Heti lapszemle

Luxusvillába cuccolt Rogán bizalmasa, Orbán fekete öves neonácikkal pózolt – Heti lapszemle

24: felmondtak az ajkai intenzíves nővérek

Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel. Az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni. Nemcsak az ajkai kórház intenzív osztályán indul nehezen az ősz, hanem a sürgősségin is, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap, mint nap megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát”.

444: méregdrága magánsuliba járatja gyerekeit az EMMI-államtitkár

Szabó Tünde Facebook-posztja szerint gyerekei a SEK Budapest International Schoolba járnak, ahol fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév. A fideszes-kereszténydemokrata vezetésben nem ő az egyetlen, aki az állami intézmények helyett magániskolába járatja a gyerekeit. Az érintett és más kormányzati politikusok szerint ez magánügy.

Magyar Narancs: luxusvillába cuccolt Rogán bizalmasa

Kétévnyi felújítás után, úgy tűnik, valóban beköltözött egy akár egymilliárd forintot is megérő gellérthegyi luxusvillába Kertész Balázs ügyvéd. Őt az Index két éve nagy portrécikkben mutatta be mint „Rogán Antal sötét oldalát”, aki tökélyre fejlesztette az V. kerületi ingatlaneladási rendszert, és később ott volt a letelepedési kötvénybiznisz körül is. A Rezeda utcai házat birtokló Rezeda 5 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonosi hálóját csak egy svájci vállalkozásig lehet felfejteni. A Svájcban is otthonosan mozgó Kertész azonban számos szálon kötődik a magyar kft. ügyvezetőjéhez és a svájci céget képviselő ügyvédhez is. A hetilap írását a 444 szemlézte, e szerint a NER krémje és az Orbán-család szépen összebútorozott a Gellért-hegyen: a Kelenhegyi villa, ahol Tiborcz cége működik, Garancsi István cégének tulajdona, egy Orlay utcai társasházban volt lakása Lévai Anikónak, állítólag abban lakott korábban Tiborcz István és Orbán Ráhel; ugyenebben a házban, de Garancsi lakásában lakik/lakott Orbán Gáspár. Ennél is szebb az együttállás a Kelenhegyi út 43. alatt, amely Mészáros Lőrinc és Tiborcz közös ingatlanos cégéhez, az Appeninnhez tartozik, de kisebbségi tulajdonos benne Habony Árpád nagynénje, Portik Tamás exe (vagy nem exe), Pápa Marianne is.

444: hardcore belga nácikkal spanolt Orbán Tusványoson

Így kell felszedni a zsidó csajokat – ez a szöveg olvasható angol nyelven egy lapáttal felemelt kupac hamu fotóján. Ez csak az egyik azok közül a súlyosan antiszemita, rasszista képek közül, amiket a Schild & Vrienden nevű belga szélsőjobboldali ifjúsági szervezet belső csoportjában osztogattak egymással a tagok. A szervezet belső kommunikációjáról a belga No Pano magazin, az ottani köztelevízió egyik műsora hozott nyilvánosságra részleteket. Schild & Vrienden-tagokkal barátkozott az idei Tusványoson Orbán Viktor, közös, összekarolós fotók is készültek róluk. A jobboldali belga fiatalok a nyilvánosság előtt leginkább a flamand fiatalság konzervatív értékeiről beszélnek, nem szeretik a migrációt és a feminizmust, és ezeket a politikai elképzeléseiket terjesztik a közösségi médiában. Zárt csoportjaikban teljesen nyíltan megy a legdurvább fajgyűlölet. A csapat vezetője, az Orbánnal is kezet rázó Dries Van Langenhove arról ír, hogy eljön a nap, amikor szükség lesz az erőszakra, és minden fiatalt arra buzdít, hogy akkor a jó oldalra álljon.

G7: Tiborcz-milliárdok a semmiből

50 százalékban saját erőből finanszírozza a BDPST Zrt. a turai kastély felújítását. Egy tegnapi sajtóközleményből kiderült, hogy a Schossberger kastély átépítése 4,5 milliárd forintba fog kerülni. A BDPST Zrt. a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a 75 százalékot meghaladó, minősített többségi tulajdonában van. Meglepő lehet, hogy ilyen nagy kiadásba veri magát Tiborcz István vállalkozása, hiszen éppen a közelmúltban vásárolt egy – a tőzsdei árfolyamból becsülve – hatmilliárd forint értékű részesedést a Mészáros Lőrinc irányítása alatt álló Appeninn Zrt-ben. A BDPST-cégcsoport tagjainak 2017. végi mérlegeiben nyilvántartott pénzeszközeit átvizsgálva, illetve Tiborcz István eddigi látható osztalékbevételeit számba véve már ennek a vásárlásnak sem találni a forrását. A közvilágítási közbeszerzésekről ismert Elios Zrt.-t Tiborcz István hárommilliárd forintért adhatta el a Paár Attila-féle WHB-csoportnak. A BDPST-csoportban pedig összesen nem volt a bankszámlán egymilliárd forint tavaly év végén, és komolyabb tőkeemelést sem jelentettek be a cégbíróságon. Valójában arra sincs magyarázat, hogy eredetileg hogyan teremtette elő a méregdrága ingatlanoknak a vételárát.

Fotó: Németh Dániel/Magyar Narancs

Megosztás