel.
  Illetve sajnos nincs még elég fecni.Engem az a fecni érdekelne különösen, ami valahol a NAV irattárában heverhet egy mappában.Ezen a fecnin valami olyasmi lehet, hogy “hát igen, megvizsgáltuk a dolgot és bizony egy kiló cukor vagy egy liter étolaj ára szabályosan, maradéktalanul betartva a törvényeket, korrekt piaci magatartást feltételezve kijön annyiból, mint amennyiből azok, az elsőre gyanúsnak tűnő,vám és ÁFA-csaló cégek által forgalomba bocsájtott egy kiló cukor vagy egy kiló étolaj kiskereskedelmi ára”..és akkor még ezen a szövegen kívűl van még rajta néhány szám és ennyi.Ez a fecni hol van, Miniszterelnök úr ? A tűntetők csak ennyit szeretnének látni, se többet se kevesebbet.Szerintem ez az egyetlen hathatós módja annak, hogy megnyugodjon a közélet a NAV-val kapcsolatban, a fecnizés, bagatelizálás csak olaj a tűzre….

  Nem fognak emberek állás nélkül maradni a vasárnapi nyitvatartás miatt ? Ha ez ennyire biztos Miniszterelnök úr, akkor miről beszélhetnek azok, akik eziránti aggodalmaiknak adnak hangot ? Akkor miért nem szavazzák meg már holnap a törvényt vagy miért nincs még megszavazva ? Akkor szavazák meg és meglátjuk, mi lesz. Ha esetleg az érintettek tévednének is, hát akkor mi a visszatartó erő ? Esetleg félnek Miniszterelnök úr, hogy mégis tévednek ? Ne aggódjon, nem kell a népnek elszámolni egy esetleges rossz , a koalíciós partner létjogosultságát bizonyítani hivatott törvényből eredő kár miatt, nem kell kiállni a nép elé és szembenézni a következményekkel, elég lesz majd a negyedéves foglalkoztatási adatokat megszemlélni.Mi ez a bátortalanság egy ilyen bagatelnek beállított ügyben, ha Önökön kívűl mindenki téved és az ország Önökkel van ?
  Nyugodtan szavazzák meg, legfeljebb a rendszerváltás utáni történelemben első alkalommal, ha mégis téves lett volna ugye a törvény és az vélekedés a kormányzó erőkben annak kimenetelével kapcsolatban, akkor a nép elégtételkánt el fogja fogadni, ha a KDNP viseli a következményeket és elhagyja a koalíciót.

  Az állampolgárok nem hetekig tartó média csűrcsavart, a tüntetők nem bagatelizálásba bújtatott sértegetést,hanem lépéseket várnak.Tegyék meg hát őket ! Bizonyítsák, hogy érdemesek a 2/3-os bizalomra és valóban Önök azok, akik itt kormányoznak.Diskurálás helyett intézzék azt, amivel meg vannak bízva, írányítsák az országot !

  Az előző 8 éves ciklusban már eleget kaptunk a mondvacsinált, időhúzó, sajtóban kábító kormányzásból, idézhetném a bizonyos mondatot a bizonyos beszédből, de szükségtelennek látszik.Azt azért kiemelném, manapság mekkora népszerűségnek örvend az Ön elődje és mennyi szavazatra számíthat…

  Egy rossz lépés még mindig jobb, mint a semmi.A semmittevőkre, magyarázkodókra, fecnizőkre senki sem tud komolyként tekinteni és ezért szavazni sem lehet rájuk és nevüket felemlegetvén csak a kiábrándultság érzése erősödik csak tovább.

  • enté

   csak a pontosság kedvéért: a Rokonokat Móricz írta, de amúgy sajnos igazad van

   • CsapoLeon

    Talán az Önkény miatt gondolt Örkényre….De amúgy tényleg korrekt és tárgyilagos írás, minden szava kincs.

 • Szalóczi Béla

  Azt gondolom ti balhét akartok, de mindenáron! Az meg lesz. Javaslom az illtékeseknek figyeljék kik azok akik a tűzet szítják..

  • Kurszán Kündü

   Az úttörők Bécikém! Emlékszel ugye? Nem elég a lángot őrizni, néha tenni is kell a tűzre ba+.

  • Perry White

   Kedves Béla !

   Elöszőr utólagos engedélyét kérem, hogy tegezhessem, komfortosabb nekem, ha kölcsönösség jegyében válaszolhatok, mert az időrend végett úgy gondolom engem is megszólított, megszólítottál.

   Bevallom elgondolkoztattál azon, vajon kire vgy mire gondolhattál illetékesek gyanánt, akiknek figyelmükbe ajánlod a tűzet szítókat.Én személy szerint ez irányomba a részedről alapot nélkülöző vádaskodásként ítélem meg szavaidat és remélem most következő magyarázkodásom után majd talán te is így gondolkodsz velem kapcsolatban.

   A balhé egy relatív fogalom.Nekem már az is balhé, ha valami amellett, hogy nem működik talán elég jól még indulatokat is korbácsol, ezért bátorkodnám azt mondani, hogy balhé van és reméljük hamarosan csillapodik.

   Odafent van egy illetékes és az ő országa.Azt hiszem talán az ő figyelmébe nem kell külön ajánlani például engem, mindent lát.Idelent már nem ilyen tiszta a helyzet és itt valóban több illetékes csoport is van kiknek figyelmébe lennék például ajánlható, ám szerintem nem kell részükre javaslatokat tenni a figyeléssel kapcsolatban, tulajdonképpen elkéstél.A modern kor egyik vívmánya, hogy mamár ehhez – mint mondjuk a régi időkben – nem kell figyelemfelhívást tenni, a szemek folyamatosan fűrkésznek.Speciel engem ezek közül a csoportok közül – nem megnevezvén őket – több is figyel, a legtöbb elég óvatlanul és már csak saját érdekemben sem engedhetem meg, hogy ezért tűzszítást végezzek.Ezen felül a tűz pusztít és nekem nem fűződnek érdekeim a pusztuláshoz..
   A fürkésző szemekkel kapcsolatban már kétségeim vannak, hogy fűrkészésüket megalapozottan tennék, hiszen az én szándékaim nem ártó jellegűek, bár a kritika, mint műfaj néha formálisan nélkülözi a szeretetet és a megértést és még néhányszor egyéb dolgokat is az öt fontos értékből, szándékában azonban alapvetően az öt érték mentén kijelölt irányt hivatott szolgálni.Ez a politika dolgában sokszor nehéz és én személy szerint nem szívlelem a politikát, különösen a mai formájában kevéssé barátságos a számomra.Túlzottan elszakadt a hétköznapi valóságtól és néha még ellen is szegül neki.A tűz feléledésének egyik feltételét én ebben látom.Amikor te magad is azért emelsz szót, hogy felebarátaid lépéseit megítéltesd, te is ennek a tűznek a fellángolásához adsz segítséget.Fontos lenne, hogy mint a való életben, úgy itt is a valamilyen módon elesettnek tekinthetőek élvezhessék szeretetünket, hogy megláthassák azt, hogy a dolgokról másképp gondolkodva ki tudnak szabadulni abból, ami fogva tartja őket.Sokszor a félelem adja a fogságot, a bizonytalanság, a mi lesz, mi fog történni vagy pedig a keserű múlt.Ezt természetesen nem tudjuk befolyásolni nagy mértékben, de fel lehet rá készülni és másokat is a felkészülésre, önmaguk felkészítésére lehet sarkallni.Ha a vélt tűzgyújtók megláthatják azt az utat, amin haladva nem kell lángba borítaniuk maguk körül mindent, akkor a tűzvész elkerülhető.Ez még akkor is így van, ha már ott van a fáklya a kezükben és az a legkevésbé sem segít, ha ilyenkor korholod őket, hogy ti itt biztos gyújtogatni akartok.Alternatívákat kell nekik javasolni és nem pedig illetékesekkel fenyegetni, azt hiszem.Elmozdítani őket arról az útról, amin járva úgy gondolják, hogy itt már csak a tűz segíthet és az ész már nem alternatíva.Hasonlóan az alkoholistákhoz, a ne igyál ! alkesz vagy ! és satöbbi pontosan csak olaj a tűzre ugyan akárcsak az elvitettlek a mittudoménkikkel.Csak erősíti a félelmet, ami miatt a gyufa előkerült rejtekéből és tűzre vágyás csak még erősebb lesz.Szerintem nem jó választás és az öt értéket a politikában kapcsolatos megmártózásnál a kelleténél jobban mellőzi, illetve arról árulkodik, hogy az elkeseredés egy kicsit rád is átragadt, szükségtelenül.Az életben vannak állandó és fontos dolgok, amikhez ragaszkodva és amikbe kapaszkodva a pillanatnyi feszültségek nem gyújthatnak meg.Ezek azok a dolgok és értékek, amik mindig nedvesen tartják a fát és így senki sem tudja azt lángba borítani.

   Balhé sem lesz.Most ugye van egy kis verbális balhé, többen jobban felfújnák, mint kéne, de sok a nedves fa abban a rakásban.Többen első pirózókként a nagy tűz reményében áltak fel,majd később megkomolyodnak, a türelem fontos. Ha jól megnézed igazán senki sem akar tüzet, elég füst van itt már és jó lenne végre friss levegőt szívni.A tisztelet is segíthet a balhé elkerülésében.A való életben ezt mások értékük szerinti megítélésével, a politikában a sötét alternatív jövő megvillantásával szoktam én gyakorolni.A tisztelet jegyében innentőll az illetőre kell hagynunk, hogy a jó utat választja-e…ha nem, majd ő elviteti magát az illetékesekkel, erre nem kell külön gondot fordítani, de a tisztelet egy pozitív feltételezés is: a jó utat fogja választani.

   Bár ha jobban belegondolok, mintha te magad is ezt mutattad volna…megértettem…mea culpa.

  • Csaba

   Itt nem tűzről beszélünk ha nem tűzoltásról. A tűz az veszélyes és sok kárt tud okozni, mert jönnek a tűzoltók és a vízsugarakkal tönkreteszik a helyszínt. Igaz, közben megszüntetik a tüzet.

  • Macika57

   Te Béla….te feljelentős buzeráns…biztosan van a felmenőid között valami ávós geci. Téged kéne falhoz verni, majd fejlövéssel rendet csinálni az agyadban.

   • Szalóczi Béla

    ma van a bolondok napja..aki másnak mit kíván..

    Disqus írta:

  • Andrew Barkanyi

   jaj de aranyos..itt van a házmester is..?

 • Miklós

  Gondolom, mivel kötelező, a szerződéseket ügyvédek írták, ill. ellenjegyezték!

 • Péter Bodnár

  Ildikó emlékszel rám?

 • Medussa

  Népszerű utca volt ez a Tamara a 90-es években, 94 tavaszán ott dolgoztam valamelyik postabankos alelnök akkor épülő kecóján. Biztos együtt flekkenezgettek.

  • Andrew Barkanyi

   talált..!! aki az nbh igazgatójának a veje is volt M.R.? Csak elváltak azok is már..kölcsönös csoportos érdekmúlás?

 • Iancu
  • george of nazareth

   ertem, tehat ha kiderul valami turpissag simicska vonalon, akkor a valasz: gyurcsany.

   nem ugy volt h gyurcsanyek el lettek kergetve a fulkeforradalommal. hogy ilyen ne legyen a kozeletben???

 • I-gazság-oszto

  Kis falumban van négy ilyen ház.
  Csak nincsenek ilyen magas beosztásban a tulajok

  • Vas Borosiné Csiba Mária

   Valószínű, hogy érdektelen ez a kis falu, nem biznisz…még a norvég alapítványoknak sem..

 • Guest

  Kit érdekel?!
  Írigyek vanak és lesznek mindíg. Csak az emlékezet ma már más…

 • Vas Borosiné Csiba Mária

  Nem kell írigykedni. Ilyen dolgokról sokan tudnánk beszélni – vagy igaz, vagy nem. Bizonyítékot várunk !

 • riverside

  Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak azt nem értjük, hogy egy cég miért vásárolja meg Vida Ildikó házát, “sokér”, ha nem költözik be senki.

  Illetve, értjük, csak azt nem értjük, hogy 1 ekkora korrupció miért nincs benne a bétékában.

  • Andrew Barkanyi

   Ez a lényeg! Az ingatlan
   piac annyira torz már hogy lehetetlen tőkeerős szabadpiaci vevőt találni különösen ebben az árfekvésben, ilyen minőséggel. (régi épités, korszerőtlen nyilásyárók, meredek, lejtős telek, rossz közlekedés, veszélyes omladékosságra hajló statikai viszonyok) Nyilvánvaló hogy itt szivességet tettek nekik a megvásárlással..(ki tudja milyen összeg volt a vételár) és okkal hihető hogy a szivességet viszonozta is a házasságát felszámoló páros egyike, vagy mindkettője..És közben mindez senkinek nem tűnik korrupciónak?.

 • riverside

  Polt Péter jelentse fel magát!

  Ha nem teszi, fél valamitől.

  Ha megteszi, őrült.

  Magyarország ügyésze egy huszonkettes csapda.

 • Kan di Átusz

  Teljes a lista az Amerikából kitiltottakról

  A németül megjelenő, óriási olvasottságnak örvendő Pester Lloyd időszaki lap számolt be a kiszivárgott nevekről.

  A lap a neveken kívül megemlíti, hogy a belépési tilalom határozatlan
  időre szól, és nem köt maga után semmilyen közigazgatási és bírósági
  eljárást, kizárólag politikai döntés.

  A hat kitiltott:

  Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)
  Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)
  Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)
  Giró-Szász András (2014. júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)
  Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)
  Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Fidesz Országgyűlési frakcióvezetője)

  A
  cikk nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy az amerikai nagykövetség zéró
  toleranciát hirdet Magyarországon a korrupcióval szemben.

  Valóban beigazolódott az a feltevés, miszerint a kormány csak terelni próbált az internet adóval?

  Forrás: miskolc.ma

  Amit igazán én nem értek: miért pont Vida Ildikót küldete be az arénába a kormányfő, ennyi macsó igazán sikeres férfi helyett. Mire ez a nagy udvariasság?

  • Cvitamin7

   Ez eddig csak 5! Ki a hatodik?!

   • pusztábakiáltó

    vegyél be egyet magadból, és számold újra

 • háténőizé

  Imádlak titeket, naponta olvaslak, de ezeket a “Nem fogod elhinni! és Meg fogsz döbbenni!” dolgokat hagyjátok már ki a címekből, csal komolytalanná teszi a munkátokat, ami rohadtul nem komolytalan.

 • Gyula Jandó

  A költségvetés mennyi pénzt adott a működési költségekhez?

 • Parasztáldozat lesz, ha lesz.
  Ha lesz!