cikkünk nyomán

Cikkünk nyomán cserélték a romák helyzetét illusztráló képet az ellenzéki programban: már majdnem jó

A minap írtunk arról, hogy a megjelent ellenzéki programvázlatban a romák helyzetével foglalkozó részt sikerült egy gazdag indiai családról készült, ingyenes stockfotóval illusztrálni. Cikkünk szemlézésekor a Telex figyelt föl rá, hogy ezt követően a kiadvány gondozója cserélte a képet.

Az ellenzék szerint a magyarországi romák helyzetét legjobban egy gazdag indiai családot ábrázoló stockfotó illusztrálja

Az ellenzéki pártok ma nyilvánosságra hozták közös programjuk tervezetét. A közösalap.hu-n föllelhető irományt egyelőre tervezetnek szánják, és a választók véleményét kérdezik róla. [featuredbox text=

Eredetileg egy gyermeküket biciklizni tanító, szemlátomást jómódú indiai párról készült felvétellel illusztrálták a Közös alap névre keresztelt ellenzéki programtervezet A romák helyzete című fejezetét. A fotó jogdíjmentesen szerezhető be a depositphotos.com nevű fájlgyűjtőről. Miután az Átlátszó ezt megírta, a képet cserélték. Jelenleg így néz ki az oldal.

Gondoltuk, másodszorra már nem fog gondot okozni, hogy a magyarországi romák jelenlegi helyzetének illusztrálásához megfelelő képet találjanak. Az erőfeszítéseket lehet értékelni, mert földrajzilag biztosan, és az átlagot tekintve vélhetően szociálisan is sikerült közelebbi fotót találni. Ám még mindig nem az igazi: a kép ugyanis 2011-ben készült Csehországban, de legalább valóban roma családot ábrázol.

Ez a fotó is ingyenesen szerezhető be a shutterstock.com-ról. Talán harmadszorra sikerül a magyar cigányság jelenlegi helyzetét bemutató képet beszerezni. Az ellenzéki programalkotóknak eláruljuk mert úgy tűnik, ez a döntő szempont –, van ilyen ingyenesen is.

Hont András

Megosztás