vidéki lapszemle

Három éve kerüli a börtönt Balmazújváros volt polgármestere, 20 milliót fizettetne vissza a bíróság a Holding-vezérrel Miskolcon

Északhírnök.com: 30 millió forinttal távozott, most 20 millió visszafizetésére kötelezte Pálffy Kingát a bíróság

Nagy felháborodást váltott ki a miskolciak körében, amikor a korábbi Holding-vezér már a 2019 októberi önkormányzati választást követő napokban azonnali hatállyal felmondott, és kihasználva az átadás-átvétel közötti interregnumot, nettó 33 millió forinttal távozott  emlékeztet a portál. A cégcsoport új felügyelőbizottsága többször is tárgyalta ezt a lépést és jogtalannak ítélte meg mind a felvett összeget, mind azt, ahogyan Pálffy távozott. 2020 januárjában pert is indítottak „a jogtalanul felvett összegek visszaszerzése érdekében”. A Miskolci Törvényszék most kimondta a felmondás jogellenességét. Ennek értelmében arra kötelezte a volt vezérigazgatót, hogy nagyságrendileg 20 millió forintot fizessen vissza a Holdingnak. Az ítélet nem jogerős, a Holding jelenlegi vezetése és Pálffy is fellebbezett mutat rá az Északhírnök.

Debreciner: Három éve kerüli a börtönt Veres Margit, Balmazújváros hivatali vesztegetés miatt jogerősen elítélt volt polgármestere

Veres Margitot, Balmazújváros korábbi független, a Fidesz és az MSZP által támogatott polgármesterét 2018-ban ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla jogerősen 5 év letöltendő szabadságvesztésre. Mivel Veres Margit 3 év után sem vonult még börtönbe, a portál megkérdezte a volt polgármester ügyvédjét, történt-e valami fejlemény az ügyben. Rácsai Lajos a Debrecinert arról tájékoztatta: továbbra is arra várnak, hogy Áder János köztársasági elnök elbírálja a kegyelmi kérvényüket. Veres közben azt állítja: bizonyítani tudja az ártatlanságát.

Atádhír.hu: Két és félszer több temetés volt Somogyban

Habár a COVID19 terjedése mérséklődni látszik, Somogy megyében az igazoltan fertőzött személyek száma meghaladja a 27 ezret. Ennek ellenére továbbra is csak közvetett forrásokra hagyatkozva lehet megbecsülni, hány somogyi hunyt el a koronavírus szövődményeiben. A portál azonban a Somogy Temetkezési Kft. által közzétett listák felhasználásával megpróbált képet alkotni a jelenlegi helyzetről. Ennek alapján megyei viszonylatban 172%-kal, helyi szinten pedig 127%-kal több temetés volt, mint egy évvel korábban.

7300.hu: Reagált a polgármester a buszpályaudvarral kapcsolatos kritikákra

A komlói portál az önkormányzati lap alapján megírta, hogy a több mint félmilliárd forintból megújuló buszpályaudvar munkálatai megtorpantak, mert kiderült, hogy a létesítmény alatt elhaladó Kaszárnya-patak korábbi befedésekor a területre építési törmeléket, meddőt és salakot is hoztak, ezáltal instabillá vált a terület, így egyméteres mélységig teljes talajcserére van szükség. Csakhogy ez köztudott dolog volt, ezért a 7300.hu rákérdezett, kit terhel a mulasztás. Polics József polgármester a portálnak elmondta, a tervek összeállításánál a felelős tervező egy mérési módszerrel határozta meg a szükséges beavatkozásokat. A kivitelezés során derült ki, hogy az abból levont következtetések nem megfelelőek. A többletköltségeket a kivitelezőnek kell megtérítenie.

SzabadPécs: Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere is indul az ellenzéki előválasztáson

Az ország egyik legismertebb falusi polgármestere a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben mérettetné meg magát írja a pécsi portál. Ha ő nyeri az előválasztást, vélhetően Nagy Csaba fideszes parlamenti képviselő kihívója lehet 2022-ben. Alpár György 2006 óta polgármester és nemcsak mulatós zenei karrierjéről híres, de többek között arról is, hogy a volt drávaszerdahelyi kocsmát fitneszteremmé építtette át, amit a helyiek ingyen és korlátlanul használhatnak.

 

Nyitókép: Balmazújváros polgármestere, Dr. Veres Margit sajtótájékoztatót tart 2018. április 17-én. Forrás: Youtube/balmaztv.hu

Megosztás