Egyéb

15 helyett csak 45 nap alatt adják ki a közérdekű adatokat, a NER lapja lett az Index

Telex: Mostantól akár hatszor annyi idő alatt adja ki az állam a közérdekű adatokat

Mostantól 15 nap helyett újra 45 napjuk, tehát háromszor annyi idejük van az állami szerveknek a közérdekű adatok kiadására, ha valaki azokat kérvényezi. Ha pedig a hivatalos szervek szerint „valószínűsíthető”, hogy a „határidőben való teljesítés” a közfeladatot ellátó szervet gátolja a közfeladatai ellátásában, akkor még plusz 45 napra meghosszabbítják a határidőt, így akár már 90 napot kell várni a kikért hivatalos adatokra, erről jelent meg rendelet szerda este a Magyar Közlönyben.

444: Vége a színjátéknak: az Index hivatalosan is a NER lapja lett

Hat és fél év, olykor a színfalak mögött, máskor a nyilvánosságban zajló médiaháború után hétfőn pont került a Fidesz vs. Index csata végére: november 23-án a Vaszily Miklós-vezette Indamedia-csoport bejelentette, hogy megvásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Népszava: Felújított metrókocsik: orosz rulett

Alkalmatlan anyagok használata, elavult felfüggesztési rendszer, visszatérő rozsdásodás, tucatnál is több sorozatos meghibásodás, ügyetlenül megvalósított, ideiglenesnek szánt megoldások, orosz szabványok, gondatlan kivitelezés – olvasható a lap birtokába került jelentésben.

Mfor.hu: Mészáros Lőrinc exneje leadta volt férje nevét és a Vörösmarty térre költözött

Bő két és fél hónappal ezelőtt, szeptember első napjaiban tudatta a Mészáros-házaspár, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását. A szétválás azonban már korábban elkezdődhetett, hiszen Kelemen Beatrix már júliusban kiszállt jó néhány, volt férjével közös cégükből, két nappal a bejelentés előtt pedig Felcsút helyett egy XII. kerületi lakcíme került be a céges papírokba. Novemberben leadta volt férje nevét is, és lakcímeként az V. kerületi Vörösmarty téren lévő lakás szerepel.

Hvg.hu: Polt Péter szerint a valódi korrupció „nem mindig korrelál a percepciós érzetekkel”

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága keddi ülésén hallgatta meg Polt Péter legfőbb ügyész, Darák Péter, a Kúria elnöke, valamint Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke 2019-es évről szóló számadását. A legfőbb ügyész többek között kiemelte azt is, hogy a hivatali korrupció nyomozása teljes egészében ügyészségi hatáskörbe került, nőtt az ilyen eljárások száma, ám ezekben az ügyekben a váderedményesség elmarad az átlagtól. Ennek oka lehet az ilyen ügyek bizonyításának nehézsége, ezekben ugyanis sokszor csak a beismerés vagy a titkosszolgálati eszközökkel beszerezhető bizonyítékok lehetnek eredményesek.

Címlapkép: Pixabay

Megosztás