vidéki lapszemle

Tíz megszólalóból tíz fideszes volt a debreceni televízió műsorában, Kalocsát nem lobogózták fel

Debreciner.hu: Kósa-Papp 2:2 – Itt minden hír jó

Napszemle címmel – szombat kivételével – minden nap híradót ad a debreceni városi televízió. Ennek egyik adását elemezte a Debreciner.hu. Mint írják, hét videós anyagból állt a műsor, a hétből ötben szerepelt politikus, a megszólaló tíz politikusból pedig tíz fideszes volt.

Nyugat.hu: Lesz-e Szombathelynek négycsillagos önkormányzati szállodája?

Önkormányzati szállodát álmodtak meg a csónakázótó partjára írja a portál. Az ötlet még az előző ciklusban merült fel, de az új városvezetés is magáénak érezte a projektet. A szálloda ügyével egy külön cég, a Service 4 You Szálloda Befektető Zrt. foglalkozik, amely most tette közzé a városi oldalon a 2021-es üzleti tervét. Ebben többek között az áll, hogy az eredetileg 1,7 milliárd forintra kalkulált négycsillagos hotel most már 4 milliárdba kerülne. Ha hitelt venne fel az építkezésre a város, az önerőhöz akkor is 1,21,6 milliárd forint kellene. Korábban Nemény András polgármester úgy nyilatkozott, hogy Szombathely eddig 100 millió forintot költött a projektre emlékeztet a Nyugat.hu.

Makói Csípős.hu: Januárról februárra 114 millióval nőtt a makói-vásárhelyi kórház tartozása

A január végi 263 millió forintos tartozás február végére 377 millió forint lett írta meg a Magyar Államkincstár friss kimutatása alapján a makói portál. A lap szerint a szentesi kórház 197 millióval tartozik, a szegedi klinikákat fenntartó Szegedi Tudományegyetem adóssága viszont csökkent: 1,471 milliárdról 1,414 milliárdra. A Makói Csípős hangsúlyozta, az adatokból továbbra is nyilvánvaló, hogy az intézményrendszer alulfinanszírozott.

Kecsup.hu: Saját kardjába dőlt a Fidesz a március 15-i zászlók kapcsán

A Fidesz budapesti szervezete nemrég azt híresztelte, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosban nem voltak nemzeti színű zászlók március 15-e alkalmából. Csakhogy több fotó is bizonyítja, hogy az ezzel megbízott vállalkozó kitette a lobogókat többek között a Lánchídra is, amely nemzeti színű díszkivilágítást is kapott. Nem így Kalocsán, ahol Filvig Géza fideszes polgármester elismerte: elmulasztották fellobogózni a várost. A Korona FM-en mondta el, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelnék az ünnepet, de többen is betegek a városházán, ezért is maradhatott el a díszítés. Hozzátette, szerinte ez nem lehet mentség a mulasztásra.

Balatontipp.hu: Balatonvilágos – Orbán Viktor meghátrált, az úttörőtábor ügyében megjött a józan esze

Magyarország kormánya Orbán Viktor aláírásával egy március 22-én kelt rendeletben módosította a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított fejlesztésekről szóló korábbi jogszabályt, és törölte abból a balatonvilágosi egykori úttörőtáborra vonatkozó pontot írta meg a portál. Ennek megfelelően megszűntek azok a különleges szabályok, amelyek alapján a lakóház-monstrumot fel lehetett volna építeni az érintett területen. Korábban a Balatontipp.hu azt írta, a 92 lakásos társasház megépítése előjátéka lehet annak a várható természetrombolásnak, ami az érintett kormányrendelet felhatalmazásával az egykori pártüdülő, a Club Aliga területén várható.

Nyitókép: Kósa Lajos a Debrecen Televízió Lapszemle című műsorában 2021. 03. 19-én. Forrás: Youtube/Debrecen Televízió

Megosztás