vidéki lapszemle

Amerikában lehet diplomata a volt fideszes polgármester, egy kérdésre sem válaszolt a DK-s képviselő

Debreciner.hu: Diktatúrára jellemző a sajtó akadályozása a DK-s képviselő szerint, közben ő maga sem reagál a megkereséseinkre

Vaszkó Imre (DK) debreceni önkormányzati képviselő május 12-én a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) friss kutatása alapján írta ki a közösségi oldalára, hogy a közhatalom milyen eszközökkel akadályozza a magyar független sajtó működését. Vaszkó bejegyzése szerint alapvető lenne, hogy az olvasók és nézők, főleg a járványidőszak idején őszinte, átlátható és konkrét tájékoztatásokat kapjanak. Ehhez képest a politikus 2019 óta még egyetlen neki feltett kérdésre sem válaszolt mutat rá a debreceni portál.

Balatontipp.hu: Egy lépéssel közelebb a gigantikus balatoni mederkotrás elindulásához

Amennyiben a további engedélyeket is megkapják, az utóbbi évtizedek anyagilag és fizikai kiterjedésében is legnagyobb munkálata indulhat el a balatoni iszap kikotrásával, hogy az algásodást megelőzzék írja a Balatontipp. Mivel máig nincs igazi egyetértés a munka hatásosságáról, lehet, hogy sokáig csak terv marad az összességében mintegy százmilliárdos fedezetet igénylő beavatkozás.

SzabadPécs.hu: Amerikában lehet diplomata Páva Zsolt, Chicagóba helyezheti a Külügyminisztérium

Sajtóhírek szerint már intenzíven tanulja az angolt Páva Zsolt, Pécs korábbi fideszes polgármestere, mert diplomáciai munkát kap, mégpedig Chicagóban. Páva Zsolttal kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy diplomáciai pályára léphet, ha befejezi aktív párt- és várospolitikai munkásságát. Akkor Horvátország, Írország és Szerbia, illetve más egykori jugoszláv utódállamok merültek fel. A politikus egyik gyermeke már több éve diplomáciai pályán van, amerikai külszolgálaton emlékeztet a pécsi portál.

7300.hu: Költségvetési csalás gyanúja: folytatódnak a beruházások

A portál információi szerint őrizetbe vettek egy helyi nagyvállalkozót költségvetési csalás gyanúja miatt. Mivel a vállalkozó érintett a Komlón folyó uniós beruházásokban, a lap megkereste az önkormányzatot, hogy megtudja, milyen hatással lesz mindez a projektekre. Polics József (Fidesz-KDNP) a 7300.hu-nak elmondta, a jelenlegi hatósági intézkedések nincsenek hatással a folyamatban lévő beruházásokra, a munkavégzés folyamatos.

KecsUP.hu: A KecsUP megkérdezte a polgármestert a bérlakások eladásáról, majd egy közleményt küldött a KTV-nek

Több kérdést is feltett Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti fideszes polgármesternek a portál arról, mit tesz, ha elfogadja az országgyűlés azt a fideszes törvénytervezetet, miszerint kötelezővé tennék az önkormányzatoknak, hogy nagyon kedvező áron eladják a tulajdonukban lévő ingatlanokat, ha a bérlők jelzik a vételi szándékukat. (Több mint 1300 önkormányzati tulajdonú lakás van Kecskeméten.) A polgármester válasz helyett sajtóközleményt küldött a Kecskeméti Médiacentrumhoz. Szemereyné ebben azt írta, hogy „a lakástörvény-tervezet jelenlegi formájában nem szolgálja Kecskemét érdekét (…) és az sem szolgálja a város érdekét, hogy az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos döntést kivennék a város kezéből”.

 

A nyitókép illusztráció, forrás: pixabay.com

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás