Miből telik Orbán Ráhelnek 15 millió forintos tandíjra? Meg fogsz döbbenni!

wedding

Miközben a miniszterelnök zéró toleranciát hirdet a korrupcióra, családtagja sajátos versenyfeltétekkel zajló közbeszerzéseken nyer milliárdokat: veje, Tiborcz István és annak régi üzlettársa játszanak csikicsukit uniós forrásból megvalósuló pályázati kiírásokkal.

Az urizálás-vita közepén végre megszólalt valaki az Orbán családból is: „Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”írja Orbán Ráhel Facebook-posztjában. Az üzenet feltehetőleg a lausanne-i École Hoteliere-ben megkezdett MBA-kurzus 15 millió forintos tandíjának fedezetét firtató kérdésekre adott válasz akar lenni: „…ellenzéki pártok és politikusok rajtam keresztül intéztek támadást Édesapám, Magyarország miniszterelnöke ellen”.

Ha jól értjük, Orbán Ráhel vallomása kissé homályosan ugyan, de arra utal, hogy azt a 60 ezer svájci frankot ne a miniszterelnökön kérjék számon, azt férjével a saját jövedelmükből spórolták össze.

Disclaimer: eszünk ágában sem lenne a miniszterelnök lányának vagy vejének magánügyeivel foglalkozni, ha egyrészt nem éppen arról lenne itt szó, mint például Lázár János vagy Kósa Lajos esetében. Nevezetesen, hogy egy politikus családtagjainál jelennek meg olyan vagyonok, melyeknek az eredetét a mostani magyarázatoknál valamivel meggyőzőbben kellene tisztázni; másrészt fenti közleményével épp az érintett lépett be az Orbán család vagyonosodásáról szóló diskurzusba.

Kérdés tehát, honnét van a lausanne-i tandíj fedezete? Orbán Ráhel közleményének egy mondata mintha arra utalna, hogy ő maga is hozzájárult az MBA-kurzus költségéhez („Közgazdász diplomám van, több mint 3 évet dolgoztam a szálloda iparban és az idegenforgalom egyéb területein”). A KSH adatai szerint tavaly az ágazatban a szellemi foglalkozásúak nettó átlagkeresete 145 ezer forint volt, vagyis Orbán Ráchel a keresetéből – hacsak pályakezdőként nem volt a fizetése az ágazati átlag sokszorosa- érdemben nem nagyon járulhatott hozzá a svájci tandíj költségeihez.

Ha nem a miniszterelnök finanszírozza lánya svájci tanulmányait, Ráhelnek pedig reálisan nem lehetett ehhez elegendő jövedelme, marad az önálló család másik tagja, Tiborcz István, mint „saját erő”. És valóban: a nyilvánosan hozzáférhető adatokból az látszik, hogy az ifjú férj bevételeiből akár több svájci MBA-kurzus költségeire is futná.

Közpénz és közvilágítás

Tavalyi cikkünkben bemutattuk a Tiborcz István tulajdonában álló cég, az E-Os Innovatív Zrt. (később Elios Zrt.) bevételeinek robbanásszerű növekedését: a cég 2009-ben 8,4 millió forint árbevétel mellett 2 millió forint adózott eredményt ért el. 2010-ben a Közgép Zrt. energetikai cége meghatározó részesedést szerzett Tiborczék cégében; ebben az évben az árbevétel 686 millió forintra ugrik, 2011-ben pedig már 3 milliárd fölött van – vagyis a cég bevétele a két évvel korábbinak a háromszázhatvanszorosára nőtt: ilyen növekedést a rendszerváltás óta az E-Os Zrt-n kívül talán csak a Mészáros és Mészáros Kft. produkált.

Ez a látványos prosperálás – akárcsak az anyacég Közgép esetében – a közbeszerzéses piacon bontakozott ki: az E-Os Innovatív Zrt. bevételeinek túlnyomó része különböző uniós finanszírozású energetikai projektekből származik.

Hogy milyen trükkökkel lett egy se tapasztalattal, se tőkével, se megfelelő humánerőforrással nem rendelkező vállalkozásból két év alatt piacvezető például a megújulóenergia-termelésben, tavaly arról is beszámoltunk. Egy biztos: a cég sikerében feltűnően aktív szerepet játszott a Közbeszerzési Döntőbizottság – a KD elnöke pedig ez év tavaszáig az a Kövesdi Zoltán volt, aki 2011 őszén még Közgép felügyelőbizottságában ült.

2013-ban viszont megtörni látszott a lendület: a bevétel az előző évi 40 százalékára esett vissza, az adózott eredmény pedig alig 20 millió forint lett. A cégadatok szerint ebben az évben a Közgép energetikai cége már nem volt tulajdonosa a nevét időközben Elios Innovatív Zrt-re módosító vállalkozásnak, a részvényeken fele-fele arányban osztozott a Green Universe Kft. és a Green Investments & Solutions Kft.

Ez utóbbi a megalakulás óta meghatározó részvényes volt a társaságban, tulajdonosa a pécsi illetőségű Hamar Endre, akinek Tiborczcal közös vállalkozása is volt, az időközben IBC Projekt Kft-nek átnevezett Hamar & Tiborcz Kft. Három héttel az országgyűlési választások után, 2014. április 30-án azonban Tiborcz megvásárolta Hamartól a Green Investments-t, így újra ötven százaléknyi tulajdona lett az Elios Zrt.-ben – és a cég újra szárnyalni kezdett.

Újabb diadalmenet

A közbeszerzési adatokból az látszik, hogy Tiborcz István tulajdonszerzésével visszatérnek a régi szép idők: az Elios Innovatív Zrt. 2014-ben összesen 2,9 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el – ezekből 1,9 milliárd forint értékű szerződést Tiborcz István áprilisi, tulajdonosi visszatérése után kötöttek. A közbeszerzések adatait a táblázat foglalja össze.

szerződéskötés időpontja kiíró pályázat neve Szerződés nettó összege
2014. 02.25 Hévízi Önkormányzat közvilágítás korszerűsítése; KEOP-5.5.0/A 132, 7 mFt
2014. 02.26. Balatonfüredi Önkormányzat közvilágítás korszerűsítése KEOP-5.5.0/A 212,9 mFt
2014.04.22. Kecskeméti Önkormányzat Közvilágítás korszerűsítése KEOP-5.5.0/A 704,1 mFt
2014.05.15 Szekszárdi Önkormányzat Közvilágítás korszerűsítése  KEOP-5.5.0/A 548,4 mFt
2014.08.08. Dunaújvárosi Önkormányzat helyi stadion színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítása, korszerűsítése 92 mFt
2014.08.19. Mezőhegyesi Önkormányzat Közvilágítás korszerűsítése  KEOP-5.5.0/A 135,6 mFt
2014.08.28. Széchenyi István Egyetem fotovoltaikus rendszerek kialakítása KEOP-2014-4.10.0/K 149,8 mFt
2014.09.19. Soproni Önkormányzat közvilágításKEOP-5.5.0/A 41,9 mFt
2014.10.02. Hatvani Önkormányzat közvilágításKEOP-5.5.0/A 228,1 mFt
2014.11.05. Kalocsai Önkormányzat közvilágításKEOP-5.5.0/A 409,5  mFt
2014. 11.05. Bácsalmási Önkormányzat közvilágításKEOP-5.5.0/A 112,7 mFt
2014,11.07. Bicskei Önkormányzat közvilágításKEOP-5.5.0/A 86,5 mFt
2014. 12. 08. Óbudai Egyetem Fotovoltaikus rendszer telepítése 102,5 mFt

 

Az adatokból az is egyértelműen látszik, hogy a pályázati sikerek nagy része, 2,1 milliárd forintnyi szerződés egyetlen kiírásnak köszönhető. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012 végén kiírt energiatakarékossági célú tenderének (KEOP 5.5.0./A/12-2013), amelyen többek közt önkormányzatok pályázhattak közvilágítás-korszerűsítési projektekkel.

A nyertes önkormányzatok esetenként milliárdhoz közelítő összegeket kaptak a projektre – az ilyenkor szokásos menetrend szerint megbíztak egy céget a műszaki előkészítéssel és az elnyert pályázati keretre a kiírás elkészítésével. Ezek az előkészítésre vonatkozó megbízások jellemzően tízmillió forint alatti szerződések, és ritkán kerülnek a figyelem középpontjába – holott a közbeszerzési korrupció szempontjából az egész pályázati folyamat legkockázatosabb elemei közé tartoznak a kiírást előkészítő cég és a későbbi győztes esetleges összejátszása miatt.

Az Elios Innovatív Zrt. egy másik KEOP-os programban is tudott nyerni. A 100 százalékos támogatásintenzitású programban “Fotovoltaikus rendszerek” kialakítására lehetett pályázni. A megbízást az Elios Zrt. hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásban nyerte el, mivel a beruházás értéke 17 ezer forint híján nem érte el a 150 millió forintos értékhatárt – e fölött már nyílt eljárást kellett volna lefolytatni.

Összességében a fenti két programból 2,3 milliárd forint került a miniszterelnök vejének érdekeltségéhez. A közvilágítás-korszerűsítés projektben nyertek Bicskén is – itt nyert földeket a botrányos állami földbérleti pályázatokon Tiborcz István testvére, Tiborcz Eszter úgy, hogy négyből négyszer a szubjektív szempontoknak köszönhetően előzte meg versenytársait. A Bicskei Önkormányzat novemberben 86 millió forint értékű szerződést kötött a közvilágítás korszerűsítésére az Elios Innovatív Zrt.-vel.

Orbán vejének érdekeltsége nem maradhatott ki a stadion-bizniszből sem: Dunaújváros önkormányzatától kapott 92 millió forint értékű megbízást a helyi stadion „színes tv-s közvetítésre alkalmas pályavilágításának megvalósítására, korszerűsítésére”.

Baráti pályázatokon tarol

Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzata 2012. november 30-án bízta meg Hamar Endre cégét, a Sistrade Kft-t a a KEOP-os közvilágítás-korszerűsítési pályázat kiírásához szükséges műszaki dokumentáció előkészítésével – vagyis a kiírás pontos műszaki tartalmát lényegében Hamar cége határozta meg. A Sistrade által kidolgozott pályázaton pedig aztán az Elios lett a befutó a maga 548 millió forintos ajánlatával.

Itt még a projekt utóéletéből is jutott valamennyi a Sistrade-nek: havi bruttó 487 ezer forintért ők fogják karbantartani a korszerűsített közvilágítást.

Mezőhegyes városával nettó 135 millió forint értékben szerződött augusztusban az Elios – a közvilágítás állapotfelmérését és a pályázati előkészítést itt is a Sistrade végezte. Kalocsa Város Önkormányzata idén novemberben 409 millió forint értékben szerződött a KEOP 5.5.0./A/12-2013 keretében Tiborcz cégével – a pályázat előkészítését a  2013 januárjában kötött szerződés alapján szintén a Sistrade Kft. végezte.

A hévízi projektben egészen nyilvánvaló a dolog abszurditása: a város által kiírt 130 millió forint értékű pályázat előkészítésében részt vett Hamar Sistrade-je – a meghívásos tender megnyerésekor pedig Hamar még formálisan is tulajdonosa volt a Green Investments Kft-n keresztül a nyertes Elios Zrt-nek is– vagyis azon a pályázaton nyert Hamar egyik cége 130 milliót, amelynek előkészítését korábban egy másik cége bonyolította. (A hévízi szerződést nem találtuk meg, de a Sistrade Kft. referenciái közt -„Közvilágítás állapotfelmérés és energiatakarékos korszerűsítési javaslat készítése” ott szerepel Hévíz is.)

Összességében tehát 2014-ben legalább nettó egymilliárd forint értékben nyert Tiborcz István Elios Innovatív Zrt.-je olyan közbeszerzéseket, amelyeknek az előkészítését – ideértve a pályázati dokumentáció elkészítését is – Hamar Endre Sistrade Kft-je végezte. Hamar április végéig a Green Investments Kft-n keresztül ötven százalékban tulajdonosa volt az Eliosnak. Április végén pedig Tiborcz vásárolta be magát a Green Investments Kft. megszerzésével az Elios-ba.

Még több cikk Tiborczékról

Tiborcz István bátyja a NAV informatikai főosztályvezetője lett

Talpalatnyi föld VI.: Tiborcz most nem panaszkodhat

Tündöklés és tündöklés – Tiborczék a közvilágítás-korszerűsítési piacon

Újabb érdekes nyertesek az NFÜ gyalázatos naperőműtenderén

Szegedi naperőmű: Bíróság elé citálja Orbán vejét egy átvert alvállalkozó

Aszfaltozás az Orbán-lagzi előtt: Szokásos Eljárás, vagy kátyúmutyi?

Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet

Készséggel elhihetjük tehát, hogy Orbán Ráhel tandíját tehát nem a miniszterelnök állta – ez nem is nagyon jönne ki a fizetéséből. Elhihetjük azt is, hogy a vonatkozó költségeket a „saját lábon álló önálló család”, azaz a férje fizette. Önmagában még az sem lenne feltétlenül probléma, hogy a huszonéves Tiborcz Istvánnak a semmiből lett cége milliárdos bevételeit évek óta kizárólag állami-önkormányzati megrendelésekből szerzi – bár a mai magyar közviszonyok alapján a miniszterelnök vejével kapcsolatban itt azért már támad némi kétség.

Az viszont az erkölcsi aggályokon is túlmutató kérdéseket vet fel, hogy ezeknek a megrendeléseknek a harmada olyan közbeszerzéses pályázatok eredményeképp jön létre, amely pályázatokat a nyertes cég korábbi tulajdonosának egy másik cége készítette elő és írta meg. (Az a legkevesebb, hogy komoly versenyelőnyt jelenthetett, hogy e sajátos személyi összefonódás révén olyan bennfentes információk juthattak a nyertes birtokába, amelyekkel a konkurens pályázók nem rendelkeztek.) Ráadásul Hamar és Tiborcz egymást váltva tulajdonosok az Eliosban illetve előtársaságaiban, illetve közös vállalkozásuk is volt az elmúlt években.

Az tehát nem kétséges, hogy a profit, amelyből Orbán Ráhel Svájcban tanul, közpénzből bonyolított ügyleteken keletkezett nyereség. A fentiek alapján pedig úgy látszik, Orbán Viktor veje olyan pályázatokon tett szert erre a nyereségre, amelyeket az üzlettársa cége készített elő.

Becker András – Oroszi Babett

A céginformációt az Opten és a Céginfo.hu szolgáltatta.

Ajándékozz Átlátszó-előfizetést karácsonyra!

Vegyél Átlátszó-előfizetést ajándékba! Az összeget te határozod meg, cserébe egy csinos vouchert adhatsz át, mi pedig kérlelhetetlenül folytatjuk a munkánkat jövőre is. Részletek: atlatszo.hu/karacsony

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr1
 • Commissaire Maigret

  Én két napja azon gondolkodom, hogy Ráhelke ennyire ostoba, vagy ennyire cinikus.
  Őszintén szólva nem tudom, melyik vet rá rosszabb fényt…
  A pofám leszakad, hogy még ki is kérik maguknak, ha valaki szóvá meri tenni, hogy lopnak.

  • Andras

   De hát jogilag minden rendben!! Elvégre apuka diktálja a törvényeket. 😀 😀

   • evetto

    Ennyike 😀

    Bármit elsimít az a kétharrrmad.

   • Solt Kemecsei

    Nincs itt semmi látnivaló, Rasiék a saját lábukon élnek, és éppen arany WC-kefére spórolnak.

  • hát igen, vagy hazudik, vagy teljesen ostoba, nincs több lehetőség, ami még plusz poén, hogy lehet hogy az apjának tulajdonítja azt a butácska kennedy-idézetet is 🙂

   • nevetőharmadik

    Vagy ami még rosszabb: számukra ez a dolgok normális, erkölcsös menete. Ők már (a második generáció) őszintén nem is tudják, hogy lopnak.

    • Tyreo

     ez lesz az, Kiegészítve azzal, hogy az első generáció sem úgy éli meg, hogy lopnak szerintem.
     senki nem szereti magát tolvajnak látni.

    • 3.,4. generáció ez már
     http://kkbk.blog.hu/2013/08/04/meyer_dietmar_generacios_valtas

     tulajdonképpen lényegtelen mit gondolnak, nem nekik kellene bíróság elé állítani saját magukat.
     ha hazudik, akkor is ostoba. csak nem teljesen ostoba, nem naiv, hanem csak annyira, hogy azt gondolja ezt bármilyen értelmes életforma is elhiszi.
     viszont siklósi beatrix kommentjén konkrétan rosszul lettem ráhelke fészbukján, ilyenkor ő mit gondol? orbán jobban megbízik majd benne, több pénzt bíz rá az mtv-nél, mert jóban van még a lányával is? az echo tv-ből már kiemelték. mert tényleg nem hiszem, hogy önmagában olyan ostoba lenne, hogy ne tudná hogy működik a média.

     https://www.facebook.com/rachel.rasi/posts/10152428514017003?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201412

     csaucseszkúnak volt ilyen baráti köre. jó lenne már az összes posztkommunistával leszámolni

     • masold be lecci. siklosi/rahel miatt nem fogok arra a szarra regisztralni. thx

     • “Beatrix Siklósi

      Itt dolgozik: MTVA
      Itt dolgozott: Echo TV
      957 ismerős

      Kedves Rasi, a gyűlölködőket, irigykedőket és gonoszakat sajnálni kell.
      Sajnáljuk őket együtt és imádkozzunk azért, hogy ne legyen nékik túl
      késő rájönni arra, hogy ezzel a leginkább saját maguknak ártottak.
      Bátran, okosan! Úgy,ahogy édesapád teszi! Szeretettel üdvözöllek.”

      IMÁDKOZZUNK!; ne legyen NÉKIK – micsoda modorosság, vagy ez azt hiszi, hogy ez intellektuális és kifinomult? 🙂 és hát orbán fater is hisz a jövőben, és siklósi beatrix meg hisz mindenkiben, bátran! okosan! ezekután én is imádkozom, hátha nyakkendő helyett vmi más nyakravalót hoz nékik a Jézuska!

     • koszonom, ezt az eltartott kisujju seggnyalo shitnyikovat!

      “nékik”

      huvazz, de archaikus broaf :o)))

     • ebben a nékikben benne van az 1000 éves magyar történelem iránti érzékenység is, haha.

     • bizonyara es ezt hangsulyozando, o is a hampelkatinal veszi a zsinoros kosztumot

      amiben korbenyalhatjak egymast valami “polgari” vitaesten egy belvarosi szuterenben. voltam ilyen szeanszon, sose rohogtem annyit egy ora alatt :o)))

     • prak

      Azért ez már megalázó. Agyhúgykövet kapok ekkora pofátlanságtól. Megyek is, megsavazom a “helyszínen”, hátha nem visz el a TEK.

   • tágulóvilágegyetem

    beleáll, megvédi stb. stb.

   • Ciroka Maroka

    én is ezen röhögtem 🙂 ennyire idióta nem lehet, vagyis hát mégis…

    • hát nem mondja, hogy idézet, hanem konkrétan azt mondja, hogy neki ezt tanították 😀 ahogy elképzelem, hogy ez tanítva van, napi 2x elhangzik a nagyon nemzeti, nagyon keresztény “majdnem beszervezett” orbán otthonában a gyerekek előtt, ráhelke meg csodálkozik ha édesappa milyen jókat talál ki

  • Tibor Borda

   Rahel nem buta nő ;de cinikusnak annál inkább !

   • riperes

    Tudom banális,de a lét határozza meg a tudatot!!

    • tágulóvilágegyetem

     vagy : a lé határozza meg a tudatot

  • New York-Tel-Aviv tengely

   Vérében van

  • Rusty Saw

   Rothadt fának rothadt a gyümölcse.

  • rtlosz

   Működés közben a ner.

 • $136361771

  Van egy kávézó a Deákon a Design Terminal alatt. Annak is nézzetek utána.

  Ráhel ott is rendezgeti a dolgokat.

  • jaj hát biztos gyakornok volt ott 🙂 hogy lehetsz ilyen gonosz, hogy azt hiszed hogy az övé 🙂
   nem az övé! nincs kedve a tanulás mellett még ilyenekkel is foglalkozni 🙂

   • $136361771

    Férje ura érdekeltsége…

    • akkor nem jön ki jól a poénom, a fene egye meg

 • mint például Lázár János vagy Kósa Lajos esetében”

  ilyenkor nyugodtan lehet ám mondani gyurcsányt, vagy bajnait is, nem árt, ha valaki független, függetlenül ítéli el a lopást, jót tesz a gerincnek meg a hitelességnek.

  • Lajos Incze

   a gyurcsány-cégek kimondottan kerülték a közpénzt. bajnai meg nem is nagyon tulajdonol, inkább top-menedzser gazdagság az övé. egyáltalán nem véletlen, hogy noha a fidesz-sajtó az utolsó kézfogásig megpróbált minden ismeretséget lenyomozni esetükben, az összes sztorijuk az eredeti tőkefelhalmozás idejéről, és a politikai szereplés előttről szól.

   • ennyire te se lehetsz buta…ugye? lehet hogy a cégei kerülték a közpénzt, csak a cégek, amikkel dolgozott a cége, azok biztos nem.
    az átlátszónak is mondhatod, ők is oligarchának tartják (nem majd pont az apró-klán nem lesz oligarcha mi?)
    http://atlatszo.hu/2012/09/27/kis-oligarchatarozo-gyurcsany-ferenc/

    és bajnai, az én szedésem, köztük van szintén az átlátszó, akik bajnait is oligarchának tartják, nem véletlenül:
    http://kkbk.blog.hu/2013/04/25/bajnai_es_a_kilenc_hajdu-betes_ongyilkos_emleke

    gyurcsány
    CREDITUM Pénzügyi Tanácsadó Kft

    Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt-

    Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt

    “1992-ben megalapította az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt-t, amely pár év alatt tekintélyes vállalkozássá fejlődött, neki személyesen pedig milliárdos vagyont eredményezett.

    Az Altus azonban finoman szólva sem a Szilícium-völgybéli start-up vállalkozások mintapédánya. A vállalkozás “innovációja” nem volt más, mint hogy felhasználta tulajdonosának kiterjedt pártállami kapcsolatait, amelyeknek új lendületet adott, hogy sikeresen beházasodott az egykori nagyhatalmú kommunista vezető, Apró Antal családjába. Mint a Figyelő 2003-as portréjából kiderül: az egyik első nagyobb bevétele például a korábban a KISZ legnagyobb vállalataként ismert Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat végelszámolási feladatainak elvégzéséből származott, a cég felívelése pedig a Horn-kormány idejére tehető, amikor a korábbi kapcsolatoknak nagyobb hasznát lehetett venni. Az Altus 1995 novemberében elnyerte az akkori legnagyobb hazai alumíniumipari vállalat, a Motim többségét, a vásárláshoz szükséges 705 millió kifizetéséhez pedig attól a Magyar Hitel Banktól vettek fel hitelt, amelynek akkori elnöke Gyurcsány anyósa, Apró Piroska volt.”

    itt is egy link:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/megerik_a_penzuket_-_gyurcsany_es_orban_gazdagodasa-64169

    stbstbstb
    elszámoltatás meg nem véletlenül nincsen, se az mszp nem számoltatja el a fideszt, se a fidesz az mszpt. a kulcs ott van, hogy mind gyrurcsány, mind orbán kiszes volt…
    http://kkbk.blog.hu/2014/02/18/orban_viktor_fejben_elszamoltat
    http://kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa

    • hammurabbi

     “TE FASZ”!
     Jogi lépéseket tesz Gyurcsányék bolgár cége.

     A Cellum Bulgária szófiai megalapításában valóban szerepe volt az
     Altus bulgáriai leányvállalatának, közpénz bevonásáról azonban nincs szó
     – reagált honlapján a Cellum a Heti Válasz e heti számában, Olajfa Zrt.
     címmel megjelent cikkére. A vállalat ugyanakkor közölte: a cikkben
     ténybeli valótlanságok is szerepeltek, ami miatt jogi eljárást
     kezdeményez az azokat híresztelő médiumok ellen.

     HVG •
     2012. március 9.
     – a teljes cikk

     http://hvg.hu/cimke/Altus
     Nyilvános a Gyurcsány-cég privatizációs szerződése
     http://nepszava.hu/cikk/367730-nyilvanos-a-gyurcsany-ceg-privatizacios-szerzodese
     A fiúk szórakozni akarnak velem. Hát jó… – Facebook
     https://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/a-fi%C3%BAk-sz%C3%B3rakozni-akarnak-velem-h%C3%A1t-j%C3%B3/263407520358384
     “Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

     Pistike a következőt írja:

     Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok,
     fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután
     jókedvűen indulok az iskolába.

     Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
     – Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

     – Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem
     fidesz-szimpatizáns, és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a
     kapunkra, hogy ‘Te fasz!'”

     • te nagyon hülye, nézz már rá az átlátszó cikkére degenerált barom, aztán ugassál nekem mind a 70 IQ-ddal.
      1. azért még nem leszek fideszes, mert elítélem a mszp-s lopásokat a fideszesek mellett (“is”-ből fent kiderült h mind2-t), amúgy mindkét párt vezetőit felköttetném, akkora hazug tolvajok. oks? jelzem az mszp-seket a munkásőröknek kellett volna agyonlőni, mert őket 2xesen is elárulták.

      2. szerinted hogy működnek a magyar bíróságok? te nagyon hülye. még csak azt se kérem, hogy NE a jogi szándék (!) kezdetét, elindítását linkeld nekem, hanem a sikeres pert (!), mert a bíróságok NAGYON korruptak itthon, nem volt rendszerváltás, csak annyiból állt, hogy kimentek az oroszok, mi meg választhattunk a komcsik hazug korcs kölykei közül. hát köszi.

      3. de elég lenne csak elolvasni az én ÁTLÁTSZÓS idézetem, és agyilag felfogni, már akinek megy, tudod ez mit jelent retardált? : “a vásárláshoz szükséges 705 millió kifizetéséhez pedig attól a Magyar Hitel Banktól vettek fel hitelt, amelynek akkori elnöke Gyurcsány anyósa, Apró Piroska volt.”

      azt már meg se kérdezem, miért rakod idézőjelbe a primitív káromkodásod, mert eléggé ismerem a működésed, hogy ne érdekeljen semmi, amit te képes vagy leírni, csak nekem ne ugassál, jó?
      ja hogy a vicc miatt. hát én komolyan vettem, nyilván annak is szántad

     • hammurabbi

      Kivételes egy fütyisz hívő vagy,nagyon rendes dolog tőled, hogy aláírod a véleményedet:”degenerált barom,nagyon hülye.”szép név,nekem is teccik,boztos büszkén viseli a családod.

      Megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra, hogy egy írás jelentése
      több/más is lehet, mint az egymás mögé írt szavak jelentése (most,
      diszlexia által fenyegetett kultúránkban nem is árt ezt gyakran
      hangsúlyozni).
      Ezen felül hirtelen nem is jutott más az eszembe a beírásodról, mint egy daltöredék: “arrogance and ignorance go hand in hand”.

      Olyan gusztustalan vagy mint egy telefosott búvárnadrág, tanyasi házipornó is erotikusabb mint a “munkásságod”

     • MOST MONDOM HOGY A FIDESZESEKET IS FELKÖTTETNÉM, TE AGYHALOTT HÜLYE, hogy lehetnék én ezekután fidesz-hívő, udvariasan megkérdem, mielőtt rádgyújtanám a házadat? HE?

      mondd, ennyire ostoba vagy? ennyire fáj értelmezni a leírt mondatot?

      érv nincs? arra hiába várok hogy érdemben hozzászólj?
      mi *-nak kéred ki? te kezdted a szalonképtelen viselkedést te degenerált, amit idézőjelbe írtál, te korcs

     • hammurabbi

      Hamár oly kedves vagy és nejed is bemutatod:” degenerált,korcs”javítom:

      “Pistikéék dolgozatot írnak, címe: Hogyan kezdődik a napom?

      Pistike a következőt írja:

      Reggel fél hétkor anya felébreszt, sietek a fürdőszobába, megmosdok,
      fogat is mosok. Gyorsan megreggelizek, letörlöm a tefaszt, azután
      jókedvűen indulok az iskolába.

      Tanító néni nem érti, meglátogatja Pistikééket. A kötelező kávé után megkérdi az anyukát:
      – Kedves anyuka, Pistike ezt írta, és én sajnos nem tudom, mi az a tefasz.

      – Jaj, drága tanító néni, ön nem is tudhatja! A férjem
      kultúrbunkó neonáci jobbikos , és amióta ez kiderült róla, minden éjjel felfestik a
      kapunkra, hogy ‘Te fasz!'”

     • ügyes vagy

      Két kommunista az 50-es években:
      – te is partizán voltál?
      – még nem, de már intézik.

      két posztkommunista a 90-es években:
      – te is legálisan szerezted a vagyonodat?
      – még nem, de már intézik. nyilvános is lesz a szerződés a pártlapban

     • hammurabbi

      Géza bácsi csodálkozva nézi Pistikét, aki a fa tövében guggol csukott szemmel.
      – Mit csinálsz, Pistike?
      – Szarok.
      – Ahhoz előbb le kellene tolnod a nadrágod.
      – Minek?
      – Mert úgy szokás.
      – Miért?
      – Apád nem tanított meg rá?
      – Mire?
      – A higiéniára.
      – Nem értem.
      – Higiénia, tisztaság. Kapisgálod?
      – Ne..e..em érte…m!
      – Nem is érzed? Tisztasááág. Hm?
      – Mi van vele?
      – Ááá, reménytelen, hagyjuk.
      – Na mi van Gézabá, elfogytak az érvek?

      tesz-vesz
      a szemészeten.
      Doki: – Abba kellene hagyni a maszturbálást.
      :tesz-vesz
      – Miért, megvakulok?
      Doki: – Nem. Zavarja a többi beteget.

     • ügyes vagy, csak tudod lényegi dolgokat kéne írni

     • hammurabbi

      Jahogy
      neked ennyi jött le az idézeteimből?…semmi baj ,,hátakkor:
      A pap rejtvényt fejt. Egy szót sehogy se’ bír kitalálni. A meghatározás: “A szerelem nyílása”. Négy betű. “Ejnye, csak nem arra gondoltak, hogy PINA?” gondolja a pap, és felháborodott hangú levelet ír a szerkesztőségbe.
      Egy hét múlva a következő választ kapja:

      Tisztelt Uram!

      Ön
      félreolvasás áldozata lett! A meghatározás így szólt: “A szerelem
      nyilasa”, és a megfejtés “ÁMOR”. Tájékoztatásul közöljük, hogy
      12549863246 helyes megfejtést kaptunk, és mindössze ketten olvasták
      félre a meghatározást, Ön és a Püspök Úr, aki szerint a megoldás “SEGG”.

     • kopj már le te analfabéta állat

     • hammurabbi

      Csak
      egy jó tanács kedves Baro…öö..Barátom,mint a nemzetthynácik egyik
      legnagyobb hímvesszője…ne menj a saját szemed után ,mert amiről te/tyű
      azt hiszed,hogy szemed ,az valójában a schegged…és ha mamáddal
      sétálsz és kedvesen mosolyogva ,elábrándozva ráköszönnek számodra idegen
      emberek ,légy kedves velük,sose tudhatod melyikük az
      apád,kapische?..nem hiszem.

      Azért hordod a nyakadon,amúgy jól áll,mutatja mekkora fä..szfej vagy.
      Olvass fentebb idióta náci.

     • az a baj tudod, hogy túl öregnek, és ehhez már tényleg túl okosnak gondolom magam, hogy lemenjek ilyen ősemberbulvárba, utálom a szappanoperát, na takarodj.

     • hammurabbi

      Az öregség nem mindig a bölcsességet hozza meg,példa rá te magad,hanem az elhülyülést, a demenciát…brhüüü……..és én ismerlek téged más blogokról ,voltál olyan okos ,hogy seggfejjé aláztad magad.

      tesz-vesz az antizseni-köznyelven säggfej-érdeklődve nézegeti a Windsori kastélyban a
      királyi WC fajanszot miután az idegenvezető ismerteti annak szuper
      működését,mégpedig,hogy ez a herkentyű kétszer többet tud mint bármely
      másik,kipróbálhatom kérdi?
      Természetesen,…lecsüccs,nagydolog,s láss csodát a herkenytű kitörli a sejhaját.

      Gatya fel,antizseni-köznyelven säggfej-hitetlenkedve behajol mire a
      szerkezet pofántörli,gúnyosan felkiált mégsem olyan szuper nem végeztem
      dolgom,ám mégis törölt.
      Erre az idegenvezető uram ez jól működik a sägget legyen bármilyen a formája mindig felismeri…

     • Flórián Szekeres Cena

      “kultúrbunkó neonáci jobbikos” Ne ezzel a kijelentéssel bizonyítottad ,hogy nem csak az érdemi vitára vagy alkalmatlan ,de az életre is ! Tipikus neoliberális barom szöveg,ha elfogynak az érvek jön a jólismert nácifasisztatrapistamackósajttollekaravánozás ! 😀

     • hammurabbi

      Nem kéne osztani azt amiből az evolúció-oly bölcs előrelátással -semmit nem adott,butaságból mindent..brhüü..

      Aztán ,tán,tán ha olvastad volna az előzményeket ..tán értenéd is…

      Jahúgy egy vérből valók vagytok?!
      Akó’az érintettség okán,te is kultúrbunkó-lásd alant náci vagy:”Flórián Szekeres Cena háček 7 hónapja

      Te tényleg ilyen egyszerű vagy barom ?? Komolyan mondom persze ,hogy halldoklik a..”az a haldoklik csak egy “l” kultúrbunkó…
      Tovább:” Flórián Szekeres Cena Cillitbeng 7 hónapja

      Féltékenyek vagyunk igen a cionista szemétre arra aztán nagyon ”
      Tétellé tetted:””kultúrbunkó neonáci jobbikos”…
      .”Csak nem járhatok gyalog. Én magyar nemes vagyok! Tán a tudománynak
      éljek? A tudósok mind szegények. Nem irok, nem olvasok. Én mélymagyar
      nemes vagyok!
      Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?
      Másik szánva mondja: „Szép öcsém, be nagy kár,
      Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”

     • már miért lennék náci, te ávósszemét? Petőfi is náci volt? Arany is? ismered őket?
      teljesen zavart vagy, megvetted már a koporsód? jobb lenne már befeküdni

     • Guest

      őő

     • Flórián Szekeres Cena

      Érdemi válaszokat egy ilyen szép kötésű gyökértől ne is várj !! 🙂

     • tudom, eddig is láttam már más helyeken hogy eléggé zavart

     • hammurabbi

      Privatizáció?”TE FASZ” kultúrbunkó neonáci jobbikos:

      Matolcsy amnéziás.

      Hibásan eladott belföldi monopóliumok, helytelenül privatizált
      vagyon? Gyurikám, töki, hunyd le a szemed, menj le alfába és próbálj
      emlékezni hol voltál és mit csináltál akkor, mikor ezek az ügyletek
      végbementek. Ha végképp elvesztél az önimádat tengerében akkor segítek
      kicsit felidézni:

      – 1985 – 1990 között, a spontán privatizáció időszakában a
      Pénzügyminisztérium osztályvezetője, majd a Pénzügykutató Rt. tudományos
      főmunkatársa voltál.

      – 1990 augusztusában, amikor a parlament a “Tulajdon és
      privatizáció” címen elhíresült előterjesztést elfogadta, és ezzel
      “helytelenül privatizálhatóvá tette a belföldi monopóliumokat” akkor
      egyenesen te voltál a privatizációs kormánybizottság elnöke. A te
      elnöklésed mellett határoztátok meg ügyesen a tulajdonreformot, a
      vállalkozásélénkítést és a privatizáció irányát. Utána közel tíz évig
      kutattad személyesen a privatizációt, vagyis szemmel tartottad a
      történéseket a Privatizációs Kutatóintézet igazgatójaként.

      Jól értjük, Gyuri, ez a kamingaut akkor azt jelenti, hogy elkúrtátok, nem kicsit, nagyon?
      Innentől pedig érdekelne, ha a mindent visszacsinálnák dolog jár a
      fejedben, akkor vajon a te személyes felelősségeddel – igen, az
      anyagival is – mi lesz? Pukedlizel egyet zavartan vigyorogva, hogy
      oppardon, az unortodox privatizáció nem jött be, de több is veszett
      Mohácsnál?

      http://varanus.blog.hu/2013/01/18/matolcsy_amnezias

      Index – Gazdaság – A számok nem zavarnak, Gyuri?

      A ’80-as évek második felében már a Pénzügykutatónál dolgozott, részt
      vett az 1987-ben megjelent Fordulat és reform című kiadvány
      összeállításában, ő írta az iparszerkezettel kapcsolatos részt. És
      persze ezalatt is részt vett privatizációs folyamatok levezénylésében,
      több forrásunk szerint egyenesen tőle származik a spontán privatizáció
      kifejezés: a már 87-ben beindult folyamatban az egyes cégek vezetői
      szereztek résztulajdont az átalakított vállalatokban.

      ’90 óta a politikában.

      http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/05/25/matolcsy_portre/

     • a jobbikost is visszautasítom. a többi a jelző meg a te primitív, szalonképtelen szádból kicsit hiteltelen.
      http://kkbk.blog.hu/2014/04/08/az_allami_martir-_es_teglakepzes_jobbik_lmp_tesz

      matolcsi komcsi volt, ezt mindenki tudja, ne fárassz barom

     • hammurabbi

      Tugyuk ótvarnyilas neked mindenki hülye aki okosabb nálad,de a világ
      nagyobbik része márcsak ilyen,lejött a fáról Széles gravitációja nélkül
      és jól eltart téged,banánt dobál a rácson át a rózsaszínű pofikádba..

      “barom”
      Azokat a tükrödben találod, ha magányodban belenézel. Nem is egyet, hanem mindjárt hatot.

     • ügyes vagy

    • Lajos Incze

     azt hiszem, nem vagy túlzottan figyelmes olvasó. ezek közismert dolgok, az értelmezésük meg legalább részben világlátás dolga, 1990 és 2000 között elegánsan szerzett vagyonról én nem tudok

     de most valami olyat mutass, ami annak szól ellene, amit írtam. tehát bármelyik általad utált fickónál ,utass nekem olyat, ahogy a közpénzt csorgatják magukhoz. beérem közvetett bizonyítékkal, hogy pl. bármelyikőjük, vagy családjuk anyagi helyzete politikai szerepvállalásuk nyomán ugrásszerűen/nagyságrendben javult.

     légyszíves.

     • nem kell sznoboskodni meg fintorogni a közismertséggel… főleg ha nem olvasod el a linkjeimet, akkor hogy lenne közismert? he? mit tornáztatsz feleslegesen? rágjam a szádba a szavakat?
      “azt hiszem, nem vagy túlzottan figyelmes olvasó.”

      a kisz mi volt? abban nem volt népvagyon?

      “az Altus és a többi cég felfutása valóban elválaszthatatlan Gyurcsány pártállami időkből származó összeköttetéseinek kiaknázásától. A cég a megalakulását követő évben már 45 millió forintos bevételt ért el, amelynek nagy része a korábban a KISZ legnagyobb vállalataként ismert Ezermester Úttörő és Ifjúsági Kereskedelmi Vállalat végelszámolási feladatainak elvégzéséből származott. A tízmillió forintos alaptőkével elindított Altus először a Szilasi Ádám vezette Szenzor Rt. székhelyére költözött; Szilasi felesége Tatai Ilona, a Taurus Gumiipari Vállalat volt vezérigazgatója, az MSZMP Politikai Bizottságának egykori tagja, aki a Creditumnál együtt dolgozott Gyurcsánnyal, majd az Altus vezető tanácsadója lett. A következő évet már 184 milliós mérlegfőösszeggel záró cég előbb bérlőként, majd tulajdonosként beköltözhetett a Szalay utca 4. szám alatti épület két felső emeletére, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) egykori bölcsődéjének és óvodájának a helyiségeibe.”

      “A sportminiszterré avanzsált Gyurcsánynak a balatonöszödi üdülőben szerzett ingatlan miatt is magyarázkodnia kellett. Az üdülőről leválasztott telket és az azon elhelyezkedő, négy lakosztályt tartalmazó villaépületet a Központi Állami Üdülő és Oktatási Központ adta lízingbe az Aldo Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.-nek. (Az Aldo a Szenzor egyik cégéből jött létre, majd megvette a Gyurcsány-tulajdonú Nomentana Kft., mely utóbb beolvadt az Altusba.) A tíz évre szóló szerződés évi 2,5 millió forint lízingdíjat határozott meg azzal, hogy a futamidő végén még 5 millió forint maradványértéket kell megfizetni, tehát a ma 70-80 millióra taksált ingatlan (állami tulajdon, tehát KÖZPÉNZ) összesen 30 millióért cserélt gazdát.

      az 1993-as költségvetési törvény szerint 20 millió forint feletti értékesítésnél a fejezetért felelős szerv vezetőjének engedélyére lett volna szükség. Ezt a vizsgálatkor nem találták, ráadásul 10 millió forint feletti értékesítéskor nyilvános versenytárgyalást kellett volna lefolytatni, ami nem történt meg ”

      http://magyarnarancs.hu/belpol/megerik_a_penzuket_-_gyurcsany_es_orban_gazdagodasa-64169

      ezeket, gyurcsányt és bajnait a munkásőröknek kellett volna agyonlőni, mert őket, elveiket 2x-esen is elárulták, míg a népet csak egyszer.

      persze bajnait is külön bemásolom majd ide, a párttag milliomos, milliárdos apjával, még véletlenül se olvasd el a fenti linket.

      amúgy itt nem volt “eredeti tőkefelhalmozás” mint nyugaton, tudnod kéne, hogy itt állami, népvagyon volt minden, így minden vagyon, minden oligarcha csak közpénzen keresztül, csányi is az otp-vel. waberer a hungarokamionnal, demján is a skálával, meg a magyar hitelbankkal, aminek később apró piroska lett az elnöke, ez is magyar köztulajdonú bank, amely adta a 700-800 milliót gyurcsányéknak a motimra az altusszal

     • Lajos Incze

      megismétlem, mert elég nehéz a fölfogásod. azt írtam akkor, mikor az első hozzászólásodra reagáltalm, hogy oltári nagy különbség mutatkozik az általad említett két politikus (akik amúgy sem vagyoni helyzetükben, sem egyebekben nem sokban hasonlítanak) meg a ner establishment között abban, hogy azok ketten a közhatalmat nem a saját zsebük javára, annak dagasztására gyakorolták. továbbra sem tudsz az ellenkezőjével kapcsolatban semmit sem fölmutatni.

     • te elmebeteg vagy? értem én hogy szeretitek az mszp-t, de ez már a gerinc rovására megy. fent írtam te állat: demján is a skálával, meg a magyar hitelbankkal, aminek előbb demján később apró piroska lett az elnöke, ez is magyar köztulajdonú bank, amely adta a
      700-800 milliót gyurcsányéknak a motimra az altusszal. TUDOD KI AZ AZ APRÓ PIROSKA ? KIJE GYURCSÁNYNAK TE ÁLLAT? 90 előtt is létezett ez a bank. köztulajdonban!

      azok ketten a közhatalmat nem a saját zsebük javára, annak dagasztására gyakorolták?????? mi van????? te tényleg ilyen hülye vagy? olvasd már el mit írtam.
      de hát ha agyilag 0 vagy további jó éjszakát kívánok, reménykedj majd, hogy az mszp-d, együtt-ed, dk elszámoltatja majd a fideszes, MERT SOHA NEM FOGJÁK EGYMÁST ELSZÁMOLTATNI A POSZTKOMMUNISTÁK! hisz a fidesz se számoltatta el az mszp-t szerinted akkor olyan nagy lehet a különbség köztük? analfabéta, az ilyen ostobák teljesen felidegesítenek.

  • Zka77

   jaj jaj, nem gyurcsányozott eleget a tényfeltáró cikk, így már nem is hiteles és Orbánkáék bűnei semmisek, igaz nácikám? 😀

   • csak zavar az egyoldalúság, meg pár ember az átlátszóban.
    az “is” az szerinted mit jelent a fenti mondatban? náci meg a k anyád

    • MegmondoEmber

     Nem azért, de mindig az aktuális kormányt bírálja mindenki. 2002-2010 között CSAK az mszp-sek foglalkoztak a fidesz korábbi ügyleteivel napi szinten. Ez alapján pl. te vagy egyoldalú.

     • igen, ez volt a szlogen a hetihetesben is, aztán sose lett belőle semmi.

      mi alapján vagyok egyoldalú? nem tudlak követni. hogy jön ide az mszp? mikor én őket is bírálom, odalak nélkül? logika?

     • MegmondoEmber

      Az a logika, hogy mindenki a jelenlegi kormánnyal foglalkozik, amíg az egyoldalúakra jellemző, hogy próbálnak terelni, ahhoz pedig szükségesek a lecsengett idők vezetői. Ennyi. Az meg egy másik dolog, hogy a baloldaliakat is baszogatták már az átlátszósok, azt hiszem te is linkelted már itt a hozzászólásaidban, szóval a lényeg, hogy amennyire ez a post egyoldalú volt, annyira te is az vagy. Ha érted, amit mondok, ok, ha nem, nekem úgy is jó.

     • én a cikkből idéztem, és én nem vagyok ennyire egyoldalú:

      “mint például Lázár János vagy Kósa Lajos esetében”

      ilyenkor nyugodtan lehet ám mondani gyurcsányt, vagy bajnait is, nem árt, ha valaki független, függetlenül ítéli el a lopást, jót tesz a gerincnek meg a hitelességnek.

 • Kulminator

  Tovabbi kerdes,hogy az elszamolasban,az arak összhangban vannak-e az elvegzett munkaval???

  • miért szerinted igen? 🙂 ezekután? elolvastad a posztot? 🙂

  • tágulóvilágegyetem

   Nem is kérdés, hogy igen. És nmi sem természetesebb, valamint állnak akárhány ezt firtató vizsgálat elé…………..!!!!!!!!!!!!! Ja , bocs, nem is vizsgálja senki.

 • Tibor Borda

  Gyors gazdagodás garantálva; és tovább növekedik Orbán család vagyona

 • almodhi1

  Aki dolgozik az boldogul. (Kádár János)

 • steve70

  Nőttek az átlagkeresetek Magyarországon. Így már stimmel.

 • CCAT

  A szerelem minden akadályt legyőz!

  http://i.imgur.com/YdMhU.gif

 • HJ

  A különbség a demokráciákban működő politikusok, és a diktatúrák politikusai között az, hogy
  míg a demokráciákban a politikusok a konglomerátumok, cégek érdekeit kiszolgáló
  lobbisták, addig a diktatúrákban a politikusok a cégek tulajdonosai!

 • Grafitember

  A rezsi is kevesebb, azt is számoljuk hozzá.

 • Rusty Saw

  Röviden: az orbánpuja elmutyizott közpénzen tanul Svájcban. Az országot elemésztő mértéktelen korrupció újabb bizonyítéka a cikkben leírtak.

 • hammurabbi

  Orbán: Aki dolgozik, boldogulni fog, aki szélhámoskodik, megkapja a magáét.
  Ja és ki is a szélhámos?

 • János Hatló P.

  A család szeretete megfizethetetlen, a többire ott a közpénz.

 • garas01

  Orbán Ráhel jobban járt volna, ha hallgat. Így viszont ráirányította a figyelmet a férj “érdekes” üzleteire illetve gazdagodására. Hát igen – kellemetlen dolog a nyilvánosság…

 • Guest

  Ráhel saját lábán
  Ha van ellenszenvesebb az Orbán családban még Orbán Viktornál is, akkor a
  gyerekei azok. Mármint a gyerekei közül azok, akik eddig nyilvánosan is
  megszólaltak. Nem olyan jó leírni ezt, mert az ember szívesen
  elválasztaná a kedves vezető családtagjait, különösen a gyerekeit a
  vadbarom apjuktól. De ezek a gyerekek pontosan tükrözik az apjuk
  természetét, ami nemcsak öröklés, de nevelés kérdése is.

  http://nepszava.com/2014/12/velemeny/tollhegy-rahel-sajat-laban.html

  • W.Raven

   Egészen pontosan gondolkodás-probléma is! Szerintük az apjuk az ország megmentője a zsidóktól, cigányoktól, a pufajkás szociktól, a libsiktől, a multiktól, (majdnem az Internettől -, a jövő okos nemzedékétől. a kormányok által szegénységbe taszított millióktól (akik egyébként még a segélyeikkel is növelhetnék a hazai fogyasztást), a civil szervezetektől és általában a dolgozó polgároktól, akik adói nélkül bizony éhen halnának! Ismerjük fel végre, hogy igen nagy a gáz, amely csak a Fidesz 1 milliós – jól fizetett – táborának és a CÖF közpénzből gazdagodó vezéreinek kedvez. Mindenki más mocskosul meg van szívatva.

 • hammurabbi

  Nem vagyok híve a politikus-csemeték vegzálásának, elvégre senki nem tehet a rokonairól.
  Kivéve, ha a FideSSmaffia rokoni szálak nem vörös szőnyeggé állnak össze, amin lépkedve az utódok kirívó könnyedséggel előzik be kortársaikat. Ha példájukkal már-már provokatívan vágják a képünkbe, hogy Magyarország elitje ők és csakis ők.
  De kellenek hozzá -a tapsolókon,a hajrá “élő isten Viktor!”a fércbuk rajongókon :”Eva Marmarosi Szeretjük Önt Miniszterelnök úr,és bízunk Önben,akár mit mondanak a közvélemény kutató statisztikák.Ön lejárató akciók áldozata a kormányával együtt. december 12., 12:12” -kívül szervilis ,magyarul szolgai, alázatos; szolgalelkű, megalázkodó, talpnyalók is
  Orbán Ráhel az átszámítva 20 millió forintos éves tandíjat úgy magyarázta:

  “közgazdász diplomám van, több mint 3 évet dolgoztam a szállodaiparban és az idegenforgalom egyéb területein, 4 idegen nyelvet beszélek. Jelenleg tanulok,, a jövőben a munkám és a családom mellett is tanulni fogok”.

  Nade így ,ezzel az alappal,felkészültséggel,kimondom ésszel,tehetséggel?:

  Már bocsánat besírok:))diplomázott?Ezzel az ésszel,tehetséggel,lássátok Ráhel tudását:

  “Ráhel nem buta, nem!

  Májusban Lévai Anikó két Orbán-portrét is vásárolt Nagy Kriszta
  Tereskova festményeiből, amelynek témája a kormányfő 2010-es választási
  plakátja volt. Azt írta a vendégkönyvbe, hogy a művésznő “mint festő
  láttat, és kérdéseket tesz fel a szemnek, s most sem csalódott benne”.

  Orbán Ráhel, aki a “könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és
  versenyképességének elemzése – A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda
  példáján keresztül”című dolgozatával szervilizmus-mentesen már
  díjnyertes is lett – pár héttel később írt az emlékkönyvbe. (Lerajzolni
  nem tudom, de tekintsék meg önök is az ötsoros, ötször javított,
  satírozott beírást.

  “Kedves Kriszta, Egy ilyen hosszú kampányidőszak után, (Satír!) amikor
  lépten-nyomon “Apába” ütközöm az udcán (Satír!) felüdítő (Satír!) egy
  ilyen kiállítást látni (Satír!) Nagyon tetszik, hogy egy fényképből
  ilyen (Satír, satír!) vidám hangulatot tudtál varázsolni. Köszönettel:
  Orbán Ráhel 2014. 06. 12. Bp.”

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=746747558681180&set=a.146154642073811.18819.100000378286826&type=1&theater

  Ráhel tényleg nem buta, sőt, nemzetileg kiművelt asszony, hiszen
  közgazdász. Lesz tehát minekünk jövőnk is, és senkit nem hagyunk az
  utcán…:)))

  • prak

   Oh máj gásss! Fogyatékos egyébként ez a csirke? Lausanne, beszarok.

 • László Fehérvári

  A cinizmust volt kitől meg tanulni.

 • Robertt Laczko

  Ezek mind egytől- egyig államellenes cselekedetek, közpénz lenyúlása. Akár visszamenőleges hatállyal is
  ha majd nem lesznek itt, felellősségre lehet és kell vonni őket. Egy független bizottság felállitása, -sajnos sok ember kell hozz- de sok pénz vissza fog jönni. Tölük, családtagjaitól, barátoktól, és ismerösöktől is vissza venni a vagyont

  • W.Raven

   Inkább társadalom-ellenes. Igaz, idővel minden pénzt vissza lehet szerezni és mindenkit le lehet sittelni (vagy, ha elfutott, akkor…)

   • az a baj, hogy senki nem fog itt senkit elszámoltatni, tehát miért is menekülnének külföldre?

 • Robertt Laczko

  Majd természetesen ha külföldre távoznak, létezik Interpol is

 • Robertt Laczko

  Ha szükéséges alkotmányt és törvényt módositani visszamenőleges hatállyal is

 • Robertt Laczko

  Ami államellenes cselekmény az BŰN ! !

 • Wendriner Piroska

  Hamar pénz, hamar bukás.

 • Robertt Laczko
 • Attila Turbék

  Egy dialógus jutott eszembe a Maffiózók c. mü filmből
  Borízű hangon szólal a Don: -Fiam készülj, mert Vasárnap megyünk k.vázni!
  mire a fiú: – Apa és a család?
  a Don: – jegyezd meg Fiam ,a család az szent!
  Helyettesítsétek be a szereplőket!
  A k.zás meg maga a közjóra szánt pénzek elsíbolása.

 • Lacika Gönczy

  Miert is nem vagyok meglepve ettol a hirtol???:-) Az alma nem esik messze a fatol…

  • hammurabbi

   Lacika a szemészeten.
   Doki: – Abba kellene hagyni a maszturbálást.
   Lacika: – Miért, megvakulok?
   Doki: – Nem. Zavarja a többi beteget…….fogadok nem jössz rá ,hogy miért ……Nem lehet egyszerre kurvának állni és mégis szűznek maradni!

 • Kovács Ferenc

  miért nem tud mindenki egyszerre tüntetni? az éhezőkkel és a szegényekkel együtt!!!

  • hammurabbi

   Ki fog az alakulni,remélem,de azt is ,hogy akkor kátránypapírban ,arccal a föld felé végzik a FideSS korrupt vezérei és azok akik kitartották őket és üzemeltették a NER-t.

   • W.Raven

    Valóban én is az igazi tüntetésre várok, hiszen itt pártsemlegesen mindannyiunk (az tisztességes adófizető – államfenntartók – közös pénzét nyúlják le, mégpedig igen gátlástalan, piszok és gengszter módon. Azért az kátránypapír meg a többi erős túlzás – bár ahogy nézem, nem kizárható -, de jobb lenne erővel határozott erővel ugyan, de azért józan ésszel intézni a régen várt változtatás történetét. Nem kéne hasonlítani a primitíven bunkó kormányra és a pénzéhes seggnyalóira.

  • Ilona Pápa

   Mert profi a megosztás, valamint az ellentétek szítása. Majd ha ezeken túllátnak az emberek akkor lesz összefogás.

 • Tisza Gergő

  Jó a cikk, de erről a buzzfeedes címadásról nem lehetne leszokni?

 • Lekoir Panuka

  ez így ahogy van, mehet is a vádiratba.

 • kaccki

  Csak közpénz…….érdekes!? Nála ügyesebb, rátermettebb pályázó nem is létezett!Kiváncsi lennék,hogy a versenyszférában is megállná-e a helyét!?Úgyérzem magam mint a kommunizmusban.Azzal a különbséggel,hogy leírhatom….a kurva anyátokat….!

  • momentan meg leirhatod…

   • prak

    Mert aztán jön az elvitTEK.

    Dr. Kotász! Dr. Kotász!

  • János Vass

   Igen ennyi a különbség, hogy ma még leírhatod csak most nem a rendőrség hanem majd egyéb hatóság fog rád szállni. De az sem elképzelhetetlen, hogy a hír TV rövidesen talál valamit a múltadban, vagy ha tévednek akkor egy névrokon múltját kenik rád. (ugye már erre is volt példa a tanárnő esetében)

 • István Sándor Berta

  Miből – miből? – a szomszéd néni ellopott erdejéből, apuka pályázati “munkáiból” na meg a menyasszonyi táncból………….

 • hammurabbi

  Ráhel tényleg nem buta, sőt, nemzetileg kiművelt asszony, hiszen
  közgazdász. Lesz tehát minekünk jövőnk is, és senkit nem hagyunk az

  utcán…Azt hiszem, hogy Neked is van miért a tükörbe nézned, és
  elgondolkodnod azon, amit a nyílt levél tartalmaz. Te nyilván nem
  tartozol a “tehetségtelen ótvar prolik” közé, akiknek az
  agyonadóztatásából, meglopásából, és az EU támogatásokból származó
  bevételeket osztják ki egymás között – fiktív számlák, túlszámlázások,
  csúszópénzek útján – az igen tempósan gazdagodó hatalmon lévők. Korábbi
  cikkekben többször lehetett olvasni arról pld., hogy a Rasi férjének a
  cége mekkora bevétel növekedést ért el Orbán hatalomra kerülésével.
  Mindeközben a szegények száma hasonló arányban növekedett.
  Ez a
  Rasika se különb az apjánál. Lehet, hogy a pénznek nincs szaga, de
  vannak emberek, akiknek a megnyúzott, szerencsétlen néptől elrabolt
  pénzből nem lenne gusztusuk dőzsölni meg urizálni. Rasikának ez nem okoz
  problémát, mint ahogy a szintén saját erejéből felkapaszkodott férje
  családjának se okozott gondot más tulajdonában levő többszáz fát
  kivágni. Rasika és férje pedig büszkén pózolt a lopott fákat letaroló
  traktoron, hogy vegyük már észre, hogy ezt ő is megteheti. Az, hogy
  büszke miniszterelnök apjára, nem csoda, hiszen ezek szerint egyet ért
  azzal az álságos politikával, amit apja folytat. Mert ha látná, mit
  művel 0rbán az országgal, az emberekkel, akkor minimum csöndben maradna,
  és mélységesen szégyellné, hogy honnan származik.
  Én két napja azon gondolkodom, hogy Ráhelke ennyire ostoba, vagy ennyire cinikus.
  Őszintén szólva nem tudom, melyik vet rá rosszabb fényt…
  A pofám leszakad, hogy még ki is kérik maguknak, ha valaki szóvá meri tenni, hogy lopnak.

 • Katochi Kata

  Ha majd nem …. lesz a …., akkor a …. nyomozni fog az orbánok után, és a helyére kerül minden és mindenki!

 • szitakötő

  Egyszer majd lehull a lepel, végérvényesen !!

  • Medve Lászlóné

   Nagyon sokan kapaszkodnak abba a lepelbe, hogy ne tudjon lehullni

 • ujbudaigezenguz

  OLVASVA sajnálatramélto ra-hel tőrténetét a SZIVINFARKTUS KÖRNYÉKEZETT
  diplomásként nappal hivatásomat ,esténként hétvégén pincérkedtem7évig éjjelente 1 160nm írodát takaritottam
  ergo 45évesként sikerűlt saját lakást
  van orbániában még ara ,,szemetvetek,,valamelyikre EGY BOLDOGABB JŐVŐM REMÉNYÉBEN–:(–:)

 • hammurabbi

  Ez a Ráhel az apjára ütött,ja, meg az anyjára…
  Aki több mint 10 év Gyes alatt 40 db ingatlant tudott szerezni… Ritka egy takarékos család…

 • boti

  Azért tudni kell, hogy nem csak ebből van bevétel. Az alvállalkozóknak is vissza kell juttatni eztazt. Papíron drágán dolgoztatnak velük, de nem véletlenül. Ezt mindenki tudja a piacon, hogy így állnak velük szóba.

 • hammurabbi

  Gond van, kicsi Viktor!

  2014 december 22 9:10 de.2 comments

  Már az se volt teljesen O.K. hogy Te, aki
  állítólag sohasem hazudtál, uralkodásod éveit – mert ne tévedjünk, Te
  nem vezetted az országot, hanem uralkodtál rajta – gátlástalanul végig
  hazudtad.

  Ott már azért akadt egy kis gond, hogy a lányodnak, Ráhelnek,
  behazudtad saját tanításodként az egyik legnagyobbat: ”Ne azt kérdezd,
  mit tehet érted a haza, hanem azt, hogy te mit tehetsz a hazáért”. A
  drága gyermek pedig nem jutott el odáig, hogy ezt ne Neked tulajdonítsa.
  Kár. Nem igazán lehet – ahogy Te sem – művelt az a leányzó. De
  legalább csinos. Most még.

  Azután itt van a másik dolog: a teljes foglalkoztatottság rögeszméje.
  Akadt egy másik elnök abban a rohadt ellenséges USA-ban, aki azt
  találta mondani: ahhoz, hogy egy ember megtalálja az önbecsülését, nem
  segélyt kell neki adni, hanem munkát, mert az által esténként azzal
  hajtja álomra a fejét, hogy hasznos tagja a társadalomnak. Ki adhat
  nekik munkát? Hát Te – de tudod mit? még a feleséged is – , meg Lázár,
  Simicska, Mészáros és a többi hirtelen képződött oligarcha, az összes
  nyertes csókosotok, mert Nektek van rá pénzetek és módotok! Nosza, hát
  teremtsetek munkahelyeket! Könnyebben megy, mint az államnak, annak
  ugyanis csak a meglévő munkahelyek megőrzésére van pénze – már, amennyi.
  1 millió munkahely, 10 év alatt? Na, persze. A részarányos sincs meg,
  kicsi Viktor, és programotok sincs rá, amiből meglenne! Mert mi van meg?
  Az, hogy folytatjátok. Nos, látható, hogy mit is folytattok.

  Még valami, kicsi Viktor: valamit nagyon rosszul értelmeztél, amikor
  kineveztek téged. Te, picinyem, szolga vagy, méghozzá a nép szolgája,
  igaz, azok közt az első. Úgy is lehet mondani, miniszterelnök.Azaz
  elnök, mint elöl ülő. Nem álnok, az csak félre hallás. Neked az ország,
  és nem a magad – és csókosaid – gyarapítása lenne a feladatod. Én
  megértelek: amikor éppen hogy csak nem merültetek alá, akkor a mostani
  felfuttatott haveroknak kiállított biankó csekkek tartottak Téged és
  tettestársaidat a víz felett. 2010 -ben eljött az ideje a fizetésnek,
  és a haverok nem voltak szégyenlősek: vastagon fogott a tolluk.

  Nem gondolod, hogy ebből elég? Nem Te fizetsz érte, hanem a nép, kit –
  persze – igencsak harcosan meg akarsz védeni minden ármánytól, pedig,
  lássuk be, az egyetlen ármány, ami a népet/országot veszélyezteti, az Te
  vagy!

  Tudod, picinyem, téged 10 millió ember fizet, méghozzá azért, hogy
  megdolgozz érte, és, ha nem felel meg nekik, akkor elcsaphatnak a
  francba, mint arra alkalmatlant. Ha meg nem vagy oda való, akkor lehetne
  annyi gerinced, hogy visszalépj. Merthogy, fizetett szolgája vagy a
  népnek. Ideje lenne, hogy tudomásul vedd: nem neked van országod, hanem
  az országnak van miniszterelnöke.

  Olyan, amilyen, de jobb, ha tőlem tudod: csereszabatos!”

 • Guest

  Nemcsak Ráhel 15 milliós tandíjáról van szó, ez csak a jéghegy csúcsa. Ennél sokkal nagyobb összegek folynak el kézen közön és cserélnek gazdát pénzmosás során, de ezek nem kerülnek nyilvánosságra.

  Az Orbán klán — feltehetőleg –(kötelességszerű megjegyzés) főleg kábítószer üzlettel, tiltott fegyverkereskedelemmel és hírszerzési adatok értékesítésével foglalkozik és aktívan részt vesz a bevételből származó pénzmosással, amelybe az aranyhoz hasonlóan az antik műtárgyak is beletartoznak.
  Ráhel tandíja semmi, az csak egy morzsa amely lehullott az asztalról, lehajolni érte sem érdemes, mindössze jelzi, hogy itt nagy “lakoma” folyik.

  • drog, fegyver? erre vmi forrás? ezt azért te sem gondolhatod komolyan…

   • Kata

    A “kötelezően+ vissza csurgatott pénzek ( 10-20%)…ezeket nem könyvelik…ennyivel rosszabb minőségű anyagból és éhbérért végeztetik a munkát…

    • Maros Csaba

     Kata maga politizál vagy kertészkedik? Nagyon rafinált, és még a személyiségét se vállalja!

     • Kata

      Mindkettő…miből gondolja, hogy nem vállalom a személyiségemet? Nem bujkálok, fotó és érdeklődési kör, minden ott van a facebook oldalamon, https://www.facebook.com/katalin.hadobas Google+-on…és nem “arc nélkül” mondok véleményt… Nem regisztrálok minden közösségi oldalon, mert ez is sok ami van…nekem nincs annyi szabadidőm…Mire kíváncsi? És miért lennék rafinált?..Semmi érdekem nem fűződik hozzá, csak próbálok segíteni másoknak, hogy ne vásároljanak össze mindenféle felesleges holmit, mert csak pénzkidobás….

    • szazsas

     Egy út -projekt: pályázat megnyerése: 800 Millió.(10 % ).Se gép, se ember…semmi háttér…600 Millió az Alvállalkozóé.(10-15 %) ..300 Millió a kivitelezőé.(10 %)..200 Millió ebből anyag, bér… és így előre lehet tudni, látni a minőséget…-biztos adat..(számláztam)

   • szazsas

    Nagyon is komoly…Lásd a baltás gyilkos..szabadon engedése, hazájában Nemzeti hősként ünnepelten ….2 Milliárd dollárt !!!! Zsebelt be érte: a KORMÁNY…

 • használjuk a szép magyar szavakat

  disclaimer, noun
  korlátozott felelősségi nyilatkozat
  lemondó személy
  visszautasítás
  Jogi nyilatkozat
  lemondó
  cáfolat
  law
  lemondás

 • István Gyula Németh

  Én most meg teljesen más oldalról közelíteném meg a témát! No kezdjük az elején, van egy cég, az pályázik egy munkára, bocsánat a munka értékét képező pénzösszegre! No eddig jó amit írtam? Ezt követi a legjobb pályázatot benyújtó cég, vagy cégek(de most csak cégről beszéljünk) Ez is jó még? A megnyert pályázat díját azt mindjárt megkapja a cég, vagy majd csak akkor ha a tényleges munkát elvégzi? Ez csak azért lényegesnek tűnő kérdés, mert a pályázati díjban a kifizetett költségeknek ráfordításoknak benne kell lennie. A munka a tervezéstől kezdve a kivitelezésig megvalósult minden esetben? Ez azért érdekes, hogy egy több milliós, milliárdos beruházás, fejlesztés, sitty-sutty egy semmiperc alatt megtörtént! Na de ügyes emberek vagyunk, ezt vegyük figyelembe!
  Most nézzünk egy másik oldalt is > megvan a megnyert pályázat (teljes fedezete a tevékenységnek, a nyereséget is beleértve, meg a tőkeerős növekményét a cégnek) Előkerülnek ugyebár vállalkozók> generálkivitelezők, fővállalkozók, vállalkozók, alvállalkozók > mint egy egyszerű szakmunkás, a munkákat ellenőrző sőt minősítő szakik > főellenőr, ellenőr. (a cégeknél működő bizottságokról, azok jól fizetett munkájáról nem is szólok! – jaj, dehogynem!)
  Akkor gondolkodjunk! Ha a pályázat-nyertes vállalkozás (Zrt, Rt. Holding, Kft. stb.) mint generálkivitelező vállalkozó a huszadrangú melósnak leosztja a munkát az a munka a hatalmas tejfölt képező összegből már csak tejsavót hagyva locsolgatja a ténylegesen munkát végző zsebét, aki legfeljebb a gyenge minőségű anyagból próbál valamiféle profitot, de legalább a megélhetési lehetőségét biztosítani! ÉS még hálásnak is kell lennie, ezért bizonyos %-ot vissza kell osztania! Persze ez annak rendje módja szerint visszafelé gyűrűzve, minden vállalkozási szinten természetes folyamat! No adódik a kérdés, abszolút nem szemétkedve >> ezeket a folyamatokat ellenőrzi és miként valaki is? Az a valaki az eredményről kinek számol be? Mert az, hogy a NAV a számlák forgalma, a bevallások alapján végzi a dolgát az természetes DE nem képes a pályázatok mindegyikét az elejétől a végéig figyelemmel kísérni az tény! Mire utalok ezzel? (no nem ám a visszaélések kavalkádjára, a csalásokra, stb.) csak arra, hogy miért is van a rendre minőségi kifogásokkal létrejött kivitelezés, a fellépő pénzhiány az elszámolási problémák, akár csődhelyzet, felszámolás, eltűnés, mindezen túl mégis van egy szemmel látható személyhez, személyekhez kötődő vagyon gyarapodás! No ezt kéne egy kicsit megnézegetni!!!! (Lásd> Bálna, Várbazár, BKK pályafelújítások, hidak, utak állapota akár autópályák stb. no mi a fenének soroljam?)

  • András József Fazekas

   Jaah …

   A gondolatmenettel nincs gond, csak az ok-okozat összefüggésekkel, meg az időzítéssel.

   • István Gyula Németh

    Ha-ha-ha! Igaz! DE el kell indulni előbb-utóbb azon az úton, amikor és ahol a tisztesség alapján (ami ugye igen ritka egy jelenség) az emberi kapzsiság, önzőség a mások semmibevétele minimálisra szorítható, amely mindannyiunk, de mindenképpen a nagy többség mindenkire ható érdeke – még a kapzsikra is!

    2015. január 10. 20:36 Disqus írta, :

 • Ferenc Tőkés

  kik ezek a mocskok? Átlátszónak nevezik magukat… Ez igaz! Haza és nemzetárulók…! Magyarúl : mocsok senkiháziak… HAJRÁ FIDESZ!!!

  • látom, te teljesen agyhalott vagy

   • BF

    elvégre fideszes

  • János Molnár

   Győzzön a Jobbik!

  • Mária Tóth

   másszon rád vagy tíz bevándorló

   • Judit Vincze

    Te nagyon okos……a “főnököd” sutyiban engedi be őket….idióta!

  • Cpt

   Megszólalt egy szarevő droid.

 • Edit Sara

  Micsoda siras rivas lesz itt amikor a Fidesz 2018 ban is siman megnyeri a valasztasokat, mar elore jol szorakozom a dolgon;-))))

  • János Molnár

   A magadfajta szánalmas barom meg ezért tapsikol…

   • Edit Sara

    nekem aztan edesmindegy felolem a kutyaszaros cipo part is nyerhet. nem vagyok erintett a kerdesben, 30 eve eljottem abbol a fantasztikus dicsoseges orszagbol, meg latogatoba se jarok viszza.

    • BF

     akit mi ugatsz be te féreg?

     • Hidegen

      Talán inkább te ugatsz, te Böfögő Fallosz. 😊

     • Judit Vincze

      Istenem…..mekkora tapló vagy!

     • Edit Sara

      vigyazz kiesik a kapa a szadbol. tipikus mai magyar uriember/ uriholgy. beloletek lett olyan az orszag amilyen, csak azt kapjatok amit erdemeltek. Ha az Orban nem lenne mar elontotte volna a migransaradat a pofatokat, mondjuk nem lenne kar ertetek.

     • Shayiskhun

      Hogyne 30 éve…

      Egyébként mifasz közöd van hozzá, hogy mi lenne itt meg mi sem?

     • Edit Sara

      bizony 30 eve volt az iden. ui. 63 eves vagyok es meg idoben 1987 ben eszbekaptam a kadar rendszer idejen hogy el kell menni abbol a vesztesre allo szerencsetlen orszagbol. eleg sokan dontottunk igy es dontenek ahogy elnezem ma is. Mellesleg ha ott elnek en is az Orban kormanyra szavaznek. viszont mivel regen lemondtam a magyar allampolgarsagrol ONKENT teszek ra hogy mi tortenik ott. velemenyem viszont van es azt el is mondom ha tetszik ha nem. tudsz ellene tenni valamit? akkor csak rajta;-)))) a stilus maga az ember, latszik rajtad az iskolazatlansag es az also nepretegi szarmazas.

     • Gyorgyi Rozsa Kiss

      Maga nagyon rosszindulatú, …és közönséges! Szerencsére már nem számit az ilyen magyarnak!

     • Edit Sara

      talan meg kellett volna nezni hogy milyen volt az elozmeny. az illeto csak “feregnek” hivott engem, ehhez kepest az en valaszom nagyon uri es visszafogott volt. mellesleg meg nem is kivanok magyar allampolgarnak szamitani ezert mondtam le rola mar evtizedekkel ezelott onkent amint megkaptam ennek az orszagnak az allampolgarasagat amire buszkebb vagyok mint arra hogy magyar allampolgar voltam. ez az orszag tobbet adott nekem minden szempontbol 30 ev alatt mint Mo ha 100 evig eltem volna ott.

     • Cpt

      Akkor minek szólsz bele migráns ribanc?

     • Edit Sara

      nagyon buszke vagyok ra ha az ilyenek mint te migransnak hivnak. foleg azert mert amikor meg eljottem ez a fogalom a mai ertelemben nem letezett es az akkor fennallo ocska kadar rendszernek koszonhetoen politkai menekultkent kiemelt jogokkal kezeltek mindenkit aki onnet meglepett. vices a hozzaszolasod latszik mennyire nem vagy kepben, arrol nem beszelve hogy meg a nevedet se mered kiirni. szegenykem nagyon savanyu lehet a szolo;-)))) ja es abba szolok bele amihez kedvem van, tudsz ellene tenni valamit csorokam?

     • Cpt

      Nyüszít a lottyadt migráns ribanc…) Mást úgysem tud a vén lotyó. Hisztizz fideszes szarkupac nyugodtan, én már unlak. Bye!)

     • Edit Sara

      te szegeny, nagyon meglatszik hogy a gyerekszobadban a lo nezett ki az ablakon. vajon miert kene fideszesnek vagy barmilyennek lennem ha meg a magyar allampolgarsagomat se tartottam meg? nalatok muszaj valamilyenesnek lenni ? nem baj azert tenyleg a Fidesz fog nyerni es bar nekem igazan mindegy de orulok neki mert legalabb nem neked es a hozzad hasonloaknak lesz igaza. gondolom anyukad is ven lotyo azert hozott a vilagra ilyen szarkupacot mint te. keresd meg a gyogyszereidet csorikam ugy tunik messzire gurultak.

     • szazsas

      1987-ben igaza van: nem MIGRÁNCS -szóval lett illetve aki elhagyta az országunkat: DISSZIDENS -nek hívták, amiben viszont nincs igaza: Nem kezeltek mindenkit politikai menekültként, kiemelt jogokkal. Éveket kellett várnia annak, aki pl. NSZK-ba távozott végleges szándékkal. Csak a lázongó, dolgozni-tanulni nem szerető, nem akaró embereknek nem volt megfelelő 1987-évi MAGYAR KÖZTÁRSASÁG. Kádár János alatt 21 000 Milliárd volt az adósság…de volt 65-tonna tartalék aranya az országnak, ingyen lehetett tanulni Egyetemeinken..Ma mindebből semmi sincsen..már 2-3 év után eltüntette, elrabolta, kicsempészte a FIDESZ az utolsó gramm aranyát is az országnak, jelenlegi adósság: 93.000 Milliárd…felvesz a Kormány 12.000 Milliárd dollárt! nem forintot! PAKS 2-beruházásra…vissza kell fizetni 1.800 Milliárdot a Letelepedési Kötvényekért. naponta kap Brüsszeltől: EU- 2.2 Milliárdot Magyarország.a Széll KÁlmán tér (Moszkva tér ) teljes felújjítása: 5,3 Milliárd volt .igen: 2-napi EU-s támogatás.fizetünk kb. 26-35.000 UKRÁN, SZERB, ROMÁN csaló nyugdíjasnak havi 200-300.000 Forintot…és TB, kórház, Fiataljaiknak ingyenes Egyetemet, GYES-t, GYED-et, a Magyarországon élők pedig: 60-80.000-res nyugdíjból éheznek, tartják fenn lakásukat, fiataljaink pedig fizetnek 1/2 évre 480.000-Ft-ot tandíjat az Egyetemeken.,pl.ELTE: informatika-biológia..Amennyiben ezeket is helyesnek, továbbra is helyesnek tartja: lelke legyen rajta…Nevessen…hahotázzon…ahogy megtette már párszor…

     • Edit Sara

      nekem bizony nem tetszett hogy rendorallam volt Mo es plane nem tetszett hogy azok jutottak elore akik parttagok voltak. mi a ferjemmel mind a ketten a hadseregben dolgoztunk (nem meggyozodesi okokbol hanem az ott kaphato elonyokert) de meg a leszereles utan evekig nem kaphattunk utlevelet sem.mi nem Europaban elunk hanem Ausztraliaban es itt politikai menedekjogot kaphatott az akit az akkori kihallgatasok utan erre meltonak talalt a bevandorlasi miniszterium. a disszidens szot Mo on hasznaltak ez engem igazan nem renditett meg. mi azert jottunk el hogy SZABAD ES DEMOKRATIKUS vilagban elhessunk. igy is lett. amiota itt elunk vidaman megeltunk mindig a ferjem fizetesebol nekem sose kellett dolgozni es mar a 2. hazunkat tudtuk kifizetni ezalatt az ido alatt. az itteni nyugdijrendszernek koszonhetoen pedig en is ugyanannyi nyugdijat kapok mint a ferjem itt nem a munka utan adjak a nyugdijat. van egy alapnyugdij ami mindenkinek jar aki 10 evnel tovabb legalisan elt ebben az orszagban. persze van plusznyugdij mint a ferjemnek is aki maganpenztart is fizetett de ez mindenkinek a sajat dontese. az en rokonaim akik otthon elnek mindnek sajat haza lakasa van kulfoldre jarnak nyaralni autoik vannak es soha egyik se volt munka nelkul. en biztosan nem a Kadar rendszer utodaira szavaznek, de mivel engem nem erint senkire sem szavazok, leven hogy lemondtam a magyar allampolgarsagomrol is mar huszonevekkel ezelott. az anyam nyugdija pl. 130 ezer ft es 50 eves koratol mar nem jart dolgozni a ferje eleget keresett hogy megeljenek. es nagyon jol megel belole.

     • Edit Sara

      mi van mar most ideges vagy a Fidesz varhato gyozelmetol. hat igen ezt a bekat megint le kell nyelni ha ha ha;-))))

     • trikolor

      Nagyon bunkó a szöveget, Ezt melyik országban oktatják?

  • László Kugler

   ez legyen a legnagyobb örömöd az életben
   ….

   • Edit Sara

    mint irtam szamomra huszad ill szazadrangu a kerdes. 30 eve eljottem es meg latogatoba se jarok vissza, felolem akar le is mehettek a terkeprol.

    • szazsas

     Ha nem érdekli országunk, amit jól leírt többször is,”.. leléptem gyönyörű országotokból..” akkor miért kommentálja keserves életünket…miért gúnyolja? Nem igazán intelligens belerúgni a haldokló oroszlánba, a magyar nép most meg van félemlítve, eltaposva, kifosztva..olvashatja, hogy Diktatúraként említik a jelenlegi helyzetünket…megfosztva lettünk 1949- es Alkotmányunktól..2012- ben Orbán eltöröltette, lett NER, újra lett kötve a “CCCP” -Egyezmény, már nem az 1963-as van, Ukránok, Románok, Szerbek vesznek fel horribilis nyugdíjakat, hamis adatok alapján..

     • Edit Sara

      ha diktaturaban elnenek akkor ezeket sem irhatnak ide. egyebkent pedig akarmilyen a mostani kormany legalabb megvedik Mo ot attol ami tortenik a franciaknal a svedeknel es a nemeteknel hogy a koszos muszlimok miatt mar a sajat orszagukban masodrendu polgarok az ott elok. nem gunyolodom en a mostani rendszert sokkal jobbnak talalom (es gondolom nemcsak en) mint amiben en eltem 32 eves koromig.

     • trikolor

      Megvédésre a maffia szokott hivatkozni. Innen kell továbbgondolni a védelmet.
      Meg azt is, hogy mindenki háta mögött ott áll valaki a kormányból? Lehetetlen, ahogy az elhitetni akart védelem is. Gyilkosok mindenütt vannak, még ott is, ahol vasból van a kerítés.

     • Edit Sara

      egyebkent el kell majd menni szavazni ha valtoztatni akarnak a rendszeren, itt kotelezo a szavazas nem lehet kibujni alola es utana sirankozni hogy a feje felett dontottek.

  • András Czeczon

   Ha hozzászólsz jó lenne ha ki mernéd tenni a képed !

   • Edit Sara

    miert tennem. a nevemet kiirtam ha nem eleg akkor ugy jartal.

  • Judit Vincze

   Egy mocskos gerinctelen rejtőzködő vagy…szarházi!

   • Edit Sara

    meg a nevem is ki van irva fogalmam sincs miert rejtozkodnek? marcsak azert se mert 30 eve leleptem a gyonyoru orszagotokbol es meg latogatoba se jarok vissza. szoval miert is vagyok akkor rejtozkodo? kis hulye.

    • szazsas

     Miért viseli az Edit Sara nevet? Az nem magyar név? És Miért írja, hogy” 30 éve leléptem a gyönyörű országotokból..és még látogatóba sem járok vissza..” Ha nem tekinti volt országának, születési Hazájának, akkor honnan is lépett le? Nem is élt át soha Honvágyat? Valamint nem illik egy ország népét sem szapulni…pláne, ha nem ott és nem minimálbéren él…

     • Edit Sara

      mas a szarmazasi (szuletesi orszag) es mas a haza. nekem ott van a hazam ahol biztonsagban nyugalomban es megbecsulesben elek. engem 39 evesen itt a rakbol gyogyitottak fel olyan korulmenyek kozt ami otthon elkepzelhetetlen egy magyar eu intezmenyben. Ingyen, tokeletes ellatassal. az anyosom meg vonaton jart a Kekgolyo utcaba kezelesekre es volt hogy hazakuldtek mert nem kerult ra sor. 2 ev utan ugyanabban a tipusu rakban amibol en felgyogyultam o mar a temetoben volt 59 evesen.

     • Edit Sara

      Az Edit is es a Sara nev is eleg gyakori az angolban, a telefonkonyvekben tucatjaval talalhato barmelyik allamban. mellesleg mindket nev eredeti zsido nev;-)))) milyen nevet kellene hasznalnom helyette? mondjuk en szivesen lennek Rachel de mivel igy ismernek nem latnam sok ertelmet hogy valtoztassak a nevemen.

    • Bogatir

     Ha vissza sem jársz, akkor végképp pofa be. Ne tedd le senki mellett a garast.
     Csóri vajda züllött rendszere mellett pláne ne!!.Rosszabb vagy mint egy keresztény!!!

     • Edit Sara

      tipikus magyar mentalitas. egy nyilvanos forumon ott es azt szolok hozza egy temahoz ami nekem tetszik. most igy tetszett es ennyi. itt Ausztraliaban egy csomoan meg szavaznak is mert jogukban all pedig itt elnek sot van olyan szavazo aki ugyan kettos allampolgar de eleteben sem jart Mo on. Na es mit tudtok ellene tenni. ok szinte kivetel nelkul a Fideszre szavaznak. engem nem erdekel en nem szavaznek senkire .

     • Edit Sara

      a kereszteny sertes akart lenni? ilyen formaban meg nem hallottam. szamomra ennek sincs jelentosege mert nem vagyok hivo. de ennek ellenere HA ott elnek elmennek szavazni es a mostani kormanyra szavaznek. mert eddig egy se volt jobb a mostaninal es mert nincs ellenzek aki jobban csinalna a dolgot a jovoben. de mint mondtam nekem igazan egyre megy hogy ti kit valasztotok. a legnagyobb problema hogy a tobbseg meg ahhoz is gyava hogy szavazzon, meg azt sem meri vallalni hogy valakire leadja a voksat. hat erre mondjak ” gyava nepnek nincs hazaja”. igy aztan azt kapjatok amit a szavazok megszavaznak.

  • Cpt

   Szeretnéd ribanc, szeretnéd…) Ha nyer is, a kétharmadnak rég annyi.

   • Edit Sara

    a stilus az ember, nekem meg mindegy ki nyer hala a sorsnak nem elek ott 30 eve;-))) de ha ott elnek rajuk szavaznek . es megis nyerni fognak ha nem ketharmaddal akkor kevesebbel de megis maradnak a kormanyban ti meg erolkodhettek mint ovodas a bilin.

    • Bogatir

     Ha nem élsz itt 30 éve akkor ne dumálj a dolgunkba, mert mi viszont itt élünk.
     Migráncskodj ott ahol vagy!!!

     • Edit Sara

      en mar 27 eve CSAK ausztral allampolgar vagyok mert anno nem kis cecoval sikerult megszavadulni az allampolgarsagomtol is. es amikor en meg eljottem akkor “disszidensnek ” titulaltak, amire nagyon buszke vagyok. mint ahogy buszke vagyok arra hogy ennek az orszagnak megbecsult allampogara lehetek. arra sose voltam tul buszke hogy magyarnak szulettem foleg amikor Becsben a kepunk egett a meteres plakatoktol hogy MAGYAR NE LOPJ. ilyet egyetlen nemzetre se irtak ki sehol. tenyleg dic soseges a magyar nemzet. Ja, es mivel itt 154 nemzet tagjaibol all a nepesseg mindenki “migrancs” csak itt ez teljesen normalis es csak kizarolag az illegalis bevandorlonal van pejorativ ertelme.

  • szazsas

   Ha már előre jól szórakozik: kilakoltatnak kisgyermekes családokat, kb. 900.000 családot 2018.05.01-től…lelke, szíve örül ugye? Pedig kifizették már duplán is a felvett lakáshitelt…hogy némely kegyetlen, embernek nem nevezhető örül a más szerencsétlenségének, az olyan helyzetet is eredményezhet, amely nála is bekövetkezhet: Ma én, holnap Te…

   • Edit Sara

    erdekes az en rokonaim az egyik pl. most vette a gyonyoru hazat a CSOK segitsegevel pedig elotte is volt lakasuk mindharom unokatestveremnek 35-45 ev koztiek van kifizetett lakasa, haza kocsija. ebbol csak egy diplomas van a masik asztalos es kutyakozmetikus. es nem elnek rosszabbul mint egy nyugati ilyen foglalkozasu egyen.

    • trikolor

     Hurrá, az adózók pénzét az anyagilag korábban is jól kibélelt unokatesóidra költi a kormány.

     Vajon mit szónakl hozzá azok, akik életük végéig a lakáshiteleikkel és a havonkénti megélhetésükkel küzdenek? Rájuk ki gondol? Te biztosan nem.

     Amit valakik ingyen kapnak, azt másokkal fizettetik meg. A kormányoknak nincs pénzük, csak amit adókból beszednek és oktalanul szétszórnak vagy hasznosan használnak fel. Az unokatesóidnál nem az utóbbi történt. Mások kárára jutottak jogtalan haszonhoz, és te ennek tapsikolsz. Szociális érzék nulla.

     • Edit Sara

      az emlitett rokonom mubutorasztalos nagyon jo jovedelemmel 3 kisgyerekkel 5 even aluliak mind es a felesege foallasu anyuka. nem gondolnam hogy barmilyen alapon olyan kedvezmenyt kaptak ami nem volt jogos a szamukra. mellesleg mar akkor is volt lakasuk mielott ez a torveny bejott es meg csak 2 gyerekuk volt. talan mert mindig dolgoztak es nem ittak meg drogoztak el a fizetesuket. ja es mert szakmat szereztek tanultak es nem segelyert kuncsorogtak a 16 evesen vilagra lokott utodaik szamara. elobb hazasodtakd, gondoskodtak a leendo csalad lakohelyerol (sajat erobol!) es utana szultek hazassagon belul es nem osszevissza a gyerekeiket. talan ha nem arra varnanak az emberek hogy a szajukba repuljon a sult galamb akkor ok is kihasznalhatnak sok elonyt amit masok ki tudnak hasznalni. torvenyes keretek kozt. az unokatestvereim nem minimalberen vannak bejelentve nem csaljak el a adot sehonnet nem lopnak. ha tobb ilyen lenne akkor Mo nem ott tartana ahol tart.

     • Bogatir

      Siker történetek mindenhol vannak, de ez nem Magyarország, és nem az orbán érdeme. Ha annyira imádod, bújj vissza a seggébe!!!!

     • Edit Sara

      megneztem a kommentjeidet hat nem nagyon vagy vitakepes. nagyon latszik rajtad a kisegito iskola vagy mostani szoval az SNI. szegeny csorikam.

  • Bogatir

   Nem lesz. Akkor majd szidjuk újabb 4 évig a csüngő hasút meg a tetves bandáját. A váltó garnitúra sajnos nem olyan vonzó, hogy meg lehetne siratni. Várunk még egy karizmatikus vezetőre.

   • Edit Sara

    hat arra varhattok. ki az a csungo hasu?

 • Ferenc Magyar

  LEHET HOGY ELŐ MELEGITIK AZ ORBÁN KLÁNNAK A SZEGEDI CSILLAG BŐRTŐN CELLÁIT.

 • Bálint László Hatfaludy

  Hát bizony hülye és okvetlenkedő a cikk.Mert elég régóta tudott, hogy demokráciában a becsületes ember igenis tud boldogulni, no persze azonnal nincs a TOPON, de szorgalmas munkával idővel odajuthat, hiszen valami ilyesmi az AMERIKAI I ÁLOM beteljesülése,Mifelénk meg demokrácia van, igaz egyesek szerint még a látszata sincs igazán, de egyelőre sem az ENSZ sem az EU hivatalosan nincs valamiért ezen az állásponton, .Persze, ha valaki JÓ HELYRE szüleik, az hamarabb.. Ha meg a KELLŐ IDŐBEN IS, akkor meg még inkább.Mert Mélyen Tisztelt Miniszterelnökünk Ráchel lánykája,oda született, ahol a vagyon kezdett növekedni, és akkor, amikor már tetemes is lett.Meg hát nem egy Szíriából kiebrudalt ISI harcoshoz ment feleségül, hanem olyasvalakihez, akire a régi mondás szerint a suba volt a jellemző(Ha valaki nem ismerné, ‘:SUBA A SUBÁHOZ,GUBA A GUBÁHOZ). Meg hát az ifjú párnak voltak sikeres pályázatai, mert bizony egy pályázatot jól is kell tudni megírni, nemcsak úgy hebehurgyán benyújtani a Mélyen Tisztelt Bíráló Bizottsághoz.(Amely persze kaphatott valahonnan telefonokat is, a bírálási tevékenysége célszerűségét illetően). Aki pedig ezen okvetlenkedik, az minimum GYURIBÁ-bérenc,kozmopolita,meg ráadásul az életet sem ismeri. Ámbár ha írogat is róla, akkor már honorárium is ütheti a markát ,ergo akkor, lehet olyan jó tollú, aki rossz időben, rossz helyre született és ezért most csak irigykedik, hogy nem ő lehet Rachelke hitvese.

  • Cpt

   Magadtól vagy ennyire hülye? Mert szerintem aki nem érti itt a lényeget az genetikailag retard.

   • Bálint László Hatfaludy

    Aki meg nincs tisztában az IRÓNIA jelentésével, hát vegye elő az idegen szavak és kifejezések szótárát, mielőtt nekilát hozzászólásokra reagálást firkálni.

    • Cpt

     Barátom, a digitális világban az irónia jele a smiley, itt nem volt olyan a szöveg végén – hát magadra vess.

     • Bálint László Hatfaludy

      Kedves Cpt!Írhatnám, hogy koromból kifolyólag megengedhetem magamnak, hogy köpjek a digitális világra, de inkább azt írom, hogy az ilyen jelek használatát átengedem még csak iskolás unokáimnak,mert ugyan okos rövidítés, de akkor is csak egyfajta magyarázat a nehezen értőknek.

     • Cpt

      Kedves Bálint, korából kifolyólag nem veszem zokon, hogy nem érti. A smiley ilyen esetben gyk kötelező megjelenítés, mert egyébként mindenki komolyan veszi amit leírt – félreérthető. Kérem ne vegye ezt kioktatásnak vagy kötözködésnek nert nem annak szántam. Csak egy infó.

     • Bálint László Hatfaludy

      Kedves Cpt! Köszi az infót, de nem biztos, hogy megfogadom.Persze az FB meg a bloggerkedés világa más. mint a normál világ, a használt íráslejek tekintetében is, (rövidítések stb.mint az SMS-ekben), vagy akár, ha a BBO-n bridzsel az ember.de azért ott is “lenyelik, ha valaki nem rövidít stb.

     • Béla Porcsin

      Buta vagy ugy látom nem tehetsz róla.

    • Bogatir

     Fogalmazhattál volna sarkítottabban, mert így billeg irónia és benyalás között.

 • Osztogato

  Bántsák szegény Rühelkét is, pedig ő csak egy a sajátlábonállók közül, van sok belőlük G viktorunk körül…

 • Vilmos Csufor

  Bálint bá. te egy birka vagy a sok közül…

 • HAJMÁSI GYÖRGYNÉ

  H.VIKTÓRIA- A LÉNYEG SAJNOS …HOGY HÜLYÉRE VETTÉK A MAGYAR EMBEREKET…VÉGIG HAZUDNAK ÉS LOPNAK..BORZALOM AMIT A MAGYAR EMBEREKKEL CSINÁLNAK A MAI NAPIG ..AMIT ITT VEREJTÉKEL DOLGOZNAK AZ EMBEREK ŐK EL LOPJÁK ÉS ODA ADJÁK MÁSOKNAK ERRE ÉPÍTETTÉK A KORMÁNYZÁSUKAT AZ ELSŐ PERCTŐL SAJNOS . CSAK LOPNI ÉS HAZUDNI.. UNDORÍTÓ, ALJAS EMBERTELEN..EZEK BIZTOS, HOGY NEM EMBEREK…FÉRGEK.

 • Olivér

  Éppen a hétvégén olvasgattam szemelvényeket a huszadik század első felének történelméből,államigazgatásáról stb.Ugyanazokat a hatalmi,gazdasági visszaéléseket láttam visszaköszönni az akkori történetekből,mint amit a rendszerváltás óta láthatunk az éppen aktuális kurzus pártállásától függetlenül.Nincs új a nap alatt,a történelem ismétli önmagát.Újra és újra és újra.