Adatújságírás

Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük gyűlöletkampányra

 

Az 1294 kvótamenekült ellátására fejenként 1,8 millió forintot adna az Európai Unió, az ellenük való gyűlöletkeltésre viszont fejenként 11,5 milliót költ a magyar kormány. Az eddig mintegy 15 milliárd forintos népszavazási kampány minden egyes magyarországi lakosnak 1.515 forintjába került, ami bő hétszerese annak, amennyibe egy brit lakosnak került a teljes Brexit-kampány.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Az Átlátszó alkotmányjogászainak összesítése szerint a kormány mintegy 15 milliárd forintot költ a vasárnapi kvótanépszavazáshoz kapcsolódó kampányra, ez pedig több, mint amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban.

A 64,1 millió lakosú Nagy-Britanniában ugyanis 33 millió fontot, vagyis 13,2 milliárd forintot költöttek el a Brexit-szavazással kapcsolatos kommunikációs kiadásokra a kilépéspárti és a maradáspárti politikusok és civil szervezetek ÖSSZESEN.

Ráadásul Magyarország lakossága 9,9 millió fő, Nagy-Britanniáé pedig 64,1 millió fő, vagyis egy magyar lakosra sokkal nagyobb kampánykiadás jut a kvóta miatt, mint egy britre jutott a Brexit miatt.

A 15 milliárd forintos kvótakampány egy magyar lakosra jutó összege 1.515 forint.

A 13,2 milliárd forintos Brexit-kampány egy brit lakosra jutó összege 206 forint.

Vagyis egy magyar lakosnak 7,3-szor annyiba kerül a kvótakampány, mint egy brit lakosnak került a Brexit-kampány.

De a magyar kormány 15 milliárdos kampánykiadását érdemes más szemszögből is megvizsgálni. A vasárnapi népszavazás meg az egész gyűlöletkampány elvileg arról szól, hogy 1.294 embert kellene ideiglenesen befogadnia Magyarországnak a menekültügyi eljárásuk lefolytatásáig, ami maximum egy év alatt megtörténne.

A kormány számításai szerint egy menekült ellátása évi 1,56 millió forintba kerül. Az 1.294 fő ellátására fejenként 6.000 eurót, vagyis 1,8 millió forintot adna az Európai Unió. Vagyis egy menekült ellátására 240 ezer forinttal többet adna az EU, mint amennyi a kormány szerint kéne erre a célra.

 

Ha pedig a kampányban elköltött 15 milliárd forintot elosztjuk az 1.294 kvótamenekülttel, akkor kijön, hogy fejenként 11,59 millió forintot költött rájuk ellenük a kormány. Tehát nagyjából 7,5 évnyi ellátásuk összege ment el hirdetésekre Rogán Antal szomszédjának cégén keresztül.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

A kormányzati tájékoztató kampány milliárdjai – titkolják, hogy hova megy a közpénz

A Human Rights Watch is szót emelt a menekültek ellen irányuló rendőri túlkapások miatt

Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

A Közel-Kelet már a harmadik világháború hadszíntere – Bese Hozat, a KCK társelnöke

Elveszett lelkek a török-görög határzáron: csempészek, kurvák, lágerek

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás