közbeszerzés

A becsült árnál 800 millióval drágábban, 2,3 milliárd forintért épít parkolót a WHB Győrben

Mintegy 1,5 milliárd forintért akart megépíttetni parkolólemezt, ideiglenes parkolót és belső parkolót a győri önkormányzat, de a West Hungária Bau (WHB) Kft. 2,3 milliárd forintért valósítja meg a beruházást.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Az EU-s közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számából derült ki a WHB új, győri munkája. A közbeszerzést a város azért írta ki, hogy fejlesszék a parkolási infrastruktúrát.

A Vasvári Pál utcában tervezett parkolólemez nettó alapterülete 11,4 ezer négyzetméter lesz. A parkolólemezben 359, a telken pedig 560 darab hely lesz a járművek számára. A WHB további feladata a városi kórház belső parkolójának kialakítása 132 parkolóhellyel.

A munka elvégzéséért a WHB nettó 2,29 milliárd forintot kap. Ez az összeg jóval több a tender eredetileg becsült összértékénél, az ugyanis 1,54 milliárd volt.

A Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila tulajdonában lévő WHB nem először dolgozik a becsült költségeknél jóval drágábban, de ennek ellenére is sorra nyeri a közbeszerzéseket.

Megírtuk, hogy a cég a becsült ár duplájáért, 5 milliárd forint helyett 10,9 milliárdért építi az új soproni uszodát, a szegedit pedig négyszeres áron, 16 milliárd forintért húzzák fel.

Közben dolgoznak a Budai Várban a Pénzügyminisztérium újjáépítésén, amelynek összköltsége már 18 milliárd forintnál jár. Emellett az ÉPKAR Zrt.-vel és a LAKI Épületszobrász Zrt.-vel közösen végzik még a Magyar Állami Operaház felújítását is, amely eredetileg 9 milliárdról indult, aztán 14 milliárd lett, de már 21 milliárd forintnál tart.

Csikász Brigitta

Címlapkép: a győri parkoló látványterve (forrás: onkormanyzat.gyor.hu)

Megosztás