vidéki lapszemle

Unortodox parti sétány épül Balatonfüreden, kiváló termőföldeket betonoznak le Debrecenben

Balatontipp.hu: Balatonfüred – Újabb unortodox parti sétány a Balatontól több száz méterre

Kékszalag néven 550 méter hosszú sétányt alakítanak ki Balatonfüreden  a Széchenyi sétányon keresztül a Füred Kemping és Tagore sétány között. Azt ígérik, a sétány impozáns lesz: pihenőpadokkal, sok zöldfelülettel, hangulatos szigetsávokkal, a tókerülő vitorlás versenyt megidéző látványelemekkel. A beruházás 177 millió forintba kerül, a forrást uniós támogatásból biztosítják. Aki azonban azt hiszi, a sétányon haladva a Balatont és akár a Kékszalag versenyt is láthatja, csalódni fog figyelmeztet a portál. A tervezett sétánynak ugyanis földrajzilag semmi köze a Balaton-parthoz, hiszen minden szakaszán legalább 3-400 méterre halad el tőle.

Debreciner.hu: A műholdfotók alapján 2020-ban mezőgazdasági művelés folyt a BMW-beszállítóknak szánt 100 hektáros területen Debrecen mellett

Úgy tűnik, Debrecen vezetése a beszállítók nyomására dönthetett arról, hogy a kiváló minőségű termőföldeken növeli a BMW-gyárhoz kapcsolódó ipari park területét. A földek önkormányzati megvásárlása még 2020 utolsó negyedévében is zajlott. Az LMP tiltakozik a terület lebetonozása ellen olvasható a portál cikkében.

SzabadPécs.hu: Új koronavírus-intenzív Pécsett, ennél is rosszabb hír, hogy kevés az orvos és az ápoló

Új koronavírus-részleget kellett kialakítani Pécsett, ráadásul a legsúlyosabb állapotú covidosoknak, azoknak, akik gépi lélegeztetésre szorulnak értesült nem hivatalos forrásból a pécsi portál. A lap úgy tudja, Mohácsról is Pécsre hozzák a súlyos betegeket, de máshonnan is érkezhetnek majd, mert vannak helyek, amelyek már elestek. A fő gondot mindenütt az jelenti, hogy véges az egészségügyi személyzet terhelhetősége. Akit csak lehetséges, behívnak a sárga vagy akár a vörös vonal mögé is írja a Szabad Pécs.

Atádhír.hu: Öt osztályon már csaknem 100 covidos a Nagyatádi Kórházban

Rekordokat döntött az új fertőzöttek száma Somogy megyében a héten, a Nagyatádi Kórház COVID-osztályai a kapacitásaik határára értek, mintegy 100 beteget láttak el számolt be róla az Atádhír.hu. A portál szerint a határok elérése nem azt jelenti, hogy ne lenne még szabad ágy a kórházban: sokkal inkább azt, hogy az egészségügyi dolgozók már nem képesek több beteget megfelelően ellátni. A nagyatádi 8 ágyas intenzíven például legalább 6-7 szakápolóra lenne szükség, ehelyett kettő van (az egy orvos mellett). A csaknem 100 covidos beteget mindössze három belgyógyász orvos látja el egy rezidens segítségével.

Kapost.hu: Szólíts a neveden: a kaposvári közlekedési cégre megszólalásig emlékeztető kamuprofil alázza az új menetrenddel elégedetlen kaposváriakat a Facebookon

A portál beszámolója szerint a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. nevű Facebook-profil bicskanyitogató, pökhendi hangnemben válaszolgat az utasok igencsak jogos felvetéseire a közösségi oldalon. Mivel a Facebook-oldal elnevezése megtévesztő, a lap megkereste a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezetését, hogy mit szólnak a hitelrontáshoz. A társaság azonban nem válaszolt a kérdésekre, vagyis látszólag nem foglalkoznak azzal, hogy egy ismeretlen ámokfutó a cég nevéhez, tevékenységéhez megtévesztően hasonló, a címét, elérhetőségeit felhasználó közösségi oldalt készít, s ez a profil minősíthetetlen hangnemben alázza az utasokat.

 

Nyitókép: A Kékszalag-sétány tervezett nyomvonala a Balatontipp.hu és a Veol.hu cikkei alapján.

Megosztás