Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

hatar

 

Egyre kritikusabb a menekülthelyzet a szerb-magyar határon. A horgosi hevenyészett „sátorvárosban” egyre többen várakoznak siralmas tábori körülmények közt, míg a zöldhatáron hatóságnak látszó egyenruhások rendszeres durvaságairól szólnak a hírek. Mégis újra megjelentek a menekültek Budapesten. Helyzetjelentés a déli határról és a fővárosból. Banai Tibor Péter videoriportja.

 

tamogatoi_800_450

 

Az elmúlt időszakban többször jártunk a horgosi tábor területén, legutóbb akkor, amikor 130 menekült éhségsztrájkot folytatott a szerb tranzitzóna előtti lepusztult prérin. Kétszáz kilométert gyalogoltak a negyven fokos kánikulában Belgrádtól odáig. Akkor már napok óta ücsörögtek a naptól kiégett fűben – jól elkülönülve a tábortól – leragasztott szájjal, transzparenseiket szorongatva. Előttük a nekik biztosított élelmiszerek érintetlenül egy halomba halmozva, tőlük 50 méterre, velük szemben, szerb rendőrök hátratett kézzel sorfalat álltak. Mindenki szenvedett a reggeli hőségben, a menekültek, a rendőrök és mi is.

 

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket a déli határon from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Abdul Malik 24 éves fiatal férfi az afganisztáni Kandaharból. Tavaly indult útnak. Kandahar a tálib mozgalom fellegvára, ott mindig kemény volt az élet, a hosszú harcok sem füstölték ki onnan maradéktalanul a tálibokat. Arrafelé általában két választás van: „a Korán vagy a kard” – ő a harmadik utat választotta, elmenekült.

A tavalyi menekültáradattal el is jutott Németországba, de idén, annak ellenére, hogy a háborús Afganisztánból jött, visszatoloncolták Bulgáriába, mert ott regisztrált először. Bulgáriában nem látják szívesen a menekülteket, de jól szervezett csempészhálózat működik, így 700 euróért ismét becsempészték Szerbiába, egészen Belgrádig vitték. Egy hónapot tengődött ott, és ezzel a sztrájkoló csoporttal gyalogolt idáig. Amikor rákérdeztem, hogy mit várnak a demonstrációtól, világosan fogalmazott:

„Mi nem azt mondjuk, hogy nyissák meg nekünk a határt, csak azt akarjuk a magyar hatóságtól, hogy egy kicsit gyorsítsák meg az eljárást.” Kritizálta a táborban uralkodó körülményeket, és demonstrációjukkal erre is fel akarták hívni a nyilvánosság figyelmét. Elmondta, hogy mindenki tisztában van a szigorú magyar határvédelemmel, a hatósági túlkapásokkal, de ennek ellenére sokan választják az illegális utat, főleg azok, aki már hosszú hónapokat rostokoltak a határon, és már nem bírják tovább a körülményeket.

„Sok ember megpróbálja a határátlépést illegálisan. Elfogják őket, először lefújják gázsprével, aztán összeverik, utána pedig megbilincselik a kezüket, majd még a kutyákat is ráeresztik. Aztán visszaviszik őket Szerbiába. Ezzel senki sem foglalkozik, ezt itt senki sem hallja meg a “dzsungelben”, legfeljebb Isten. Itt csak Isten segíthet nekünk!”

Mire befejeztük az interjút, megjelent a sajtó is. Magyar, szerb, nemzetközi. Ekkor azonban történt valami: az egyik sztrájkoló menekült elájult. A társai félrevitték, valaki elszaladt orvosért a táborba. Futva jött az orvos, egy idős szerb doktornő a Médecins du Monde-tól. Próbálta élesztgetni, semmi reakció. Kereste a pulzusát, semmi. Megnézte a nyaki verőérnél, ott se volt. Elkezdett habzani a szája, epilepsziás rohamot kaphatott.

Ez volt az a pillanat, amikor az afgánok ráborultak a szerencsétlenre, és elkezdték siratni a társukat. A doktornő leblokkolt, tanácstalanul topogott. Ekkor léptem oda és ráripakodtam az afgánokra, hogy hagyják abba siratást, és inkább hagyjanak neki levegőt. Elkezdtem újraéleszteni a srácot. Elküldtem hideg vízért az egyik afgánt, a doktornőt meg infúzióért. Közben volt egy pillanat, amikor újabb görcsöt kapott a férfi, elkezdett visszafelé meghajolni az egész gerince. Kritikus pillanatok voltak.

Kiabáltam a srác nevét, szívmasszás, hideg víz, pofozás, minden játszott. Végül megrebbent a szempillája, és ha halványan is, de volt már pulzusa. Aztán kerítettek egy kisbuszt, beraktuk a még mindig eszméletlen afgánt, és a doktornővel elrobogtak a legközelebbi kórházba, Szabadkára. Mindenki megkönnyebbült, szerintem még a mögöttünk sorfalat álló és csak bámuló szerb rendőrök is. Mint utóbb kiderült, az egész történetet felvette a magyar M1 is, de valamiért mégsem adták le, hogy egy afgán menekült majdnem meghalt a szerb-magyar határon.

A horgosi sátorváros

A szerb határátkelő Röszke és Horgos között tavaly került fel a térképre. Nyár végén a szerb oldalon feltorlódó, visszatartott menekültek tömege összecsapott a magyar hatóságokkal. Azóta eltelt majd egy év, drótkerítés épült a határon, sőt a magyar rendőrök és katonák 8 kilométeres mélységben vadásszák a kerítésen átjutó embereket. Hivatalosan csak két helyen, Horgoson és Kelebiában léphet be menekült az országba. Ez a két magyar tranzitzóna csak 15-15 embert fogad naponta. Állítólag csak erre van kapacitás. Ez azonban azt eredményezi, hogy a határon elkezdtek feltorlódni az emberek, főleg az egyedülálló férfiak.

A horgosi tábor kezd a nemrég felszámolt görög idomeni táborra hasonlítani. Itt is sátrak és ágakból, gallyakból összetákolt menedékek adják a földönfutók otthonát. Csak hideg ételt kapnak a táborban, felnőttek, gyerekek, csecsemők egyaránt, így ha valaki meleg ételt akar a várakozás hosszú hónapjai alatt, annak magának kell főznie.

Hogy a várakozással járó feszültséget oldják, mindenki kap egy sorszámot, így tudja követni, hogy mikor, melyik nap léphet be a magyar tranzitba. Ezt már Sayed Mohsen Shah, a tábor választott vezetője meséli. Kabulból jött, ahol női sálakat készített, és ez egy darabig jól ment neki. A családja azonban elmenekült Németországba, és amikor kiderült hogy a cukorbetegsége mellett még súlyos autoimmun betegsége is van, amivel ott nem tudnak mit kezdeni, úgy döntött, utánuk indul.

Sayed nem önjelölt vezető, a táborlakók választották, ő képviseli a tábor ügyeit a szerb és magyar hatóságok felé, de bármilyen ügyes-bajos dologgal is hozzá lehet fordulni. Ő tartja a kapcsolatot a különböző segélyszervezetekkel is.

„Mindennap van ételosztás, kapunk ételt és ruhát a Vöröskereszttől, az UNHCR-től, van orvosi szolgálat, és sok civil szervezet jön nap mint nap segíteni. Hoznak sátrakat, takarókat, vizet, csokit és ételt – de az étel mindennap ugyanaz, halkonzerv. Egy hónapja mindennap tonhal konzervet eszünk, tonhalat és csak tonhalat, és ebben a hőségben ez nem egyszerű.”

Azt is tőle tudom meg, hogy a magyar tranzitban más az eljárás a családoknak és más az egyedülálló férfiaknak. Az előbbiek hamar sorra kerülnek, míg az utóbbiak 28 napot kénytelenek várakozni a kerítés magyar oldalán felállított kis kék konténerekben, és ha nincs szerencséjük, akkor könnyűszerrel visszatoloncolják őket szerb oldalra a 28 nap elteltével. Utána ezek az emberek már csak a zöldhatáron próbálkozhatnak.

„Hallottam, hogy sokan próbálnak illegálisan is bejutni, tudom, hogy ez nem fair, és elnézést is kérek ezért a magyar kormánytól, de van, hogy egyszerűen nincs már más választás, csak az illegális út. Sokan megpróbálták, és be is jutottak. Hallottam olyanról, akit Budapesten fogtak el, és hoztak vissza ide a szerb határra: megverték, elektromos sokkolót használtak és ráengedték a kutyákat.”

A hőség, a rossz ellátás és hosszú várakozás ellenére mégsem tapasztalható nagy feszültség a táborban. A gyerekek játszanak, fociznak vagy a táborban felállított röplabdapályán ütik el az időt, a felnőttek pedig próbálják elfoglalni magukat valamilyen tábori teendővel, vagy csak ücsörögnek a sátraikban.

Egy 15 éves afgán fiú azt mesélte, hogy hónapokig jöttek Afganisztánból a klasszikus balkáni útvonalon, végül Idomeniben kötöttek ki. Amikor felszámolták az idomeni tábort, szerb és makedón csempészekkel eljutottak Belgrádba, majd onnan Szabadkára. A kisöccse egy görög kórházban maradt, őt még Kunduzban annyira megverték, hogy csak Idomeniig bírta. A csempésszel először 2000 dollárban állapodtak meg, az az alku Magyarországig  szólt. Horgoson szembesültek azzal, hogy nem lehet átmenni a magyar határon a kerítés miatt, így végül fejenként csak 1500 dollárt fizettek.

A táborban múltak a napok, és a család végül úgy döntött, hogy a fiú próbálja meg a zöldhatárt. Elment Szabadkára, és a pályaudvaron meg is egyezett egy csempésszel, 300 eurót fizetett neki. Éjjel vágtak neki a határnak, negyvenen voltak. A csempész nem cifrázta túl a dolgot, volt egy elterelő csapatuk, akik a kerítés egyik szakaszán elkezdtek zajongani, míg az ő vezetőjük átvágta a kerítést, és a csapat egyenként átmászott a résen. A túloldalon pedig begyűjtötték őket a magyarok, visszavitték a sátortáborba, így most újra itt van, és arra vár, hogy legálisan beléphessen Magyarországra.

Visszamentünk az autóhoz, amit a közeli benzinkúton hagytunk. Egy hónappal ezelőtt tele volt menekültekkel, ott töltötték a telefonjaikat, vásároltak vagy csak múlatták az időt a teraszon kávézgatva. Ma már nem engedik meg a menekülteknek, hogy ott dekkoljanak. Itt találkoztam azokkal a pakisztáni srácokkal, akik egyszer már próbálkoztak Kelebiánál, de elkapták őket a magyar rendőrök, és elég keményen el is bántak velük. Ahogy mesélték, volt ott minden: kutya, gázspray, botozás, még a pénzüket is elvették, és hajnalra már vissza is vitték őket a határ szerb oldalára.

Kapcsolódó cikkek

A Közel-Kelet már a harmadik világháború hadszíntere – Bese Hozat, a KCK társelnöke

Elveszett lelkek a török-görög határzáron: csempészek, kurvák, lágerek

“Íróasztal mögül nem lehet megérteni” – Görögországtól Magyarországig utazott a menekültekkel egy újságíró

Ahogy bejártuk a határ menti szerb településeket, mindenhol találkoztunk menekültekkel. Most Szerbiában kezdenek feltorlódni a menekültek, ez volt a helyzet Kelebián, Horgoson és Szabadkán is. A szabadkai buszpályaudvaron találkoztunk egy nagyobb csoporttal, a pályaudvar füves parkjában szunyókáltak. Az egyik srácnak mindkét alkarja és lábszára be volt pólyálva, nemrég engedték ki a szabadkai kórházból. Ő azt mesélte, hogy a magyar oldalon egyenruhások kapták el és hagyták így helyben éjjel, amikor átment a határon.

Lefújták paprikasprével, ráengedtek egy kutyát és meg is verték, mielőtt visszalökdösték Szerbiába. Ezek a túlkapások elharapóztak az utóbbi időben. Erre figyelmeztetnek a Human Rights Watch és az UNHCR nemrég kiadott jelentései is. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az általunk megkérdezett menekültek közt volt olyan is, aki a szerb hatóságokra panaszkodott, hogy a szerb rendőrök verték meg és vették el a pénzét Horgos közelében.

Magyar Helsinki Bizottság: Aljas dolgok történnek a magyar határon

Valami nagyon nagy baj van a szerb-magyar határon. Előbb az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága adott hangot aggodalmainak, majd a Human Rights Watch tette közzé megdöbbentő jelentését: a magyar oldalon egyenruhások rendszeresen és módszeresen bántalmazzák a menedékkérőket. A Magyar Helsinki Bizottság a rendőrséghez fordult, de lesöpörték aggodalmaikat, az atrocitások viszont továbbra sem szűntek meg. Pedig a magyar államnak kötelessége lenne felderíteni, rendőrök vagy katonák, mezőőrök vagy önbíráskodó paramilitáris banditák az elkövetők. Mindegyik eshetőség borzalmas, de ennél már csak az borzalmasabb, ha Magyarország ezt továbbra is elnézi a tetteseknek – áll a Magyar Helsinki Bizottság közleményében.

Budapest, II. János Pál pápa tér

Közel a Keletihez, a volt Köztársaság téren, a mai II. János Pál pápa téren vagyunk. Nappal a tér a megszokott életét éli: kutyások sétáltatják kedvenceiket, a sportpályán fociznak, néhány hajléktalan szunyókál a padokon. De amikor leszáll az este, kicserélődik a közönség, 10-20 fős csoportok jelennek meg. Menekültek. Ez egyfajta központi hely nekik, tudják, hogy itt mindig van egy-két menekülteket segítő magyar csoport, akiktől kaphatnak némi segítséget a túléléshez.

Egyik-másiknak a szó szoros értelmében vett túlélésről szól a szituáció: amikor ott jártunk, egy fiatal afgán fiú ment a „Segítsünk Együtt” csoport kisbuszához, és nem csak vacsorára volt szüksége. Láza volt, a lábán kötés, és nagyon durván fel volt dagadva az egész lábfeje. A menekültsegítő csoport munkatársai ellátták a sebet, de az olyan gennyes volt, hogy orvost kellett hívniuk. Szerencsére volt önkéntes orvos ismerősük, aki nagyon hamar megjelent, és szakszerűen ellátta a vágott sebet.

Az afgán legény néhány napja szerezte ezt a sérülést, amikor a magyar-szerb határon átmászott a kerítésen, és a NATO-drót átvágta a cipőjét és vele együtt a nagylábujját is. Neki most szerencséje volt.

Egyébként a nyár elején jelentek meg újból a menekültek a téren. Ezt már László Luca, egy fiatal, talpraesett lány meséli, aki a „Segítsünk Együtt” csoport szervezője, szóvivője. Most főleg fiatal afgán és pakisztáni férfiak érkeznek, kevés szír, iraki és marokkói. Lucáék segítettek a horgosi táborban is. Ők is szembesültek a hatóságok túlkapásaival: gázspré, botozás, kutyás támadás. Ezek ellen nagyon nehéz fellépni, mert éjjel, sötétben történnek, a jogorvoslat pedig nehézkes, mert a hatóság állításával szemben „csak” egy menekült szava áll.

Banai Tibor Péter

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Tamás Nagy

  Nos, kedves migráns védők, erre mondja egy átlag munkával töltött élet után jómagam, hogy pont leszarom! Több évtizedes mentőzés után látom, az itthoni éhezőket, tisztességes, de nincstelen embereket. A sajtót és a migráns pátyolgatókat nem érdekli ami az országon belül van! Csak ezek a rohadékok, a kelet cigányai, akik amint “biztonságban” érzik tetves bőrüket azonnal támadnak. Volt szerencsém a Kádár rendszerben és a demokráciában is mentőzni. Nyugodtan kijelenthetem, főleg a demokrácia mint humánum, egy nagy rakás szar. A sajtó a másik fele! Maradok mérsékelt tisztelettel önök iránt.

  • Csaba Budai

   A probléma az, hogy a jelenlegi redszer egyáltalán nem demokrácia, és odafent a slepp pont úgy szarja le az éhezőket és a tistességes, de nincstelen embereket ahogy azt leírod. A demokrácia meg nem szar csak az, ahogy mi azt idehaza próbáljuk csinálni. Ez kicsit olyan mintha egy 6 éves gyereket ráültetsz egy versenymotorra, az folyamatosan esik vele, aztán kijelenti, hogy ez szar… Na ugyanígy ennek az országnak a népe se nőtt még fel a demokráciához.

   • Tamás Nagy

    Mint írtam, sok évig beleláttam az emberek fazekába… Az oly sokak által kedvelt közép és baloldal országlása idején is volt bőven szegény ember.

    • Csaba Budai

     A baloldal országlása idején is voltak szegény emberek és mindig is lesznek, de akkor legalább hagyták élni őket. Amióta a FIDESZ országlása zajlik, szinte csak sorozatosan taposnak rajtuk… Egykulcsos adó, rokkantsági nyugdíjak megszüntetése, mindenféle szociális juttatások megszüntetése, stb… Persze ott van parasztvakításnak a rezsicsökkentés, de ez is pont azokon segít kevesebbet akiknek leginkább szükségük lenne rá és azokon a legtöbbet akiknek meg semmi rászorultságuk. Szóval a szegénység helyzetét nagyon nem érdemes jobboldal/baloldal szemszögből nézni, mert ami most megy az össze se hasonlítható az “elmúlt8évvel”. Az meg egyszerüen faszság, hogy aki a migránsokkal törődik, az az itthoni elesetekkel nem. Valaki vagy törődik az emberekkel és nem nézi milyen származású, vagy leszarja őket…

     • paisano

      miért jó a magadfajtának, hogy nyilvánossá teszi, mennyire buta? 😀 egyetlen valós tényt sem írtál, csak általánosságban hangoztattad az ellenzéki demagóg hazugságokat… vagy fizetnek érte, vagy ennyire sötét vagy, hogy ezeket elhiszed, mikor mindegyiket egyértelmű tényekkel lehet cáfolni…

     • Csaba Budai

      Téged se zavar, hogy hülyének adod elő magad, mást akkor ez miért zavarja? Veled ellentétben én nem személyeskedtem, hanem valós tényeket írtam le, de te csak fröcsögni vagy képes az idiótaságaidat, értelmes tartalom a hozzászólásodban nulla. Ha egyértelmü tényekkel cáfolni lehet az állításaimat akkor miért is nem tetted meg? Ahhoz hogy értelmesen vitatkozz már kevés vagy, csak a fikázás megy?

     • paisano

      ember, legalább ne reklámozd már a tudatlanságod!!! olyan marhaságokat hordtál össze, amelyeknek bárki megtalálja a cáfolatát egy két perces kereséssel… nekem nem kell cáfolni semmit, mert azt megteszik a tények (amiket te – állításoddal ellentétben- egyet sem írtál 😀 )… de ha kéred, nagyon szívesen leírom neked részletesen miért akkora bődületes ostobaság amit összehordtál… csak nem hiszem, hogy megértenéd… lehet, hogy ez személyeskedés, de hát a te írásodra reagáltam…

     • Csaba Budai

      Jah, légyszi írd már le a cáfolataid… Értelmes ember eleve azzal kezdi.

     • alvito

      Én is szenvedek a semmi nyugdíjamtól- De azt is tudom, hogy a tizenhétezer milliárból háromezer milliárd a nyugdíj.

     • Tamás Nagy

      Ballagj el Budapesten a Dankó utcába. Hajléktalan kórház és “fűtőt utca” várja a rászorulókat. Keres nekem egy Zsohár Zsuzsikát, vagy baráti körét.

    • kajla

     szegény ember mindig lesz, sajnos. Azonban egyetlen kormány sem vette el eddig a nyugdíjhoz vagy a TB ellátáshoz való jogot, kivéve a kedves vezetőét.

     • alvito

      Nem. Tányleg nem. Bajnai nem a jogot, hanem a 13. havi NYUGDÍJT vette el.

     • Myla Menon

      és nem 12 hónap egy év:)))

     • alvito

      Ne terelj!

     • Myla Menon

      jah, tényleg 13 hónap egy év:DD nálunk:)

     • kajla

      egy év 12 hónapból áll, inkább tisztességes fizetés és nyugdíj kell nem pedig ellopni. Mennyi ideje is bitorolja a kedves vezető a hatalmat? Miért nincs még 13. havi nyugdíj?

     • Tamás Nagy

      Értem, tehát a nyugdíjasok 13. havi nyugdíját is azorbán vette el…

   • Tamás Nagy

    A demokrácia tökéletes példája, hogy Gyurcsányék nem ülnek börtönben a 2006-os eseményekért.

  • Sebaj, Tóbiás!

   Te mentős vagy? Remélem csak Rózsadombra vezényelnek ilyen szemlélettel.

   • Tamás Nagy

    Szerencsére csak voltam, jelenleg boldog nyugdíjas vagyok. Immáron teljes egy hónapja.

    • Sebaj, Tóbiás!

     Tényleg szerencse. Eggyel kevesebb a lelketlen mentős.

     • Tamás Nagy

      Oda se neki Tóbi… Egyel kevesebb mentős. Nem voltam lelketlen soha, csak nem vagyok hajlandó tapsikálni az országnak és annak az Európának ez elpusztításához amit évszázadokon keresztül igaz magyar emberek védtek. Ez a népvándorló sáskahad nem magától indult el. Ezt jól szervezetten elindították, komoly anyagi és szervezési háttérrel. Nézzük csak a legutóbbi csínytevést. Nevezetesen a templom ajtó bezárását a hívőkre, és annak felgyújtási kísérletét. Menjünk vissza kicsit a történelemben. A Waffen-SS csínytevései között talál ilyen cselekedetet, Franciaországban. Mindezt egy 14 éves “gyerek” követte el. Lehet kegyetlen vagyok, lehet lelketlen, de én ezeket az embernek sem látszó képződményeket nem tudom sajnálni. A másik. Nem furcsa, egy regulárisnak látszó, de azonosíthatatlan alakulat mozgása egy rendőri és katona erőkkel megszállt ellenőrzött területen? Most kivételesen a négy titkosszolgálatot már nem említem, higgye el ott vannak.

     • Sebaj, Tóbiás!

      Ne szépítsd magad!

      Egyel kevesebb lelketlen ember dolgozik a mentőknél!

      Nem kérte senki, hogy tapsikolj, csak tedd a dolgod. A dolgod, hogy segíts, ha már eddig eljöttek. És nem kell nyalni a valagukat, csak segíteni őket, hogy minél hamarabb elérjék a céljaikat.

      Hogy ki mozgatja őket? Leszarom, Azzal, hogy ott arcoskodik 200 katona egy fing kerítésnél, az csak arra jó, hogy bőszítse őket, mert mint látható, egy se fordul vissza közülük, viszont potenciális fertőző gócot hoz létre a kormány azzal, hogy tizesével engedi be őket.

      Ha a kormánynak- és a kormányoknak fontos lenne, hogy ne induljanak el, megtalálnák a módját. Ha valóban terroristák vannak köztük erre ott van a TEKetlen, agyonfizetett titkosrendőrségünk. Tegyék a dolgukat, emeljék ki őket a sorból, de nem vagyok hajlandó embertelen lenni csak azért, mert már nem tud Orbán összerántani egy Békamenetet, és ezért kitalálta ezt a faszkolódó menekültriogatót.

     • Tamás Nagy

      Én kérek elnézést. Nekem valódi a képen, neked egy mérsékelt agyteljesítményi gyurma figura. Leszarom hova mennek kedvenc migránsaid. Csak kerüljék el az országot. Miért nem mennek a demokratikus Horvátország felé? Mért a közismerten fasiszta Magyarország felé próbálkoznak?

     • Sebaj, Tóbiás!

      Képzeld az enyém is valódi. A forrását megtalálod a neten.:)

      Azt hiszem valamit nem értettél meg, de azért megpróbálom még egyszer elmagyarázni. A migránsok nem a kedvenceim, hanem rászorulók, pont annyira, mint az akinek a házát viszi el a víz, vagy villámcsapás miatt égett le, vagy csak egyszerűen jött egy rohama, és magatehetetlenül fekszik az úton, (De ezt igazán nem kellene magyaráznom egy mentős(?)nek.)

      A fasiszta Magyarországban sajnos nem tudok vitatkozni veled, cáfolni sem tudlak.

     • kajla

      kár az ilyen süket szöveget nyomni

    • bakter

     Azért megnéznénk mit szólna hozzá, ha rommálőnék a városát ahol él, majd vegyifegyverek miatt kellene szenvednie áram es víz nélkül. Személyesen láttunk el egy családot, két kisgyerekkel, a nagyobbik lánynak (8 éves) meg volt égve a keze! Utálom ezeket a nethuszarokat, a kislány több borzalmat at tudott élni mint a doki “kolléga “, aki már egy legpuska miatt sírva menekülne… És ha bejön 1-1 terrorista? Kozben sok ezer gyermek menthető meg! Amugy meg a merénylők 95%-a második generációs helyi lakos volt…

  • Sándor Rózsa

   te és a magad fajta az itthoni koldusnak se ad soha semmit, és most velük takarózól? szégyeld magad.

   • Tamás Nagy

    Nem írtam koldusokról. Megjegyzem volt szerencsém szegény idős nénikéhez a belvárosban. Cukor színt mérés 25-ös érték. Perfekt magyar tudás. Lakcím utáni érdeklődésre közölte, hogy a Blaha Lujza térnél lakik. A kórházban ért a meglepetés, értékleltár készítés közben előkerült nagyjából 30 ezer forint és egy buletin, gyengébbek kedvéért román útlevél.

    • kajla

     és akkor mi van?

   • 4446546

    Sándor, most a koldus hogy jön ide? Migránsokról beszélünk, ne terelj.

  • kajla

   én is végigdolgoztam az eddigi életemet, a kedves vezető nyugdíjcseppfolyósítója 43 év és 303 napot igazolt vissza, mégsem kapok semmit. Ön mivel tudna segíteni?

   • Tamás Nagy

    Nekem is 43 évem van, 7 év korkedvezménnyel. Tisztességes nyugdíjat adtak. Én a gyógyszerészeket segítem a 13 fajta orvossággal amit szednem kell….

    • kajla

     szerencsés ember, bér nem tudom mit jelent a tisztességes nyugdíj, az átlagot ismerve az éhenhaláshoz sok, a tisztességes megélhetéshez kevés. 1000 euró alatt szegényes.

  • Ági33

   Szerencse, hogy ilyen emberekkel nem találkoztam a mentősöknél – akkor még volt kikből válogatni.
   “És mégis mozog a föld” – ma a szemetje került felülre.
   Remélem időlegesen.

   • Tamás Nagy

    Ági33: 1978-ban léptem be a mentőkhöz, így ez nem nyert. “Ha” venne annyi fáradtságot, a képre nézne, láthatná nem ma készült. Értelmesebb kép esetén, megmondanám találkoztunk-e. Rákospalota, Központ, Buda II, Újpest, Rákoskeresztúr, Bázis KICS. tehát volt esély a találkozásra.

    • Ági33

     Ilyen szellemiséggel biztos nem dolgozhatett volna, érdekes, higy ez a kormány szintű gyűlöletkampány milyen aljas ösztönket hoz felszínre.
     Kérem, gondolkodjon el ezen.
     A mentőknél nem azt tanulhatta, hogy különbséget tegyen rászorulók, vagy egyszerűen csak emberek között.

     • Tamás Nagy

      Ágika drága! Felment a vérnyomása? Rengeteg elütése van. Bizony több évtizedig mentőztem. Tudja az ember nem születik rasszistának és idegen gyűlölőnek, az élet tapasztalat teszi azzá.

   • Saul Nagypapa

    Egyetlen egy érvet tudsz mondani a tömeges bevándorlás mellett? Csak egyet!

    • Ági33

     Elöregedett társadalom,
     Munkaerőhiány
     Bevandorlók munkahelyeket teremt(h)e(t)nek

     De – biztonságot és tisztességes ellátást kell biztosítanunk, ügyük elbírálásáig és nem befogadnunk kell – amúgy sem szeretnének itt maradni.

     (Jelenleg is több arab bevándorló üzemeltet pizzazzót, akik magyarokat foglalkoztatnak, és sem ők, sem az alkalmazottak, sem a vendégek nem panaszkodnak – ld. Nyugati, ahol két ilyen helyet is ismerek).

     És ne jöjjön nekem az arabokat lekicsinylő dumájával, mert arab számok nélkül még összeadni sem tudna – szorzásra, osztásra amúgy sincs szüksége.

     Bokros Lajostól még hallhat néhány érvet, ha veszi a fáradságot és nemcsak ír, hanem olvas is és képes más véleményét meghallgatni.
     (A remény hall meg utoljára, hogy még egy Fideszes Troll is meggyőzhető).

     https://www.youtube.com/watch?v=9nE2MbDbH6E

     • Saul Nagypapa

      Európa lakossága nem fogy, hanem folyamatosan növekszik, éppen a bevándorlás miatt! Ha lassan csökkenne az lenne az ideális, az energia, és erőforrásválság miatt, amit a technológia fejlődésével egyre kevésbé lehet ellensúlyozni:
      “Az egész harmadik világ népességére nézve ez mintegy 4-4,5 milliárd ember halálát jelentheti majd, körülbelül 2040-ig bezárólag.” https://hu.wikipedia.org/wiki/
      “Európában is 50%-os lesz az emberveszteség ”
      Európában már akkor munkaerőhiányra hivatkozva elkezdték betelepíteni a színeseket, amikor nőtt a népesség, és a reprodukciós normálisak voltak Éppen a bevándorlást követően, és annak a hatására lépett a fehérember a kihalás útjára, majd most már ezt is érvként használják a betelepítésre, miközben folyamatosan növelik színesekkel Európa túlnépesedett lakosságát! Keleten pedig a cigányság szaporításával, amit a megélhetési gyerekcsinálás kialakításával értek el!
      Ez puszta biológia! Ha egy egér populációnak javítom a körülményeit, akkor szaporodni fog, ha rontom, akkor csökkenni fog az egyedszám. A populáció létszámát az erőforrások határozzák meg! Ha egy szigeten lévő fehér egér állományt folyamatosan fekete egerekkel növelek, akkor egy idő után csak fekete egér lesz a szigeten! Invazív fajok azt jelentik, hogy a betelepülő kiszorítja, kipusztítja az őshonos fajt. Attól válik egy faj invazív fajjá, hogy előnybe kerül az őshonos fajjal szemben. Ez a természetben a legerőteljesebben a rövid generációs időt jelenti! A színeseknek 10-15 évvel rövidebb a generációs idejük, a segélyezéssel, a megélhetési gyerekgyártással is, invazív fajjá teszik őket! https://hu.wikipedia.org/wiki/Inv%C3%A1zi%C3%B3s_faj Munkahelyet teremtenek? Vagyis el lehet őket tartani, nem köszönjük van már elég cigány Európában! A pizzázó érvelési hiba, hiszen az általánost nem lehet a kivétellel cáfolni! http://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas
      A valóság evvel szemben az, hogy pont a bevándorlás pusztítja ki a fehéreket, az elöregedő őslakosok ráadásul nem csak egyszerűen kipusztulnak, hanem a bevándorlók fogják végül megölni őket, ezt láthatjuk számtalan példából azon helyeknél, falvakba, ahol ez a folyamat kicsiben már lejátszódott. http://vastagbor.blog.hu/2010/02/27/es_hetesen_felsirt_az_utolso_magyar
      Több millió cigány munkanélküli van Európában, ezek a rejtett erőforrások pedig mindig is rejtettek lesznek! Nem kell több!

     • Saul Nagypapa

      Pont annyira okos dolog muzulmánokra alapozni a gazdaságot, mint a cigányokra. Amikor felborul az erőviszony, a etnikai arányok, a bevándorlók nem eltartják az őslakosokat, akikhez semmilyen módon nem kötődnek, hanem megkezdik a terrort ellenük. Ezt lehet megfigyelni a történelemben, és a jelenben. Menj le egy elcigányosodott faluba, és nézd meg hogy segítik a cigányok az öreg magyarokat át az úton…

      https://www.youtube.com/watch?v=PwI_ohh66h8

      Ezekre a szakemberekre van szükség?:

      https://www.youtube.com/watch?v=U8l3gBGVgWI

      A bevándorlók 90% alkalmatlan bármire is:

      http://www.sueddeutsche.de/news/politik/migration-aigner-90-prozent-der-fluechtlinge-unzureichend-qualifiziert-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-160109-99-804590

      A bevándorlók nagy részeanalfabéta:

      Analfabéták:

      http://foldrajzmagazin.hu/diagramok/orszagok-ahol-a-legmagasabb-az-analfabetak-aranya/ , http://valasz.hu/itthon/analfabeta-programozok-115196,

      http://nol.hu/kulfold/20100707-tiz_afgan_ujoncbol_kilenc_analfabeta-729041,

      http://444.hu/2014/01/28/ot-ev-es-ketszazmillio-dollar-keves-volt-arra-hogy-megtanitsak-olvasni-az-afgan-katonakat/ ,

      http://alfahir.hu/nemet_gazdasagkutato_intezet_a_menekultek_tobbsege_nem_elegge_kepzett

      A második, harmadik, negyedik generációnál se sokkal jobba helyzet:

      Esseni Török Kutató Intézet 2004-es kutatása szerint a Németországi törökök egyre vallásosabbak lesznek és ez táptalaja az iszlám fundamentalisták gyökeret eresztésének, és nem keverednek másokkal. 2009-es adat szerint csak a 14% szerez közülük érettségit, 30% semmilyen iskolai papírral nem rendelkezik, a nők leginkább háztartásbeliek, a muzulmán nők között legendás a munkanélküliek száma. Jellemző a tanárverés, a második generáció nyelvtudása pedig omlott az elsőhöz képest, tehát egyre kevésbé beszélnek németül, 46% küzd komoly problémákkal a matematika terén, e szerint 2007 ben 20% volt a török munkanélküli arány, kétszerese a németnek, csakúgy mint a bűnözési ráta. http://elib.kkf.hu/edip/D_14965.pdf A következő doksiban Hollandiából adat, már 2009-es: “A két legnagyobb nem nyugati allochton csoport a leghátrányosabb társadalmi-gazdasági helyzetben van Hollandiában. Alacsony munkaerő-piaci részvétel, magas munkanélküli arány jellemzi őket, a legtöbbjük szociálisan eltartott. Iskolai végzettség terén a nem nyugati származású bevándorlók nagyon alulmaradnak a natív hollandokhoz képest. A török és marokkói tanulók sokkal nagyobb valószínűséggel esnek ki az iskolai rendszerből. Az alacsony iskolai végzettség pedig erősen befolyásolja foglalkoztatottsági helyzetüket. A marokkóiak egyharmada, a törökök fele rendelkezik munkahellyel. ” http://otdk.zskf.hu/Dolgozatok/153.pdf Az alábbiban: ” Németországban a bevándorlók gyermekeinek 35 %-a nem fejezi be az általános közismereti képzést nyújtó iskolákat sem” 2008 https://jak.ppke.hu/uploads/articles/12332/file/Wetzel%20Tam%C3%A1s%20PhD.pdf

      Anglia szociális rendszerén élősködő muszlimok. A muszlim férfiak 50% a muszlim nők 75% munkanélküli és segélyen él. Ingyen lakás, ingyenes orvosi ellátás, ingyen kaja. Mindezeket a javakat a bevándorlókat eszetlenül pártoló Konzervatív Munkáspártnak és a liberális demokratáknak köszönhetik.

      http://www.liveleak.com/view?i=40f_1435801861

      Hollandiában például az egykori “menekültként” befogadottak 50-70%-a segélyeken él

      Forrás: https://muslimstatistics.wordpress.com/2015/08/02/netherlands-50-70-of-former-asylum-seekers-live-on-welfare/

      2016 Az idei év májusában megérkezett a 200 ezredik bevándorló “Németországba”.

      három negyedük férfi, 1,8 %-uk állította magáról, hogy beszél németül, 80%-uk nem rendelkezik Németországban elfogadott formális képzettséggel. A BA igazgatótanácsi tagja, arra számít, az első két évben 10%-uk találhat munkát.

      MTI nyomán: https://kuruc.info/r/4/159013/

      “egyetemi tanulmányokkal bíró menedékkérők matematikai és ábrafeladatokban átlagosan 93-as IQ-t mutatnak fel (ez a 10-16 éves németek] képességszintje.”

      http://www.focus.de/finanzen/news/wir-verteidigen-europas-werte-ingenieure-auf-realschulniveau_id_5016680.html

      https://kuruc.info/r/7/159205/

      Mennyibe kerülnének nekünk csak az első egy évben?

      https://kuruc.info/r/2/157766/

     • Saul Nagypapa

      A bevándorlók és a bűnözés:

      Az Express közli, hogy csak a tavalyi évben 208 344 szabálysértést és bűncselekményt követtek el betolakodók Németországban.

      http://www.express.co.uk/news/world/644827/refugees-committed-crimes-Germany-migrant-crisis-last-year

      Németországban a bűncselekmények 45% a frissen bevándorlók követték el: https://youtu.be/Hjbo_RemF9c

      “Elegedetlen, beilleszkedni keptelen, jövökep nelküli fiatalok radikalizalodnak.”

      Váli Tyrwing:

      ” Azta. Ezek a fiatalok, fa***opo, genetikai hulladek, lusta sza**k. En romaniaban egy kommunista diktaturaban szüllettem; magyar kent. A fel labbamat adtam volna azert ha Magyarorszagon vagy pl belgiumba vagy barmelyk nyugat europai orszagban születtem volna. Nyomor, üldözes, szegenyseg, kilatastalansag volt az osztalyreszem. 13 eves koromig egy kezemen meg tudom szamolni, hogy hanyszor ettem csokoladet.15 evesen kaptam meg az elsö farmeromat. 17 evesen kaptam egy hasznalt biciklit…stb De szorgalommal, tanulassal es sokk munkaval jobbra forult az elettem. Ezeknek a senkihazi lusta szaroknak mindenük megvan, megvolt. Fogalmuk nincs mi a nyomor, mi a szegenyseg, mit jelent dolgozni, tanulni, letteni valamit az asztalra. HULLADEK; HULLADEK;HULLADEK:. ”

      A bevándorlók és a terrorizmus:

      A terrorizmus, és terrorista is csak egy értelmetlen kifejezés, újbeszéd. Célja, hogy összezavarja az embereket. Csak háború és katona van!

      Ha a zsidókat megkérdeztem volna, hogy a második világháborúban egyetértett volna egy Hitler elleni merénylettel, tuti kiderült volna, hogy mind elfogadhatónak tartja a terrorizmust…Haynauék már anno Petőfiéket is terroristának hívták. A szó arra volt jó eredetileg, hogy az agresszort, és a védekezőt összekeverjék, megfordítsák, de a háborúzó felek mindig a másikat hívják terroristának.

      A felmérések tehát nem a terrorizmusról szólnak, hanem a háborúról! És ha ezt elfogadjuk, akkor mindjárt tisztábban átlátjuk a dolgokat!

      Félmillió brit muszlim egyetért a párizsi mészárlással:

      http://www.atv.hu/kulfold/20151123-friss-kutatas-felmillio-brit-muszlim-egyetert-a-parizsi-meszarlassal

      Egy a Pew Reseach Center kutatóintézet által készített 2013-as világszintű felmérés azt vizsgálta, hogy milyen a muszlimok hozzáállása szociális, vallási, politikai dolgokhoz. A Dél-Szudánban, Észak-Afrika és a Közel-Kelet országaiban végzett kutatás szerint 22% egyetért azzal, hogy civilek megtámadása az iszlám védelmében indokolt lehet. 60%-uk támogatja a megkövezést mint a házasságtörés büntetését. 53% szerint halált érdemel, aki elhagyja az iszlámot, és 62% szerint egy női családtagot megölni indokolt lehet a család becsületének védelmében, ha az házasság előtt szexuálisan aktív, vagy házasságtörő.

      Forrás: http://www.pewforum.org/files/2013/04/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

      Szintén a Pew Reseach Center kutatóintézet 2006-os felméréséből azt láthatjuk, hogy a terrorizmus nagy támogatást élvez a muszlimok között Európában. Az Egyesült Királyságban 24% (tehát négyből egy) szerint erőszak civilek ellen elfogadható az iszlám védelmében. Franciaországban ez 35%, Németországban 13%, míg Spanyolországban 25%. Konkrét eseteket is nézhetünk: az 52 halálos áldozattal járó 2005. július 7-i londoni bombatámadások után a YouGov nemzetközi kutatóintézet felmérése szerint az Egyesült Királyság muszlimjainak 6%-a indokoltnak tartotta a terrorcselekményt, további 24% szimpatizált az elkövetők érzéseivel, motivációjával. Ez a 6% kb. 150 ezer muszlimot jelent, ők tehát mint indokoltnak tartották az őshonos brit civilek felrobbantását

      Forrás: http://www.pewresearch.org/files/old-assets/pdf/muslim-americans.pdf

      https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/today_uk_import/YG-Archives-pol-dTel-Muslims-050725.pdf

      Egy 2007-es felmérés, melyet az angliai Policy Exchange készített, arra mutat rá, hogy a 16-24 év közötti muszlimok 13%-a felnézett olyan szervezetekre, mint az Al-Káida. Ez kb. nyolcból egy fiatal muszlim, akik terrorista szervezetekkel szimpatizálnak.

      Forrás: http://www.policyexchange.org.uk/images/publications/living%20apart%20together%20-%20jan%2007.pdf

      Egy újabb felmérés 2015. novemberéből, melyet a Felmérés és Politikatudományok Arab Központja készített, hét különböző arab országban kutatott, továbbá Libanonban, Jordánban és Törökországban 900 szír menedékkérőt kérdezett meg. A felmérés központjában a válaszadók Iszlám Államról és a térségben való fejleményekről való véleménye volt. A felmérés szerint a válaszadó szír menedékkérők 13%-a pozitív véleménnyel van az IÁ-ról. Ez tehát nyolcból egy, aki szimpatizál a terrorszervezettel, de mégis inkább a nyugat-európai liberalizmus kell nekik.

      Forrás: http://english.dohainstitute.org/file/Get/40ebdf12-8960-4d18-8088-7c8a077e522e

      További adatok:

      https://kuruc.info/r/9/156696/

      Török muzulmánok véleménye:

      https://youtu.be/Of2vYRKNQIA

      Így szervezi be Európa fiataljait az IA:

      https://youtu.be/IZUpMuXnkvY

      Bevándorlók, akik helyeslik a párizsi terrorcselekményt:

      https://www.youtube.com/watch?v=wk34hjNmlv8

      Érdekesség: A magyarok 12 %-a tartja elfogadhatónak bizonyos körülmények között a terrorizmust,

      http://www.politicalcapital.hu/wp-content/uploads/PC_ISEC_political_violence_opinions_hun_web.pdf

      Jó ötlet a multikulti?

      A bevándorlók, és az integráció:

      Egyenlőségi vezető beismerése: A muszlimok soha nem fognak beolvadni:

      https://kuruc.info/r/4/157608/

     • Saul Nagypapa

      Nincs olyan hogy multikulti! A bevándorlók manapság is, mindenhol negyedekbe, gettókba tömörülnek, mivel minden népség egy család, ők is a társaik között és saját kulturális környezetükben érzik jól magukat! Ha elég sokan vannak, akkor már nem akarnak asszimilálódni, csak az emancipációt (jogaikat) követelik maguknak, majd megkezdik harcukat a bennszülött nép ellen pl.: https://kuruc.info/r/4/159203/) . A multikulti tragédiához vezet! Néhány példa a magyar történelemből a multikulti következményeire: Trianon, délvidéki mészárlás, zsidók holokausztja, lakosságcserék, magyarok elüldözése, magyar irtások Romániában, Benes Dekrétum, kunok elleni lázadások, zsidók elleni lázadások, a cigányprobléma, a sor végtelen. A külföldi példa még szélesebb, az indiánoktól, a tuszi-hutu másfél millió áldozaton át, a mostani albánokig. Az albán példa egészen friss: Az albánok Koszovóban kiszaporodták a szerbeket, majd NATO és EU támogatással leválasztották ezt az ősi szerb földet maguknak. Most hogy ezek az albánok magukra vannak ott utalva, és magukat kellene ellátniuk, gazdasági menekültként a nyugat európaiak javait vették célba. Macedónia 1999-ben NATO nyomásra 400 000 albán menekültet fogadott be egy régiójába. 2001-ben ezen albánok ezen régióban új albán államot kívánnak létesíteni, és megalakult a terrorista szervezetük, amellyel már lövik a macedónokat. Macedónia jelenleg a polgárháború szélén áll, pontosabban a macedónokat fegyveresen meg is támadták a befogadott menekülők. Ennyire működött csak a multikulti! Néhány adat az EU-ból: Néhány adat:

      http://youtu.be/gzM3NK6dq4s

      Ez pedig Európa lehetséges jövője:

      http://www.youtube.com/watch?v=1TX7sCZp6H0

      Tehát sokkal inkább az a kérdés, hogy ti mire alapozzátok azt, hogy a tömeges bevándorlás (beszélhetünk nyugodtan népvándorlásról), nem veszélyes, és nem fog tragédiába torkollni?

     • Saul Nagypapa

      Természetesen az embereken segíteni kell, de senki nem kényszeríthető arra, hogy másokon úgy segítsen, hogy önmaga aránytalanul nagy kárt szenvedjen el, vagy bele is haljon! Nem a befogadás a megoldás, sőt, az csak tovább rontja a helyzetet, amelybe mi is bele fogunk halni! Minden adat, minden szakértő, minden tapasztalat, és a józan ész is ezt mutatja! Minden állításotokat adatokkal könnyen meg lehet cáfolni! Amennyi pénzbe kerül egy bevándorló Svédországba vagy Németországba, abból a meglévő afrikai vagy közel-keleti országokban lévő menekülttáborokban 15 valódi menekültnek lehetne segíteni, támogatva a befogadó országot is. Ebből is látszik nem a humanizmus a cél, az csak a köpönyeg, hiszen nem minél több valódi menekülten akarnak segíteni, hanem minél több bevándorlót akarnak! Erre a magyarázat pedig csak a Kalergi terv lehet, vagyis az EU kitalálójának a terve, a fehérember megsemmisítése, hogy a zsidók uralkodni tudjanak. A vén banya és társai tudatos, és megtervezett népirtást követnek el, és ennek megfelelően kell ellenük önvédelmet gyakorolni, ami nem csak lehetőség, hanem természeti kötelesség is!

 • józsef berecz

  IGAZAT ADOK A MENTŐSNEK !!! KIT ÉRDEKEL HOGY MIT CSINÁLNAK SZIRIÁBA MEG PAKISZTÁNBA ?, AKIT ÉRDEKEL AZ MENJEN ODA ÉS OTT SIRÁNKOZZON ! EZEK A TETVES UJSÁGÍRÓ SENKIK ILYEN SZAR DOLOGGAL RONTJÁK EL A NAPOT !! HA LÁTTOK BUDAPESTEN VAGY BÁRHOL MIGRÁNST AKKOR SZÓLJATOK A YARDNAK MAJD ELVISZIK !! SENKIT NEM ÉRDEKEL HOGY MI VAN VELÜK MERT SENKI NEM HÍVTA ŐKET IDE ! MI A QRVA ANYJUKAT CSATANGOLNAK ITTEN ,,MENJENEK AUSZTRÁLIÁBA VAGY AZ USÁBA MEXIKÓ FELŐL ,TI MEG SZÓRAKOZZATOK AZZAL AMI A LÁBATOK KÖZÖTT VAN !!! HAJRÁ MAGYAROK !!

  • Sebaj, Tóbiás!

   És ehhez miért kell üvölteni?

   Értjük, hogy neked a legnagyobb gondod, melyik szegény hogy próbál boldogulni. Nyugodj meg, ha lenne annyi pénzük, hogy Rogánhabony letelepedésit vegyenek már megtették volna, és akkor már neked se bántaná a csőröd jelenlétük, még akkor se, ha a kötvény megvásárlása után pont olyan csórók lennének, mint a borsodi szélsőházi lakosok.

  • kajla

   agyament vagy és még üvöltözöl is, persze a vezér kedveli ezt

  • Csaba Budai

   Ez itt a baj, hogy lassan az ész hiánya jelenti azt, hogy ki az igazi magyar… 🙂

  • 4446546

   Kedves Jóska!
   Az interneten, ha csupa nagy betűvel írsz, az azt jelenti, hogy a nagybetűs részt ordítva adod elő, vagyis kiabálsz. Gondolom telefonról, vagy tabletről könnyebb így írni, esetleg beragadt a CapsLock gomb. Ha ezt tudtad, akkor elnézést a kioktatásért., 😉
   Az egész téma viszont nem ér annyit, hogy felidegesítsd magad: mint látod, azért az EU-ban viszonylag jól állunk migránsmentességben – még ha akad is pár ezer “hódító”, mely áthalad/itt ragad az országban.
   Már egyre többen nevén nevezik a gyermeket, de azt itt most nem fejteném ki, elég csak olvasni a sorok közt, mint most már ugye az osztrákok sem olyan őszintén mosolyognak, ha belép hozzájuk egy migráns, vagy a németeknél is kiderült, hogy a média hamisítja a számokat (is), ha Merkel asszony támogatottságáról hadovál.
   Az idő azokat fogja igazolni, akik távol tartják maguktól, környezetüktől, országuktól a migránsokat. Más kultúra, más éghajlat, más vallás, más szokások. Farkasok közé sem szokás nyulakat ereszteni.

 • Pal Arady

  A tragédia az, hogy ezt a gazságot egy olyan nép hatalma követi el a nép hallgatólagos beleegyezésével, aminek fiai sokszor menekültek más országokba.
  A más országokban ennek a népnek a fiait élelemmel, szállással, segítséggel, empátiával várták.
  Úgy látszik nem akarunk visszaadni semmit abból amit kaptunk – ezért úgy látszik, mintha nem csak ostoba hanem végtelenül kapzsi, és erkölcstelen is volna ez a társadalom – és az se nagyon érdekel senkit hogy a közvetett bűnrészesség (NATO tagság) mellett most már közvetlenül is részt veszünk a gyilkosságokban, emberek módszeres elpusztításában. A HRW meg az UNHCR meg a többi illetékes meg csak “aggódik” meg hatástalan bejelentéseket tesz a szélsőliberális magyar kormány gaztetteiről, amit a társadalom passzívan támogat – hiszen nem tiltakozik! Sőt! Biztatja a martalócokat!

  A legszerényebben jegyzem meg: ami itt történik, az a genfi konvenció szándékos és mófsszeres sárbatiprása.
  A genfi konvenciót eddig csak a mocskos náci férgek bandái nem tartották tiszteletben a történelem folyamán.
  El kellene ezen gondolkodni kis és nagy embereknek egyaránt. (Bár addig ez a gyakorlat nem fenyegeti Magyarország EU tagságát, amig az EU Ukrajnában náci tömeggyilkos kormányt és a hozzá csapoódott “önkéntes”, aberrált gyilkosokat pénzel, és támogat)

  • “aminek fiai sokszor menekültek más országokba” – legálisan, az adott ország szabályait betartva

   “más országokban ennek a népnek a fiait élelemmel, szállással, segítséggel, empátiával várták” – mert nem kerítéseket vagdostak, rendőrök elől futottak, és nem alkalmaztak tömegesen erőszakot a hatósággal szemben, nem jogokat követeltek, hanem szemlesütve fogadták, amit kapnak

   “ami itt történik, az a genfi konvenció szándékos és mófsszeres sárbatiprása” – valóban, ha él a feltételezéssel, hogy a meginterjúvolt emberek igazat mondtak, amit ön nem tudhat, így ezen állítása puszta hiten, feltételezésen alapszik

   “A genfi konvenciót eddig csak a mocskos náci férgek bandái nem tartották tiszteletben ” – emellett az amerikaiak, britek, szovjetek is többször megsértették a háborúkban már a genfi egyezményeket, de gondolom ön a menekültekre vonatkozó egyezményre gondol, javaslom olvassa el figyelmesen, a wikipédia megfelelő részét idéztem:
   A menedéket nyújtó állam az országba való jogellenes belépésük, vagy
   tartózkodásuk miatt nem sújthatja büntetéssel azokat a menekülteket,
   akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy
   szabadságuk veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be
   területére, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul
   jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes
   belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

   Gondolom tudja, hogy Szerbiában nincs az életük, vagy szabadságuk veszélyeztetve, illetve a hatóságoknál való haladéktalan jelentkezés sem áll fenn, tehát ezen menekültekre a genfi egyezmény nem vonatkozik.

   “már közvetlenül is részt veszünk a gyilkosságokban” – esetleg példával alá tudná támasztani ?

   • Tamás Nagy

    Már Törökországban sem volt, Görög ország viszont már ténylegesen biztonságos ország.

    • Pal Arady

     A szerbiai táborban sokan vannak olyanok, akik egy másik uniós országban regisztráltak. (pl. Görög ország)
     A menekülteket a határok nélküli Európában elvileg szabad mozgás illeti meg, de ebben a keleti vazallusok akadályozzák őket.
     A vándorlásuknak az a fő kiváltó oka, hogy a keleti blokkban egyrészt börtönkörülmények között tartják őket, nyugaton meg nem, másrészt a keleti blokk hirhedt az idegengyűlöletéről, a nyugati kultura meg nem, -sőt. Vagyis a civilizáltabb világba próbálnak eljutni – ami emberileg teljesen érthető. (A magyar disszidensek se a kannibálok közé akartak eljutni annak idején)
     Őket épp a genfi konvenció miatt vissza kell toloncolni a befogadó államba. (De nem Szerbiába ahogy a magyar hatóságok tették!!)

     Akik viszont Törökországon és Szerbián át jöttek, nem csak hogy be kell fogadni, de amint a határon kimondta az “azyl” szót azonnal be kell engedni – és nem lehet “napi 15 fős kontingenseket” kikötni, vagy azt meghatározni a beengedésükhöz.

     A sokkal rosszabb hír az, hogy idén kezdi meg Ausztria annak a kb 150 ezer menekültnek a visszatoloncolását Magyarországra, akik tavaly itt regisztráltak az EU-ban először.
     Ez azért érdekes, mert már van az egész EU-ban érvényes bírósági ítélet arról, hogy Magyarországon súlyosan megsértik az emberi jogokat, aminek nem lehet kitenni a menekülteket a genfi konvenció megértése nélkül, és a bíróság illetékessségi területén lévő menekültügyi hatóság már nem is hozhat olyan határozatot ami a menekült magyarországi kitoloncolását eredményezheti, még áttételesen sem! Nagyon kíváncsian várom, hogy akarják az osztrákok kikerülni ezt a bírósági ítéletet, ami rájuk (és Magyarországra is) érvényes.

   • Pal Arady

    Kedves systemlord.

    Köszönöm a hosszadamas válaszát, de talán tudományos anyagokat kellene hivatkoznia, nema wikit, mert azt minden j9ttment szerkesztheti. Ezért komoly ember annak legfeljebb a n9vényhatározóját vagy a kelendáriumát használja, de azt se komoly vitában.

    Egyébiránt azt, hogy egy ország a háborús menekültek számára biztonságos avagy sem, azt nemzetközi jogviszonyok, egyezmények állapítják meg: pillanatnyilag Szerbia nem az. Ha ezt Ön másképp véli, talán mondjon fel az EB meg az EP teljes személyzetének, mert csak lopják az ön drága idejét – nem is beszélve az enyémről.

    Igen, önnek másban is teljesen igaza van, pl. anno a hegyeshalmi műszaki határzáron átlépő magyarok teljesen legálisan mentek át a szomszédokhoz, mert az legális volt. Azért nem verték meg őket, azért nem toloncolták vissza őket, azért nem csukták börtnbe őket stb. Meg pl az inkvizíció is megsértette a genfi konvenciót, sőt meglehet – legalább is ezek után a történelmi példák után szabadon – hogy mindenki megsértette azt, csak egyedül a mi szeretett nemzetvezetőnk (aki még soha sem hazudott) nem, mer ő azt mondta..

    Az utolsó kérdésére:
    Ha ember- vagy bármely élőlény – olyan éleltkörülmények közé kerül, ahol a létfeltételek (hygiéniás környezet, élelmiszer, és ivővíz elérhetősége, tartózkodási hely komfortja, stb) nem megfelelőek, ott közvetett életveszélyről beszélünk, mivel ilyen körülmények között nem lehetséges az élet hosszabb ideig való fenntartása. (Közvetlen életveszély meg pl. az, amikor a magyar rvsz veri a menekültet). A közvetett életveszély állapota már rövid idő alatt is olyan egészségkárosodáshoz vezet, aminek következtében az ember, vagy bármely élőlény éeletét veszti.
    Nos szerbiában közvetett életveszélyben vannak a háborús menkültek, és ha ezt az állapotot türi, támogatja, előidézi a magyar kormány, akkor közvetett módon is gyilkolja az embereket.
    (Meg van ebben a gyakorlata, hiszen a saját polgáraival se bánik jobban, mivel több millió magyar állampolgárt is tartanak immár tartósan közvetett életveszélyben a fondorlataikkal)

    Ennek következtében Magarország megsérti a genfi konvenciót, és a háborús menekültek élethez való alapvető jogát is támadja. Ezt nem én állítom, hanem nálam sokkal okosabb emberek (azért merem az övéké alá írni a sajátomat önnel szemben) – tehát ne velem vitázzon ebben a kérdésben hanem a szakértőivel.
    Tisztelettel.

    • Tamás Nagy

     Az unióba készülő Szerbia nem biztonságos ország?

     • Pal Arady

      Az lesz ha teljesít egy rakás ehhez szükséges feltételt. Ma nem az.

     • András Szimán

      Ma is az. Egy ország nem attól “harmadik biztonságos ország”, hogy az EU tagja. ilyen alapon az USA-ból is fogadhatnánk menekülteket. Te és a veled egyetértő elmélet szakemberek komoly nemzetbiztonsági tényezők vagytok, remélem soha nem kerültök döntéshelyzetbe, mert attól tartok, onnantól mehetek “önkéntes” munkában mecsetet építeni.

     • Pal Arady

      Ezt ne nálam reklamáld, hanem az Uniónál. Ha nem tetszik az EU jogrendje, és szellemisége akkor emigrálhatsz.

      Ha döntési helyzetben volnánk “helyzet” se volna.

    • Ferenc Garai

     Azért nem kellene folyamatosan hazudni. Mégis kik nyilvánították Szerbiát nem biztonságos országgá? Talán csak nem azok, akik fel akarják venni az unióba?

     • Pal Arady

      Drága uram én nem vagyok Orbán Viktos aki még soha sem hazudott, de a tárgyban nem lehet hazudni – a jog világosan beszél. 8 osztályt végzetteknek is fel kell fogni ha valóban tudnak írni olvasni.

      Hogy kik nyilvánították Szerbiát nem biztonságosnak ?? MI! (is)

    • Saul Nagypapa
    • Saul Nagypapa

     Az illegális bevándorló jogsértő. A menekült az első biztonságos országig menekült, a továbbiakban gazdasági bevándorló! A gazdasági bevándorló már nem menekült. Aki nem tudja bizonyítani a személyazonosságát, az potenciális veszélyforrás.. A menekültnek a legfőbb törekvése a biztonság, így nem tesz meg több ezer kilométert. A bevándorlónak a jobb élet, esetleg országfoglalás.

     A menekült elfogadja a befogadó ország törvényeit, szokásait, kultúráját. Nem tesz a befogadó ország, és népe ellen. A menekült nem él vissza a segítséggel, nem törekszik kiszaporodni az őslakosokat, és nem szaporodik az őslakosok javain, nem akarja a vallását a kultúráját az őslakosokra kényszeríteni, és a hatalmat megszerezni. Akik erre törekszenek azok ellenségek! A menekült a háború végeztével visszatér a hazájába. Ha nem akar visszatérni, akkor bevádoló, és nem menekült.
     http://1.bp.blogspot.com/-JT42-TC7KX8/VenGSKqKQbI/AAAAAAAAB8I/qQh9J0-8pq8/s400/nemmenekult%2529.jpg

     Hazudoznak, mint a vízfolyás:

     https://www.youtube.com/watch?v=k19a9iFueUA

     Követelőznek:

     https://kuruc.info/galeriaN/2012/gorogkaosz16022802.jpg

     Az állatok nem esznek ilyet, a pénzünket akarjuk:

     http://mandiner.hu/cikk/20151005_az_allatok_nem_esznek_ilyet_penzt_akarunk_a_penzunket_akarjuk_tiltakozas_a_finn_menekultellatas_ellen

     Lassú az internet, rossz az étel, rosszabb, mint Ghána:

     https://www.youtube.com/watch?v=SVMKdYfU-4M

     Svédországba akarnak menni:

     http://www.origo.hu/nagyvilag/20150908-menekultek-nemetorszag-lubeck-tuntetes.html

     Majd tüntettek a hideg ellen:

     http://faktor.hu/faktor-14-migrans-harom-napig-tiltakozott-svedorszagban-a-hideg-ellen

     Migránsok tüntettek egy svéd menekülttábornál. Azt kiabálták, hogy ehetetlen az étel (amit egyébként a svéd iskolások is kapnak) és, hogy túl sok az eső, Franciaországba akarunk menni! Mikor a rendőrség szét akarta oszlatni a tömeget egymáshoz kötözték magukat.

     https://youtu.be/MxkP4slVQtM

     „Mondjátok el a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon, csak autók” – panaszkodik a 22 éves Mohamed.

     http://mandiner.hu/cikk/20150926_unatkozik_fazik_megutalta_finnorszagot_a_migrans_mohamed

     Bevándorló szomáliaiak tüntetése Svédországban: INGYEN (!) lakást, pénzt és azt akarják, hogy Svédország feltételek nélkül fogadjon be minden szomáliai menekültet:

     https://www.youtube.com/watch?v=2IDBxPLp3i0

     Dán tv riportja a Dániából Svédországba menekülőkkel. Nem akarnak a békés Dániában maradni, mert Dánia felére csökkentette a menekülteknek “járó” pénzt. Magyarul szeretnének élősködni, de olyan helyen ahol még többet adnak nekik. Ezért inkább még 500 km-et gyalogolnak.

     https://www.youtube.com/watch?v=JHhOOPSwnMA

     Ingyenes internetet, és takarítónőt:

     http://www.hirado.hu/2015/12/22/ingyenes-internetet-es-tiszta-lakast-koveteltek-az-olaszorszagi-bevandorlok/#

     Erőszakos tiltakozásba kezdtek egy olasz alpesi kisvárosban ingyenesen lakó ingyen ételt és ruhát kapó bevándorlók mert szerintük semmire sem elég a napi 2,5 Euró, amit az olasz kormány ad nekik.

     https://youtu.be/VmjVkp_3jrI

     Fenyegetőznek:

     https://youtu.be/XlOgyhg8vLE

     A Nemzetközi Migrációs Szervezet Elnöke szerint, a világban egymilliárd (!!!) ember van mozgásban.

     http://mac.iom.int/cms/director-general

     Többségük Európába akar jönni. Az pedig Uniónak régi terve, hogy a keleti részbe is elosztja a migránsokat, azonban ha csak Nyugat-Európa válik Afrikává, az is végzetes következményekkel lesz ránk.

     Ülősztrájkba kezdett, mert csak egy 50 m2 -es lakást kapott és nem egy házat, pedig azt ígérték neki!

     http://888.hu/article-nem-kapott-hazat-ezert-uttestre-fekudt-a-migrans

     A kijózanodók egy része pedig már hazatér, mert nem kaptak házat, autót, és annyi pénzt, amennyire számítottak:

     http://faktor.hu/faktor-tobb-ezer-iraki-menekul-finnorszagbol

     http://www.hidfo.ru/2016/01/nem-azt-kaptak-amit-elhitettek-veluk-inkabb-hazaternek-kurdisztanba/ http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/hazamennek_a_bevandorlok_a_pelda_ezt_mutatja.602470.html https://kuruc.info/r/34/154386/

     Tehát ezek nem menekültek, elég volt a hazudozásból!!!!

     • Pal Arady

      Ez itt mind nagyon szép, csak épp bla bla.

      Attól sántít hogy: “A menekült az első biztonságos országig menekült, a továbbiakban gazdasági bevándorló!”

      Az érvényes jog szerint az EU határán kívül ma nincs olyan ország ami biztonságosnak tekinthető. Vagyis kár ezért a sok felesleges erőlködésért.

     • Saul Nagypapa

      “Biztonságos országnak minősül ha az államban demokratikus rendszer működik, továbbá:
      nem tapasztalható üldöztetés,
      nem alkalmaznak kínzást, sem kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódot vagy büntetést,
      nem fenyeget erőszak,
      és nem áll fenn fegyveres konfliktushelyzet.”
      Törökországot gyakorlatilag biztonságosnak tekintették Merkelék is, amikor aláírták a Török és EU közötti együttműködést! Hazánk már március végén biztonságos országnak minősítette. Ezen kívül pl. görög, Bulgária, Koszovó, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Szlovénia, Albánia, Macedónia, Montenegró is biztonságos ország! Sőt Ausztria is, ezt pedig azért fontos megemlíteni, mivel a bevándorlók leginkább Németországba, és svédbe akarnak menni, láthatóan oda, ahol a legnagyobb szociális ellátásban részesülnek. Tehát nem az a motivációjuk, hogy ne lőjön rájuk senki, hanem az, hogy lakást, autót, segélyt kapjanak! Azokat az embereket, akiket ezek motiválnak, pedig nem lehet menekültnek tekinteni, ez egyszerű logika, még diploma sem kell hozzá! Ráadásul többségében ők maguk is motivációként a jobb élet reményét, és nem az üldöztetést említik, csak az utóbbi időben, zsohárzsuzsik által kiképzettek hivatkoznak a háborúra. Egyszerű logika, nem kell hozzá diploma!

    • József-Istvan Franczia

     Szerintem maga egyszerűen betegesen tenné felelősé a magyar embereket, elfeledve hogy mindez a szenvedés amit a migránsok elszenvednek ön szerint, Amerika hathatós közreműködésének áldásos következménye !!! Nem hiszem hogy a magyar embereknek kellene cipelni azt a terhet amit kedves Amerikai nem szeretne cipelni, pedig ő a legfőbb okozója !!! Egy szemernyit sem vagyunk felelősek a kialakult helyzetért s nem is fogjuk önként s dalolva szenvedni a következményeit, miközben Amerika gazdasági s politikai előnyre tesz ezáltal szert az olyan vak emberek miatt mint ön s önhöz hasonlóak !!!
     Esetleg nem is olyan vakok önök, csak vakítani szeretnének !?!????

  • Tamás Nagy

   Tisztelettel megjegyzem, legalább “fényképnek” írok és nem autó hátuljának vagy gyurma figurának, ezt köszönöm. Lenne egy kérdésem, nevezetesen milyen módon jön ide a genfi konvenció? Hol van genfi konvenció amikor a terror támadások történnek? Hol van a fent nevezett konvenció amikor a magyar idős és kevésbé idős embereket napi szinten gyilkolják le pár forintért? Csak maradt még kérdésem. A genfi konvencióba, hogyan fér bele az amerikai / USA / koncentrációs táborok léte, a hadifoglyok éheztetése? Vajon milyen módon lehetett Pl. a Vietnamban elkövetett szörnyűségeket konvenció eszméjének megfelelővé tenni? Persze írhatnám a Jugoszláv háborút vagy rengeteg más alkalmat is.

   • alvito

    És hol a genfi konvenció, amikor Horgoson megfosztják a falut minden megélhetésétől ezek a “szerencsétlenek”?

    • Tamás Nagy

     Azt elvitte a cica. Magyarország lakosságát simán kilehet irtani, a rejtett munkaerő tartalék és isten ajándékainak segítségével. Két példa, egyik a közismert váró lista, a másik kevésbé közismert a betegségek nyilvántartási kódja. Magyarán megfelelő számítógép programmal meglehet oldani egyes népfajokra jellemző betegségek kimutatását. Utána csak a gyógyszerek hatását és esetleg a vivő anyagát kell megváltoztatni.

   • axy

    A genfi konvencio nem vedi a paramiltaris egysegeket. A vedelem csak kombatansnak minosuloknek jar. Azaz polgari lakossagtol egyertelmuen meg lehesen kulonboztetni felelos parancsnoksag stb. Ennek a muszlimok nem felelnek meg, tehat barkit akit fegyverrel robbanoanyaggal elkapnak azt rovid birosagi targyalas utan siman falhoz lehet allitani. Lasd Ardennek elfogott nemet katonak amerikai egyenruhaban. Ami dolgot akadalyozza az sajat jogrendszer, illetve a nyilvanossag. Ami latszolag szep csak eppen tengernyi szenvedest zudit az ott levokre. Ujsagiro nelkul nincs ertelme a sajat gyerekbol elo pajzsot csinalni. De a sajat felelosegukrol soha nem irnak.

   • Pal Arady

    A genfi konvenció pontosan szabályozza a háborús menekültek mozgásának szabályozását, és azok kezelését (befogadás, ellátás, stb)

    A harcoló felek katonáira – ugyan ebben az egyezményben rögzítve, de – más szabályok vonatkoznak. (A terrosita is lehet reguláris katona, de ez már egy bonyolultabb jog, ne keverjük ide, mert így is nagy a képzavar az emberekben.
    Tiszteletem.

    • Tamás Nagy

     Nincs képzavar. Ezek regulás, kiképzett katonák. Minimális ködösítéssel, azaz gyerekek, nők idősek bevonásával. A “független” az országtól és annak érdekeitől független sajtó pedig jó háttér a “szegény menekült” álcához. A szegény menekült erőltetett katona menetben indult el a nyugati határ felé a keleti pályaudvartól.

     • Pal Arady

      Igen Tamás, valóban.

      Sokan láttak csecsemőket AK47-el a nyakukban és tankelhárító aknával a pelenkájukban loholni a nyugati határunk felé. Más csecsemők pedig légvédelmi lokátorokat csempésztek át a babakocsijukban, vagy az anyjuk szoknyája alatt, mert ezek ilyenek. Sőt repülni is tudnak, és szemmel verik a jó keresztény magyarokat, és mind a 250 ezer apjuk meg az Ön munkáját és Ukrán vagy Román nyugdíját veszik el. Nehéz az élet az intézeten kívül ugye??

     • Tamás Nagy

      Feladom, tényleg van élet az agyhalál után. Még egy szöveg értelmezésre sem képes.

    • Ferenc Garai

     Továbbá azt is kimondja, hogy a menekült csak az első békés országig menekült utána már nem.

  • norbert sárközi

   Így van élelemmel, szállással, segítséggel várták. De nem is robbantották fel a szállásadójukat, nem is erőszakolták meg asszonyaikat, nem gyújtották fel a templomaikat. Az első dolguk nem a követelőzés volt. Magyarok meghúzták magukat az első adandó alkalommal munkába álltak és építették azt az országot amelyik jó szándékkal befogadta őket. 100% ig alkalmazkodtak az őket befogadó nép szokásaihoz, életviteléhez. Ez a párhuzam még véletlenül sem állja meg a helyét a mostani mingráns áradat és magyarok között.

   • acsipak

    Jaja, meg az osztrák határmenti boltok ajtajára is azért volt sokáig kiírva, hogy “Magyar, ne lopj!”, mert a mieink mind egy szálig gáncstalan lovagok, hófehér lelkiismerettel.
    Gyanítom azért, hogy pl. az 56-os menekültek között is ott volt pár százalék-ezrelék bűnöző, pszichopata stb., akik kevertek némi szart, csak az akkori nyugati sajtónak nem voltak ennyire hatékony eszközei ahhoz, hogy elefántot csináljanak a bolhákból ill. nem szivárgott be ennyire az orosz (szovjet) befolyás az akkori sajtóba meg politikai elitbe, hogy a hisztériakeltést aktívan támogassa.
    Mondjuk az is tény, hogy az 56-os menekülteknél kicsit kisebb kultúrális szakadékot kellett áthidalni, mondjuk nem voltak annyira eltérő fogalmaik a nők társadalmi jogaival / szerepével kapcsolatban. De az is tény, hogy kis hazánkban pl. nem is nagyon erőlködik senki a kormányzat részéről, hogy áthidalja ezeket a szakadékokat, az uszítás politikailag messze jövedelmezőbb, ugye.

    • Ferenc Garai

     Az nem a magyar disszidenseknek szólt, hanem az olyan szarháziaknak mint amilyen te is vagy.

    • transformer

     A korabeli nyugati sajtónak nem annyira az eszközei hiányoztak, inkább azért nem csinált elefántot a bolhákból, mert az nem illett bele a szovjetellenes hisztériakeltésbe, amelyre a magyar menekülteket felhasználták.
     Tény, hogy az európai civilizációból érkezett menekültek beilleszkedése eleve könnyebb. Akkor ráadásul ehhez a nyugati kormányok jóval nagyobb és hathatósabb segítséget adtak, pl. az USA több száz emigrált egyetemistának biztosított ösztöndíjat tanulmányai folytatásához (nemcsak az USA-ban), a menekültek szétosztását a nyugati világban szervezetten végezték. Azzal sem nagyon foglalkoztak, hogy a távozók közül kinek volt nyomós oka az emigrációra (tehát fegyveres felkelő volt, vagy más olyat követett el, amiért megtorlásra számíthatott), vagy ki volt az, aki egyszerűen jobban akart élni.
     Viszont az is tény, hogy a nyugati világ akkor a jóléti állam kialakulásának felívelő szakaszában volt, szemben a permanens gazdasági és politikai válságban vergődő mai Európával. Volt miből segíteni, és volt egy ellenségkép – a Szovjetunió. Ma nincs ott sem kánaán, Putyint meg ebbe a népirtásba hajló “demokráciaépítésbe”, amit az USA, és az azt kiszolgáló NATO a menekülők országaiban elkövetett, nem lehet belekeverni, ez nem a Krim. A nyugati sajtónak pechje van, patikamérlegen kell a napi hazugságait adagolnia, hogy a hivatalos “demokratikus” politikának, meg a xenofób szavazóknak is jusson valami, tehát Nyugaton – nem úgy, mint 1956-ban – nem lehet a politikailag jövedelmezőbb uszításra hagyatkozni.

    • András Szimán

     A “magyar ne lopj” a cigányok miatt volt/van kiírva. Csak ezt így nem polkorrekt kiírni. Gondolom ez a hozzászólás is megy a társai után, a kitiltás mezejére.

    • Pal Arady

     Ajaj! A mai EU-migráncsok között is akd szép számmal magyar bűnöző!!

     A kulturális szakadékot meg meg kell nézni – igen mély és igen széles ma is a magyarok 80%-nak.

  • Saul Nagypapa

   Milyen gazságot? A te is érvelés érvelési hiba! Idéznéd a Genfi konvenciót??? A harmadik világban a színesek irtását meg pont azok követik el, akik itt meg a befogadásukra buzdítanak!
   http://3.bp.blogspot.com/-cZbUhT93CZE/Vbc413FlksI/AAAAAAAAB2Y/cq3d7SIch9Y/s1600/nepirtok.jpg

  • András Szimán

   Neked is azt tanácsolnám, hogy az alapoknál segíts nekik, utazz ki, és ne ide csábítsd ezzel a végtelenül naív és ezért a társadalomra (rám is!) veszélyes hozzáállásoddal ezt a csürhét. Én nem kérek belőlük! És én is itt lakok! Kérlek vedd ezt is figyelembe, és inkább te utazz ki, mint hogy idehívod/csábítod őket!

   • Pal Arady

    Én pedig azt tanácsolom neked, hogy olvass egy kiscit, művelődj.
    Akiket Te csürhézel, azok már egy virágzó civilizációt építettek fel akkor, amikor a Te ősöd a szomszédja veséjére vadászott, mert még kannibál volt.

    Egyébiránt azt se volna baj megtanulnád, hogy ez a nyelv amin kommunikálunk nem világnyelv, rajtunk kivül szinte senki nem beszéli, ezért alkalmatlan arra hogy “decsábítsak” vele bárkit – egyébként más nyelven minden érdeklődőnek határozottan azt ajánlom hogy a környékét is kerülje el a lágerednek. Az a mai formájában csak nektek való.

 • Dér Zsolt

  Londonban, Párizsban, Milánóban, Brüsszelben, Kölnben, csupa-csupa jó dolgok történtek, ugye?
  Vagy tévednék?

 • csigucci

  Ennyi sotet migransvedot! Hihetetlen hogy meg mindeg vannak ilyen emberek. Hajra menjetek osztogatni nekik asvanyvizet,meg takarot. De ha itt is robbantgatnak meg eroszakolnak akar csak 1 is a mar itt levo 2 millio kozul remelem elszegyelitek magatokat….vicc

 • Attila Preimusz

  Csak úgy röpködnek itt a 2000 dollárok, 300 eurók, 1500 dollárok.Csóró migránsok ?Ezeknek honnan van ennyi pénzük?Etetik , itatják őket, valakik, nem tudom miért, miközben a magyar gyerekek jelentős részének nem jut megfelelő minőségű élelem..Ezek meg csak jönnek, csak jönnek..És még pénzük is van..Az eszem megáll..Vízágyú, sokkoló, kitoloncolás, ezt érdemlik..

  • Pal Arady

   A menekültek egy olyan országből jönnek, ahol a lerombolása előtt civilizáció működött, normális gazdasággal. A munkabérek jóval a magyar felett voltak mindíg – a magyar ui csak rabszolga bér, ilyenért a világon sehol senki nem melózik csak a magyarok.
   Vagyis nekik – a menakülteknek – pár ezer dollár vagy Euro nem több mint egy magyyarnak 100 vagy 200 ezer Ft. Akikkel itt találkoztunk azok középosztály beliek, minden háborúban ez az első menekült hullám.. a szegények milliói csak eztán jönnek!!

   • Tamás Nagy

    Vajon kik rombolták le ezeket az országokat?

    • Pal Arady

     A hőn szeretet USA és az EU a NATO berkeiben lévő országokkal egyetemben.
     Vagyis minden érintett felelős a menekülthullámért.

     • norbert sárközi

      Miért nem a gazdag öböl menti arab országok felé veszik az irányt??? Azonos vallás azonos kultúra ugyanaz a nyelv. Ja mert Gyuri bácsi nem jó térképet adott nekik

   • Ferenc Garai

    Mondjál még ilyeneket! Igen jól szórakoztat. Az agy sebészek és az atomfizikusok mikor jönnek?

   • Saul Nagypapa

    Lófaszt olyan országokból! 80%-a a felmérések szerint nem háborús területekről jön!

    • Pal Arady

     Felmérések?

     Másutt azt állítod hogy azonosíthatatlanok.. akkor miféle felmérésekre hivatkozol??

     Nem lehet hogy menet közben találod ki a történetet amiben hinni szeretnél??
     De lehet, s most már biztos is ..

     • Saul Nagypapa

      Először is, azt nem lehet tudni, hogy kicsodák, hiszen amikor átlépnek egy-egy határt, akkor széttépik az irataikat! Egy valódi menekült nem tesz ilyet! Az lehet tudni, hogy óriási mértékben hazudják magukat szírnek! Ezek szerint a cikkek szerint 2015-ben csak 38% jött Szíriából! https://www.theguardian.com/uk-news/2015/aug/10/10-truths-about-europes-refugee-crisis , http://newobserveronline.com/only-38-of-invaders-from-syria/ A német belügyminisztérium szóvivője szerint tavaly szeptemberben a szírek 30%-áról derült ki, hogy nem szírek! http://www.blikk.hu/aktualis/trukkoznek-a-menekultek-30-szazalek-nem-is-szir/x9z986d E szerint a tavalyi cikk szerint az 2-3 napja nyilatkozott egy hazánkban dolgozó tolmács, és elmondta, hogy milyen sokan adják ki magukat szírnek. Az Eurostat szerint pedig a 2015-ben a harmadik legnagyobb csoport a Koszovóból érkezett… Második, hogy aki háború, vagy háborús konfliktus sújtotta országból jön, az még nem biztos, hogy ténylegesen olyan területről jön, ahol az élete veszélyben van. Afganisztánban az ország jó része pl. biztonságos, és az onnan menekülők is biztonságos helyről “menekülnek”, a saját bevallásuk szerint a jobb élet reményében https://www.youtube.com/watch?v=Qt3qJadmeXY ! Ezért elég komoly vita van még Németországban is, hogy pl. afganisztániakat menekültnek tekintsék. http://eloben.hu/kulfold/2016-02-04/nemetorszag-csak-akkor-tamogatja-afganisztant-ha-az-megfekezi-a-menekulteket Ugyanez a helyzet pl. Ukrajnával kapcsolatban. Ha egy Kijevi ide menekülni próbál simán körberöhögi mindenki http://www.info-direkt.eu/deutschland-ukrainische-kriegsfluechtlinge-unerwuenscht/! Ukrajnából az orosz kisebbség területéről, Oroszország felé menekültek a valódi menekülek az ukrán katonák elől. Egy kijevi pl. nem lehet menekült! Bármilyen meglepő, Szíriában sem az egész országban van háború! Vannak szír menekülttáborok is, ahol viszont valódi menekültek vannak. Akikből 15-öt lehetne nagyon jó szinten ellátni abból a pénzből, amennyibe egy bevándorló kerül Németországban! Harmadik! Ha egy háborús ország, háborús területéről jön valaki, még az sem jelenti azt, hogy veszélyben az élete, és menekült! Jó példa éppen az 56-os Magyarország! A kétszázezer menekültnek 90%-a ki, ill. bevándorló volt, és nem menekült. 56-ban csak néhány ezer ember vett tevékenyen részt. Az én szüleim sem mentek át az osztrákokhoz, és láss csodát, nem haltak meg! Negyedik! Senki nem kényszeríthető arra, hogy másokon úgy segítsen, hogy önmaga aránytalanul nagy kárt szenvedjen el, vagy bele is pusztuljon. Európa megtelt színesekkel, talán nem kellett volna már nem sokkal a második világháború után színesíteni, akkor több hely lenne a valódi menekülteknek. Nem fér el több színes! Ráadásul a befogadástól nem kevesebben, hanem többen lesznek! Hamarosan pedig milliárdok fognak megindulni, mert a színesek túlszaporodtak, illetve az erőforráshiány miatt:
      “Az egész harmadik világ népességére nézve ez mintegy 4-4,5 milliárd ember halálát jelentheti majd, körülbelül 2040-ig bezárólag.”
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Olajhozamcs%C3%BAcs
      “Ha az olvasó 1960 után született, elég jó esélye van arra, hogy erőszak, járványok, vagy éhínség végezzen vele.”
      “Ez, és az erőforráshiány, óhatatlanul zavargásokkal jár majd, így nyugaton is számítani kell 50% emberveszteségre, ez kb. 700 millió fő.”
      “A legrosszabb forgatókönyv, a bukás:
      Az iszlám és a nyugati életfelfogás közötti szakadék mélyül, a két világ közötti súrlódások, és összecsapás egyre hevesebb. A szélsőséges iszlám erők elérik a céljaikat, bizonytalanná teszik a fejlett világ olajellátását.”
      “A csökkenő népességű országokba a bevándorlás ellenőrizhetetlenné válik”
      http://www.geo-solar.net/pages/123321/contents/static/28/jovokep.pdf

      Nagyszerűen szemlélteti napjaink helyzetét Gróf Széchenyi István az alsó tábla 1844. április 24-i kerületi ülésén mondott beszédének részlete, amely az akkori etnikai-vallási különbözőségek miatt került napirendre:

      „Egy bárkában ülök és abban van a gyermekem és másnak a gyermeke, és a bárkába bejön a víz, s előttem apodictice áll, hogy a két gyermeket benn nem tarthatom. Az igaz, hogy ha a magamét lököm ki és a másikat benn tartom, azt az újságban fogják hirdetni. De én bizony inkább a magam gyermekét tartom benn és a másikat lököm ki. E tekintetben tehát a liberalizmus egyenesen a nemzetiség rovására történik. És ez nem vélekedés, mert apodictice számszerűleg is be lehet bizonyítani, hogy minden ilyenféle kedvezés csorba a nemzetiségre nézve.”

   • Attila Preimusz

    Ha a szomszédomnál kikapcsolják az áramot, akkor nekem kötelességem lesz őt befogadni és áramot biztosítani? Maradjanak ott,ahonnan idejönnek, és küzdjenek..A kurdokért,jazidikért nem veritek a harangot..

 • 4446546

  Milyen szép hosszú migránssimogató cikket rittyentett az Átlátszó. Ez kicsit átlátszó, nemde?
  Bár berendelt témájú cikk esetében nem csodálkozom, hogy ez a végeredmény.
  Migránsokról: Ukrajnában háború van, és itt van egy köpésre. Hány ukrán migránsról hallottatok eddig?

  • Pal Arady

   Én eymillió négyszázezer menekültről tudok, akik Oroszországba menekültek. A többség már normális körülmények között él, csak egy viszonylag rövid időt töltöttek befogadó táborokban.

   A Krímből Ukrajnába hétezer ember menekült át – illevte teherautókat adtak nekik, és szabadon távozhattak az összes holmijukkal együtt.

   A magyar kormány azt állította nem rég, hogy százezer ukrán menekült van nálunk – de valójában egy sincs.

   Szóval lehetett itt eleget hallani az Ukrán menkültekről..

   • József-Istvan Franczia

    Hallani lehetett, de látni látott ön egyet is ???- mert én nem !!!
    Látni csak Szír, Pakisztáni, Afgán és Afrikai migránsokkal volt-van tele Európa Unió határai, csak ezeket látjuk, az Ukrán menekülteket biztosan bújtatták !!! :-))

  • Tamás Nagy

   Ne haragudj, de gondolom soronként fizetik, így sokat ír és keveset bizonyít.

   • Pal Arady

    Bocs de azt hittem olvasott, tájékozott embereknek tudvalevőek az adatok.

    Vagy ebben a tekintetben tényleg rossz helyre jöttem:?? És miért is kellene bizonyítani azt amit a világsajtó már többször közölt??? Vagy olyat nem ovlastok, csak nemzeti maszlagot??

 • SenandungSutera

  Ezzel senki sem foglalkozik, ezt itt senki sem hallja meg a “dzsungelben”, legfeljebb Isten. Itt csak Isten segíthet nekünk!” Magyarul Allah, már megint megy az allah akbarozás ugye….

 • stevezay

  Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon
  Hát mivel várják??? Kaviárral? Hogy szarnátok össze magatokat, rohadt Soros bérencek.

 • malleus

  se non e vero e bon trovato. az újságíró azt állítja, hogy a migráns már látott olyat aki hallott arról hogy… -ez tényleg átlátszó!

 • Szegedi Attila

  Milyen alapon hisznek a hazug migránsoknak akik sunyin hazudnak nevükrôl,származásukról,életkorukról….mindenrôl!!! Semmilyen szabályt nem hajlandóak betartani. Pakisztáni az mi elôl menekül? Es a többi? Szerbiában háború van? Vagy csak nem elég az élôsködöknek az ott kapott állami segély? Menjetek a sunyiba.Bûnprtolást követtek el!

 • György Spiák

  A magyar rendfenntartó erőknek nincsen sokkolójuk! A seggébe kellene nyomni egyet aki ezt állítja!Az éhségsztrájk is csak fél napig tartott.Pontosan addig amíg anno a böszme Fletó sztrájkolt ,rostos üdítőkön.Az orvosi segítséget a betolakodók utasítják el.Sokszor a mentőbe se hajlandók beszállni,nem ,hogy elmenni a kórházba.De még a gyereket se hajlandó engedni ellátni. A migráció HIVATALOS felbujtói Soros fizetett katonái.Szórólapokat osztanak,hogy hol szökjenek,ne adják meg nevüket,korukat,származásukat.Ha nincs elég csempész ők kísérik a határra őket.A jogvédők ugyan ezt teszik hazudozva a nyilvánosságnak.A csempészek éppen azokkal a kormányokkal működnek együtt,akik amúgy is pénzt kapnak az uniótól a csempészés megakadályozására.Mint a törökök vagy a görögök. Az Átlátszó se kutya ám.Szintén kap jó kis lóvét a Soros alapítványoktól.

 • György Spiák

  Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos (egyébként jelenleg szintén
  Soros által fenntartott lap), majd indexes tényfeltáró újságíró által
  alapított és főszerkesztett balliberális tényfeltáró portál
  születésénél és felcseperedésénél is jelen van a Soros-pénz: csak 2013-ban 500 milliós donoradományt kaptak a hazai Soros-szervezetek, és ebből jutott az Átlátszónak is.

  Ugyanígy
  2014-ben is bőkezű volt a magyar származású spekuláns a lappal. Akkor
  22,9 millió forintot adott az OSI a portál működésére. Az Átlátszó
  mögött megtaláljuk az Átlátszónet Alapítványt is, melynek vezetői
  megegyeznek az Átlátszó vezető tisztségviselőivel.

  • Rettegni tetszik a zsidóktól, ugye?
   Ne féljen! A Szent Orbán Viktor majd megmenti nemzetünket!

 • Ági33

  Egy éve még volt lelkiismeret, volt tiltakozás.
  Nem fásulhatunk el.
  Ezek tisztességes, dolgozni vágyó emberek, segíthetne nekem a mumkaerőhiány enyhítésének is.
  A humárus eljárás kötelesség, egy őrült várba költözése, a történtek feletti szembehunyás pedig nyílt kirekesztő, neonáci politika.
  Migration Aid tüntetése tavaly.
  Akkor Németország megmentette őket.
  Mi lesz veletek? Segítsünk!

  https://www.youtube.com/watch?v=GQ-8VFlXwoE

  • Tamás Nagy

   Kedves Ágika! Mondanám, ha nem lennék jól nevelt, hogy kiskegyed teljesen hülye, és tiszta szívemből kívánnék egy migráns hordát a bugyijába, de nem teszem mert még a nőket tisztelő neveltetést kaptam. Volt munkám miatt pedig empatikusan állok az elmebetegekhez, bár lehet kiskegyed csak simán hazaáruló. Amikor beléptem a mentőkhöz 1978-ban valóban volt miből válogatni…

   • Tamás Nagy

    Ui: Kívánnom Önnek és kedves családjának egy migránsokból álló mentő személyzetet.

    • HaKati

     Pfúúúúj. Hogy lehet ilyet írni valakinek CSAK azért, mert más a véleménye erről az egész szerncsétlen ügyről? Szégyellje magát.

     • Tamás Nagy

      A jelek szerint kis kegyedék a “magyar” nők egy részéhez tartoznak, jelesen a fehér a csúnya. Ellenben kedvelik az egzotikumot. Kedves egészségükre. Erősen kiskörúton belülinek kel lenni manapság az önök által képviselt migráns simogatáshoz.

     • HaKati

      Maga rendkívül undorító és nyilván szánt szándékkal az – szóval jelenleg én sokkal inkább tartok magától, mint a még soha nem látott menekültektől. Közöttük is nyilván van ilyen is olyan is. Mint ahogy egy ilyen fórumon is vannak normális, intelligens emberek, meg itt van maga is.. 🙁

    • Magától nem is várnék segítséget, jóuram.
     Szégyellje magát.

   • Ági33

    Kérem meséljen saját személyes tapasztalatairól migráns ügyben.
    Ebben a videóban én rendszerető menekülteket látok, akiknek egyetlen bűnük, hogy nyugodt életét szeretnének, mint ön, vagy én.
    Látok egy olyan szégyenteljes hatalmat is, amely így bánt velük.
    Önnek volt hivatása szerint az volt a feladata, hogy segítsen a rászorulókon, nem?
    Kérem próbáljon meg olyan tisztelettel társalogni velem, ahogy én teszem ezt önnel mindenféle minősítés nélkül.

    https://www.youtube.com/watch?v=mpIX5MKP67g

  • Saul Nagypapa

   A szervezet neve is migration és, és nem refugee aid! Nem véletlenül, ugyanis pontosan tudják, hogy nem menekülteket segítenek, hanem a tömeges bevándorlást, vagyis hódítókat! A tömeges bevándorlásra pedig semmilyen érv nincs! Amennyi pénzbe kerül egy bevándorló Svédországba vagy Németországba, abból a meglévő afrikai vagy közel-keleti országokban lévő menekülttáborokban 15 valódi menekültnek lehetne segíteni, támogatva a befogadó országot is. Ebből is látszik nem a humanizmus a cél, az csak a köpönyeg, hiszen nem minél több valódi menekülten akarnak segíteni, hanem minél több bevándorlót akarnak! Erre a magyarázat pedig csak a Kalergi terv lehet, vagyis az EU kitalálójának a terve, a fehérember megsemmisítése, hogy a zsidók könnyebben tudjanak uralkodni. A vén banya és társai tudatos, és megtervezett népirtást követnek el, és ennek megfelelően kell ellenük önvédelmet gyakorolni, ami nem csak lehetőség, hanem természeti kötelesség is! Ági33 te is el leszel számoltatva!

   • HaKati

    Amikor orvoshoz megy, az orvos sem azt nézi, hogy maga buta vagy okos, jól öltözött vagy rosszul, fehér vagy fekete stb – csak segít, mert az EMBERT látja magában. Majd amikor a hülyéket üldözik, és maga menekül, reméljük, hogy lesz valaki, aki ad magának egy tál ételt és egy takarót, hogy ne éhezzen és ne fázzon és NEM fogja nézni,hogy kicsoda, csak azt látja, hogy éhezik és fázik.

    • Saul Nagypapa

     1. Ki mondja, hogy nem kell segíteni??? Miért hazudoztok? Éppen mi vagyunk azok, akik színesekért is kiállnak! Hol voltál akkor, amikor Izrael, szarrábombázta a palesztinokat? Ja, tudom, éppen Izrael mellett tüntettél!
     http://3.bp.blogspot.com/-cZbUhT93CZE/Vbc413FlksI/AAAAAAAAB2Y/cq3d7SIch9Y/s1600/nepirtok.jpg
     Hol voltál akkor, amikor az USA által felfegyverzett, és pénzelt zsoltosok ideggázt vetettek be a szírekre, és ráfogták Assadra, hogy szarrá tudják bombázni? Ja, éppen az USA nagykövetével meneteltél a Pride-on! Hol vagy, amikor azt követlejük, hogy Obamáékat állítsák nemzetközi bíróság elé azért, mert létrehozták az ISIS-t? Sehol, éppen egy iszlamista katonát szöktetsz Európába! Segíteni kell, de jól kell segíteni, mert hiába a jó szándék, még az orvos is csak nagyobb bajt okoz, ha rosszul segít, ha félrekezel! Pláne, ha szándékosan teszi! 2. Hazugság amit írsz, mert zömében nem menekültekről van szó, hanem bevándorlókról, mivel a jobb élet reményében akarnak Németországba, és Svédországba menni! 3. Hazugság, hogy a menekülteken a befogadással lehet segíteni! A menekültek a konfliktuszónák közelében vannak, pl. a szíriai menekülttáborokba! Amennyibe kerül egy bangladesi bevándorló Németországban, abból 15 valódi szíren lehetne segíteni, a háború sújtotta országgal együtt! 3. Senki nem kötelezhető arra, hogy úgy segítsen, hogy maga aránytalanul nagy kárt szenvedjen el, vala bele is haljon. A tömeges bevándoroltatás, ezt okozza, ezért, és mert nem is a segítésről szól, hanem a népirtás folytatásáról, le kell állítani! Segíteni kell, de okosan, és elsősorban a menekülteken, és nem a befogadással! A kell a munkaerő, és ők fogják eltartani a nyugdíjasokat, meg a multikulti jó, és torkol tragédiába, meg hogy az iszlám integrálható az európai értékrendbe, meg hogy úgysem lehet kerítéssel sem lehet megállítani őket, ezért hadd jöjjenek, meg hogy korlátlanul be lehet fogadni, majd egyszer elfogynak, meg az, hogy ez a humanizmusról szól, és egyéb hazugságokat már be kéne fejezni! Minden állításotok hazugság, minden állításotokat adatokkal, logikai struktúrákkal, tényekkel, tapasztalatokkal, meg lehet cáfolni, és könnyen bizonyítható az is, hogy a Kalergi terv, vagyis első körben a fehérember, és a többiek kiirtása a cél! Elég volt a hazudozásaitokból, az ámokfutásotokból, a népirtásaitokból! Bíróság elé fogunk titeket állítani, és el lesztek számoltatva, hazaárulásért, népirtásért, amiért a legkeményebb büntetés jár!

  • András Szimán

   Ágika, ragozhatnám, de már leírták. Te hülye vagy. És veszélyes a társadalomra. Írjad is ki magad belőle, és menj segíteni az alapokhoz, ne ide csábítsd a végtelenül hülye és naív hozzáállásoddal ezt a csürhét.

   • Pal Arady

    Ágika nem hülye- sőt.
    Az a baj hogy nem érted, – és ezért lehülyézed- , mert ő egy mély és széles szakadéknak a túlsó partján áll, ott ahol a civilizáció kezdődik.

   • Te vagy a hülye.
    Szégyelld magad, ahelyett, hogy a társadalom nevében nyilatkozol!
    Faszfej.

 • Masquel

  A háború sújtotta Bulgáriából menekültek ide – most miért nem lehet hinni nekik!? 🙂

 • Sandor Mezei

  A Helsinki Bizottságot Soros György pénzeli. Tehát egyetlen szavukat sem szabad elhinni. Menjenek Amerikába a migránsok és másszanak át a határon. Utána nem lesz több problémájuk.

 • AnnaM

  Aha. Tehát ha én illegálisan átlépem pl. az USA határát, akkor fel lehetek hobordva, hogy útlevelet kérnek tőlem, le akarnak lőni és lobogtathatom a molinómat, hogy kapjátok be, nekem jogom van utazni.
  Értem én, hogy menekülnek, az a pár 100 ember mind. Hol vannak a papírjaik? Ha tele vannak pénzeel miért nem legálisan jöttek pl. repülővel és kértek ott menedékjogot?
  A többi sok ezer megélhetési bevándorló. Nem menekülnek. A zsíros bödönt keresik.

 • retrojedi7

  Még jól jártak, mert ha rajtam múlna hazáig zavarnám őket a sokkolóval, és ott is először megtanítanám a fogamzásgátló használatát (szeded a tablettát vagy jön a 220)…

 • Attila Tóth

  aljas hazaárulók ! ezek végig masíroztak a fél világon papírok , orvosi vizsgálatok nélkül mint a sáskajárás , sok sok eurót,dollárt elköltve amit soros gy , és pribékjei állnak

  • HaKati

   Soros Görgyre céloz? Ezt nem értem. Úgy gondolja, hogy Soros György arar költi a pénzét, hogy a menekülő embereket támogassa abban, hogy embercsempészeket fizzessenek belőle? Ez azért elég abszurd, és nem is értem, mi értelme lenne….

   • András Szimán

    Arra költi a pénzét, hogy bedöntse Európát és keressen rajta. Ahogy a tőzsdepánikon is.

    • Te hülye vagy, édesapa.

    • HaKati

     Bedöntse Európát? De hát ez képtelenség. Fél életét azzal töltötte, hogy támogatta a tudományokat, az ösztöndíjakat – közöttük a magyarok ösztöndíjait is. Alapítványai vannak, gondolom, vállalkozásait is, üzleti érdekeltségei és alapvetően is egy humánus, felelős ember minden tekintetben. Szerintem teljesen abszurd az a feltételezés, hogy ő akár egyesével, akár szervezetten, illegális menekülteket támogatna abban, hogy több ezer eurót fizessenek embercsempészeknek, akik – mint látjuk – legtöbb esetben csak lenyúlják ezeket a szerencsétleneket. Egy olyan vízió pedig, hogy a bevándolrók egyfajta hatalomátvételt hajtsanak végre pedig még a legvadabb elképzeléseket tartalmazó eméletek alapján is 80-100 év! Vajon milyen üzleti érdekeltsége lehtene egy embernek ebben a távlatban????

     • Saul Nagypapa

      Érdekes, mert engem még soha nem támogatott!
      Amikor egy milliárdos még mindig több pénzt akar, ráadásul már nem is a nagyobb tv-ért, a jobb kocsiért akarja, mert az már az unokáinak is megvan, és már többnek érezheti magát az átlagnál. Aki ennél többet akar, az hatalmat akar, uralkodni a másik felett, szembefordul a közösséggel, ami nem etikus, társadalmilag káros, veszélyes és nem megengedhető! A korlát nélküli liberális rendszer ahhoz vezet, hogy a javak oly mértékben koncentrálódnak, hogy néhány ember kezébe kerül az emberiség javainak a nagy része.. Ezen gazdagok diktátorokká vállnak!
      https://2.bp.blogspot.com/-PNTMqtUxVqQ/V0qfIOtHWCI/AAAAAAAACSw/vwv1Uu9XTmYty5ahFdVgGuF5ye8YO_7OwCLcB/s400/sorosgyorgy.jpg

      https://2.bp.blogspot.com/-oVd1w-XW6xM/Vx3NAGGSDSI/AAAAAAAACMo/AStzjcDUP_wk6XqsS34VqFFcXujUs18xgCLcB/s400/sorosarmy.jpg

     • HaKati

      A liberális alapelvek, a szabadság, egyenlőség, testvériség voltak azok, amelyek naggyá tették Európát. Korlát nélküliségről pedig ugye szó nincs, hiszen szabály – HEGYEK veszik körbe a nyugati világ polgárait. Egyébként engem sem támogatott – miért is tette volna – de tudjuk, hogy számtalan alapítványán keresztül folyamatosan jelen van Európában és igazán nemes dolgokat szponzorál.

     • Saul Nagypapa

      Tudsz róla a a fennálló gazdasági, és társadalmi rendszer a kapitalizmus, aminek a lényege az, hogy az egyik ember legyőzi a másikat, ezt pedig adatokkal is alá lehet támasztani? Tudsz róla hogy a világban nem verseny van, ez nem a szórakozásról szól, mert itt a legyőzőtt pusztul, tehát háború van? Szerinted egy ember miért akar egymilliárdnál is nagyobb vagyont, amikor a szélesebb tv, és a nagyobb autó már megvan? Szerinted azért, hogy akit legyőzött, és tönkretett, annak visszaadja amit elvett tőle, és kárpótolja, vagy azért, hogy uralkodjon a többieken? Akkor miért lesznek a gazdagok egyre gazdagabbak, miért nő gazdagok, és a szegények közötti különbség? Hitler legalább népszerű volt, de ki szavazta meg Sorost? Ha én nem értek egyet avval amit ő gondol, akkor a pénzével egyszerűen lesöpörhet? Ez neked a demokrácia? Nem, te a (zsidó) diktatúrában hiszel, azt támogatod!

     • HaKati

      Igen. Igazad van, mármint abban, hogy igen, a tőke koncentrálódik – ez a gazdasági természete. A világot persze, hogy a nagy pénzmozgások és érdekek de nyilván SPONTÁN események stb. irányítják. A pénzt, a hatalmat viszont lehet JÓRA is felhasználni, és pontosan EURÓPA mutatta meg, hogy a liberális alapelvek mentén az embereket nem kell a végletekig elnyomni és kizsákmányolni, hanem lehet békésen és prosperitásban élni egymás mellett. Ezért van nálunk most már több mint 70 éve BÉKE. Ezeket az elveket feladva mehetünk mi is a levesbe.

     • Saul Nagypapa

      Nincsen béke! A háborúnak csak egy kis része az, amikor lövik egymást! Annak, aki háborúzik elsősorban nem az a célja, hogy a másikat megölje, hanem a haszonszerzés, és ebből adódóan a másik kihasználása, a rabszolgásítás! Rabszolgásításhoz, kihasználáshoz általában nem kell ölni, rafináltan könnyebben, jobban el lehet érni! Ölni csak akkor öltek, ha nem volt más mód, mert nem akart valaki rabszolga lenni, és nem engedte kihasználni magát. Ha rabszolga voltál, akkor viszont nem öltek meg, mert erőforrásként érték voltál, így a beletörődés a túlélést jelenthette. Ma már új korszakba léptünk a történelemben! Az ember már nem erőforrás többé, már csak nagyon kevesen azok, addig amíg a mesterséges intelligenciát ki nem fejlesztik, utána már mindenki, az a bizonyos 400 millió ember is pusztítandó lesz, az elit számára! Ma az erőforrás a természeti erőforrások, és a gépek, mert ma már sokkal inkább a gépek dolgoznak! A legtöbb ember semmilyen hasznot nem tud hozni, az uralkodó elitnek, sőt, a terhükre, van, mivel éppenséggel elhasználják az erőforrásokat. Mit csinál az ember, ha a terhére van valami? Megpróbál megszabadulni tőle! A cél most már az emberiség kiirtása! Mivel a háború a megtévesztésen alapszik, a legtöbb ember evvel nincs tisztában, azt hiszi itt is béke van, azt hiszi, hogy a gyilkosok a jófiúk, mivel magukat annak tüntetik fel. Ha pedig rájön, hogy háború van, még mindig azt hiszi, hogy meghunyászkodással túlélhet, pedig már nem, mert ő már nem erőforrás, és mert a földön már nincsenek új, meghódíthat, kiaknázható területek, a földi erőforrásokhoz képest túl sok az ember. A kiirtás olyan rafinált, hogy az emberek nem fogják fel! Sorosék 50-100 évvel az átlagember előtt járnak, mert nekik ezeken a dolgokon van idejük gondolkozni, plusz megfizetik a szakértőket, míg neked nincs módod ezekre! A kiirtást első körben, a színesek túlszaporításával hajtják végre! A rafinált terv zseniális, de pl. ott is tetten érhető, hogy mi amikor évtizedek óta követeljük, hogy állítsák le a színesek, és az alul szocializáltak szaporítását, ők az ellenkezőjét teszik, és racionális (igazságkereső) vita helyett rasszistáznak.

      “Az egész harmadik világ népességére nézve ez mintegy 4-4,5 milliárd ember halálát jelentheti majd, körülbelül 2040-ig bezárólag.” “Európában is 50%-os lesz az emberveszteség ”
      https://hu.wikipedia.org/wiki/Olajhozamcs%C3%BAcs
      De ez csak az első kör…

      A pénzt és a hatalmat pedig nem lehet jóra használni! Amikor a pénz koncentrálódik, akkor avval a hatalom is, ezt hívjuk háttérhatalomnak. Azok, akik ma jelenleg rafináltan, és fedetten uralkodnak, ugyanabban a tévedésben élnek, de még az átlagember, és a legtöbb múltbeli diktátor is. Nem az a baj, hogy ők is azt hiszik, hogy felsőbbrendűek, miközben csak azért vannak nyertes pozícióban, mert ők háborúznak, míg a többiek csak békében akarnak élni, hanem azt is gondolják, hogy nekik, felsőbbrendűeknek uralniuk is kell a másikat.
      Egyik részük tudatosan pusztítja a többieket (és tudat alatt saját magát), másik részük meg abban a tévedésben él, hogy ő a jó, vagy a jobb, illetve a szükséges uralkodó.
      Az uralkodónak viszont egy idő után más lesz az érdeke, mint a többieknek, és a többiek ellen fordul! Ez természeti törvény, el kell fogadni!
      Példa:
      Képzeld el, hogy egy rendezvényen te vagy a főrendező. A sor a bejárat előtt óriási, két órát kell várnia bejutásra, és egy pasi, aki nagyon-nagyon tetszik, és akinek egy ideje már csapod a szelet, beáll a sorba. Nem intesz neki, és engeded be a többiek előtt? Ilyen gyorsan, és könnyen lesz semmivé a jó uralom… Nincsen jó diktatúra, csak diktatúra van, ami előbb-utóbb véres lesz, még akkor is, ha jó volt eredetileg a szándéka (olvasd el a Main Kampf-t), de főleg akkor, ha már eleve olyan vallásból, kultúrkörből ered, amely a másik kiirtását célozza (olvasd el a tórát)!

     • HaKati

      Nos, ez egy elmélet. Ezt el kell, hogy ismerd. Elolvastam és találtam benne logikai bukfencet. Mért gondolod logikusnak, azt, hogy az emberi erőforrás már értéktelen és haszontalan?? Pontosan nem az,hiszen leginkább a fejlett országok gazdasági fennmaradásához kell a megfelelő számú ember. Ez a gépek végzik a munkát c. szlogen csak “tól-ig” érvényes. A prosperáló fogyasztói társadalom fenntartásához mindig kell egy bizonyos százalékban letelepedett és megfelelő százalékban mozgatható embermennyiség. Nézd meg Mo-t, ahol most jártam olyan Tesco-ban, ahol munkaerőhiány miatt nem tudták feltölteni a polcokat – csakhogy én is kézzel fogható példát mondjak. A “nem fehér ember túlszaporítása” pedig szerintm pontosan a spontán események közé sorolható és a “migráncsokra” kivetítve egyelőre nagyon ki százaléka a népességnek. (És ne felejtsd,hgoy az iszlám MINDIG jelen volt Európában.
      A másik dolog pedig, hogy miközben a diktatúrákról illetve a diktátorokról szóló rész nagyjából stimmel, ezek a történelemben eddig mindig egy bizonyos forgatókönyv szerint tűntek fel és tűntek el. A hatalom valóban elszigetelődik stb stb- stb. de az már nagyon durva vízió, hogy mondjuk egy képzeletbeli “diktátorok diktátora” a fél emberiséget kiirtsa és közben semmi ne történjen. Ha országra kivetíted, még a legdurvább helyen, mondjuk Észak-Koreában is a nép a diktátort felkoncolná, ha ilyen rossz lennne az arány. ld. o.v. is a lakosság egy álllandóan változó, DE még mindig MEGFELELŐ nagyságú százalékát jólétben vagy éppen még elég jólétben tartja, hgoy ne vágják pofán. Ha Mo-n a túlélési, vagy a mi terminusaink szerint a megélhetési lehetőség ilyen rossz arányú lenne, akkor még a mi birka népünk is lépne. Na most ugyanez Európára mutatis mutandis áll. Hm?

     • Saul Nagypapa

      Még nem teljesen értéktelen az ember, mint erőforrás, de a többség az! Még ki kell fejleszteni a mesterséges intelligenciát, majd amikor a gép tervezi, és gyártja a gépet, akkor lesz teljesen felesleges.
      Először van az energia, és az erőforrások, utána jöhet csak minden, mert minden ezeken alapul. A közgazdaság is. Ha felcseréljük, akkor jutunk olyan tévedésekhez, miszerint egy véges rendszerben vég nélkül lehet növekedni, vagy erre: “A prosperáló fogyasztói társadalom”
      Fogyasztó társadalom csak ideig-óráig létezhet, hosszabb távon nem tud prosperálni!
      Soroséknak, hiába mondjuk én magam is, vagy 20 éve, hogy mit kellene csinálni, adatokkal, logikai struktúrákkal, tanulmányokkal, stb. alátámasztva, mégis pont az ellenkezőjét teszik! A Színesek túlszaporítása sem spontán. Idehaza, ha megnézzük a cigányság az elmúlt 27 évben több, mint megháromszorozta arányát! A cigányság 90%-a munkanélküli! Saját erőforrásokon nem tudták volna megtenni! Ezt nevezzük a biológiában egyébként parazitáskodásnak! Annyira volt spontán, hogy a magyarok erőforrását elvonták hozzájuk, és kialakították a megélhetési gyerekcsinálást! Nemzetközileg is elmondtuk, hogy minden segítség feltétele a családtervezés kell legyen!
      https://4.bp.blogspot.com/-72FvUK-tLag/VdtygcrcEGI/AAAAAAAAB58/do-TkDSoCWI/s400/fogamzasgatlo.jpg
      Levezettük, hogy ha ilyen ütemben szaporodnak, nem lehet őket integrálni, ők fognak minket felszámolni!Erre cáfolat nem, csak rasszistázás, és nácizás volt a reakció!
      Ez pont úgy spontán, mint a harmadik birodalom kialakulása… Soros sem, soha nem költött a családtervezésre, mindig olyan projektekbe tett bele, amitől szaporította az alacsonyan szocializáltakat! Tök érdekes, nem? Arról, hogy nem szándékos a tevékenységük ezen rövidke rajzfilm utolsó mondata jut eszembe:
      https://www.youtube.com/watch?v=kVy8FtuQ3x4
      “az iszlám MINDIG jelen volt Európában”
      A déli harangszó mindig emlékeztet is rá!
      “DE még mindig MEGFELELŐ nagyságú százalékát jólétben”
      1978-as olajválság óta az átlag nem él jobban, sőt rosszabbul él! Természetesen ezt adatokkal szívesen alátámasztom kérésre!
      A közvetett, képviseleti demokrácia valójában a diktatúra egy rafináltabb formája, mert a népet, egy kis létszámú csoport képviseli, akiket viszont könnyen le lehet fizetni, így aztán nem a népet képviselik, hanem a gazdasági elitet, amelyhez maguk is csatlakoznak. A képviselő társadalmi szervezetek (pártok), és egyének (képviselők), így automatikusan korrupciós gépezetté válnak, a vezetőik, befolyásolóik pedig diktátorrá! A népet megosztó pártok, és a gazdasági elit, a médiáján keresztül befolyásolja, és félre is vezeti a választókat. Tehát nem a választók befolyásolják a képviselőiket, hanem a képviselők, és rajtuk keresztül a gazdasági elit irányítja a társadalmat, és uralkodik!
      Ezt a diktatúrát úgy tudják kiépíteni, hogy olyan rendszert állítottak, fel, ahol az önműködő mechanizmusok révén az emberek önként, és tudatlanul hajtják a malmukra a vizet. Ez a rendszer az emberi rosszat erősíti, és arra játszik rá (pl. kapzsiság). A lényege, hogy az erősebb, agresszívabb, etikátlanabb, korlátlanul felzabálhatja a gyengébbet (verseny valójában = háború). Aki az átlaghoz képest nyertes, támogatja ezt a rendszert. A nyertesek hiába vannak kevesebben mint a vesztesek, de sokkal erősebbek. Amikor a nyertes is átkerül a vesztesek közé, már nem tud a rendszer ellen érdemben tenni. Az uralmi piramis felsőbb szintje ellen, csak úgy tudnának az alsóbb szinten lévők fellépni, ill. korlátozni, ha összefognának. Ezt azonban az erősebbek megosztással sikeresen meg tudják akadályozni.

      Pl. https://2.bp.blogspot.com/-ZvZDCi5z-po/VCKAVO4CNdI/AAAAAAAABIQ/xNVLIe7xUnQ/s1600/partok2.jpg

      Diktatúrát még nemigen döntött meg a nép, max. egy másik diktátor, vagy a diktatúrát egyszerűen lecserélték egy hatékonyabbra!

     • HaKati

      Oké. Ismét azt tudom mondani, hogy rengeteg dologban igazad van. Inkább az a benyomásom, hogy minden folyamat mögé túlzott koncepciót feltételezel. Ezért is az állandó többesszám harmadik személy – azaz mindig ők, valakik csinálJÁK. Engem ez kísértetiesen emlékeztet arra hogy “ezek figyelnek”… Csakhogy a folyamatok egyáltalán nem tervezettek. Szinte napról napra adódnak új helyzetek, ahol nyilván számtalan érdek ütközik és hatalmas helyezkedés folyhat a pénz és hatalom birtoklása körül. Érdekes felmérést olvastam nemrég arról, hogy az összeesküvés elméletek mennyire tartják magukat és ezzel nem is untatnálak, úgyis utána tudsz nézni, ha akarsz – mindenesetre nekem az volt a legérdekesebb, hogy az emberek hihetetlen magas százaléka hisz VALAMIBEN, tehát nem egy adott elméletben, hanem összességében valamilyen elméletben. Ebből számomra az következik, hgoy az emberek szeretnek abban hinni, hogy a világot valaki irányítja – és még egyszer hangsúlyozom számtalan konteóról volt szó – mert jobb azt hinni, hogy van valami bizots, még akkor is ha az a biztos rossz. Ez teljesen fedi a primitív társadalmaktól jól ismert hiedelem rendszereket, ahol mindig van egy isten, szörny, szellem stb. Csakhogy az eseményeket senki nem irányítja, az események zajlanak. Valaki valamit akar érvényesíteni, a másik ellene tesz stb. stb. Érdekes, hogy ez az igány még ma is tartja magát, holott az emberek szinte korlátlanul ismerhetik meg a dolgokat. Azt hinné az ember, hogy a mai világban, ahol a tudás bárki számára hozzáférhető, szóval szinte mindenki túl van tájékoztatva, de NEM. Szerintem pontosan ellentétes folyamat van. Egy biztos, a tudás szórása ellenére ezek az ősi motivációk rendesen tartják magukat.
      A cigánysággal kapcs-ban felvetett dologra is csak azt tudom mondani, hogy egészen egyszerűen a hatalmat NEM érdekli a probléma. Egyik hatalmat sem. Nincs tehát koncepció, csak nem tesznek SEMMIT, mert még nem dörömböl az ajtajukon a baj.
      ( A jólétben tartásról írt részt szerintem félreértetted. Pontosan arra céloztam, hogy o.v. egy bizonyos réteget javakhoz juttat, mert kell hogy legyenek egy diktatúrának haszonélvezői IS, hiszen ha mindenki szívna, akkor nyilván nem működne egy percig sem.)
      Összességében nem tudom, mit akarsz kihozni ebből, de azt nem fogom elhinni, hogy Soros György a vagyonából készpénzt osztogat az európa felé menekülő embereknek…. Merthogy ez vaolt az eredeti téma, és erre várnék bármilyen bizonyítékot.

     • Saul Nagypapa

      Szerintem pont annyira alakulnak spontán a dolgok, mint amennyire spontán alakultak a szocializmusban, vagy éppen a harmadik birodalomban. Ebben a filmben
      https://www.youtube.com/watch?v=ZL5fRPzcubc
      Rothschild elismeri, hogy a múltban etikátlan módon alakították a történelmet,és gusztustalan módszerekkel gazdagodtak meg, embereket tönkretéve, csak azt állítja, most már megjavultak, és már nem is ők a leggazdagabbak a világon. Hogy miért javultak meg, és miért nem a leggazdagabbak, annak ellenére, hogy ha feltételezzük, hogy semmit üzletet nem csináltak azóta, és csak az államkötvény kamataival gyarapítjuk a vagyonukat, akkor is még mindig a világ leggazdagabb családja, nem igen kapunk magyarázatot… De kanyarodjunk Sorosra, aki az ő kifutófiújuk..
      Mai hírek:
      http://www.atv.hu/kulfold/20160815-meghekkeltek-soros-gyorgyot-dobbenetes-informaciok-derultek-ki/hirkereso
      http://observer.com/2016/08/these-are-the-actual-reasons-mass-shootings-occur/
      http://alternativhirek.blogspot.hu/2016/08/soros-gyorgy-dobbenetes-tevekenysege.html
      Mint írtam, a világban háború van, és a háborúban nem spontán szoktak történni a dolgok…
      Az úgynevezett szkeptikusok, nem egy-egy összeesküvést próbálnak tagadni, hanem összeesküvés elméletekről beszélnek, tehát egy-egy összeesküvés elmélet tagadásán keresztül, az összes elméletet tagadni akarják, közben azokat, akik az összeesküvést is beleszámolják a dolgokba tudatlannak, és hülyének állítják be. A magukat liberálisnak címkézők, a magukat jobboldalinak nevezők összeesküvés elméleteit úgy akarják cáfolni, hogy a Chemtrail hülyeség, ezért Sorosék, illetve a mögötte álló háttérhatalom nem befolyásolja a világot. Ez nyilván így érvelési hiba…
      Ráadásul közben összeesküvés elméleteket ők is gyártanak!
      Nézzünk csak néhány balliberális összeesküvés elméletet:
      -A Jobbikot a Fidesz hozta létre
      -Az oroszok vagy/és az irániak pénzelik
      -Rengetek Fideszes korrupciós elmélet
      -Lázár betiltotta a félkarú rablókat, hogy Andy Vajnának adja később a piacot.
      -Lázár nyaralgatni és nem tanácskozni jár külföldre állami pénzen.

      A szkeptikusok állításával szemben, mindig is volt, és mindig is lesz összeesküvés!
      Néhány híres összeesküvés:

      Molotov–Ribbentrop-paktum:
      (A felek a szerződéshez csatolt titkos záradékban megállapodtak Európa keleti térségeinek érdekszférákra történő felosztásáról.)
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-paktum
      Jaltai konferencia:
      A szovjet fél elfogadta az ENSZ-hez való csatlakozást azzal a titkos záradékkal, hogy a Biztonsági Tanács állandó tagjainak vétójoga lesz, vagyis megakadályozhatja a nem kívánt határozatok meghozatalát.
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Jaltai_konferencia
      Antikomintern paktum:
      Tartalmazott egy titkos záradékot, amely szerint bármelyik aláíró hatalom keveredne háborúba a Szovjetunióval, a másik nem segítene a szovjeteknek és tárgyalásokat kezdene az együttműködésről a másik szerződővel.
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Antikomintern_paktum
      Hoare–Laval-paktum
      A britek és a franciák titkos egyezséget kötöttek Mussolinivel, amelyben Olaszország megkapta Abesszínia kétharmadát
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Antikomintern_paktum
      De mennyünk egy kicsit messzebb is:
      Mátyás király – III. Frigyes német-római császárt 1477. évi békeszerződés:
      A titkos záradék tartalma éltelmében, a császárnak be kellett volna iktatnia Ferdinánd nápolyi király fiát, Frigyest, Milánó birtokába, és el kellett volna jegyeznie vele leányát, Kunigundát.
      http://mult-kor.hu/cikk.php?id=12161
      Természetesen nem csak uralkodók, vagy az állam képviselői, hanem más csoportok is összeesküdnek, hiszen minden titkos megállapodást összeesküvésnek kell tekinthetünk:
      Ilyenek például a titkos társaságok:
      Szabadkőművesek,
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadk%C5%91m%C5%B1vess%C3%A9g
      illuminátik
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Illumin%C3%A1tus_rend
      Bilderber-csoport,CFR,Skull and Bones,stb.
      http://hu.wikipedia.org/wiki/Titkos_t%C3%A1rsas%C3%A1g

      Valójában a múltunk, jelenünk, valószínűleg a jövőnk is tele van összeesküvéssel!
      Az összeesküvés elméletek egy része valószínűleg telitalálat, egy másik része pedig hülyeség, így nem beszélhetünk általában összeesküvés elméletekről, hanem mindig az adott összeesküvés elméletet kell kitárgyalni!
      Az összeesküvés elméletek között pedig bizonyosan van olyan hülyeség is, amit direkt terjesztenek el. Ennek a neve a dezinformálás, és több ezer éve használják, a háború klasszikus kelléke: A kiszivárgott információkba belekevernek marhaságokat, így nem tudod mi az igaz, mi nem, így az igazságot lejáratják, hazugsággá teszik. Például a pénzrendszer visszásságait mostanában harmadvonalban lévő tisztségviselők “leplezik le”, de a pénzrendszerről valójában semmi újat nem mondanak, de beleszőnek valami marhaságot. pl. a volt IMF munkatárs, Karen Hudes a Vatikánt, vagy a volt kanadai védelmi miniszter az UFÓ-kat…
      Mint írtam háború van, a háborúban nem spontán történnek a dolgok, és minden olyan technikát alkalmaznak, amit a háborúban alkalmazni szoktak. A háború a megtévesztés művészete, ill. minden háború a megtévesztésen alapszik. Ezért a legtöbb dolog, és a legtöbb személy sem olyan, mint amit mondanak róla! Vannak naiv fiatalok, akik hisznek a fékek, és ellensúlyok demokratikus rendszerében, mert a valóság helyett azt tanítják nekik, mások pedig rájönnek, hogy a kaszinóbizniszt átjátszották Vajnának. Megint mások rájönnek arra, hogy a hazai nagyhalak a világ cápáihoz mérten igencsak eltörpülnek, és a gondolkodásuk nem áll meg, nem ütközik korlátba a nyugati határainknál!
      Ami a bevándorlók finanszírozását illeti. Szerintem, ha közvetlenül finanszírozna több millió embert, az hamar kiderülne, mert nem kevés lenne, aki elmondaná, honnan van a pénze. Az viszont mindenképpen meglepő, hogy még a harmadik világból, analfabéta emberek is, állítólag a szegénység, és a háború elől menekülve, átlag 10 000 dollárral a zsebükben érkeznek meg határainkhoz. Azok a magyarázatok, miszerint mindenüket eladták, egyáltalán nem kielégítőek. Viszont ez is azt mutatja, hogy sok mindent nem tudunk még ezekről a bevándorlókról!
      Egyébként normálisan úgy kellene működnie a dolgoknak, hogy elmondják az emberek a véleményüket, és annak lesz igaza, aki bebizonyítja azt. Amikor például a bevándorlást erőltetők összes érve meg van cáfolva, és már régóta semmi mást nem tudnak reagálni, csak az érvelési hibáikat mantraként ismételgetni, mert már újakat se tudnak kitalálni, az ellenvéleményeket pedig elnyomják, és erőből véghezviszik azt, ami tervük egyébként le van írva (pl. Klalergi:Praktikus idealizmus) , és amit néha részletekben ki is mondanak, akkor mi más magyarázat lenne a viselkedésükre, mint az, hogy az adott tervüket hajtják végre, a Kalergi tervet, azaz az összeesküvést?
      Tehát jó néhány dologra egyszerűen nincs más magyarázat, mint az összeesküvés!

     • HaKati

      Ilyen alapon bármely terv, elképzelés, megállapodás lehet összeesküvés. Oda jutottunk el, mint unokaöcsémmel szoktunk a vitáinkban (ő nagyon értelmes fiatalember) szóval oda, hogy a szavak értelmét is definiálnunk kell. Számomra az összeesküvés szó egyértelműen egyfajta titkos, ismeretlen emberek rejtett megbeszélésein alapuló, mások jogait sértő, cseles, gonosz, másokat anyagilag kizsákmányoló stb. stb. stb. egy szóval negatív tartalmú eseménysor. Ha így van, ha nem, ma szerintem mindenki elsősorban ilyenre gondol a szó kapcsán. Tehát idevenni mondjuk a lázár-féle kaszinó tervet, nekem furcsa, de értem, hogy mire írod!
      Maradjunk az eredeti megállapításnál, mert így végtelen a sor.
      A Soros nevéhez fűződő konteóknak (bármely értelemben is) semmiféle bizonyítéka nincsen. Arra következtetni, hogy akár közvetve is ő áll a bevándorlás mögött színtiszta spekuláció. Te is írod, hogy meglepő, hogy ennyi vagy annyi pénze van egy menekültnek, meg mi más lehetne mögötte stb. stb. de bizonyíték – akár direkt, akár indirekt NINCSEN. Az, hogy ezzel egy, tegyük hozzá NEMLÉTEZŐ tervet (Kalergi) hajtanának végre, szintén spekuláció, hiszen ilyen terv sincsen. Ez az elmélet csak egy elmélet, amelyet egy unatkozó? elhivatott? gazdag európai nemes írt le -csak egy ELKÉPZELÉS. Nem ő az első a történelemben, akinek ilyen eszement elméletei voltak, hogy messzebb ne menjek: hitler, aki meg pont Kalergit üldözte el. Szóval engem ez az egész a régi egyetemista viccre emlékeztet, amikor feladják tananyagnak a telefonkönyvet és összefüggéseket találnak benne!
      (Tényleg csak halkan megjegyezném, hgoy a nemzetállam fogalom nem valami régi dolog és lehet nem is a legjobb megoldás, hiszen ennek a nevében kegyetlen háborúk zajlottak, míg az egységes Európa úgy tűnik – szigorúan tapasztalatilag és nem spekulatíve – hogy jóóval békésebben működik. Egy vagy akár két millió ember ide-oda vándorlása nem valami nagy tényező egy 500 milliós kontinensen, tehát én úgy gondolom, hogy ez a hisztérikus vízió ld. Európa elbukik, megsemmisül, iszlamizálódik stb. jelen pillanatban rendkívül utópisztikus. Csak induljunk ki belőled, vagy az elmélet hívőiből, akik már pár százezer bevándorló miatt is verika vészharangot. Nem gondolod, hogy mondjuk a németek nagyon is lépni fognak, ha romlana a helyzet? Tehát érted? Még alig pár százezer emberről beszélünk Európa szinten! és már mindenki konteókat gyárt és még ha virtuálisan is, de fegyverkezik. Szóval elképzelhetőnek tartod, hogy az európai ember majd adott esetben tétlenül nézi, hogy mondjuk még két millió ember jöjjön be? Szerintem kizárt. A menekültek idevándorlását senki nem erőlteti,bár nyilvánvaló, hgoy egy kis népességpótlásra jó lehetőség, de egy kritikus pont lesz és a dolog villámgyorsan le fog állni. Szerintem.

     • Saul Nagypapa

      Kalergi nemcsak leírta az elképzelését, hanem megszervezte a páneurópai mozgalmat, amely az Unió kialakulásának a motorja lett, senki nem is cáfolja, a Kalergi-díjat pedig megkapta pl. Merkel is!(Mi lenne ha Hitler-díjat osztogatna ma valaki?) Warburgék (Sorosék) elkezdték pénzelni, és a főbb politikusok mögé álltak. Majd főleg zsidók, és néhány zsidó csahos politikus, és zsidó szervezet hozzáláttak az EU kialakításának! A céljuk nem a nemzetek Európája, hanem az Európai Egyesült Államok! (soha nem volt olyan terv, miszerint az Unió, a nemzetek Európája lenne, a tervük mindig is az Európai Egyesült Államok volt! Tehát átverték az embereket, amikor azt hazudták, hogy a nemzetek Európájába lépünk be! Ezután főként zsidó szervezetek nekilátnak színesíteni Európát, főként zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést, majd olyan szabályozás, és döntéseket is hoznak, amely “színesíti” Európát! Nekem tök mindegy minek nevezzük, összeesküvésnek, vagy sem, de ez népirtás, amely mögött a zsidók állnak!
      Azt pedig szögezzük le, hogy népirtást követnek el azok, amikor a népek, vagy rasszok eltörlésére törekszenek!
      Ebben megegyezünk?

      ” 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 155. §, Népirtás :

      “(1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljábólb) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos” ” lelki sérelmet okoz,”

      “c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt pusztulással fenyegetik,”

      “bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

      (2) Aki népirtásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

      Amikor valakik népek, és rasszok eltörlésére törekszenek, és ezért ténylegesen tesznek, akkor az eredményüket nem lehet természetes folyamatnak beállítani, hanem az nagyon is szándékos népirtás!

      Ha én meghirdetem a zsidók kiirtását, majd olyan dolgokat csinálok, hogy eltűnjenek, akkor a fogyatkozásukat, vagy eltűnésüket nem lehet természetes folyamatnak beállítani!

      Példa:
      Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke: aggodalmát fejezte ki “a nemzeti érzések veszélyes újjászületése” miatt.

      Ha a nemzeti érzéseket fel akarja számolni, akkor az nem jelent mást, mint azt, hogy a nemzeteket akarja felszámolni. Az pedig népirtás! Bíróság elé kell állítani őket!

     • HaKati

      Saul Nagypapa! Na most a mélyprimitív zsidózás, és a jogi ismeretek nélkülö jogászkodás sajnos valamennyi írásodat HITELTELENNÉ teszi. 🙁 Ez a kommented annyi sebből vérzik, hogy még a korábbi jó gndolatokat is lenullázza. Sajnálom. Látom, hgoy foglalkoztat a téma, de a nagy mennyiségű anyagból már-már paranoiás következtetésekre jutsz. Bocs, de ehhez nincs türelmem. Isten áldjon.

     • Saul Nagypapa

      Pedig már jól haladtunk abba az irányba, hogy valódi racionális vita alakuljon ki, és evvel közelítsük az igazságot…
      https://1.bp.blogspot.com/-UlhUdTqcrPk/VZk7g8fn4kI/AAAAAAAABx4/fWGkRIl4kGY/s400/naci2.jpg
      De látom, csak a szokásos, amikor elfogynak az érvek, akkor gyorsan elő kell venni, egy-egy érvelési hibát, leginkább a náci, és antiszemita kártyát, és sértődötten meg kell szegni a racionális vita szabályait, nehogy kiderüljön az igazság! A vitapartner, vagy érveinek minősítése szabálysértés http://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S01.3.5.0.html!
      Miért lenne mélypirimítív zsidózás? Miért gondolod azt, hogy a zsidók mindig csak ártatlan áldozatok, és soha semmilyen rossz dolgot nem követtek, nem követnek el? Miért gondolod úgy, hogy míg a fehérembert, a magyarokat, vagy akár engem lehet, a zsidókat ellenben nem lehet kritizálni? Mert ők felsőbbrendűek, vagy mert ők uralnak?
      Voltaire- “Ha tudni akarod ki uralkodik feletted, elég kiderítened, hogy ki az, akit nem szabad bírálnod.”
      Gyűlöletkeltés az, amikor kritika nélkül, nem konkrétumokra alapozva, hogy miért, pusztán szitokszavakkal bélyegez meg másokat, hogy a többiek utálják, gyűlöljék.
      Fejlettebb formája, ha hamis dolgokkal vádolva teszik ezt, de ez a ritkább. Vitában a hamisságot sem tudják megvédeni. Ezért ezekre az a jellemző, hogy kerülik a vitát, ha pedig belekeverednek, csak szitokszavakra futja, konkrétumokra nem! Tevékenységük negatív, gyümölcsük a békétlenség, a boldogtalanság, stb.
      A kritika ellenben konkrétumokat felsorolva, az igazságot keresve, a vita, a bizonyítás igényével hívja fel a figyelmet azokra, akik rossz dolgokat cselekszenek, vagy próbálja javítani valaki tévedését. Célja a konfliktus megoldása, vagy az igazság megközelítése, nem a bántás. Pozitív és természetes dolog! A zsidókkal szemben a bizonyítás igényével megfogalmazott kritikánk van, konkrétumok!

      Tehát egy racionális (igazságkereső) vitában akkor jártál volna el etikusan, ha valami kijelentéssel nem értesz egyet, hogy megkéred a vitapartnered, hogy támassza alá az állítását!
      Én pedig akkor, ha ezt természetesnek véve megpróbálom alátámasztani.

      Helyette azonban kommunikációs hadviselési technikát használsz, azaz hasbarázól, háborúzol!
      Nem kell vitatkozni, de akkor a háborút te választottad, és te csinálod, most is a kommunikációs hadviselést! De mindig az a gonosz, aki nem akar vitatkozni! Amikor jön az ellencsapás, akár a fizikai is, és ígérem neked, hogy jön, mert az önvédelem nem csak jog, hanem természeti kötelesség, akkor viszont nem kell az ajvék!

     • HaKati

      Ez NEM a “náci kártya” c. érvelési hiba volt. Te ragasztottál eleve prejudikáló jelzőt a zsidó szóhoz ld. “zsidó csahos politikus”, és két valós tény közé becsúsztattál egy kizárólag előítélettel magyarázható bődületes baromságot ld.”zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést”. Ez az egyik legócskább agitpropos trükk. o.v. használja előszeretettel. Mond két valós dolgot, amire mindenki bólogat, majd beszúr valami hajmeresztő baromságot, következtetést, majd gyorsan még egy közismert tényt. Ez olyan, mint amikor látsz egy szöveget és az agyad automatikusan kiegészíti azt is, amit ténylegesen nem olvasol el. Szóval nice try, de nálam ez nem jön be. Ha valaki ennyire előítéletes, akkor nem az követi el az érvelési hibát, aki ezt észreveszi. Az előítélet minden esetben a gondolkodás hiányát mutatja, hiszen pont az a lényege, hogy a tények nem kellenek, hiszen már kész a megítélés. Na most be kell látnod, hogy innentől az ember praktikusan mindent kénytelen kételkedve fogadni és így nem sok értelme van a véleménycserének. 🙁

     • Saul Nagypapa

      A náci kártyát, és a tágabb halmazt alkotó személyeskedés érvelési hibát a vitapartnerrel szemben lehet elkövetni, mégpedig avval, ha a mondókáját a személyén keresztül, vélt vagy valós személyiségjegyeire, érdekeire hivatkozva szeretnénk megcáfolni, hitelteleníteni!
      http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
      Én veled vitatkozom, és egyáltalán nem foglalkozom a személyiségjegyeiddel, az érdekeiddel, és nem ezeken keresztül akarlak megcáfolni! Ellenben amikor az állítod, hogy nincsenek jogi ismereteim, vagyis arra utalsz, hogy hülye vagyok, és ez engem, és az eddigi írásaimat is hiteltelenné tesz, és paranoiásnak minősíted az érvelésem, akkor ez érvelési hiba! A helyzet az, hogy egy hülye, egy náci, és egy paranoiás is mondhat igazat! Így megcáfolni, a logika szabályai szerint nem lehet a személyén keresztül, csak konkrétumokkal, hogy hol, miben, miért nincs igaza! Mint ahogy írtam, éppen ez különbözteti meg a kritikát, ami konkrét, a gyűlöletkeltéstől, ami csak jelzőket használ!
      Egy csoporttal szemben pedig általánosságban tapasztalatról, és egy személyjel szemben beszélünk előítéletről, amennyiben nem hagyjuk bizonyítani, hogy nem a többségéhez tartozik!
      A csahos szó, ami hangos érdekképviseletet jelent, lehet neked nem tetszik, de mivel nem rád mondtam, ez a vitánkban nem releváns!
      A vitában még mindig az kellene kérned, hogy bizonyítsam azt, amivel evvel nem értesz egyet, a minősítgetés (“bődületes baromság”)helyett!
      Mint ahogy linkeltem, éppen ez teszi lehetetlenné a vitát:
      http://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S01.3.5.0.html
      Ha kéred, és nem tudom bizonyítani, akkor neked lesz igazad, hogy ez nem állja meg a helyét, ha pedig tudom, akkor nekem! Egyelőre, mivel nem vagy konkrét, hiszen csak leginkább csak jelzőket használsz, így azt sem tudom, pontosan, hogy mivel nem értesz egyet!
      Ha evvel: “zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést”.
      akkor a következő hozzászólásomban alátámasztom!

     • Saul Nagypapa

      “zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést” alátámasztása, 1. rész: A zsidók a világ legnacionalistább népsége, miközben minden elkövetnek, hogy másokat lebeszéljenek a nacionalizmusról. Vajon miért csinálják ezt?
      “A rádióban, televízióban általában én mindig a kisebbséghez tartoztam, aki nem zsidó. És azt vettem észre, hogy ők viszont, a zsidók marhára számon tartják egymás közt, közben meg mindig kikérik…” – mondta Havas Henrik a saját műsorában, zsidó barátai között az ATV csatornán”
      http://www.youtube.com/watch?v=vXeYOPMcoRI
      Példa:
      http://naptv.hu/naptv/naptv.news.page?nodeid=41
      Tehát ez a műsor közel 20 évig ( a “magyar” közszolgálati média vezető műsora volt. A felsorolt 26 műsorvezető közül egy nem zsidó, de az is cionista. Vajon hogyan lehet ez, miért a zsidóknak kell “Magyarországon” “hitelesen” tükrözni a valóságot? Hogyan lehet egy 1-2%-os kisebbség 100%-ban egy ilyen fontos tv műsorban, ha nem etnikai alapon?

      Miért hirdetik a zsidók, hogy mi ne nézzük ki a zsidó, miközben ők etnikai alapon teszik magukat kiválasztottá? Mi evvel a céljuk?

      Míg másoknak a multikultit hirdetik, és le akarják beszélni a többieket a nemzetcsaládról nacionalizmus) közben azt állítják rájuk más szabályok vonatkoznak, hiszen a zsidóság, és Izrael valamiféle üdvtörténeti jelentőséggel bírnak, vagy mi.
      http://hetek.hu/velemeny/200202/mi_is_a_nacionalizmus
      “A cionizmus és a modern Izrael kérdéskörét idekeverni (mármint a nacionalizmushoz- a szerk.) semmiképpen nem szerencsés, hiszen teljesen specifikus helyzeténél fogva abszolút nem alkalmas az általános következtetések levonására. A bibliai és a modern Izrael története mindig is elsősorban üdvtörténeti jelentőséggel bír, mozgalmai hagyományos politikaelméleti fogalmakkal nem leírhatók. Végezetül újra hangsúlyozom írásom fő tételét: a nacionalizmust és az újabban vele szövetkező katolicizmust egyaránt fejlődésellenes, a társadalmi és politikai modernizációt gátló, ennélfogva káros ideológiáknak tartom.”
      Erdei L. Tamás (Hetek “2002. 02. 08. (VI/6)
      De a kérdések után, amelyre soha nem kapok természetesen választ, nézzük meg részletesebben a második részben, a tevékenységüket!

     • HaKati

      Ez már nagyon zavaros… és össze-vissza használod a fogalmakat is. Össze-vissza idézgetsz, pocsék lett a helyesírás is…. szóval bocs, de innentől nem érdekel. Biztos találsz magadnak más vitapartnert. Isten áldjon. Pá. És ha nem haragszol – letiltom a bejegyzéseidet.

     • Saul Nagypapa

      Demokrataként, toleránsként, haladó gondolkodásúként, stb. nem is tehetsz mást, elismerni úgy sem fogod, hogy igazam van!

      A hasbara módszere:
      Az ellenfelet hülyének, butának állítják be, megbélyegzik (náci, fasiszta, rasszista, antiszemita) olyan fogalmakkal, szitokszavakkal, amelyekről az olvasó csak annyit tud, hogy negatív. Ezekkel a bélyegekkel próbálnak cáfolni, és hitelteleníteni. Sértegetnek, megaláznak, hogy anyázásba térítsék a beszélgetést, vitát. Jellemző, hogy avval támadnak, hogy nem az igazi nevedet használod, miközben tudják, hogy leginkább azt csak a hatalom képviselői engedhetik meg maguknak, és hogy ez sem cáfolat az állításodra. Hibbantnak, elmebetegnek állítanak be, gyakori hamis érv az is, hogy nincs önálló gondolatod. Sokszor a helyesírásodba próbálnak belekötni, az érdemi vita helyett nyelvészkednek. Ha mégis megpróbálnak cáfolni, azt nem konkrétumokkal teszik, hogy konkrétan melyik állításodnál miért nincs igazad, hanem általánossággal, és szitkozódással “cáfolnak”. Nem ritka, hogy avval kezdenek vádolni, ami rájuk sokkal inkább jellemző, vagy ők követték el! Előszeretettel keverik a fogalmakat, ha nem direkt, hát butaságból, de inkább szándékosan, vagy mindig mást értenek alatta. A vitát velük sokszor a fogalom definíciójával érdemes kezdeni, de vigyázat, mert jó néhány fogalom wikioldalát is ők szerkesztik. Nem a témáról beszélnek, és nem ahhoz szólnak hozzá, hanem az ellenfél személyét, és gondolatait illetik jelzőkkel és sértegetnek, amellyel anyázásba fullaszthatják, és térítik el az igazságkeresést. Az érvekre egyszerűen nem válaszolnak, elkerülik annak elemzését, amikor megcáfolod őket, új dologgal támadnak, új témát nyitnak, az adott téma kitárgyalatlan marad. Az ember sokkal inkább érzelmi, mint értelmi lény, sőt, mivel az olvasók sokszor az adott témában nem járatosak, nem is tudják értelmezni a sorokat, így az érzelmeikre akarnak hatni, nem az értelműkre. Az állandó támadással védekező pozícióba kényszerítik az ellenfelet, az olvasók érzelmei szerint annak lesz igaza, aki támad, és az veszíti el a vitát, aki védekezésbe kényszerül. Tudatosan használják az érvelési hibákat: http://a.te.ervelesi.hibad.hu/, és szándékosan nem tartják be a racionális (igazságkereső) vita szabályait:

      http://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/tartalom.html

      http://kutatokozpont.hu/…/upl…/2011/08/racionlis_erveles.pdf

      Nagyon ritkán használnak logikai stukatúrát, de ha mégis többszörös felszólításra rákényszerülnek, akkor hamis premisszákat állítanak fel, és abból hozzák létre a hamis konklúziót. Hiába cáfolod meg az állításukat, újra és újra képesek felhozni, mintha a cáfolat nem történt volna meg.

      Ősi módszer a provokálás! A provokálás mindig hangnemet, stílust jelent, nem témát! A gonoszok vitatechnikája, a hasbara nem adat, nem téma, nem érv, és nem logikai struktúra. Nem az a hasbarázó troll, aki olyan adatot, véleményt hoz fel, ami számodra nem tetszik, hanem az, amely az igazság felszínre jutását akarja akadályozni! A hasbara egy kommunikációs technikai, és taktikai csokor, amellyel megakadályozzák az igazságkereső vitát. Nem az az ellenség, akinek más a véleménye, vagy másképpen látja! Az, hogy emberek nem értenek egyet valamiben, teljesen természetes dolog. A gonoszság nem identitás, hanem viselkedés. A természetben csak kétféle stratégia, ha úgy tetszik izmus létezik. Az egyik, az etikus, amely a békés együtt vagy egymás mellett élésben, és a racionális (igazságkereső) vitában hisz. A másik, az etikátlan, aki abban hisz, hogy az erősebb uralja, pusztítja a gyengébbet, és hasbarázik, mert őt nem érdekli az igazság. Ha bizonyos témákból, adatokból, logikai struktúrákból tabukat állítunk fel, avval a racionális vitát (az igazságkeresést) akadályozzuk, vagyis pont hogy hasbarázunk. Mindig az hasbarázik, aki nem akar racionális vitát, igazságkeresést, mivel ennek az akadályozása a hasbara célja.

      Ne feledd! Mindig az a gonosz, aki nem akar racionális vitát, és aki helyette a hasbarát, a gonoszság vitatechnikáját használja, főleg gonosz, ha gonosz érdekeket szolgál. A hasbarázás használata, terjesztése a gonoszság érdeke! Aki hasbarázik, az a gonosz! Őket fel kell ismerni, és fel kell ellenük lépni, akkor is, ha téged fognak kikezdeni!

      A racionális vita, és az érvelési hibák kiszűrése olyan fontos, hogy már az általános iskolában oktatni kellene. Nem véletlenül nem teszik, mert akkor egészen más lenne a világ!

      A hasbara eredete:

      A Hasbara Handbook-ot (cionisták vitatechnikai kézikönyve)

      https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/wujshasbara.pdf

      az izraeli internetes hadviselési projektnek

      http://en.wikipedia.org/wiki/Public_diplomacy_(Israel)

      a keretében állították össze. Ebben a projektben már átlagembereknek vagy/és nem cionistának álcázott, de valójában néha részben fizetett cionista ügynökök írják át a wikipediát, avatkoznak be az internetes fórumokon, és egyéb helyeken az internet világában, sőt, azon kívül, a közéletben és a médiákban is. A zsidó diaszpóra fiatalságát sajnos tömegesen képzik a Hasbarára:

      http://wujs.org.il/news/

      http://www.usatoday.com/…/israel-students-social-m…/2651715/

      Idézetek a Hasbara kézikönyvből:

      -Bizonyos esetekben szükség lehet az őszinteségre egy-két szó erejéig a cél érdekében, hogy eltereljük a dolgot valami még fontosabbról.

      “A pontszerző kommunikációnak azt a benyomást kell keltenie, mintha racionális eszmecsere folyna, miközben elkerüli a valódi vitát. (…) A pontszerzés azért működik, mert a közönség túlnyomó része nem tudja értelmezni azt, amit hall. ”

      “Ha az emberek valamit elég sokszor hallanak, hinni fognak benne.”

      “Sokkal könnyebb a diákokat falafellel etetni egy partin, mint megmagyarázni, hogy a cionizmus miért nem rasszista, olyan tanulóknak, akik nem is tudják, mit jelent a nemzeti önrendelkezés.”

      “A kritikától mentes közönség azt hiszi el, amit először és gyakran hall.”

      “A proaktivitás segít, hogy a közvélemény a megfelelő témákkal foglalkozzon, úgy, ahogy azt az Izrael-aktivisták velük láttatni akarják.”

      “Az emberek azt hiszik el, amit először hallanak.”

      Egy alcím: Hogyan szerezzünk pontokat, elkerülve a valódi vitát?

      Az anticionisták körében korábban vita volt, hogy mit kell tenni a cionisták gusztustalan módszerei ellen. Sokan azt tartják, hogy saját gusztustalan módszereiket kell ellenük fordítani, ez az anti-hasbara: https://kuruc.info/r/6/105928/ azonban ne feledd, a gonosz az, aki gonosz módon viselkedik. A hasbara használata, elterjesztése a gonoszság érdeke!

      Mi, a jók, az igazságot keressük, így azokat a módszereket kell kidolgoznunk, és használnunk, amelyek a valódi, racionális (igazságkereső) vita kialakulásával, az igazság megtalálásában segítenek!

      Egyéb:
      1500 fős angol hasbara hadsereg: https://kuruc.info/r/6/139236/
      https://www.sott.net/signs/hasbara.pdf
      https://www.transcend.org/…/sf-israel-projects-2009-global-…
      http://www.richardsilverstein.com/…/the-israel-projects-se…/
      https://revolution-news.com/israel-hasbara-handbook-persua…/
      https://wikispooks.com/wiki/Hasbara_(2009_manual)
      http://www.albawaba.com/…/israel-hasbara-handbook-how-to-in…
      https://whitewraithe.wordpress.com/a-guide-to-hasbara-trol…/

     • Saul Nagypapa

      “zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést” alátámasztása, 2. rész: Mint ahogy írtam, a legerősebb bizonyíték mindig a közvetlen, és leginkább az önbevallás!

      Svédország egyik legismertebb (zsidó) újságírója, Göran Rosenberg egy, a Zsidó Irányelv Kutatóintézet és az Európai Politika és Társadalomtanulmányok Központja által az izraeli Beér-Sevában szervezett 2008. december 18-án tartott A zsidók jövője a multikulturális Európában című értekezleten így beszélt erről: “Történelmileg a zsidók mindig virágoztak azokban a nemzetekben és birodalmakban melyek multikulturálisak, sokszínűek és toleránsak voltak, míg rosszul jártak erős vagy nacionalista társadalmakban. Az európai zsidók mindig is a jelképes idegenek, avagy “a mások” voltak. Így tehát, konkrétan, az a társadalom ahol az idegen szívesen látott, jó a zsidóknak, bár ők nem mindig méltányolták ezt a kapcsolatot […] Az európai zsidóság jövője függ attól, hogy mennyire multikulturális, sokszínű és sokféle társadalmat sikerül formálnunk.” https://kuruc.info/r/9/150529/

      The European Institute for Jewish Studies in Sweden alapítója és igazgatója, Barbara Lerner Spectre:
      “„Azt hiszem, hogy az antiszemitizmus újjáéledt, mert jelen korunkban Európa még nem tanulta meg, hogy hogyan legyen multikulturális. És azt hiszem, hogy mi részesei leszünk ennek a fájdalommal járó átváltozásnak, aminek be kell következnie. Európa többé nem lesz az az egyszínű társadalmak összessége, mint amilyen egykoron, a múlt században volt. A zsidók lesznek ennek (az átváltozásnak) a középpontjában. Európa számára ez egy hatalmas átváltozás, aminek meg kell történnie. (Az európaiak) most mennek át egy multikulturális módba; ránk, zsidók pedig neheztelni fognak a vezető szerepünk miatt (valószínűleg azt akarhatta mondani, hogy a zsidókra fognak emiatt neheztelni – a szerk.). Azonban ez a (zsidók általi) vezető szerep, valamint az az átváltozás nélkül Európa nem fog fennmaradni.”
      videón itt meg lehet nézni a sátáni beszédét:
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4QoJGvEVogI

      A HIAS vezetője, Mark Hetfield a The Forward zsidó lapban, konkrétan úgy fogalmazott, hogy nekik, a zsidóknak a bevándorlás támogatása „stratégiai érdek”.
      http://forward.com/news/179296/jews-unite-behind-push-for-immigration-reform/
      “A zsidó történelmi emlékezetben semmi sem olyan borzalmas, mint egy homogén, nemzeti öntudattal rendelkező, összetartó fehér Európa.”

      Egyesült Királyság 2000 utáni történelmének egyik legkártékonyabb bevándorlást erőltető figurája . Barbara Roche a „sokszínűség” imádójaként zsidósága kapcsán így nyilatkozott a The Independentnek:
      „Zsidóságom teljesen felvilágosít, megszabja politikai nézeteim. Megértem az etnikai csoportok másságát.”
      Roche elmondása szerint ugyanakkor „imádja London sokszínűségét”, mert „kényelmesen érzi magát benne”
      http://www.theguardian.com/global/2011/mar/02/hideously-diverse-britain-floodgate-conspiracy

      Larry Auster amerikai zsidó író maga is hasonlóan vélekedik erről:
      (http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=12534)
      “Nem meglepő, hogy ezek a zsidók a harmadik világbeli és muszlim bevándorlásra nem rájuk esetlegesen veszélyes dologként tekintenek, hanem mint biztonságuk abszolút garanciájára, abban bízva, hogy egy fajilag kevert és elkereszténytelenedett Amerikában, a sorvadó többségi kultúra nem rendelkezik majd azzal az erővel, még akkor sem, ha esetleg rendelkezik a vággyal, hogy a zsidók ellen lépjen fel.”

      Menachem Margolin rabbi korábban azt kérte,
      https://kuruc.info/r/9/148277/
      hogy a zsidók (és csak a zsidók) tarthassanak maguknál fegyvereket, hogy szükség esetén meg tudják magukat védeni egyes bevándorlók antiszemita támadásaitól, illetve kérte zsidó intézmények külön védelmét is. (Kaptak is védelmet; http://www.theguardian.com/uk-news/2015/jan/17/soldiers-guard-belgian-jewish-sites-europol-further-attacks katonák őrzik a zsidó intézményeket – a belgákat közben azért lehet robbantgatni.) Ennek ellenére ő maga is támogatja a bevándorlást – mármint Belgiumba és Európába. Olyannyira, hogy látogatásokkal és anyagi támogatással segíti őket, és erre szólít fel más közösségi vezetőket is.
      http://eajc.org/page32/news52630.html
      Az izraeli szervezet, az IsraAID például szintén aktívan kiveszi részét Európa elárasztásában, azokkal a tömegekkel, melyeket maga Izrael nem hajlandó befogadni: tavaly nyáron emeltek kerítést konkrétan a Szíriából jövő emberek kívül tartására. Az Egyesült Királyságban a Brit Zsidó Képviselőház Igazgatótanácsa hozott létre honlapot Support Refugees címen, melyen összpontosítják a megszállók segítését, s melyet szinte minden zsidó szervezet támogat az országban. Szerintük 20 ezer bevándorló befogadása nem elég. Oldalukon így írnak magukról:
      http://www.supportrefugees.org.uk/about-2/about/

      “2015. szeptember 7-én David Cameron bejelentette, hogy az Egyesült Királyság befogad 20 ezer szír menekültet az elkövetkező 5 éven belül. Van azonban igény rá, hogy többet tegyen ennél. Sokan az országban többet akarnak ennél tenni. A Support Refugees több módot is ajánl, amiken keresztül gyakorlati segítséget nyújthat a menekülteknek az országban vagy külföldön, adományokon, lobbizáson vagy önkéntességen keresztül. Ez az oldal a britanniai zsidó közösségnek készült útmutatóul, magunk is menekültek, vagy menekültek leszármazottai lévén, hogy mobilizálja a sok jóakaratot és támogatást. Az oldal eszköz mindenki számára, de konkrétan a zsidó szervezetekre koncentrál. ”

      Wolfgang Schäuble, a zsidó identitású pénzügyminiszter:
      “azért kell beengedni a migránsokat, hogy Németország lakossága ne legyen beltenyészet.” Mondta, miközben a németek hamarosan kisebbségbe kerülnek a saját országukba…
      http://888.hu/article-a-nemet-penzugyminiszter-szerint-azert-kellenek-migransok-hogy-a-nemetek-genetikailag-keveredjenek

      Nicolas Sarkozy a félig zsidó volt francia köztársasági elnök:
      “„Az etnikai keveredés gazdagítja a társadalmat, míg az azonos népcsoporton belüli szaporodás tönkreteszi”.
      https://twitter.com/NicolasSarkozy/status/517743553515360256
      és arról beszél a tv-ben, hogy a fajkereredés kötelező:

      „A cél a faji keresztezés kihívásával való szembenézés. A fajkeveredés az a kihívás, amellyel szembe kell néznünk a XXI. században.”

      „Ez nem választás, ez kötelesség. Ez parancs. Nem tehetünk másképp. Azt kockáztatjuk, hogy súlyos problémákkal találjuk szembe magunkat.”

      „Meg kell változnunk, ezért meg fogunk változni. Megváltoztatunk mindent egyszerre. Az üzleti életben, a közigazgatásban, az iskolaügyben, a politikai pártokban, és elkötelezzük magunkat az eredmények iránt.”

      „Ha az önkéntesség nem kielégítő a Köztársaság számára, akkor az állam fog még keményebb eszközökhöz nyúlni. A faji keveredés kihívása mindig ismert volt Franciaországban. Amikor Franciaország szembenéz ezzel a kihívással, hűséges marad történelméhez.”
      Videón:
      https://www.youtube.com/watch?v=3GW7dAya5Y0
      A harmadik részben nézzük meg, hogyan zajlott a színesítés pl. Angliában!

     • Saul Nagypapa

      “zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést” alátámasztása, 3. rész részletesebben,
      Például hogyan történt Nagy-Britannia elárasztása idegenekkel:

      1948-ban a Brit Birodalom roskadozott, ’47-ben India függetlenséget szerzett, s az akkoriban megfáradt Britannia elkezdte gyarmati csapatainak hazaszállítását. Az Empire Windrush utasszállító óceánjáró lett főleg erre a célra használva. A hajó működtetője azonban nem a brit kormány volt, hanem az Új-Zélandi Hajózási Társaság, melynek alapítói

      (http://www.jewishencyclopedia.com/articles/11503-new-zealand)

      a zsidó Isaacs fivérek voltak, Edward és Henry. További jelentős résztulajdonosok voltak a szintén zsidó Nathan fivérek, Laurence és Alfred. Közben ezekben az években a brit honvédelmi miniszter, a zsidó Emanuel Shinwell volt. (Nem túl meglepő módon 1947 novemberében kiderült róla, hogy a britekkel ellenséges palesztinai zsidó terrorista Irgunnak továbbított brit titkosított adatokat.) 1948 májusában a Brit Közlekedési Minisztérium utasítást adott a hajó zsidó irányítóinak, hogy a hasznot növelve Jamaicában álljon meg az és vegyen fel fizető utasokat (a hazaszállítandó szerződéses csoportok mellé), mielőtt Britanniába érne. Ez a döntés később negatív visszhangot keltett, így feltehetően nem előzte meg alapos tanácskozás. Mindenesetre a közlekedési miniszter ekkor Harry Louis Nathan volt, szintén zsidó. Három héttel a jamaicai érkezés előtt újsághirdetésekben reklámozták az olcsó utazás lehetőségét, a Londonban rájuk váró szép új életet. Stephen Pollard Tíz nap, mely megváltoztatta a nemzetet: A modern Britannia megteremtése című könyvében így ír erről: „A reakció szinte azonnali volt. Sorok képződtek a jegyirodák előtt és a jegyek mindenhol elfogytak.” Daniel Lawrence Fekete migránsok, fehér őslakosok című könyvében idéz egy négert: „Elhagytam Jamaicát, mert láttam a reklámokat a The Gleanerben. […] Eljöttem, hogy jobbá tegyem a helyzetem. Ez volt a fő ok.” A The Gleaner a Gleaner Társaság része volt, mely Jamaicában monopolhelyzetben volt, 1834-ben a zsidó De Cordova fivérek alapították, Jacob és Joshua. A hirdetések megjelenésekor a leszármazott Michael De Cordova volt a lap vezérigazgatója. A zsidó összjáték eredményeként végül a Windrush hajó közel 500 jamaicai négerrel ért partot 1948. június 22-én, s ezzel kezdetét vette egy rohamosan növekvő fekete beáramlás az országba. Rájuk máig úgy hivatkoznak, hogy a Windrush-generáció, június 22-ét pedig országszerte ünneplik bizonyos szervezetek, a dátumot Britannia multikulturálissá válásának napjaként tartják számon.

      1948 és 1952 között kb. 2000 fekete szállt partra, 1957-re ez a szám már 42 ezer volt. 1961-re már 172 ezer nem fehér élt az országban. A kormány vizsgálván ennek az új csoportnak a munkavállalását arra a megállapításra jutott, hogy az nem megfelelő. Egy 1953 decemberi vizsgálatban köztisztviselők szerint az alacsony foglalkoztatásuk oka az „alacsony teljesítmény, felelőtlenség, civakodás és a fegyelem hiánya” volt. A fekete nők „mentálisan lassúak” a férfiak pedig „a fehéreknél temperamentumosabbak, hajlamosabbak az erőszakra, nincs állóképességük”, így „nem felelnek meg a brit munkaadók elvárásainak”. (Kathleen Paul: Whitewashing Britain: Race and Citizenship in the Postwar Era, 1997) A sokszínűség áldásának egy a mai tömeges gyerekfuttatásokban tragikusan megmutatkozó eleme is már akkor megjelent: 1954-ben David Maxwell Fyfe belügyminiszter egy jelentést készített, melyben feketék általi prostituáltként futtatott fehér nőkről ír: „A fővárosi rendőrségtől szerzett adatok azt mutatják, hogy a színes bőrű férfiak, akiket ezért [futtatásért] ítéltek el, messze felülreprezentáltak a londoni lakosok közti arányszámukhoz képest.” Későbbi jelentésében szintén visszatér erre: „Színes bőrű férfiak nagy száma segélyen él, vagy fehér nők erkölcstelen keresetéből tartja el magát.” (James Procter: Writing Black Britain, 1948-1998, 2000) Ennek a beilleszthetetlen és kriminális néger viselkedésnek az eredménye volt sok etnikai konfliktus, melyek a híres 1958-as Notting Hill-i faji zavargásokban kicsúcsosodva váltak a történelem részévé. A pattanásig feszült hangulatban az utolsó szikrát egy incidens szolgáltatta, melyben egy svéd nő és az őt futtató fekete férfi között alakult ki veszekedés. Ennek hatására a néger és barátai, illetve a jelenlévő fehérek között verekedés tört ki, melyet hat nap intenzív faji harc követett az utcákon több száz fehér és néger résztevővel mindkét oldalon. 72 fehér férfit és 36 négert ítéltek el testi sértésért, zavargásért, kilenc fehér ember pedig öt év börtönt kapott. Az Európa-idegen bevándorlók azóta se tudtak beilleszkedni, mint azt a napi hírek is mutatják. Itt ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy befolyásos zsidók nemcsak az idegenek bevándoroltatásában játszottak főszerepet, hanem törvényi védelmükben is, a fajvédő törvények megalkotása és kilobbizása útján, így a fehérek nyakára hozott bevándorlók érinthetetlensége tovább növelte azok arcátlanságát, s ezzel egy időben a „gyűlölettörvények” a zsidóknak is speciális védelmet biztosítottak, a ma tapasztalható kritizálhatatlanságukig.

      Ezt a folyamatot hosszasabban mutattam be egy korábbi írásomban.

      https://kuruc.info/r/9/148277/

      Ha mindez nem lett volna elég, a nem olyan távoli múltban is zsidókat találunk az idegen beáramlás elősegítőinek főszerepében. A Blair-kormány 2000-ben a zsidó Jonathan Portest, a Miniszterelnöki Hivatal vezető közgazdászát kérte fel egy tanulmány elkészítésére, amivel a bevándorlást érintő változtatásaikat alapozhatják meg. Portes letette az asztalra a tömeges nem fehér bevándorlást gazdasági alapon lehetővé tevő tanulmányt, s erre alapozta fajtársa, Barbara Roche menedékjogi és bevándorlási államminiszter az addig viszonylag kevésbé nyitva lévő kapuk teljes széttárását, utat engedve az azóta jól ismert tömeges afrikai és közel-keleti beáramlásnak. Portes azóta is aktív támogatója az Egyesült Királyság idegenek általi bomlasztásának, a The Guardian oldalain, vagy a BBC-n bukkan fel megpróbálva gazdaságilag hasznosnak beállítani a primitív harmadik világbeli migránsokat, azokat „energikus, erősen motivált (és gyakran képzett, iskolázott)” embereknek nevezve.

      http://www.theguardian.com/uk-news/2015/aug/01/calais-illegal-immigrant-uk-facts

      A bevándorlási reformok hatására a bevándorlók és menedékkérők teljes mértékű segélyeket, egészségügyi ellátást és szállást kaptak, ezzel is vonzóbbá téve az országot a migránsok előtt. Tom Bower, egy nemzetközileg elismert oknyomozó újságíró a közelmúltban megjelent könyvében (Broken Vows) a Blair-kormány titkolt tervét mutatja be, a tervet, mely az Egyesült Királyság végérvényes etnikai átformálását célozta a szent multikulturalizmus nevében. Bower közel 200 meghatározó politikussal, hivatalnokkal folytatott beszélgetései, kutatásai alapján jól dokumentáltan egyértelművé teszi: a Munkáspárt, s annak (zsidók által pénzelt: lásd fentebb) vezetője, a pszichopata politikai prostituált mintapéldánya, Tony Blair, illetve Portes és Roche, mint a két hóhér, szándékosan, ideológiai okokból, de a társadalom elől a valós helyzetet eltitkolva árasztotta el az országot idegenekkel, a sok európai munkavállaló mellett elképesztő mértékű nem fehér tömegekkel. Blair szabad kezet adott Roche-nak, egyetlen kikötése az volt, hogy a nem valós „menekülteket” ne engedje be. Roche nem nagyon foglalkozott még ezzel sem, elmondása szerint:

      (http://www.dailymail.co.uk/news/article-3466485/How-Blair-cynically-let-two-million-migrants-Explosive-biography-reveals-PM-s-conspiracy-silence-immigration-debate.html):

      „a menekülteknek meg kellene engedni, hogy maradhassanak Britanniában. A kitoloncolásuk túl hosszas folyamat és érzelmes dolog is.” Így is lett, a hamis menedékkérőket munkavállalókká nyilvánították, munkavállalási és tartózkodási engedéllyel (és persze segélyekkel) ellátva.

     • Saul Nagypapa

      “zsidó tisztségviselők célként határozzák meg a fajkeveredést” alátámasztása, 4. rész, mert nem fért ki teljesen a harmadik, ez annak a folytatása:

      Bower közel 200 meghatározó politikussal, hivatalnokkal folytatott beszélgetései, kutatásai alapján jól dokumentáltan egyértelművé teszi: a Munkáspárt, s annak (zsidók által pénzelt: lásd fentebb) vezetője, a pszichopata politikai prostituált mintapéldánya, Tony Blair, illetve Portes és Roche, mint a két hóhér, szándékosan, ideológiai okokból, de a társadalom elől a valós helyzetet eltitkolva árasztotta el az országot idegenekkel, a sok európai munkavállaló mellett elképesztő mértékű nem fehér tömegekkel. Blair szabad kezet adott Roche-nak, egyetlen kikötése az volt, hogy a nem valós „menekülteket” ne engedje be. Roche nem nagyon foglalkozott még ezzel sem, elmondása szerint:

      (http://www.dailymail.co.uk/news/article-3466485/How-Blair-cynically-let-two-million-migrants-Explosive-biography-reveals-PM-s-conspiracy-silence-immigration-debate.html):

      „a menekülteknek meg kellene engedni, hogy maradhassanak Britanniában. A kitoloncolásuk túl hosszas folyamat és érzelmes dolog is.” Így is lett, a hamis menedékkérőket munkavállalókká nyilvánították, munkavállalási és tartózkodási engedéllyel (és persze segélyekkel) ellátva.
      Természetesen a kívánod részletesebben is belemehetünk, mert a zsidók cselekedeteit dokumentáljuk!

     • Saul Nagypapa

      A balliberálisok legnagyobb gonosz hazugsága az, hogy tagadják, hogy az élővilág családhalmazokból épül fel, és hogy a családoknak az alapja a hasonlóság. A legnagyobb aljasságuk pedig az, hogy nem tekintik értéknek az életet, az embert, benne a fehér embert, és a magyarságot se.

      Az élővilág családhalmazokból épül fel, a családhalmazoknak az alapja pedig a hasonlóság. Minél inkább hasonlít valaki hozzánk, a genetikától a hobbiig, annál közelebb érezzük magunkhoz. Minden népség egy család! A nemzetek a történelem során a rendszerek felett álltak, mégpedig azért, mert ősi természetes módon létrejövő, a génjeinkben hordozott programból ered. A szüleinket, a testvéreinket közelebb érezzük magunkhoz, mint más idegen embereket, tetszik, nem tetszik, így van! . Mint ahogy a család is természetes és értékes, a nemzet is az. A család fogalmak ugyanis egyre szélesebb halmazokban terjednek ki, először a szűkebb család, majd a tágabb, a barátokkal együtt, utána a nemzet, a fehér ember (a mi szemszögünkből), az emberiség, és a földi bioszféra. Teljesen természetes az, ha azokat az embereket közelebb érezzük, magunkhoz akiknek ősei azonos történelmi eseményeket éltek meg, akik hasonló tudásörökséget kaptak (kultúra), akikkel földrajzilag együtt élünk, akiknek sorsa és gyökere is hasonló, akikek a nyelvük azonos, sőt, bármilyen felháborító is, néhány liberális számára, genetikailag is közelebb vannak hozzánk. Például a genetika miatt is nem szexelünk teknősökkel, legalábbis a többség!

      Nemrég láttam a tv-ben, hogy elcseréltek a kórházban két csecsemőt, a szülők rájöttek, és bár évek teltek el, és a gyermeket nem cserélik vissza, mégis rendszeresen találkoznak, mert csak kötődnek a vér szerinti gyermekeikhez is. Azt is megfigyelhetjük, hogy általában nem sírunk (bár én valóban elszomorodom kicsit), ha egy hangyára véletlenül rálépünk, és ez a genetikai távolság miatt is magyarázható!

      A nemzet is természetes családhalmaz, csak szélesebb, ami a szűkebb családhalmazokat tartalmazza és amely része a szélesebbeknek is. Az embernek van szűkebb, szélesebb, tágabb, még tágabb, stb. családja, ez a természetes.

      http://2.bp.blogspot.com/-9axvoA191EY/UDDa-dLreeI/AAAAAAAAAUM/lJljRdAjtm8/s400/csal%C3%A1d.jpg

      Az, hogy hierarchiát állítasz fel etnikai alapon, az is teljesen természetes! De attól, hogy a feleségemet jobban szeretem mint a többi nőt (hierarchiát állítok fel), még nem fogom a többit gyűlölni. Attól pedig, hogy a gyerekemnek több tízórait csomagolok, mint az osztálytársainak (hátrányosan diszkriminálva őket), nem akarom a többi gyereket kinyírni. Ha a nemzetedet (a szélesebb családodat) jobban szereted, mint a még tágabbat, vagy akár a ha a rasszodat jobban szereted mint a többit, és ebből adódóan hierarchiát állítasz fel, és a szélesebb családod tagjait kevésbé támogatod (vagyis diszkriminálod), mint a szűkebbet, az teljesen természetes dolog, és nincs benne semmi negatív! Ha a családod pénzét nem osztod meg egy másik családdal, az nem kirekesztés, és nem bűn. Ha adsz belőle egy másik családnak egy kicsit, az szép és jó dolog, de senki nem kényszeríthető arra, hogy másokon úgy segítsen, hogy önmaga aránytalanul nagy kárt szenvedjen el, vagy bele is haljon! A bűn viszont pont az, amikor egy családtól elveszi a pénzét egy másik család. Ha nem akarsz a családodba hajléktalanokat befogadni, az sem bűn, ha azok bemennek hozzád hívatlanul, és az engedélyed nélkül, és azt gondolják joguk van erre, és kieszik a hűtődet, az a bűn. A természetben csak kétféle alap életszemlélet, életstratégia, eszmerendszer van. Ez pedig jellemző a növényekre, az állatokra, az emberekre, az emberek csoportjaira, családokra, népségekre is. Az etikus szerint lehetne egymással, és egymás mellett békésen élni. A nem etikus szerint az erősebb, furfangosabb legyőzi a gyengébbet, butábbat, a győztes tovább virágzik, a vesztes elpusztul, azonban ő is a békés egymás mellett élést fogja neked hirdetni! Amikor a liberálisok azt hirdetik, hogy a nemzetek felszámolása kell a háborúk megszüntetéséhez, az olyan, mintha az mondanák, a szűk család betiltása kell ahhoz, hogy az emberek jobban szeresség egymást! Nem a családok léte miatt vannak háborúk, hanem mert valaki uralkodik a másikon, le akarja őket győzni, és az ebből fakadó igazságtalanság miatt! Ha a családokat felszámolod, akár a nemzetcsaládot, attól a kínai varrónőt nem fogom magamhoz közelebb érezni, de a saját anyámat, és testvéremet fogom sokkal távolibbnak. Ez ahhoz vezet, hogy kevésbé fogunk kiállni egymásét, a kohéziós erőnk megszüntetésével az emberek atomizálódnak, így könnyebben le lehet igázni minket! Régi trükk, több ezer éve használják…

     • Saul Nagypapa

      A kritikus ponton már rég túl vagyunk! Mire az átlagember rájön, hogy baj van, a folyamat már megállíthatatlan. Ezt valószínű már átléptük!
      Az a néhány millió csepp a 750 millió Európában:

      Lakosságcsere számokban: A külföldön született állampolgáraok aránya az európai országokban:

      2014-ben: Luxemburg 44%!

      http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Foreign-born_population_by_country_of_birth,_1_January_2015_(%C2%B9)_YB16.png

      Németországban 2020-ra kisebbségbe kerülhetnek a németek, a 35 éven aluliak körében!

      https://3.bp.blogspot.com/-3KcCydOrZ5o/V0YQB7V-SsI/AAAAAAAACSA/LVX-_ZCiBCs4PqF-gOWVi7KcwmLdQNZqwCLcB/s320/bj1652503.jpg

      Japán turista a szerelem városában:

      “Ez Afrika?”

      https://youtu.be/JfkDzXuWhkk

      Svédországot rekordszámban hagyják el svédek, s költöznek más országokba.

      http://www.thelocal.se/20160107/more-swedes-than-ever-are-moving-abroad

      Ennek ellenére – teszi hozzá a lap – az ország lakossága rohamosan növekszik a bevándorlás miatt.

      Brüsszelben is, a gazdasági minisztérium szerint „az elmúlt 20 évben az arab nevek lettek a legnépszerűbbek”, a lakosság 62%-a pedig már „külföldi születésű”.

      http://www.moroccoworldnews.com/2015/08/165577/lina-aya-and-mohamed-among-most-popular-baby-names-in-brussels/

      A szomszédos Hollandiában is már a négy legnagyobb városban a Mohamed a leggyakoribb gyereknév.

      http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/6022588/Mohammed-is-most-popular-boys-name-in-four-biggest-Dutch-cities.html

      Metro Párizsban, alig van fehér ember:

      https://www.youtube.com/watch?v=yxc_2HmTNT0

      Bécs lakóinak 52% bevándorló:

      “Az osztrák főváros lakóinak több mint fele (52%) rendelkezik bevándorló háttérrel, a legtöbben Szerbiából és Montenegróból (4,69%) származnak. Őket a törökök (3,73%) és a németek (2,61%) követik.”

      http://hvg.hu/plazs/20160325_Mi_lenne_Beccsel_migransok_nelkul

      Németországban már 2012-ben, amikor még nem is érzékeltük az illegális bevándorlást, több, mint 1 millióan vándorlóztak be!

      http://mandiner.hu/cikk/20140115_egymillio_bevandorlo_erkezett_nemetorszagba_2012_ben

      Németországban már 2013-ban 20% volt a bevándorlók aránya:

      http://nol.hu/kulfold/nemetorszag-minden-otodik-lakoja-bevandorlo-1498567

      A fehérember, aki elmenekült a nigger Párizsból a megvalósult (Kalergi terv):

      https://www.youtube.com/watch?v=FzujX0UPzj4

     • Saul Nagypapa

      Csak egy kis történelmi párhozam, elnézést a sok írásért, de ezeket fontosnak tartom:

      Róma bukása:

      A nacionalizmus az államot összetartó erő!

      Minden nem nemzetállam vagy birodalom vagy nemzetállammá válik, vagy szétesik, eltűnik!

      “Vagy ezer éven keresztül a római katonai technológia és szervezés annyira felsőbbrendű volt, és a római seregek olyan eltökéltek voltak, hogyha a faltörő kosaik megjelentek a városok védőfalai alatt, az már elég volt, hogy az ostrom alatt lévő városok megadják magukat. Habár a római seregek brutálisan leverték a felkeléseket, a római megszállás viszont azzal az előnnyel járt, hogy a Római Birodalmon belül a Pax Romana uralkodott, a törvény hatalma, ami lehetővé tette a kereskedelem és a kultúra felvirágzását. ”

      “Korábbi bevándorlók, mint pl. a gallok, letelepedtek, és beintegrálódtak Róma multikulturális és multivallásos olvasztótégelyébe, és néhányan sikerrel jártak. De a lehetőség, hogy egy szép napon ez a szivárgás egy kezelhetetlen áradattá váljon, amit a túloldali népességi nyomás váltott ki, és ami elöntötte Európa legrégebbi és legnagyszerűbb birodalmát, szinte felfoghatatlan volt a rómaiak számára.”

      “A bevándorolni akaró barbárokat csőcseléknek tekintették, de ugyanakkor a bevándorlást nem tekintették veszélynek. De amikor rájöttek hogy milyen veszélyekkel is jár ez, akkor már túl késő volt.”

      “Róma nem külső, hanem belső gyengeségek miatt bukott, amik között az elsők között kell megemlíteni a cél, identitás, és az akaraterő az ellenállásra (stand up), akár katonailag, elvesztését.”

      “Érdemes megjegyezni, hogy a behatoló barbár hadseregek kicsik voltak a népességhez képest. Egyszerűen jobban voltak motiválva.”

      “A Róma bukását követő világot igazából csak a “káoszként”, és a “sötétség világaként” lehet leírni. A kereskedelem, valuta, és a tanulás szinte megszűnt. A városok elnéptelenedtek, és a várható élettartam lecsökkent. Róma városának a lakossága 100 ezerre csökkent a 6. században. Pár évszázaddal korábban elérte az egy milliót. Britanniában a lakosság 400 és 700 között a felére csökkent. Egyiptomban, Görögországban, és a Balkánon 1000 évre volt szükség, hogy elérjék a Római Birodalom alatti lakosság méretét. Britanniában a Római Birodalom bukását követő két évszázadban a pénzverés és a pénz használata teljesen megszűnt, és az összes kereskedelem barteren alapult. Valószínűleg nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Róma bukása Európát 500 évvel vetette vissza”

      Az idézetek innen:
      http://cikkek.soti.ca/rome-and-the-barbarians.html

     • Saul Nagypapa

      Azt tudtad, hogy 120 éven belül eltűnik a magyar nemzetiség? A 2011-es népszámlálási adatok szerint hazánkban már csak 8,3 millió magyar nemzetiségű él. A magyarok reprodukciós mutatója 1.0 és a magyar nő harmincéves korában szüli meg egyetlen gyermekét, így a létszám 30 évente feleződik. Persze nem marad parlagon az ország, csak nem lesz benne fehér ember, és valószínűleg az ország nevét is megváltoztatják majd… És nem keveredés van, meg feloldódás, ahogy állítják…. Csak 120 év, ja erről nem ír az Index, ez nem tananyag az egyetemen? Vajon miért nem? A színesek pedig nem lesznek toleránsak, és nem fogják a megöregedett magyarokat nyugdíjasként eltartani, hanem ahogy a történelmi példák mutatják, ahol felcserélődött az etnikai arány, vagy csak az erőviszonyok, ott általában tragédia lett belőle, és ha megfigyelhetjük azokat a területeket, ahol a fehér ember hátrányba került, hogyan bánnak, bántak velük.
      Néhány adat az EU-ból: Néhány adat:
      http://youtu.be/gzM3NK6dq4s

      Ez pedig Európa lehetséges jövője:
      http://www.youtube.com/watch?v=1TX7sCZp6H0

     • Saul Nagypapa

      És még valami! Mindig az az agresszor, a “náci, a “fasiszta”, stb., aki nem akar racionális vitát! Az ilyeneket nem érdekli az igazság, ők csak az erősebb jogán akarják a többieket legyőzni, hogy akár aránytalanul is sújtva azokat, az akaratukat érvényesítsék. A náci, kommunista, kapitalista, demokrata, liberális és egyéb eszmék csak megtévesztések.
      Nézz utána, hogy kik és miért fejlesztették ki a hasbarát! Nézd meg, és elemezd itt is kik használják!

     • HaKati

      Nem, nem, nem – ez így nagyon nem oké. Úgy beszélsz ezekről az eszmékről, mintha ezeket valami irodából egy csapat találná ki valamiféle propaganda céllal ld. megtévesztés. KI téveszt meg KIT? Ezek a történelem során kialakult fogalmak és senki nem ALAKÍTOTTA ki őket. A náci és fasiszta fogalmakat úgyszintén a történelem alakította ki és az, hogy ezeket mire használják az egy egészen más kérdés. Ha én egy elméletre azt mondom, hogy fasiszta, akkor nyilván arra gondolok, hogy az eredeti fasiszták (ld. Mussoliniék) gondolkodtak így. Mi vagyunk az élcsapat, aki nem azt gondolja, amit mi, az nem tartozik a néphez, erős központi hatalom, nagy állami bevatkozás, bizonyos népcsoportok kirekesztése stb. Ha valaki elborult náci hívő – pont te is írtad, hogy az érzelmekre hatni, az mindig a primitív, gonosz, állati ösztönökre történő hatást jelenti és nem a racionalitásra – szóval aki ilyen, arra nem mondhatok mást, minthogy náci. Ha megfordítod a dolgot és ezt is relativizálod, akkor ez nem lehet egyértelműen negatív, csak mondjuk tényszerű! Te a saját elméleted oldaláról magyarázol MINDENT és az elmélethez igazítasz MINDENT. Nekem ez a benyomásom.

     • Saul Nagypapa

      Az uralkodó eszméket valóban egy-egy csapat találja ki, és meg is lehet nevezni őket személyükben, kik dolgozták ki az adott ideológiát. Néhány ideológiát eleve rossz szándékkal találtak ki, mint pl. a zsidó vallást, ritkán jó szándékkal, de amit az elit nem tud megakadályozni, annak az élére áll, és eltéríti rosszszándékúvá, vagy egyszerűen csak tartalmazzák azt a tévedést (vagy átverést), hogy ők majd jó diktátorok lesznek, ami képtelenség, és vannak olyanok, amelyek tényleg tudatos átverések.
      (Pl. a mostaniak: Zeitgeis, Kulturális Kreatívok, Feltétel nélküli alapjövedelmet, Képviseleti demokrácia, Occupy mozgalom, Szentkorona humbuk, stb)
      Az eszmék általában pénzzel, paripával, és fegyverekkel tudtak uralkodóvá állni. A kereszténységet, az iszlámot, a kommunizmust, a kapitalizmust, a demokráciát, stb. mind fegyverrel, és pénzzel terjesztették, mégpedig azok, akik ezeknek a haszonélvezői voltak! Mi lesz a benyomásod pl. a kommunizmusról, ha utánanézel Trockíj és Rockefeller kapcsolatának? Trockíjék meghirdették a harcot a kapitalisták ellen, de soha nem jutottak volna hatalomra, ha a kapitalisták nem segítik őket pénzzel, paripával, és fegyverrel.
      http://mek.niif.hu/01500/01560/html/05.htm
      Ha Trockíjék valóban Rockefellerék ellen akartak volna harcolni, akkor Rockefellerék hatalomra segítették volna őket? A túrót! Miközben az átlagember azt hitte ezek, és az eszméik hadban állnak, közben ezek összedolgoztak, ami egyébként a történelem könyvek rögzítenek, csak szemérmesen a tanórák elhallgatják. És mi volt a közös bennük? Zsidók voltak! A helyzet az, hogy a kommunizmust éppen úgy Soros haverjainak, köszönhetjük, mint a megszüntetését is, de a cél soha nem az volt, amit hirdettek! Te minek neveznéd ezt, ha nem átverésnek? Ha mostanit akarnék példának felhozni, ott az Occupy mozgalom, amely a bankárok ellen indult. Olyan dolgokat követeltek, amely kerülte a lényegi változást, majd akkor halt el, amikor kiderült, hogy a bankárok pénzelték! Átverés? Te minek neveznéd?
      Van olyan eszme, amit nem pénzelnek, de egyhamar nem is lesz ezért általános, pl: http://etikustarsadalom.blogspot.hu/
      Valahogy Soros nem tartja fontosnak, hogy dollármilliókat tegyen bele, viszont már gusztustalan módon próbálták akadályozni, és eltéríteni…
      Viszont, amikor egy vitában valaki a másikat minősíti, vagy a másik érveit minősíti, akkor nem tartja be a racionális (igazságkereső) vita szabályait, azaz valójában nem az igazságot keresi, csak a másikat akarja legyőzni!
      http://www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/S01.3.5.0.html
      Amikor a vitában a másikat nácizza, akkor érvelési hibát követ el:
      http://a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kommunista-liberalis-kartya
      Vagy amikor magát liberálisnak, demokratának, stb. címkézi fel, akkor az csak marketing.
      Amikor egy olyan ember, aki magát nagy hangon demokratának hangoztatja, és nem zavarja pl. Soros befolyása, közben nácikártyát, és egyéb érvelési hibát tudatosan használ, majd kijelenti, hogy (nácikkal nem vitatkozunk, stb. az miféle demokrata? Szerintem amolyan átverős, vagy nem?
      https://4.bp.blogspot.com/-kuN-RuYjrto/V1QEPHeQVTI/AAAAAAAACTo/OUSM22BYTW0zL6J9V28lbEDnqxC_bEYNQCLcB/s400/sorosarmy2.jpg

     • Saul Nagypapa

      Nincs olyan, hogy liberális alapelvek!
      https://3.bp.blogspot.com/-wTeGdFrnKik/V3eiAv5KIZI/AAAAAAAACX4/9PKFVonTX2o8uH7B79IjODV0cKW3c8Z_wCLcB/s400/liberalizmuss.jpg

      A háború művészete című kínai hadtudományi munka szerzője Sun Zi (kb. i. e. 544 – i. e. 496): “Minden hadviselés megtévesztésen alapul.”

      Szintén Sun Zi:

      “Így aki igazán ért a hadviseléshez, úgy töri meg az idegen sereget, hogy nem vív csatát vele; úgy foglalja el az idegen városfalat, hogy nem ostromolja meg ”

      Sun Zi: „Nem az az igazán ügyes, aki száz csatában győz, hanem az, aki harc nélkül vesz erőt az ellenségen.”

      Demokrata, liberális, konzervatív, stb. mind kamu. A természetben csak kétféle alap eszmerendszer van. Ez pedig jellemző a növényekre, az állatokra, az emberekre, az emberek csoportjaira, családokra, népségekre is. Az etikus szerint lehetne egymással, és egymás mellett békésen élni. A nem etikus szerint az erősebb, furfangosabb legyőzi a gyengébbet, butábbat, a győztes tovább virágzik, a vesztes pedig pusztul. Vagyis ő a háborúban hisz, azonban ő is a békés egymás mellett élést fogja neked hirdetni, mert a háború a megtévesztés művészete. A háborút minden téren művelik, a fizikai erőszak, a fegyveres harc csak egy kis része ennek, de messze nem a legjellemzőbb. Ezeknek a legnagyobb hadereje nem a katonaság, rendőrség, hanem a filozófusok, és a média. A leghatékonyabb fegyverük pedig nem a golyószóró, vagy az atombomba, hanem a kommunikáció. Az ellenállóikra például negatív bélyegeket ragasztanak, mint náci, rasszista, fajgyűlölő, szélsőséges, stb., saját magukat meg pozitív címkékkel látják el, mint toleráns, demokrata, liberális, progresszív. Ez természetesen csak a hazug kommunikációs marketing, vagyis a kommunikációs hadviselés része. (A legismertebb kommunikációs hadviselési projekt a hasbara.) A marketing mindig a silányt, hitványt, értéktelent segíti jobban. Ha van egy jó terméked, akkor annak bizonyítására, alátámasztására törekszel. Ha van egy hasztalan, és silány holmid, akkor csinos nőkkel, kutyával, kisgyerekkel, életérzéssel reklámozod. Tehát a jó leginkább az értelemre akar hatni, a rossz pedig mindig az érzelemre. Mivel azonban az ember elsősorban érzelmi lény, ezért a rossz sokkal sikeresebb.

     • HaKati

      Van benne igazság. Csakhogy az embereket pontosan – többek között – az különbözteti meg az állatoktól, hogy együttérzésre képesek és szolidárisak egymással, magyarul önös érdekeikről képesek lemondani a csoport (társadalom) fenntartása érdekében. Ha nem lennének ezek a “kamu” eszmék, akkor mindenki kivont karddal küzdhetne a puszta létfenntartásért. A mai európai társadalmakban az emberek nagyon nagy része már azon szocializálódott, hogy eleve szolidáris közegben tudja magát csak elképzelni és bármennyire furcsa is, valójában a Földön minden ember alapvetően – nyilván más kultúrális közegben – DE ILYEN. Amikor egy csoporton belül a pszichopaták át tudják venni az uralmat, akkor elég is az az egy százalék, hogy felborítsa ezt. ld. orbán rezsim. Ez a migráns kérdés NEM élet-halál harc, hanem egy PROBLÉMA, amit Európa meg fog oldani. Ha ebből o.v. kimarad, akkor remélem, arra még lesz időm, hgoy a bankból kivegyem a tartalékomat és én is lelépjek.

     • Bűbájos Küsmödy

      Aha! Most lebukott! Eddig azt hittem, pusztán bárgyú naivitásból nyomja itt a full kretént! Melyik soros alapítvány fizetett provokátora? Karakter számra, vagy havi fixet fizet a gyuribá? Netán HASBARA komandó? Ingyen ugyanis senki sem lehet ennyire álnaiv!

     • HaKati

      Ez lenne a “válasz”? :(((((( Nem inkább az a “full kretén”, aki minden alap nélkül ilyen ócska konteókat gyárt, terjeszt? Hm?

   • Bűbájos Küsmödy

    Tényleg nem? Akkor talán maradjunk a műköröm, hajfestés témakörben!

    • HaKati

     Nem, tényleg nem. És mos tmár azt sem értem, hog yhogy jön ide a műköröm és hajfestés… itt mindenki megbolondult???

  • Pal Arady

   Én sok menekülttel beszéltem – egy se kapott semmi támogatást.
   A normális munkával keresett spórolt pénzével jött el.

   Ezt a magyar azért nem fogja fel, azért kajolja ezt a röhejes Soros szöveget (az se volt egy Einstein aki kitalálta) mert nem érti hogy csak ő nem tud szinte az egész nyugati világban két év alatt összespórolni 20 ezer Eurot vagy Dollárt. Mert ők tudtak – abból jöttek idáig.

   Van egy szervezet, – IRC – ami pénzadományt is szokott adni a nagyon rászorulóknak, de a szokásos száz dollár aligha elegendő egy ekkora utazáshoz. Ennyit a város legendekről..

 • Horst Bakker

  Isten üzeni, hogy okád tőletek, magyarok. Lehet új himnuszt írni.

  • Saul Nagypapa

   Mi meg tőled okádunk! Ha nem tetszik itt, vár Izrael, ott nyomjad a hülyeségedet!

   • HaKati

    Izrael? Hogy jön ez ide?

    • András József Fazekas

     Magasabb, erősebb a kerítés, sokkal keményebb a határőrizet, és ott lőnek is.

     Így jön …

     • Pal Arady

      A gazdasági bevándorlókra, akikre nem vonatkozik a genfi konvenció.

      Bár nem vagyok róla meggyőződve, hogy ha vonatkozna akkor nem ugyan így járnának el – ugyan is épp ők okozták ezt a menekülthullámot is, és semmit nem tesznek hogy helyben segítsenek a polgári lakosságnak.

    • Saul Nagypapa

     Ők állnak az egész arab konfliktus mögött, ők hozták létre az ISIS-t is, és a zsidók azok, akik a bevándorlást Európában erőltetik!
     Az ISIS eredete:
     https://youtu.be/EP8JdtmuT6s

     Hillary Clinton akinek a kampányának 7 legfőbb anyagi támogatója mind zsidó levele:

     http://davidduke.com/hillarys-sleezy-seven-top-donors-hillarys-superpacs-jewish/)

     https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328#efmADMAFf

     https://www.youtube.com/watch?v=kVy8FtuQ3x4

     • HaKati

      Hát ez nekem túúúl konteós. De akárhogy is – Horst Bakker-nek, akárki is, MIÉRT kellene oda menni?????

     • Saul Nagypapa

      Miért túl konteós, ha bizonyítva van?

     • HaKati

      Bizonyítva van???? Ki bizonyította, mikor és hol? Tények??? Beérném egy sima házivideóval is,a hol mondjuk egy menekült elmondaná,hogy ő valamilyen szervezettől kapott pénzt arra hogy Európába jusson… vagy praktikusan BÁRMIVEL – mert az, hogy valaki állít valamit és utána lehülyéz csak azért, mert a józan észre hivatkozva kételkedem – szóval az ugye NEM bizonyíték…

     • Saul Nagypapa

      Értem, tehát számodra nem bizonyíték az USA vezetői (pl. a külügyminiszter) bevallják a közvetlen bizonyítékok mellet, hogy ők hozták létre, és fegyverezték fel a ISIS-t, és a többi arab országban is ők gerjesztették a konfliktusokat, hogy Izraellel szemben az arabok soha ne erősödjenek meg? A büntetőjogban kétféle bizonyítékot ismerünk. 1. Közvetlen bizonyíték, amikor rajtakapják, vagy amikor bevallja. Ez sem 100%-os, de a legerősebb. 2. Közvetett bizonyítékok, pl. a fénykép, videó, tanúvallomások, de ezekből is a legerősebbek pl. az ujjlenyomat, vagy a genetikai, viszont ezek sem 100%-osak. Sőt a genetikairól néhány éve kiderült, hogy az akkori hibás mintavételezési eljárás miatt, egy csomó embert tévesen ítéltek el az elmúlt évtizedben, miközben ugyanúgy magasra tették a megbízhatóságát! A bíróság akkor jár el helyesen, ha így mindig a az bizonyítékok egymást erősítő valószínűség halmozódása alapján hozza meg az ítéletét! Szíria esetében megvannak a legfontosabb közvetlen, és közvetett bizonyítékok, a pénz, a fegyverek, a logikai struktúrák, fényképek, videók, tanúvallomások, és az önbevallások is! Ezek együtt 99,999999999% valószínűséget mutatnak! Ha ez a valószínűség nem elég, akkor mi az, ami számodra bizonyíték???? Kérlek, válaszolj, mert nagyon kíváncsi vagyok!

    • Tamás Nagy

     Jó gyorsan, bár a világ legrasszistább országa vagyunk.

  • András József Fazekas

   Ausztrália, USA, Izrael, tengeri blokáddal, kerítéssel, fegyverrel és tűzparanccsal védi a saját határait.

   Náluk reklamálj, oda menj utálkozni meg okádni, anarchista sz@rházi.

  • Pal Arady

   A magyaroktól biztos nem. A magyarkodó újmagyaroktól persze lehet..

   • András József Fazekas

    Szóval …

    Ki volna a magyarkodó újmagyar, és ki volna az igazi?

    • Pal Arady

     A közszájon forgó kegyes hazugsággal szemben nem az a magyar aki annak hiszi vagy vallja magát.
     ennek a hazugságnak azóta vagyok nagy ellenzője amióta látom, hogy szlávok magyarkodnak, és a náci söpredékre jellemző rikoltozásukkal rossz színben tüntetik fel a magyarokat, akiktől az ilyesmi igen távol áll, mert mindig is távol állt.

     • András József Fazekas

      Hogy jössz ahhoz, hogy te itt bárkit lenácizol, te kis senkiházi?

      A saját téveszméid alpján hazudsz, rágalmazol, másokat sértegetsz.

      Magyarországon a szó szoros értemében legfeljebb néhány száz náci van, sokkal kevesebb mint egyes nyugat-európai országokban.

      A jó anyukádat nácizd le te pofátlan, takony, bolsevista!

     • Pal Arady

      Akinek nem inge ugye, de látom hogy ez fájt..

      Tudod Einstein a hülyeséh meg a nácizmus olyan mint a halál állapota: az alany nem nagyon tud semmit az állapotáról.
      Semmit se kell bizonyítanom a röfögésed után- ez pont elég.
      Az anyukámról:
      Az én anyukám magyar volt, nem magyar nevet felvett szláv családból származott. Épp ezért azért nem szidom vissza a te anyádat, mert az ismeretlen katonáktól pénzért megesett szláv lányanyákon nincs mit szidni..

  • Nagy Sándor

   A jó kurva anyádat, ezt meg a te főnököd üzeni a Pokolból!

   • Tamás Nagy

    Ez így durva és lelketlen. Helyesen kétes erkölcsi múltú anyuka.

  • Tamás Nagy

   Nem baj, mi is okádunk a zsidó-kereszténységtől, a pedofil és buzi papoktól. Nem mellesleg az eredeti himnuszunk a Boldog asszony anyánk volt. Bár az írott történelmünk mindjárt egy érdekességgel kezdődött, egy koronáért és egy nőért eladták az akkori nyugatnak az országot.

  • Fehér Szilárd László

   már van!! még régebbi és EREDETI!! Ezt a sok buzeráns arabot meg Bakker vidd haza, aztán kurogassátok egymást jól seggbe!! Remélem a “behatolásért” te is akasztasz pár ezer eurót abból amit a nagy arab-szarabb sejkek nyomnak ennek a sok nyomoroncnak, h elárasszák Európát!!!!

 • András Szimán

  Ez a cikk szemenszedett hazugság! De ha ennyire nem tetszenek a körülmények, kocc haza! Mindenkinek ez lenne a legjobb.

  • Pal Arady

   Menni is fognak ha lesz hova. Most nincs.

 • András József Fazekas

  Jó kis hazug, hazaáruló cikk. Majd igyekszünk meghálálni.

  • Pal Arady

   Az UNHCR mióta Magyar? Akkor nem lehet hazaáruló sem.
   Ejnye bejnye..
   Jah! “lesz még magyar falu Moszkva”..

  • Ez az, haver. Szóval szerinted az együttérzés embertársainkkal az hazaárulás.
   Húzódj vissza a barlangodba, és szégyelld magad! Az emberiség szégyene vagy.

   • Tamás Nagy

    Ember társam az aki hasonló viselkedési formát mutat. Nekem nem jön be a padlóra szarás, nők erőszakolása, terror cselekmények. Azt utóbbi létformák károsak és mint ilyen célszerű minél messzebb tudni az ország földjétől.

   • Bűbájos Küsmödy

    MESÜGE!

    • Kabbe. Te meg inteligencs vagy, mi?
     Hülyegyerek!

     • Konrad Adenauer

      Oy vey ist mir, (((Droidokorszaga))).

   • Csillagharcos

    Hol van ez az együtt érzés, amikor vidéki magyar családokat terrorizálnak ,adott esetben irtanak ki a vidéki cigányok? Hol van ez az együttérzés, amikor a határontúli magyarok jogfosztottságban élnek és tüntizni kéne miatta?

   • Konrad Adenauer

    A túrót.

 • csigucci

  Valaki konyorgom csak egy ep esszel elfogadhato pozitivumot mondjon,hogy miert jo Europanak ha ezek az emberkek idejonnek???

  • Pal Arady

   Azért barátom, mert az EU-nak ha nem szeretne gazdasági hanyatlást, 2030-ig leglább 25, de jobb esetben 50 millió embert tell importálnia valahonnan. Különben a nagy atlanti verseny a saját kardjába dül, önmagát nemzi meg, és más rondaságok történnek vele ha nem sikerül.

   Mivel a fehér keresztény jobboldali náci barom igen riitka fajtája a földnek – nincs másik opció.

   Illetve van: aminek következtében Moszkvában színházba mennek az emberek, majd onnan étterembe, ahol termesztett növényekből, és tenyésztett állatok húsából készült étket fogyasztanak, s eközben arról diskurálnak, hogy tömegközlekedéssel, vagy taxival térjenek meg a kulturált otthonukba, de eközben Nyugateurópában – a SU nyugati kerítésén túl – már a kannibálok lesznek az urak a néhai civilizációjuk romjain.

   • Tamás Nagy

    Tehát, ha én meggondolom a gyerek “gyártást” és csak annyit vállalok amennyit fel is tudok nevelni azonnal rasszista vagyok, logikus.

    • Pal Arady

     Még egyszer el kellene olvasni amit írtam. Az emberimportnak nincs alternatívája. Ha a legnagyobb bika náci fajbarmokat tenyésztésbe vesszük, akkor se lehetséges addigra ez a populáció növekedés. Bilógiai korlátai vannak – azért találták ki az importot.

     • Tamás Nagy

      Lehet ismeretlen önnek egy magyar közmondás, nevezetesen a hasonló a hasonlónak ürül. Logikusan, ha már nagyon kell, európán belül kell “nép-vándorol-tani” az európai embereket. Ide értve a logisztikai hátteret is, ahogy mostanában szívesen mondják. Lakhatás és egyebeknek a megoldása. Vajon a törököket mennyire sikerült a német gazdaságba integrálni? Ebből lehetne következtetni a többiek viselkedésére.

     • Pal Arady

      Ennek így lnézést, de s világon semmi értelme nncs.
      A törökök vendégmunkásként érkeztek, a határon meg háborús menekülteket vernek – ez az alaphelyzet.
      A törökök máf nem rohannak Európába – inkább visszamennek ha van hova- az emberimport meg aktuális. Ha a menekültek között vannak alkalmasak, akkor azt sz EU ki is fogja venni.
      Ugyan akkor nem kell aggódni: Magyarországra egy fia menekült se akar beköltözni, mert nem akarnak lágerben élni, közmunkásként melózni havi 80 euroért, amikor otthon – mielőtt szét nem verte az UA meg a csatlósai az otthonukat – ennek tízszeresét vagy húszszorosát keresték és szabadon éltek.
      Tk. ezért is utálják őket.

     • Konrad Adenauer

      Befogd a pofádat, büdös kommunista!

     • Pal Arady

      Anyádék nem tanítottal meg köszönni te elvtelen agytalm barom. Ha legalább suliba jártál volna, akkor esetleg a kommuniatát is felismernéd, te szegény szellemi szerencsétlen! Helyetted kell normális embereket importálni, mert a fajtád úgy hasznavehetetlen ahogy van.

     • Konrad Adenauer
     • Pal Arady

      Kár hogy nem kommentálod mi a célod ezzel a fotóval.
      Bár a te szinteden ez nem szokatlan.

     • Konrad Adenauer
   • Csillagharcos

    Jah ,amikor az automatizálás miatt mindenhol rekord magas a fiatalok munkanélkülisége. Pont képzetlen és antiszociális tömegekre van szükségünk. Geci logikus vagy. 😀

 • Oliver

  Mert ahol ők megjelennek csökken a népesség. Lásd Franciaország!!! 24 évesen az ország szabadságáért kellene harcolni kardot fogni és kivívni a szabadságot, már már meg hatódtam a rosszul lett emberen és hogy epilepsziás rohamot kapott amikor eszembe jutott hogy miért, előtte étel és ital de se nem evett se nem ivott a hőségben, mit vártunk?

 • Bűbájos Küsmödy

  Az még kimaradt, hogy a terhes nők hasából vágják ki a csecsemőket a rohadék magyarok, és nyársra fűzve megsütik, majd elfogyasztják őket! Persze előtte néhányan még nyereg alatt puhítják egy kicsit. A férfiak testét pedig hosszanti irányban felhasogatják szikével, majd sós páclében 40 napig érlelik, és a kutyáikkal etetik fel! Ez teljesen hiteles informácó, mert személyesen Mélytorok Izabella a nemzetközi migribroki szopkodó alapítvány munkatársa hallotta Abu Abdullah Husszeintől, akinek az 1986 óta svédországban élő nagybátyja szomszédjának az ismerőse hallotta valakitől, aki ott volt ahol mesélték! De sajnos e cáfolhatatlan bizonyítékok ellenére a korrupt hatóságok eltusolják!

  • fingusz

   B+ ez jó volt ! :)))

 • wallenberg880114

  “Aromaként öleli itt minden
  magába át a gyűlölet-ködöt.
  Nagyon útálkozhatott az Isten,
  hogy ilyen planétát köpött.”

  Az ostobaság, önzés, gonoszság süt itt szinte minden karakterből.
  A gyomrom kifordul, ahogy egyre lejjebb és lejjebb görgetek…
  Most már kívánom, hogy egyszer kelljen nektek is menekülnötök, “Magyarok”.

  • father

   Én meg kívánom, hogy anyádat b.sszák partiba a betolakodók!

  • Fehér Szilárd László

   mi ezért a földért megharcoltunk!! nem volt senki aki idehozott minket!!!!!! (hogyan van egy “földönfutó” afgánnak v szíriainak 1000 – 1500 dollárja, h keresztüljusson CSAK SZERBIÁN?? )

   • retrojedi7

    Szaud-Arábiától – neki meg a benzinből, amit tankoláskor fizetsz.

    • MsSlywer

     Aham….a piacon is ezt mondták az lmp-sek—hogy az olajból;eleinte azzal jöttek,hogy eladták a házaikat…hátpersze;a lebombázott házakat telek-áron biztos megvették….idióta aki elhiszi!

  • Bűbájos Küsmödy

   MESÜGE!

  • Konrad Adenauer

   (((Wallenberg))), menjél vissza Izraelbe.

 • Segítek én is verni őket szóljatok hol lehet ,csak ide ne jöjjenek….

 • Cálach Meód

  Tisztelt Banai Tibor Péter (elvileg Ő írta a cikket) szeretném megkérdezni öntől,de őszintén ön mit tenne amikor a saját telkén fűnyírás közben azt venné észre hogy a saját kerítésén emberek másznak át,be önhöz a saját tulajdonú ingatlanára.Hangosan üdvözölné,borral,ágyal,kínálná őket vagy máshogyan cselekedne,hm?

 • Konrad Adenauer

  Peti, mennyit fizet a Soros, te mocskos, büdös kommunista?

  • Sebestyén István

   Amennyit anyád keresett a a soron .

 • Zsolt

  ezt a mocskot le merted írni te mocskos féreg!?!?
  ha senki nem kíváncsi a szarjaidra amit csoffadt szaros életed során megírsz akkor az a megoldás hogy szembe állsz a hazáddal?! szembeállsz európával és saját magaddal te ótvar?! hatalmas polgárháború felé sodródunk amit neked és a hozzád hasonló agyatlan férgeknek köszönhetünk, köszönjük hát szépen! remélem hogy fajának legszélsőségesebbjei vesznek majd kezelésbe téged és családod.

 • Endrődi László

  A külön, ellen véleményt is lehet kulturáltan leirni. Ez nem a “demokrata” hogy egyesek ilyen stilust használjanak.

  • MsSlywer

   A demokráciában megengedett—senkit nem ültetnek le érte;mégha a Miniszterelnököt gyalázza azt sem.

 • Kis Bódog

  Aki a kerítésen át mászik, az nem menekült, nem kergeti senki. Az betolakodó, behatoló, takarodjon vissza oda, ahonnan jött!

  • Csülök the best(ia)

   Valahogy bennem is ez motoszkál. Emlékszem arra az időre, amikor valaki át próbált menni egy ilyen kerítésen és egyszerűen lelőtték. Az igaz, hogy innen. Talán a kerítések azt jelzik, hogy “eddig és ne tovább”. És ez hanyadik kerítés?

 • Dylan

  Jó napot:
  Van szüksége sürgős hitel? Azt akarom, hogy tudd, hogy a cégem ad ki hitelt minden pénzösszeget, és bármilyen típusú pénznemet, amire szüksége lehet a hitel 2% -os kamat, ha szükségünk van a hitel azt akarom, hogy fel velünk a kapcsolatot (dylancredit@gmail.com) az informatikai ordít.

  A neved:
  Országod:
  Állami:
  Cím:
  Hitel összege Szükséges:
  Időtartam:
  Nem:
  Telefonszám:
  Foglalkozása:

 • James Cole

  Helló,

  Itt jön egy megfizethető kölcsön, amely megváltoztatja az életed örökre,
  Én vagyok Mr. James Cole tanúsított hitel hitelező, ajánlom kölcsön
  egyéni és az állami szektor, hogy szükségünk van a pénzügyi támogatás
  alacsony kamatláb 2%. Rossz hitel elfogadható, az üzleti
  Feltételek nagyon egyszerűek és considerate.You soha nem fogod megbánni
  semmit ebben a hitelügylet, mert én fog neked mosollyal.

  Cégünk már felvett egy csomó áttörést a rendelkezés
  első osztályú pénzügyi szolgáltatásokat ügyfeleink számára, különösen a területén
  Hitel szindikált befektetés biztosítása az egyének és a vállalatok.
  Hoztunk gyengélkedő iparágak vissza az életbe, és mi vissza a jó üzleti
  ötletek források álljanak rendelkezésre a fel kezdet. Van egy hálózat Befektetők
  hogy hajlandó biztosítani forrásokat bármilyen összeg az egyének és
  szervezetek kezdeni az üzleti és operations.i akarom, hogy megértse a
  Tény, hogy én Mr. James Cole van arra, hogy segítse a kevésbé anyagi kiváltság
  hogy újra a pályán azáltal, hogy minden típusú hitelek őket (unitycredit111@gmail.com)

  UnityCreidt Finance Company
  Szolgáltatásaink közé tartozik a következő:

  * Festival hitel
  * Gépjármű hitel
  * Cég hitel
  * Ramadan hitel
  *Építési kölcsön
  * Ingatlan hitel
  * Speciális eszközök
  * jelzálog
  * Lakáshitelek
  * Üzleti hitelek
  * Rossz hitelek
  * Kereskedelmi hitelek
  * Indítási felfelé forgóeszköz hitel
  * Építési hitel
  * Autó hitel, hotel hitel
  *Diákhitel
  * Személyi kölcsönök
  * Tartozások konszolidációs hitelek

  Mi a gyors, megbízható és őszintén mi karóra szó, nagyon dyanamic és hatékonyan működik, kínálunk finanszírozást egy nagyon alacsony kamatláb 2%. Minden érdekelt pályázók kapcsolatba velünk e-mailben; unitycredit111@gmail.com további információkért.
  Minden jót
  James cole
  Egyesült Államok

 • Soltész Éva Edit

  Ez az idióta kufár James Cole, mit keres itt? Azt se tudja hová ír, és mit..

 • MsSlywer

  Naggyon jóóóó.
  Szegény afgán legény…bibis lett a lába—ha nem akart volna átmászni,nem sérül meg;biztos hajtja az adrenalin és a tesztoszteron,hogy minél előbb megerőszakoljon egy lánygyereket,mert otthon hagyta a családját,de szükségletei vannak. A mexicoi határon simán lelövik a férgeket,úgyhogy örüljenek,hogy megússzák egy kis veréssel

 • Levente Gabor

  MG 42 villám géppuska sorozatok szépen le terítené az összes új honfoglaló féreg patkányt !!!!!!!!!!!! Te meg cikk író te is dögölj meg liberális geci láda !!!!!!!!!!