médiaszereplés

A felcsúti jégpályáról beszélt a Klubrádióban Erdélyi Katalin

Néhány napja megírtuk, hogy a közelgő télre való tekintettel a felcsúti önkormányzat közbeszerzést írt ki egy mobil jégpálya kivitelezésére. A tervezett helyszín a „hattyúhíd” melletti terület, ahol Mészáros Lőrinc egyik cége üzemelteti a közpénzből épült, tóparti éttermet. A részletekről az Átlátszó főszerkesztő-helyettese Szénási Sándor műsorvezetővel beszélgetett a Klubrádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök szülőfalujában komplett turisztikai élményközpont jött létre az elmúlt években, temérdek mennyiségű közpénzből. A legújabb projekt egy jégpálya a korcsolyázás szerelmeseinek, közvetlenül az uniós pénzből épült kisvasút megállójánál lévő tó mellett.

A fideszes Disneylandként emlegetett Fejér vármegyei település önkormányzata szeptember 22-én tett közzé egy tenderfelhívást, amiben egy mobil jégpálya építésére és kapcsolódó sporteszközök beszerzésére keresnek vállalkozókat. Gondoltak azokra is, akik nem előre eltervezetten, hanem csak hirtelen ötlettől vezérelve látogatják majd meg a jégpályát: a tenderfelhívás szerint a nyertestől 105 pár korcsolyát, egy korcsolyaélező gépet, egy korcsolya-állványt, 50 darab korcsolyabiztos gumiszőnyeget, és négy darab korcsolyázást segítő, sítalpas pingvint is szeretnének vásárolni.

Az ajánlatokat október 24-ig várják, a közbeszerzés nyertesének pedig november 10-én kellene elkezdenie a kivitelezést, és legkésőbb november 30-ig kellene elkészülnie a jégpályával. A jelentkezők felé támasztott műszaki minimumfeltétel az, hogy az elmúlt 3 évben rendelkezzen „legalább 1 mobil jégpálya szállítására és/vagy forgalmazására és/vagy értékesítésére vonatkozó szerződésszerűen teljesített szerződéssel”.

Erről szóló cikkünk szerzője, Erdélyi Katalin a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának október 2-i adásában beszélgetett a részletekről Szénási Sándor műsorvezetővel. Az adásban elhangzott, amit korábban megírtunk: tavaly Mészáros Lőrinc egyik cége ajándékként biztosított egy jégpályát a falunak. Ezzel az ajándékpályával a vállalkozásnak pedig már megvan az elvárt egy darab referenciája is, így könnyen lehetséges, hogy most ők fogják elnyerni a közpénzből épülő jégpálya kivitelezését is.

 

Az Átlátszó főszerkesztő-helyettese a rádióadásban továbbá elmondta, hogy 2020-ban a felcsúti önkormányzat kért, és könnyedén kapott 1,5 milliárd forint állami támogatást a kisvasút megállója mellett lévő, hivatalosan árvíztározóként nyilvántartott tó fejlesztésére. Ebből az összegből egy Mészáros-cég építette meg a hattyúhidat, az éttermet és a sportpályát, amit most télre jégpályává fognak alakítani. Az utolsó WC-keféig közpénzből felszerelt éttermet pedig Mészáros Lőrinc egy másik cége üzemelteti az önkormányzattal kötött megállapodásnak köszönhetően.

Megosztás