Mutyimondó

Közpénzből tüntet a CÖF, „rémisztő galádságok” a Széchényi Könyvtárban | Heti Mutyimondó

Egy nagyon kedves és napfényes hét ért most véget, de adjunk hálát, hogy a kormányt úgy lefoglalta a Sargentini-jelentés, hogy egy hétre fellélegezhettünk. Belenéztünk a CÖF beszámolóiba, hogy mégis mire költött el több mint félmilliárd forintot, amit az MVM-től kapott. Mint kiderült, többek között 4 rövid és rossz minőségű videóra sikerült elkölteni röpke 433 milliót. Nem is csak az elszórt közpénz mennyisége a felháborító, hanem az is, hogy ebből a pénzből hány elsőfilmes készíthette volna el karrierjének első filmjeit. Ja tényleg, és akkor ki is van tüntetésekre utaztatva?

A félmilliárdos MVM-támogatásból 433 milliót négy nyúlfarknyi imázsvideóra költött el a CÖF

Be kellett perelnünk az MVM-et, hogy megtudhassuk, mire költötte el a CÖF az állami cégtől kapott 508 millió forint támogatást. De sikerült. Szeptember 5-én iratbetekintésen voltunk az MVM-székházban, és megtudtunk mindent. A lényeg: a támogatásból 433 millió forint négy darab kisfilmre ment el, amiket egy fideszközeli cég gyártott, és a TV2 sugárzott. Ennyi pénzből mások egész estés, nagyjátékfilmeket rendeznek.

A brüsszeli tüntetést is az MVM szponzorálta – 7 millió forintból demonstrált a CÖF az EP előtt

Tavaly áprilisban a CÖF a CEU miatt demonstrált Brüsszelben az Európai Unió és Soros György ellen, valamint Orbán Viktor mellett. Most kiderült, amit már eddig is sejtettünk, hogy a tüntetés költségeit is az MVM-től kapott támogatásból fedezte a Fidesz kedvenc civil szervezete. Közel 7 millió forintba került a cöfösök kiutazása, étkezése és hollandiai szállása. A hatvanhat főből a többség busszal, néhányan repülővel mentek Brüsszelbe.

Szükségtelen beszerzések, rémisztő galádságok – kifakadt a Széchényi Könyvtár vezetője

Elismerte az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, hogy van azbeszt az épületben – persze nem nekünk, de a dolgozói előtt igen. A nemrégiben tartott értekezleten egyéb erős kijelentések is elhangoztak információink szerint. Például az, hogy az OSZK megítélése szerint a Nemzeti Hauszmann Terv kínos mellékhatásaként a közgyűjtemény afféle mostohagyerek, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által vezényelt beszerzések kapcsán pedig a „rémisztő galádságok” kifejezés is elhangzott.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

További cikkeink:

A Heti Mutyimondó hírlevél következő száma 2018. szeptember 21-én (pénteken) jelenik meg. Iratkozz fel az Átlátszó hírlevelére! Csak az e-mailcímedre van szükségünk, hogy minden cikkünk azonnal ott legyen a postaládádban.



 

Megosztás