Hódmezővásárhely

Fidesz-károsult blogger: utálom a hazug, korrupt, oroszbarát, képmutató maffiakormányt

Februárban negyedmillió forint értékű ajándékot ajánlott fel a nyomravezetőnek a fideszbarát promenad.hu, hogy megtaláljanak egy hódmezővásárhelyi kommentelőt. A Lázár Jánost és más fideszes politikusokat kritizáló László Krisztián sarkos véleményével vonta magára a lakájmédia figyelmét. Egy önkormányzati adatlopás kapcsán derült ki, hogy adatait az önkormányzati rendszerben is keresték.

Interjút készítenénk László Krisztiánnal – egy iPhone X jár annak, aki segít! – ezzel a címmel jelent meg szerző nélküli írás a fidesz-közeli promenad.hu-n még februárban.

A portál akkor azt állította, hogy “a László Krisztián nevű ismert influenszer mögött ugyanúgy valamiféle átverés rejtőzik, azaz nem valós személlyel állunk szemben, de legalábbis nem így hívják. Vagyis ő is átveri a vásárhelyieket.” Ezért felajánlottak egy vadiúj iPhone X-et annak, aki kideríti, hogy a “László Krisztián néven futó online vásárhelyi véleményvezér létező, valós személy-e, akivel elkészíthetjük az interjút, netán egy olyan kamuprofil vagy troll, aki álnéven és hamis személyiséggel veri át, hülyíti nap mint nap a gyanútlan internetezőket.” Pár nappal később ugyanez a portál azt állította, “László Krisztián nem más, mint egy (vagy több) gyáva szájhős, álnév mögé rejtőző szájkaratéka, hamis, hazug troll. Azaz: kőkemény kamuprofil.”

László Krisztián leginkább a Lázár János arcával díszített álkonzultációval hívta fel magára a figyelmet, és nem csak Lázárt, hanem a többi fideszes politikust is előszeretettel figurázta ki, miközben vállaltan támogatta Márki-Zay Pétert.

Úgy tűnik, annak ellenére, hogy László Krisztiánt csak 502-en követik a Facebookon, komoly tüske a Fidesz szemében. Olyannyira, hogy a promenad.hu felhívása után az egyik városházi számítógépen is a kommentelő nyomába eredtek. Ez nemrég derült ki, amikor Márki-Zay Péter bejelentette: adatlopás történt a hivatalban. Az RTL Híradója szerint a bloggert a belső rendszerben azonosították. Információink szerint úgy, hogy

az egyik hivatali dolgozó gépén minden László Krisztiánra rákerestek a polgármesteri hivatal adatbázisát használva.

“Te jellemtelen adattolvaj, aki a családom után is nyomoztál! A családtagjaim a Katolikus és a Dilinka temetőkben nyugszanak, de a kedvedért szívesen kinyittatom a sírokat neked, és azokban is szaglászhatsz!”így reagált közösségi oldalán az adatlopásra László Krisztián.

A bloggert – a promenad.hu-val ellentétben – az Átlátszó elérte.

“Az én történetem nem túl bonyolult. Utálom a hazug, korrupt, oroszbarát, képmutató maffiakormányt, amelyik szétlopja az országot az oligarcháin keresztül. Ez ellen sajnos csak a Facebookon tudok küzdeni, csak itt tudom leírni a véleményem, és azt szerettem volna, hogy ez minél több emberhez jusson el” – válaszolta az Átlátszónak László Krisztián.

Azt is írta, hogy sajnálja, hogy a hivatalban akadt, aki “arra tette fel az életét”, hogy őt megtalálja. “Én is szimpatizáltam egykor a Fidesszel, amikor még úgy tűnt, hogy európai országot szeretnének, nem pedig orosz-kínai gyarmatot. Persze volt a családban, aki már akkor is látta és mondta, hogy ezek lopnak, de nem igazán foglalkoztam vele.” 

Azt is írta, hogy Lázár János miatt kezdett blogolni. “Rapcsákot tiszteltem a botrányai ellenére is, a temetésén is ott voltam a János téren. Ezzel szemben azt láttam Lázár Jánosnál, hogy óriási adósságba verte a várost” – fogalmazott a blogger. Szerinte a kormánypárti politikus miatt Hódmezővásárhely óriási esélyt szalasztott el, mivel az uniós pénzeket látványberuházásokra verték el.

“A nevem nem loptam és nem használtam élő és halott emberek lopott képét, mint a fideszes internetes trollok. Magamról nem rakok ki képet, a visszaélések miatt, amit az utóbbi események példája jól illusztrál a fideszesek részéről. Sajnos a Fidesz egy elnyomó állampárt lett. A nácik, kommunisták szellemi örökösei, ugyanazzal a módszerekkel  dolgoznak, kicsit finomítva, de éppolyan gonoszan és nagyokat hazudva.” – mondta.

Azt is megjegyezte, hogy információi szerint az adatlopás az egyik – akkor még hivatalban dolgozó – fideszes politikus gépéről történt, de az már a rendőrség feladata kideríteni, hogy az egyébként védett számítógéphez ki férhetett hozzá.

Segesvári Csaba

Fotó: Hódmezővásárhely annó, forrás: László Krisztián/Facebook

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás