Közmunka csak a megfelelő voksért: nyílt szavazás volt Borsodban

cimlap2logo

Különös szavazat-ellenőrzési módszer nyomaira bukkantunk a Borsod megyei Forró községben az önkormányzati választásokon. A legendás láncszavazás vagy a korszerűbb telefonos szavazólap-bemutatás helyett egész egyszerűen több ember esetében nyílt szavazássá változtatják a voksolást. Néhányan fellázadtak az évtizedes gyakorlat ellen.

Az Átlátszó értesülései szerint az ország számos településén gyakorlattá vált az utóbbi hetekben, hogy a közfoglalkoztatottak ténylegesen nem dolgoznak. „Fél nyolckor felveszik a munkát, fél kilenckor már otthon van mindenki”- állította több településen több forrásunk. De akik kint vannak, azok is jobbára üldögélnek.

A forrói Fő utca melletti vízelvezetőben például vastagon áll a rohadó üledék – dacára annak, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint szeptemberben 190 közfoglalkoztatott dolgozott a településen. Mint a forrói példa is mutatja, azokon a településeken, ahol számottevő roma szavazó van, a polgármesterek most az ő kegyeiket keresik – igaz, vannak bizonyos elvárások is, de ezek nem a munkával kapcsolatosak.

A modell nem túl bonyolult: ahol a lakosság összlétszámához viszonyítva jelentős számú roma él, ott az lesz polgármester, akire ők szavaznak. Ezek a települések jellemzően az ország legszegényebb régióiban találhatók, ahol a 22 ezer forintos segélyen kívül a közmunka az egyetlen jövedelemforrás. A kisebbségi önkormányzatok működése alaphelyzetben merő formalitás, de ha a polgármester a kisebbségi önkormányzat vezetőire bízza annak eldöntését, hogy ki kaphat közmunkát, akkor a helyi roma vezető tényező lesz a településen.

Négy éven keresztül alapvetően ő bajlódik a romák problémáival, a polgármester pedig szentesíti a döntéseit. A helyi roma vezető a választások idején közvetíti a polgármesteri intenciót: amelyik roma megfelelően szavaz, az a következő négy évben is kaphat munkát, lakhatási támogatást, rendkívüli segélyt, egyebet – sőt, csak az kap munkát, egyebet, aki megfelelően szavaz. Könnyű belátni, hogy ezzel a sajátos munkamegosztással a helyi establishment minden tagja jól jár.

Közmunka csak voksért: nyílt szavazás volt Borsodban from atlatszo.hu on Vimeo.

A választási eljárásról szóló törvény nem írja elő kötelezően a szavazófülkében történő szavazást. Aki akar, szavazhat azon kívül is. Például egy asztalon, amelyik épp ott van a helyiségben, nem messze a bizottság asztalától. Mellette pedig ott áll a polgármestert jelölő szervezet vagy a kisebbségi önkormányzat delegáltja – ennek az aktornak a kontrolláló jelenléte már önmagában is erősen befolyásolja a választót.

A gyakorlat azonban az, hogy a „soft” ellenőrzésen túl a szavazók a szavazólapot – külön felszólítás nélkül is – bemutatják a delegáltnak. Mindenki nem szavazhat a fülkén kívül, az nagyon feltűnő lenne: sokan segítséget kérnek a bizottságtól, mert vagy nem látnak jól, vagy írástudatlanok – teszik ezt akár annak dacára is, hogy a jogosítványukkal igazolják magukat. Ebben az esetben vagy a helyi hatalmi network bizottságba delegált tagjai, vagy kisebbségi önkormányzat delegáltja megy be a fülkébe segíteni a szavazót a szavazólap kitöltésében.

Jelenlétünk a településen erősen nehezítette a bevált szisztéma működtetését, de nem akadályozta meg: a regnáló roma vezetés még a szavazás napján is hangosan hirdette, hogy ne féljen senki, a törvény nem tiltja a nyílt szavazást – a szavazókörben pedig a szemünk láttára mutogatták a szavazók a kitöltött szavazólapot a megfelelő delegáltnak.

Korábbi cikkeink választási anomáliákról

Csúnyán elbánt az újszentiváni polgármester az Átlátszónak nyilatkozó falubeliekkel

Így büntet a polgármester: kirúgták a választási járdát építő közmunkásokat

Voksturizmus és gerrymandering: az újszentiváni csoda

Voksturisták után kutatnak Abaújlakon bejelentésünk nyomán

A Borsod megyei Forró községben idén fellázadt a helyi közösség egy része, és nyíltan szembefordultak az eddigi gyakorlattal. Ahogy az egyikük mondja: „Mi csak azt szeretnénk, hogy ne kelljen nyíltan szavazni”. A helyzet a választás előtti éjszakán már pattanásig feszült, sokan tömegverekedéstől, vérontástól tartottak. Végül rendben lement a választás, csak egyszer kellett kihívni a rendőröket az egyik szavazókörbe egy kisebb dulakodás miatt.

A dolog természetéből adódóan a lázadók a mostani kisebbségi és önkormányzati választáson a regnáló vezetés konkurenseként léptek fel, elfogulatlannak tehát semmiképp nem tekinthetők.

Becker András

Ez a cikk a Transparency International Magyarország, a K-Monitor,  a Political Capital és az Átlátszó közös önkormányzati projektjének keretében készült, a projekt támogatója az Open Society Foundations.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Share on Facebook21Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Takonypóc

  orbániában már ezt is lehet! Hova süllyedtünk emberek? Ti birka fideszes szavazók meg ezekre a csalókra szavaztatok. Gratulálok. Szégyellem magam.

  • fercsibercsi

   Takonypóc vagy!!! De ne ezért szégyelld magad, hanem azért, mert te is a hazaárulók között vagy!

   • Takonypóc

    A hazaárulók a fideszesek között vannak. A rezsicsökkentés az agyatokra ment volna, ha lenne agyatok. Mennyi lóvét lenyúlt orbán. Mennyi új ingatlannal gyarapodtak takony fideszesek és szemrebbenés nélkül bele hazudnak a képünkbe. Nem tűnik fel senkinek, hogy a te, az én pénzemből gazdagodnak? Birkák!

    • fercsibercsi

     Pöcsök! Az Orbán előtti állapot és a mai állapot a lényeg! Minden politikus a zsebét tömi, de van aki az ország dolgaival is foglalkozik! Azért az nem lehet véletlen, hogy ennyi “agymosott” van! Ezen már elgondolkodtatok, vagy csak a zsigerből jövő gyűlölet és sértettség böfög fel belőletek! Az ország sosem volt ilyen jó kondícióban és az hogy végre egységes, az külön rendben van nálam!

     • trisel

      Te valami mosdatlan szájú ócska provokátor vagy, ugye! Csak azt mondd meg, fizetnek is ezért, vagy csak úgy magánszorgalomból lapátolod ilyen iramban a fekáliát az arcodba?

     • fercsibercsi

      Szutyok komcsi! Miért is vagyok mosdatlan szájú és miért nem lehetek egy tisztességes Magyar ember? Ja mert nem az országot szétzúzó féreg komcsikat látom szívesen a kormányban? Így érthető!!! Te csak dédelgesd a lopcsányt és a nagyon tisztességes holdudvarát! Te sem vagy különb!!!

     • Shayiskhun

      Azért vagy egy mosdatlan szájú tahó, mert ocsmányul tudsz csak beszélni, és még csak nem is értelmesen. A 8 éves gyerekek értelmesebben vitatkoznak, mint amit ez alatt a cikk előtt előadtál.

      A legszomorúbb az egészben, hogy saját magad bizonyítod be ami ellen fröcsögsz – ha valaki nem isteníti a mostani kormányt, akkor az kommunista.
      Az ilyet amerikában déli tahónak szokták nevezni….

     • A legnagyobb tisztelettel kérdezem méltóságos uram, ha meg nem sértem, hogy ezt a dolgot:”Az ország sosem volt ilyen jó kondícióban”… hogyan is köll érteni?
      Államadósságilag?
      Szegénységileg?
      Nemzetközi respekt szempontjából?
      Vagy esetleg csak úgy, hogy végre egy faluból származók döntenek a zemberek, az ország sorsáról?

     • fercsibercsi

      Sajnos több helyen is sántít a színlelt udvariassága. Felhívom a figyelmét arra, hogy úrnak születni kell, …..! A balos sajtó által propagált szegénység, állam adósság, stb., természetesen nem fedi a valóságot, hanem egyszerű csúsztatás, mivel ezek több évtizedes gondok! Az eredmények gondolom, abszolút nem érdeklik! A szokásos komcsi gondolkodás és cinizmus ebben meggátolja!

     • “A balos sajtó által propagált szegénység, állam adósság,”… – igen, a balos sajtó. Igen az államadósság (egybe írandó!).
      Én ráadásul rosszabb vagyok, mint a balos sajtó. Mert én most (csak neked) idézek a kormányportálról:
      “A költségvetés 2,64 milliárdot biztosított nyári szociális gyermekétkeztetésre
      2014. augusztus 22. 15:05”
      Forrás:
      http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/a-koltsegvetes-2-64-milliardot-biztositott-nyari-szocialis-gyermeketkeztetesre
      Világos ugye?
      Csak a nyári gyermekétkeztetésre.
      Ablakon kidobott pénz, hiszen Mutyisztánban nincs is éhező gyermek.
      Teszerinted.

      “Huszonkilenc milliárdos, rászorulókat támogató programtervet fogadott el a kormány, a részleteket most megküldik az Európai Bizottságnak. A jövőre induló kezdeményezés jórészt uniós forrásból valósul meg.”
      http://magyarhirlap.hu/cikk/5560/Milliardokkal_a_raszorulokert
      A Magyar Hírlap szerinted csak balos, vagy szélső balos, esetleg ballib?
      85% uniós forrásból.
      Azoknak, akik nem is vannak, ugyi?
      Akiknek a száma az elmúlt négy évben csak néhány százezerrel nőtt.
      Tudod hány stadiont fel lehetne ebből a 29 milliárdból építeni?
      És a kormány meg az ellenünk támadóktól kapott pénzet csak úgy, ukk-mukk-fukk, a rászorulóknak, akiket csak és kizárólag a balos sajtó propagál.
      Teszerinted.
      Megjegyzem, a szegények száma 2008-ig csökkent.
      Utána lehet nézni.

      “A balos sajtó által propagált szegénység, állam adósság, stb.,” – az államadósság (egybe írandó), a beletolt 2 130 milliárd ellenére nem csökken.

      Ezeket tartod eredménynek?

      “A szokásos komcsi gondolkodás és cinizmus ebben meggátolja!” – komcsi, vagy nem komcsi, igazad van abban, hogy a gondolkodás meggátol abban, hogy a fentebb részletezett dolgokat eredménynek ismerjem el.

     • A balos sajtóból idézek:

      “A falusiak között kétszer akkora a szegények száma, mint a fővárosban – írta a Magyar Nemzet a Gyerekesély Közhasznú Egyesület új jelentését ismertetve.” – meg írnak még mindenféle ballib rémhírt.
      Hogy miért?
      Nem kérdeznéd meg tőlük?

      Forrás (kicsit elavult, reggel 8 óra után adták ki):
      http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/15/a-gyerekek-negyede-szegenysegben-el/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2014-10-15

     • The Hanged Man®

      Ez inkább olyan mint a homo sapiens és a homo neanderthaler közötti ellentét 😀

     • Rózsika Hatházi

      fercsibercsi! Milyen jó kondicióról beszél, szépszavú bülbül madárka? Mi a helyzet, a majd 25 milliárdos költségvetési hiánnyal? Pedig elloptak 3000 milliárdot, ha nem emlékezne.

   • Matula bácsi

    fercsibercsi te kis butus! Nem érted az egészet, mi? Amúgy mitől vagy ennyire frusztrált?

   • László Kovács

    a hazaárulás inkább az ami most folyik ,hazug tolvaj emberek jutottak hatalomra.

   • The Hanged Man®

    Én is hazaáruló vagyok!

    • fercsibercsi

     Látom és büszke lehetsz rá! Még jó hogy baromi kevesen vagytok és fogytok, de nagyon!

 • lényeglátó

  1996-ból

  Nincsen pénz, nincsen guba

  Arra int a Horn Gyula:
  Legyek jó, legyek hálás
  (ingem, gatyám bálás)
  Legyek nyugodt, szerény
  Ingyen konyha: nagy eredmény!
  Lesz segély, ha nincs állás,
  Szép a hajléktalan szállás!
  Legyek koldus, legyek ostoba,
  Csak fel ne lázadjak soha!
  Legyek lelkes, legyek árva,
  Tag lehetek, sok szép pártba!
  Legyek hajlékony, görbe,
  Bevesznek úgy, az úri körbe!

 • Dan hadnagy

  vissza a múltba: Horthy-rendszer reloaded

 • fercsibercsi

  Nem fáj a hülyeség, agonizáló, geci komcsik? Sok sok évig befoghatjátok a pofátokat balos faszok!!!

  • abdool

   aki nem fideszes az egyből balos fasz az olvasatodban?

   • Takonypóc

    Hát persze. Mert az ilyen fideszes seggnyalóknak a zorbán az isten. Talán még a képe is ott lóg az ágya felett bekeretezve. Nem tudják kire szavaztak. De majd rájönnek, mikor nem lesz mit enniük… illetve ennünk. Az a lényeg, hogy lesz REZSICSÖKKENTÉS! 😀

    • fercsibercsi

     Rendben, de akkor ezen a szálon te meg egy ballibsi, koszos komcsi vagy! Vita lezárva! További kellemes gyűlölködést, de ki nem sz…r le?

     • Dez S Krull

      fercsibácsi maga FIDESZ-es komcsi? Azt magyarázza meg, hogya Parlamentben miért a FIDESZ-frakcióban van a legtöbb ex MSZMP-s komcsi és már nem az MSZP-jében? Miért van tele az Orbán-kormány ex MSZMP-s + III/III-II-es kádárista ügynökökkel? Kövér, Martonyi, Matolcsy, Pintér elvtársak, Hoffmann, Némethné elvtársnők mint komcsi MSZMP-sek. Maga ezt nem tudta mi? Ennyire sötét és tudatlan? Orbán elvtárs megígérte az ügynöktörvényt. Mit gondol miért nem lett belőle semmi? MERT A FIDESZ TELE VAN KÁDÁRISTA III/III-AS ÜGYNÖKÖKKEL! Maga erre a büszke? A komcsi FIDESZ-es elvtársaira???

  • Takonypóc

   Inkább leszek geci komcsi (szerinted), mint a volt komcsiknak seggnyalója. Azok komcsiznak a legjobban, akik maguk és az egész pereputtyuk is az volt. Az egész fideszes csőcselék exkomcsi.

  • JasonMiller

   fercsibercsi egyre jobban teljesít, a végén beteljesíti önmagát. Miközben ezt felolvassák neki a következő orális késztetése már elindult. Ezúton kívánok neki kitörő barna örömöt és boldogságot !!!!

   • fercsibercsi

    Hát ennyit a komcsi kultúráról! Mivel egy féreg vagy, így részemről ennyi!

  • saulett

   Kedves Kertesz Ferenc! Onnek akkor ez jelenti a demokraciat? Tud is vmi ervelest felhozni, vagy csak agonizal?

   • fercsibercsi

    Hozzon fel Ön valamit, ami igazolja az állítását! Miért is nincs itthon demokrácia? A baloldal agonizál kedves!!! Vagy nem?

    • saulett
     • fercsibercsi

      Addig nincs mit megcáfolnom, amíg nincs tárgya a mondandódnak. Amúgy van saját gondolatod is, vagy csak linkekkel érvelsz? De tudod mit? Az eddig történtek, minden érvedet már előre megcáfolták, így nincs miről egy elvakult komcsival beszélni, mert nem a tények érdekelnek téged, hanem a gyűlölet, vagy a sértettség! Majd lenyugszol, mint a többi komcsi!

     • saulett

      Nah, komcsi sem voltam meg 😀 Teged csunyan seggbebaszhattak az atkosban, hallod-e? De iagazabol nem ertelek: ha a mostani rendszert te demokratikusnak tartod (sajat ertelmezesu demokratikus 2/3 a legjobb pelda sztem), akkor megis, mi bajod van a kommunizmussal? Magasabb foku demokracia volt akkor, mint amit most a te isteneid tesznek.

     • fercsibercsi

      Na itt fejezzük be büdös paraszt, mert ilyen mocskos stílusban a szüleiddel röfögj a mosléknál, koszos komcsi!

     • saulett

      Ah-ah-ah 😀 Te voltal az az elmeroggyant, aki a szemelyeskedest kezdte. Te anyaszomorito. Faj az igazsag, mi? Szavaidbol azt vonom le, hogy az atkosban nem tudott a csaladod hova merre nyalni, de most ezek szerint Orbanisztanban sikerult egy segget talalni vmerre. Bucitokat megpacskoltak mar a bekameneten?
      Nincs más párt Magyarországon, csak a Fidesz!!! – egyet ertesz?

     • fercsibercsi

      Be vagy baszva koszos komcsi?

     • saulett

      Ja, berugtunk anyaddal, miutan vegeztem vele. Azt mondta, sajnalja hogy ilyen embert hozott a vilagra.

     • saulett
     • JasonMiller

      fercsibercsinél beindult a következő orális fixáció. Örömhír !!!!!!

     • Dezilator

      Az állítás a cikk maga. Azt cáfold, szerencsétlen.

     • Dávid Kuti

      Fercsibercsi: szerinted saulett beszél úgy, mint akiből csak gyűlölet fakad? Ez a baj veletek fityiszesekkel. Szerintetek az, amit Orbán és társai csinálnak, az minden jó és abban hiba nincs. Nem látjátok az elvakultságtól a tényeket. Mi balosok legalább belátjuk, hogy az Mszp is lopott és az is szar volt, de ez ami most van mindent felülmúl. Lefizetett, megfélemlített emberek élnek itthon, akik ha szembe mennek a kormánnyal, végük. Tényként mondanám az Origo főszerkesztőjének esetét, az RTL Klub elleni médiatörvényt, a Norvég alap elleni merényletet, a Trafik és kaszinó mutyit, stb stb….

  • nezsu11

   Hmm, hogy mik vannak a szájában, illetve a kezében……

  • Remete

   Öreg most már kimoshatnád a szád!

   • Rózsika Hatházi

    A stílus, maga az ember.

  • Dez S Krull

   fercsibácsi maga FIDESZ-es komcsi? Azt magyarázza meg, hogya
   Parlamentben miért a FIDESZ-frakcióban van a legtöbb ex MSZMP-s komcsi
   és már nem az MSZP-jében? Miért van tele az Orbán-kormány ex MSZMP-s + III/III-II-es kádárista ügynökökkel? Kövér, Martonyi, Matolcsy, Pintér
   elvtársak, Hoffmann, Némethné elvtársnők mint komcsi MSZMP-sek. Maga ezt nem tudta mi? Ennyire sötét és tudatlan? Orbán elvtárs megígérte az
   ügynöktörvényt. Mit gondol miért nem lett belőle semmi? MERT A FIDESZ
   TELE VAN KÁDÁRISTA III/III-AS ÜGYNÖKÖKKEL! Maga erre a büszke? A komcsi FIDESZ-es elvtársaira??

   • fercsibercsi

    Be vagy baszva komcsi?

    • angryculture

     hallod, ez a komcsi dolog nálad valami sorminta? 😀

   • The Hanged Man®

    Nácikkal nem leállni kell beszélgetni, hanem lelőni. Máskor okosabb legyél. Rekeszd ki!

 • Takonypóc

  Ceausescu diktátor hatalma se tartott a végtelenségig. Fal mellett végezte. orbán is jó úton halad…

 • László Kovács

  ez van idejutottunk ,így működik ma orbánia, és a változásra kevés a remény, ha ez a fenti cikk igaz akkor bűnözök kerültek közhivatalokba

 • Tomkay Gábor

  MIKOR ZAVARJUK MÁR ÖKET ORBÁNI ORBÁNIA POLGÁRAI,HÁT NEM VESZITEK ÉSZRE A KIRABLÁSOTOKRA SZAVAZTATOK IMMÁROPN HARMADSZOR ERRE A SZEMÉT TÁRSASÁGRA

 • katus

  ha azok mind elmentek volna szavazni, akik különféle forumokon véleményt mondanak, biztos nem ilyen lett volna az eredmény

 • ynd

  Nem új, hogy tömegesen romákat használnak fel szavazáskor az eredmények befolyásolására. Sőt, nem csak a roma önkormányzatot használják fel erre, hanem esetenként a rendőrséget.
  Helyiektől hallottam, hogy a Pest megyei Dányban 2010-ben a rendőrség ment ki a romanegyedbe, hogy több-kevesebb nyomásgyakorlással szavazni hajtsa a romákat. Nem volt kimondva, hogy kire, de azt már könnyű volt kitalálni.
  A most vasárnapi szavazásról nincsenek értesüléseim, de nem tudom, miért mentek volna másképpen a dolgok. Érdemes lenne esetleg ennek is utánajárni.

 • Katalin Pap

  Kiszolgáltatott, megfélemlített emberek.

 • Janos Ajtai

  Saját megtapasztalásaim alapján az eset még ha oly rendhagyó is, de nem egyedi volt!!!

 • Ezta gyakorlatot 1998 -ban, jakabné Pereszlei Margit vezette be Forrón. A filmben szereplők nagy része egykor haszonélvezője volt ennek a gyakorlatnak!!!

 • Tibor Pető

  ” Hisz, nyíltan dönt, kit ezer éve – magával kötve, mint a kéve – sunyít, vagy parancsot követ…” !

 • zsigavagyok
 • Katalin Varga

  Ma este hallottam az ATV-n az Egyenes beszédből ezt az információt. Fölháborító ami pár éve ebben az országban zajlik!!!

 • Miklos Karaszi

  A “titkos” szavazás most leleplezett modelljét a parlamentben is alkalmazta a fidesz, Sólyom László államfővé választásakor. Úgy látszik, ez országosan elterjedőben van. A kiszolgáltatott emberekkel a saját nyomorukat is meg lehet szavaztatni.

 • Guest

  tiszteséges szavazás volt csak egy nagy sztorit akart ujság irot, hazug emberek akik maguk is indultak a választásokon,végsöelkeseredésükben keretek meg,hazug cigányok interjuját le adta ATV müsorában. És bizonyosodott meg hogy egy testvérekböl álo család nyilatkozott. Akiket a forron élö többi cigány ki közösiti, Ezért is nyert lakatos zoltán és csapata. akik interjut adtak nagyon de nagyon ulu maradtak. Mint mindig 12 éve nem tudják megnyerni a választásokat talán benük van a hiba segiteni kell a cigányokon amit ök akik interjut adtak soha nem segitetek miért is kapnának voksokat a cigányoktol, le járadták magukat az interjuval és forró községet is, ezt forrón élö magyarok tudjak bizonyitani hogy tizteséges szavazás volt, ne hidjenek egy egyoldalu valotlan tartalmu interjunak.

  • Cole Cash

   Ő legalább tud magyarul helyesen írni.

  • The Hanged Man®

   Ingább negi hideg minn neged. 😀
   Hogy a fidesz nem köcsög, az max egy párhuzamos univerzumban lehet igaz.

  • a_kutya_még_mindig_ottó

   Az ilyen kommentek algoritmusa a következő:
   1) Keress egy buta embert a falu szegényebbjei közül
   2) Adj neki 100.000 forintot
   2) Ültesd le a számítógép elé
   3) Kérd meg, hogy gépelje be a szájába adott szöveget

 • lakatos tibor

  becker andrás ujságiro valotlan tartalmu interjut adott le az ATV egyenes beszéd müsorában,forró kösség 2014 oktober 12 önkományzat választásról. Tudatában vólt hógy egy testvér család fogneki interjut adni akik maguk is indultak a választásókon, nagyon kevés eséjekel, Az ujságiro ugy vólt vele hüje roma nyilatkoz élö egyenes adásban neki meg nagy sztori lesz belöle, l.e .és csapata akik nyilatkoztak csufos vereséget kapott a mult és jelenlegi l.z.csapatátol tizenkét éven át csupán csak eröl szó, akik nyilatkoznak nem tettek semit a forrói cigányságért nem segitettek ha valami gonjuk bajuk volt., Csak azt válaszják ujra és ujra meg ujra aki megoldja minden gondját és baját minden cigánynak,itt forrón nem analfabéta cigányokrol van szó ,itt senkit nem lehet meg félelmiteni sem befojásolni ahogy az intejuban elhangzik,csak egy lejárato kampány volt amiböl az ujságironak vólt haszna. Az ujságiro tudatosan nem jelezte hogy cigány kisebségi választásrol van szó mint a videon is láthato vólt segitség kérés de nagyón minimális létszámban,és az is látható hógy magyar származásu két bizottsági tag adott segitséget mert törvény adta lehetöség, és ha fügetlen lett volna a ujsáiro a bizottsági tagokal is csinált volna interjut igy letvolna hiteles az ö sztoria, ezt azért tudom ijen részletesen leirni mert én is ott voltam a szavazo hejségben mint megfigyelö.

  • Bence Peter Marosan

   Erről most nem tudom eldönteni, hogy komoly vagy csak paródia.

   • Varnyú

    Én sem….

   • Jancsi

    ez csak szánalmas vicc a hatalom nélkül maradtakról ök akartak itt a királyok lenni

 • Jancsi

  szánalmas próbálkozás a Kanadából haza zavart sittes emberektől…mindig az kiabál akinek a háza ég ….nem nyertek nincs hatalom mást nem tudnak csak vádaskodni

 • Az igazság

  Lakatos István azt állítja hogy bem dolgozott a családja pedig fél évet dolgozott a lánya közmunkán 2014szeptember 30ig .Lakatos Elek most jött ki a börtönböl hogy akart így dolgozni kérdezem én?????Kalocsai Balázs azt állítja hogy azért nem dolgozott Mert 4éve nem szavazott ahova kellett ez hazugság mivel még akkor jó barátok voltak eddig még adtak neki 2000forintot .Külömben is ápolási segélyen van hogy akar dolgozni????Lakatos Gyula az értelmiség azt állítja hogy kiutalták a lányát dolgozni(magyarul kiközvetítették) és nem vette fel az önkormányzat az hazugság mivel 3hónapot dolgozott a lánya .Csanya Csabáné 12éve dolgozott azt állitja pedig 12éve 4teljes éven át az apja volt a vezetö a kissebségbe.Hozzáteszem azt hogy audi A6ossal járkálnak.Glonczi Sándornét pedig a bosszúvágy hajtsa mivel nem ô jutott be hanem testvére zoltán.Glonczi Annát pedog a pénz amit Lakatos Elek adott neki hogy mocskolja az ellenzéket.Ez az igazság Nem Becker Tamás hazugsága

 • Az ATV-ben elhagzott riport, egyoldalú, férre megyarázott volt. Nos, az esmények 1997- ig nyúlnak vissza, mikor elősször Jakabné Perszlai Magit bekepcsolódott a vállasztási kampányba. Ő az aki mindíg váltogataj hovatartozását, mint más a fehérneműjét. Ráér, nyugdíjas, van idelye járni a falut, hazugságokkal tömni az emberek fejét. Egy békés település lenne Forró, ha Ő nem kavarná a sz…t!!

 • Zsuzsi53

  Hogy Borsodban így megy, azon nem csodálkozom, sok a szegény. Nálunk, a nyugati határszélen a maffiózó polg.mesterünk is úgy szerzett szavazatokat, hogy fiktív közmunkásokat alkalmaz. Teszi ezt olyannal is aki 60 éves, és eddig még
  munkaviszonya sehol sem volt, ja és milliós autókkal járnak, buliznak szinte minden héten. Jövedelmük miből van, mi csak sejtjük, a NAV-ot meg nem érdekli.

 • guest

  Ez a hír ? Hova csináljak , micsoda döbbenet….ez már régóta így megy Nógrádban, Nyírségben, még nagyobb mértékben….

 • LA-FAO

  IGAZSAG TUDJUK HOGY TE VAGY LAKATOS ZOLTAN. KITERVE ARRA HOGY LAKATOS ELEK HOGY SZERETNE DOLGOZNI …..,MIVEL A TE TESTVERED LAKATOS TIBOR,GULYAS IMRE ,GULYAS ATTILA UGYAN UGY MOST JOTTEK KI ES MEGIS DOLGOZNAK.!!!!!!EZ AZERT ELEG ERDEKES !!!!!!!! LAKATOS ISTVAN LANYA IGEN DOLGOZOTT DE NEM ALTALAD !!!!ES NEM 6 HONAPOT !!!! AZ MEG HOGY KI MILYEN KOCSIVAL JAR AHOZ SENKINEK SEMMI KOZE MIVEL MI NEM AZ ONKORMANYAZAT PENZEBOL VASAROLTTUK A KOCSIT HA NEM A SAJAT KET KEZUNKKEL DOLGOZTTUNK MEG ERTE!!!!!! MIG MI DOLGOZTTUNK A PENZERT ADDIG TI ITTHON KIRABOLTTATOK AZ ONKORMAYZATOTT!!!! JANCSIII!!!! TE NE BESZELJEL KANADAI SHITTESEKROL ,MERT TE MEG CSAK EGY CSICSKA VAGY AKI CSAK SEGGET NYAL !!!!!!!!!!!

  • zoltán lakatos

   Én adom a nevemet mín den féle állitáshoz.Nem érdekkel engem kanada nem kelet annyíra meg dolgozni azzért a segélyért mert még férreis lehetet belőle rakni.A kocsíkrol meg csak annyít ne az legyen már az első a kőzmunkára akkik kanadábol haza térve köz munkáért orditoznak,az ujság íronak azt nyílatkoztad hogy 10 éve nemdolgoztatók akkor a feleséged hogy dolgózot 2011 0 5 0 4gyedikén.erről ennyít

 • hahaha

  Kedves LA ha nem akartok az önkormábyzatból élni akkor mire ez lázadás?Azt mondod h a 2kezed àltal kerested a pénzt kanadàba pedig ott is a segélyből éltetek.Zsuzsanna az önkormanyzatba dolgozott ahol zoltan is vezető volt es 6hónapot dolgozott de te nem tudhatod hiszen szàmolni sem tudsz.Kedves LA Apád hazajötz kanadàból és szégyen foltnak tette Forrót a hatalom vàgya mérhetetlenül magas.Azt hittétek hazajötetek és mindenki térdre fog borúlni elöttetek hàt tévedsz baràtom egy senkik vagytok és azok is lesztek.Forever

 • Minorkavidor

  Ugyan már! Bonyhád-Börzsönyből (Bonyhád része) beszóltak a polgármesteri hivatalba, miszerint nem kell kihozni a mozgóurnát, mert senki sem fog a fideszre szavazni. Csak a városi jegyző erőteljes figyelmeztetésére vitték ki morogva.

 • Jancsi

  szánalmasok vagytok…főleg név nélkül:D LA-FAO föleg te egy csicska vagy az is maradsz

 • zoltán lakatos

  Az atlatszo.hu Becker András Forró településen a helyi választáson tudatosan lejáratta Forró község hírnevét akik már választás hetén már pénteken meg érkezett községünkbe persze meghívásra jött és fogadták is azok az emberek akik V K . Polgármester jelöltként indult. Továbbá L E. L G. L G.L I.L L. G S. B S. Ezek az emberek a kisebbségi önkormányzati indulók plusz önkormányzati képviselő jelöltek. Továbbá V K.Polgármester jelölt támogatói. Ezt az újság íróval másfél hónapja készültek a nagy napra,hogy az egész országba megtévesszék és be feketítsék falunk hírnevét önmaguk felszólalásaival és külső támogató embereik és család tagjaik nyilatkoznak,olyan képtelen állításokat ami meg botránykoztatta az egész országot.Például cs.cs-né azt állította,hogy nem dolgozott 16 -éve azért mert nem bizonyította be 2010-be,hogy a kisebbségi önkormányzati választásokon az ott lévő delegálttól nem kért segítséget. Így a delegált nem tudta igazolni,hogy a voksát kire tette. Férje CS CS.az isten színészi képességgel hasonló történeteket mesélt az újság írónak a kisebbségi önkormányzat elnöke ellen és a polgármesterről. Ezeket az állításokat az újságíró segítségével állította össze. Ezek a mondatokat még maguk sem gondolják komolyan.Mert 2009 -vége felé Kanadába tartózkodtak így nem is szavazhattak.Továbbá két nagykorú gyermeke van és erről már nem köteles gondoskodni.CS B-NÉ 8-hónapos tanfolyamon vett részt így nem igazok azok a nyilatkozatok,hogy 12-éve nem dolgozott. A további nyilatkozókról sem igaz,hogy nem dolgoztak mert mindegyik dolgozott különböző években.Ha megnézzük a riportokat majd nem mind ugyan azt állítják más szavakkal.Ezek az emberek 10-12 -éve velem jutottak-be a kisebbségi önkormányzatba,, ,plusz a képviselő testületbe,ezeknek az embereknek nagy része testvéreim, amióta szétváltak útjaink nem tudnak 4- évente jövő választáson legyőzni így ezért össze fogtak közösen ellenem és a jelenlegi polgármester ellen,de ebbe segítkezett Becker András újságíró is ami a fenti kép is bizonyítja,hogy azt állítja,hogy a kisebbségi delegáltak adnak segítséget állandóan a roma lakosság szavazóinak,hogy így bizonyítsák,hogy rá szavaztak és utána így fognak közmunkába részesülni. Ez az állítása megdőlt mert a képen látható teremben kisebbségi önkormányzat képviselöit válasszák 2- szervezetből indúltak az eggyik neve Fralipe aki 1-meg figyelöt delegált a szavazásra a másik szervezet Lungrodom ök is delegáltak megfigyelőt aki neve Gulyás László. Tehát a képen 2- magyar származású hölgyet látunk az asztalnál akik függetlenek mert őket az önkormányzat jelölte ki.Megfigyelök közelükbe sem voltak a választóknak.Ez a képviselő testületben és a polgármesteri választáson is így zajlott le,hogy magyar delegáltak ha kellet segítették az állampolgárokat a szavazáson. Így tehát ezek az emberek mert ők Kanadából jobb anyagi lehetőséggel tértek haza nem a munka érdekelte őket csupán a hatalmi vágy és személyem ellen irányuló mocskoló támadásokkal lejárassanak,hogy faluban élő emberek ne válasszanak meg engem,de nem sikerült a tervük mert a kisebbségi választáson csapatom 200 -szavazattal elsöprő győzelemmel győztük le őket.Plusz a képviselő testületbe újra mandátumot szereztem. Az újságíró csupán családi hazudozásra építette a címlap sztoriját,hogy karierje még előrébb juthasson, hibát hibára halmozott mivel egy oldalúan hallgatta meg azok állításaikat akik ide hívták.Az ellenzék megóvta a választást mi felebezést nyújtunk be debreceni ítélő táblához,hogy utasítja el az ellenünk felhozott kifogásaikat.Ha még is a bíróság döntése nem lesz kedvező számunkra ,ami látszik a képen is az újságíró megtévesztette az országot mert senki sem ellenőrizte állításait,hogy mind ezek valósak-e. Akkor újra meg mérkőzünk november 09-én és csúfos vereséget fogunk rájuk mérni mert vagyunk elegen a hoz,hogy össze tartásunkkal vissza küldjük őket ahová valók .Mind azokért amit a falu ellen elkövettek,hogy egy egész ország szégyene lettünk a hatalom megszerzése érdekéért nem számított számukra senki és semmi .Az újságírónak üzenem,hogy saját falujáról készítsen riportot az ott élő cigányság közmunka program eredményességéről és a polgármesterekről,hogy hogyan válassza ki a közmunkásaikat.V K. csalódtam benned,hogy a vereséget méltósággal nem tudod elviselni és le alacsonyodsz támogatóid módszereihez így,hogy akarsz tisztességesen falu polgármestere lenni. Megjegyzés….EZ A POLGÁRMESTERI TISZT NEM NEKED VALÓ !!!,PEDIG 4-ÉVIG SZOCIÁLIS BIZOTSÁGBA EGYÜTT DOLGOZTUNK AMINEK ÉN BIZOTSÁG ELNÖKE VOLTAM NEM HITTEM VOLNA,HOGY ILYEN SZINTRE SÜLLYEDSZ,HOGY NEM A FALU ÉRDEKÉT TARTOD SZEM ELÖTT…EZ LESZ A VESZTED!!!!

  • Lakatos Zoltán és támogatói sokadik kommentjükben szidalmazzák a megszólalókat és engem, azt állítva, hogy a riport állításai nem felelnek meg a valóságnak, torzítva, egyoldalúan mutatják be az eseményeket. Forrón a riport készítése idején többször megkerestük Lakatos urat és a Lakatos-tábor tagjait, de nyilatkozni egyikük sem volt hajlandó. Sem akkor, sem előtte, sem később. Így meglehetősen súlytalan vádak ezek az egyoldalúságról. November 9-én, ha lesz újra választás Forrón, ott leszünk újra – remélem ezúttal nem kell rendőrt hívni a Lakatos-tábor híveitől érkező szakadatlan, súlyos fenyegetések és inzultusok miatt, ugye Lakatos úr, remélhetem, hogy ezúttal nem fogják rám zárni az iskolaudvart, nem akarnak agyonverni, fejemet szétrúgni, egyebek -, és újra fel fogjuk ajánlani a lehetőséget, hogy ne csak a komment-olvasók szűk táborával osszák meg markáns véleményüket.

   • Jancsi

    maga egy hir vadász csak felfújja a dolgot h nagy durranást kapjon jöjjön ide lakni és éljen azokkal akiket igy véd mennyit kapott érte?

    • zoltán lakatos

     BECKER András most teís olvas hattod a falunk ba meg hívot rokonaim szánalmas hazugságaikat,Amit te készítettél október tizedikén ifju la gá lakásán.A kik ót voltak azok mind hazuttak neked egytől eggyíg a munkáról hogy ők mióta 12 éve én vagyok a kisebségi önkormányzatba ők 16 éve 10 éve nem dolgoztak az önkormányzatban ezek az adatok legutósoadatok mert midegyikök ennél meg előző évek alatís dolgoztak ,ezek a rokonaim mind ellen feleim voltak a választáson és a de legáltjaík is hazuttak a munkával hogy ők sem dogoztak 10 16 éve ,Ezért nem kellet volna ez a cimet adni hogy nyílt szavazás volt forrón közmunka csak azzók nak járt akik be bizonyítik hogy kire szavaztak.

   • zoltán lakatos

    volTisztelt Becker úr Maga október 10-én érkezett Forró településre biztos nem az én meghívásomra érkezett ,hanem bosszú és hatalom vágyra éhező rokonaim meghívására jött Forró település lejáratására. csak azt nem értem ,hogy akik meg hívták önt és nyilatkoztak magának mért nem kérdezte meg tölük,hogy az elözö választásokon indultak-e ellenem mert ha ezt meg tetteőt volna talán el sem jőt volna forróra .Engem mikor fel hívot telefonon én meg probáltam korektul válaszolni a kérdéseire,De mikor már olyan kérdéseket tet fel számobra eggyértelmü vé vált hogy ez a falu lejáratása volt a cél .az eredmények ön maguk ért beszélnek.Ígaz hogy a területi választás hejt a dót kérelmük nek .De miís kífogással éltünk a debreceni ítélő tábla felé még a kifogásunkat érdemben nem is tárgyalták érdekelne hogy már ön biztosan tudja a választ.Atőbbí kérdésre a hozzá szolól meg ad ják a választ.Tiszteletel lakatos zoltán,

   • zoltán lakatos

    OLVASA EL AMIK LEVANAK ÍRVA MENYI NINDENBE HAZUTAK MAGÁNAK HOGY HÁNY ÉVE DOLGOZTAK AHOZZÁ SZOLÁSOKKŐZT LAPOZON.

 • Cs.Cs

  Tisztelt Tell Vilmos és Robin Hood a Forrai szegények megmentoi !
  Üzenem nektek hogy en minden pénzért amit kézhez kaptam azért becsületesen meg dolgoztam , nem az önkormányzat pénzéből éltem , a gyerekeim sosem konyorogtek az önkormányzati munkáért a tieitek mind onnan élnek még az is aki külföldön dolgozik , az a riport a rideg valóság , faj nektek az igazság ?! Nem kell nektek 4-5 embert dolgoztatni a saját csaladjaitokbol! Hanem igazságosan kelett volna a döntéseiteket hozni akkor biztosan nem lett volna újraválasztás!

  • zoltán lakatos

   NE ,HOGY MÁR AZT MOND AZ IGAZSÁG ODA ÁT VAN MERT RÖHÖG A VAKBELEM,!! A SZÁTOK A SOK MOCSKOLÓDÁSTÓL HAZUGSÁGTÓL KI PÁLT. A HAZUG EMBERT HAMARABB UTOL ÉRIK MINT A SÁNTA KUTYÁT !!!

 • nyiltitkok

  azt a sok szennyesedett ki kelle ne teregetni,amiket rejtegec,es nagy hatalom vagyal uralkoc az emberek felett ,orulsz hogy konyorognek neked hogy adj nekik munkat ,es orommel tolt el hogy tudod mondani azoknak akik nem szavaztakrad hogy te nem voltal velem te nem dolgozhac ,csakis benned van ez az ordogi uralkodoi vagy ,ez eltet teged sajnos .ja a testvered is L.T.IS ES G,I,ES G A ,IS nem regen erkezett a tobbiekkell ,okis 4,5 ,milliot hozhattak ,,csak oket ki hagyod a mocskolodasbol mert bologatnak neked es fejet hajtanak minden re nem mernek nem et mondani ,L T,NAK A lanya nemet be dolgozik es itt is munka viszonyba van ,ez hogy is van ,hogyan is lehetseges ,L,Z ,lanya es a veje pesten elnek mar regota ,meg is itt vannnak munka viszonyba ,,,meg van sok minden a tarsojban meg lehetne sok mindent nyilvanossagra hozni ,hogy ha akarod .a meg figyelok soraibol ki felejtetted L ,TIBORT CSAK ,G .LASZLOT EMLITETTED ,vajon miert ,ja te mindig mindent jol csinalsz es nem artasz senkinek ,neked van egyaltalan lelki ismereted ,minket nem erdekel a hatalom vagy es az emberek felett uralkodni ,csak voltak olyan emberek akik meg kerestek eleg a zsarnokoskodasbol es tegyunk valamit hogy ez meg szunjon ,sajnos nem sok ember mert szive szerint donteni ,mert te nagyon is meg oldottad hogy nyilt szavazas legyen v olyan embereket kuldtel veluk segitseg nyujtonak akik a te kutyaid ,es be kellet bizonyitani hogy rad teszik a voksot ,de nem baj ha ennyire be tuttad oket be folyasolni ugyes voltal ,sokszor elhajtogattad nekik ,ugyis en jutok be nem fogtok dolgozni ,ha nem kellett a az embereknek hogy teny leg erdem szerint es raszorultsag szerint legyenek segitve hat akkor legyen ez ,a polgar mesterrol szolva pedig majd nem ugyan az mintha R.Z ES LZ EGYES UGYANAZ ot is tudja iranyitani ,csak legalabb a magyarok eszre vennek hogy nem kell nekik egy szemelyben 2 polgarmester ,ja es az autok es minden ha faj neked be lehet kotni nem loptuk dolgoztunk erte ,,

 • myaudio

  zizi meg zotyo,innen élsz már 20éve,beszélni sem tudsz egy logopédushoz kellene el menned,
  te akarsz itt némán félre vezetni 3000emebert Forrón.A kocsi témát nem az önkormányzat pénzén vásároltuk bankártyára átutalva másnak a nevére hogy letudd venni és kocsit tudjál vásárolni.
  Továbbá a fizetések segélyezések vissza osztása tefeléd,illegális vételezése közművekkel
  villany,víz,hogy jobban megérts azzal a mogyoró kis agyaddal,csak vigyázz!meg ne rázzon az áram
  nem R Z fél hogy nem lessz polgármester,ha nem te mert akkor nem fogsz tudni uralkodni az emberek felett mert te ezt élvezetből csinálod ez hajt téged ez a vágy mert te magadat imádod mint a fürer
  a munkával kapcsolatban a lányod és a vőd akik pesten tartózkodnak,több éven át dolgoznak
  meg a testvéred lánya is aki külföldön van.volna még sok minden amit tettél forróért.olyan ember nincs akit nem akartál autóval elütni vagy hasonló dolgokat végre hajtani velük.ezeket kellene elmondanod Becker Andrásnak,biztosan megdicsérnének érte téged.inkább befognád a pofád te őrült tiszta betegvagy te elmebeteg.

  • zoltán lakatos

   ÍRD KI A NEVEDET TE KUTYA LÉGY EMBER NE KISFIÚ.ÉN ADOM A NEVEM NEM BUJOK MEG EGY FALU MÖGÉ,A HAZUG SÁG FÁJNA ORDÍTANÁTOK MINT A VESZETT KUTYÁK .VESZÍTENI IS TUDNI KELL ,A NEVEN EGY NAGY SENKI .EZT AZ ÍRÁST VISZEM BE A RENDŐRSÉGRE MAJD OTT KI DERÍTIK A NEVEDET UTÁNA FELJELENTELEK..

  • zoltán lakatos

   AMIVEL MOCSKOLÓDOL NEM ADOD A NEVED HOZZÁ FAL MÖGÉ BÚJSZ EZÉRT A MOCSKOLÓDÁSAID RÁGALMAZÁSAID ÉRT FELJELENTELEK A RENDŐRSÉGEN MAJD ŐK KI DERÍTIK KI IS VAGY TE AKI ILYEN BÁTRAN MOCSKOLÓDIK A MÁSIK EMBERRŐL.

  • zoltán lakatos

   Nem tudom,ha ennyi mindent tudsz rólam amit irkálsz a facebokon akkor mért nem adod ugyan úgy a neved mint ahogy én ezt megteszem. Mert aki valamit állít név nélkül hiteltelen így minden féle hazugságot lehet írni mindenkiről akik ezt olvassák, szerintem lehet,hogy ők is így gondolják mert ma Magyarországon demokrácia van és szólás szabadság. Vélemény nyilvánítás,de úgy látom,hogy nálatok nem történt meg a rendszer váltás még a komonizmusi időket élitek. abban a rendszerben nem lehetett szabadon élni sem véleményt nyilvánítani.Te azokhoz tartozol hiába nem írtad ki a neved akkor is tudom ki lehetsz meg is jelöllek L E, G S-né,akkor én meg kezdeném a demokráciai játék szabályaival, adom a nevemet és a viszont válaszaimat.Tényleg 20-éve az önkormányzatnál dolgozom mint kisebbségi önkormányzat tagja vagy vezetője.Megjegyezve 4-ciklusban kaptam felhatalmazást a Forró választó polgáraitól ebbe bele tartozik a magyar lakosság is mert nekik is jogukban állt dönteni,hogy a képviselő testületbe kiket választanak be,hogy a falu érdekeit folyamatosan képviseljék.Ez a válaszom az első mondatodra.Te akarod félre vezetni a faluban élő 3000-ezer embert.Ezt neked is tudni kell,hogyha valaki bejut képviselőnek mint a többi faluba vagy városokba ezért tisztelet díj jár amit az elött még ki nem estél 12-éve te is ugyan úgy meg kaptad.Azt is tudod,hogy a kisebbségi önkormányzat asztal fiókjába pénz nem áll !

   • zoltán lakatos

    Minden anyagi és jogi dolgai a kisebbségi önkormányzatnak a jegyző felügyelete alá tartozik. A vádaskodásaid így csupán rágalmak azért mert már 3-szor megmérkőztünk L E,csapatoddal L Z, csapatom győzött minden esetben . Viccesen,de ez komoly elvertelek már 3-szor mint Ludas Matyi döbrögi uraságát !!! Tegyük tisztába a dolgokat, választás elött 3 -hónappal érkeztél haza Kanadából mert az előző választás szégyenét nem tudtad elviselni.Mikor haza érkeztél én kezdeményeztem az interneten ,hogy ki hívlak egy szó párbajra a cigányság részvétele mellett a kulturba ,hogy ismertesd a programjaidat és mutasd meg azt a nagy szókincsedet amivel az isten meg áldott,de te meg futamodtál mert ott annyi ember elött beszélned kellett volna folyamatosan ami neked nem igazán erősséged mert 10-mondatot nem tudsz elmondani folyamatosan amit most nekem írtál,hogy forduljak logopédushoz az téged illet meg,használd is ki nagyon gyorsan mert még van mit gyakorolnod. Továbbá én ezt a kezdeményezést magam ellen is kezdeményeztem,hogy a 22-év alatt számoltasson el a cigányság tegyenek fel kérdéseket felém s tudjak azokra reagálni,s jegyzetelni,hogyha valamit rosszul csinálok tudjak azokon változtatni ,vagy ötleteket vártam volna az emberektől. Szerintem neked is fel tették volna neked is ezeket a kérdéseket,hogy a választóidat cserben hagytad .Akkor mit is akarsz te ?,

    • zoltán lakatos

     Ezért meg futamodtál mert pláne, nem tudtad volna ki magyarázni magad avval a nagy szókincseddel ami logopédust igényel. 2014-október 10-ére ez egy pénteki nap volt újságíró jelent meg Forró községben ami a ti megrendelésetekre jött ide,hogy forgasson a választásokon. 11-én szombaton L G,lakásában az indulók az önkormányzati választásokon nyilatkozatokat tettek L G id, L E, L I,CS CS, CS CS né, G S né, K B, L GY, G S,ezek azt nyilatkozták,hogy 10-16-éve nem dolgoztak az önkormányzatnál csupán az én személyem miatt ez egy megint jó forgató könyv volt és a riport is mert ha elveszítik a választást tudjanak mivel mocskolódni rólam, ezt a felvételt azért is csak 14-én tették fel az internetre és az újságíró is az ATV egyenes adásában nyilatkozott egyoldalúan mert ha meg hallgatja mindkét tábort akkor már nem lett volna neki miről beszélni.

     • zoltán lakatos

      Így az egész Forrai lakosságot meg hurcoltátok a videó hazugságaitokkal egy szégyen folt lettünk ti miattatok. Akkor meg is kezdeném megcáfolni a munkáról való kapcsolatos nyilatkozataitokat ami nem fedi a ti általatok elmondottakat . Az utolsó éveket fogom ismertetni G S, né induló jelölt dolgozott 2011-12.31…G S,férj 2011-.12.31….G A, választási bizottság tagja 2010.12.31…ifj L G,2007-.06.24 ő azért nem dolgozott többet mert kőműves a szakmája és alkalmi munkákat vállalt szociális támogatása mellet. L G,né any 2011-. 11.30….CS CS ,aki annyira meggyőző hazugságairól tett és szinészi képességéről,hogy ő nem dolgozott 16-éve 2010-.02.28….CS CS-né,2004.03.01 aki szintén azt nyilatkozta nem dolgozott 16-éve….G L. megfigyelő 2008-.04.30…. A L,2012-.04.30..ez a személy L Lajos..vője…L L, induló azért nem tudott dolgozni mert mert leszázalékolt és közmunkán nem vehetett részt…..L I, dolgozott közmunkán 20011- 05.10..amit a felvételen állít,hogy a 30 -napot sem hagyják nekik ledolgozni ez szemen szedet hazugság. L I-né felesége 2011 -06 .30…L ZS, lánya 2014 -09.30 ..Hogy is van ez ? L GY,2010-06. 30…közmunka plusz önkéntes munka 2011-2012 -2013- 2014- tanfolyamon munkaügyi központ által amibe a kisebbségi önkormányzat is segített a bejutásához..L GY.né felesége 2011-12.31… M A.. akit ő nevel 2014-07.31….. K B, 2010-10.31..utána való dolgozása nem volt lehetséges mert ápolási segélyben részesült a törvény nem teszi lehetővé,hogy 2, ellátást kapjon… B S-né 2009-09.30….G P,.B S, vője 2014-04.30….B S,lánya 2011.-06.30…..B S, induló 2012-05.30…..B H M, 2014-09.30 induló felesége….H K ,induló 2014- 04,30… H K,né 2014- 09.30…. H S, induló 2014-04.30…..H S-né.2014-04.30…..

     • zoltán lakatos

      L E, ő tudatosan nem vállalt munkát a 3-szori vereség után. Regisztráltatni járt magát és egy év után rendszeres szociális támogatásban részesült a család tagjaival. Nem jelentkezett munkára! Ez így hiteles információ hazugság áradataival szemben megtévesztették az atlatszo.hu munkatársát Becker Andrást,hogy jó szin ben tüntessék fel önmagukat,hogy 10-16 -éve nem dolgoztak mint én kisebbségi önkormányzat képviselője nem tettem javaslatot,hogy ők közmunkán részt vehessenek ezek az állítások most már vitathatatlanul be bizonyosodott, le lepleződtek hazugságaik mert az adatok önmagukért beszélnek, mert ez majd nem mind a 2014-es.október 12-ei helyi önkormányzati választáson indulók nyilatkozók névsora.Amit ők állítottak a fel nem vételükről.Ezek után,hogy is lehetnek szava hihetőek azokban az állításokban,hogy itt Forrón az emberek meg vannak félemlítve és be kell bizonyítaniuk ha dolgozni akarnak közmunkán. Ők kire is szavaztak ezek az emberek vagy támogatóik ,12-éve is én voltam a kisebbségi önkormányzat tagja plusz települési képviselő. S evvel a rágalmakkal akarták a Forrai lakosságnak bizonyítani,hogy ők a választási jogukkal élve mert én tudtam,hogy nem rám szavaztak ezért én semmiben nem támogattam őket.

     • zoltán lakatos

      Így akartak választást nyerni október.12-én evvel a megtévesztő felvétellel óvták meg a választás tisztaságát és nyilatkozataik alapján (Nagy részese volt ennek V K, polgármester induló aki ő is lemaradt ellen felétől R Z, 78-szavazattal.) A kisebbségi önkormányzatban ezek a személyek akik nyilatkoztak ott is indulók voltak.Lakatos Zoltán csapatommal 200-szavazattal felül múltuk őket. Ezért a területi választási bizottsághoz be nyujtott videók most már be bizonyosodtak,hogy hazugságra épültek. A bizottság ennek videó alapján és nyilatkozataikkal befolyásolták a bizottság döntését.Így új választást írtak ki november 09-re a polgármesteri és a kisebbségi önkormányzat választás megismétlésére. ÉRDEKESSÉG….miért V K., nyujtotta be az óvást a kisebbségi önkormányzat megismétlésére mikor ő ott egyáltalán nem járt szavazni így ,hogy is tudhatta,hogy mi is történhetett ott. Mi magunk nyujtotuk be óvásunkat a Debreceni ítélő tábla felé kifogással élve ezekre a rágalmakra.Talán már túl késő,de ha lesz is választás győzzön az igazság !! ….G S.né aki folyamatosan azt hirdette lányával,hogy a cigányság nem analfabéta mert jogosítvánnyal,éretcségivel rendelkeznek akkor mért kellene nekik segítséget nyújtani….MEGJEGYZÉS….ö mind kettővel rendelkezik mégis ő volt az első aki a szavazó lap kitöltését el rontotta így újabb szavazó lapot kért a szavazás megismétléséhez.Erről hiteles jegyzőkönyv készült ..AKKOR KI IS AZ ÉRTELMISÉGI !!! Megjegyzés…560 szavazóból ,60 rontott szavazat lett ami nem számolódott bele a végeredménybe… ENNYIT G S-NÉ HITELESSÉGÉRŐL !!!!

 • hahaha

  Lakatos Zoliról mindenki szàlljon le mert nem maga van.Tisztaszégyenek vagytok akinek annyira fáj valami keressen meg minket szànalmas vesztesek.Aljas hazugsàgokkat mondtok l.z lanya nem dolgozik nemis dolgozott a veje se aki ezt latni akarja megmutatom nektek a mi csaladunkrol szaljon le mindenki ameddig szepen mondom es utoljara.Becker Ur lesz szamodra is egy jogi meglepetes ne felj isten van az egbe.Itt a nép döntött nem adtak bizalmat nektek fogjatom fel .Arrol nem beszelve h lakatos elek kimenekitette a csaladjat angliaba h csak ti harcoljatom erte a fia meg a big benről cumit intett mindenkinek.itt close the door.

 • Az igazság

  Mi lesz ha ujra választás lesz????megint bukni fogtok nem kell nektel az onkormanyzati munka az interjuban nem ez latszott elaruljatok magatokatbmint mindig hazug csalok

 • Az igazság

  Becker András hazug

 • Jancsi
 • Jancsi

  Lesz uj szavazás vagy nem ??? ha lesz remélem Rakaczki nyer

 • Jancsi

  A Debreceni ítélőtábla igazságot szolgáltatott !!!NEM LESZ ÚJRA VÁLASZTÁS!!BECKER ANDRÁS HAMIS RIPORTJA NEM ÉRTE EL A CÉLJÁT.

 • L. MARCELLA

  4 ÉVE NEM DOLGOZOM :d A BARÁTOM MÁR LASSAN EGY ÉVE SEMLYEN ELLÁTÁST NEM KAP DE TI BIZTOS MINDENT JOBBAN TUDOK AZ ÉLETEMRŐL :d

 • Marcella

  My audio ipc .. alapjan ki derul ki vagy es honnan írsz de vigyázz magadra onnantol barki is vagy inkabb maradtal volna csendben jobban jartal volna !!!

 • lipák irén

  Ott van most Kunbaja is, Nézzük már meg miért panaszkodnak az emberek. nekem azt állítja egy ott lakó , hogy kiskirályok uralkodnak. Ott is a fő jövedelem forrás a közmunka. Éhesek az emberek, éheznek hónap végén…hol élünk mi?
  , milyen kormányunk van nekünk, hogy ilyenekről kell tudomást szerezni, és ezek az ő embereik. Lássunk már zemberek, ne csak nézz!

 • db