Egyéb

Az egész ország Átlátszó: térképen a vidéki cikkeink

Igyekszünk minél több olyan témával foglalkozni, ami nem csak Budapesten fontos. Most böngészhető, kattintható térképre vittük ezeket a cikkeinket.

Lévén az Országgyűlés, számtalan állami intézmény és cég, valamint a legfontosabb magyar magánvállalatok javarészt a fővárosban találhatóak, elsősorban mi is Budapesten dolgozunk. Ezzel együtt azonban azt is hisszük, hogy sem nekünk, sem az olvasóinknak nem lehet hiteles képünk a mai Magyarország állapotairól, ha nem tudósítunk arról, hogy mi történik mindenhol máshol az országban.

Arról nem is beszélve, hogy a helyi kiskirályoknak, az önkormányzati politika és a helyi média összefonódásainak gyakran kiszolgáltatott nem budapesti lakosoknak talán még a fővárosiaknál is nagyobb szüksége van független, megbízható, de belemenős híradásokra saját ügyeikről. Képességeinkhez mérten ezért megalakulásunktól kezdve törekszünk arra, hogy minél több olyan témával foglalkozzunk, ami nem csak Budapesten fontos.

Tudósítottunk a pécsi városvezetés friss dolgaitól kezdve a dunaújvárosi Hankook-gyár és az ottani szakszervezetisek küzdelmén át a Borsod megyei Abaújlak voksturizmusáig mindenről, amire volt időnk és energiánk. Ezeket az anyagokat most térképre vittük, amit folyamatosan frissíteni is fogunk.

 

A térkép a jobb felső sarkán látható szaggatott keretre kattintva megnyílik külön ablakban, a jobb alsó sarokban található plusz jellel pedig nagyítani lehet. A vörös felkiáltójelekre kattintva megjelenik az adott településről készült cikkeink listája, ahol a linkre kattintva el lehet olvasni az egyes anyagokat is.

Az, hogy melyik településekről készült kifejezetten sok anyagunk, talán azt is mutatja, hogy mennyire igyekszünk mindennel foglalkozni:

Felcsút (18 cikk): Orbán Viktor miniszterelnök gyermekkori faluja szinte futószalagon szállítja az abszurdabbnál abszurdabb sztorikat, a hatszázmilliós kisvasúttól a Puskás Akadémia ügyein át a nemrégiben elhunyt külső munkatársunk, Ferenczi Krisztina klasszikus Mészáros Lőrinc-interjújáig.

Érpatak (13 cikk): A Jobbik-barát polgármester, Orosz Mihály Zoltán viselt dolgai nálunk is kitüntetett figyelmet élveznek. A kedvencünk talán az volt, amikor az OMZ néven közismert településvezető az Érpatakról hozzánk is cikkező újságíróval és egy helyi jogvédővel kiabált azért, mert bementek az önkormányzati szervezésű – amúgy nyilvános – ún. „becsület napi” rendezvényre. Az esetről készült, és kétségtelenül barátinak szánt kezek által vágott videónak köszönhetően a művházas girlandok között katonai szerkóban ordító polgármester mulatságos látványát ma is élvezheti az érdeklődő.

Kazincbarcika (11 cikk): Noha baloldali pártoknak országosan nem termett sok babér az elmúlt időkben, az MSZP-s vezetésű Kazincbarcika mikszáthi viszonyain mérhető, legalább helyi szinten milyen kétes sikerekre képes a szocialista párt.

Sarkadi Nagy Márton

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1077 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás