tudósítás

Így licitált Mészáros Lőrinc megbízottja a hatvanpusztai majorság körüli földekre

A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző cégétől Mészáros Lőrinc által bérelt hatvanpusztai majorság körüli földek privatizálása az egész földárverési rendszer sava-borsát adja. Az állami vagyon áron alul jutott Orbán Viktor jó barátjának kezébe, aki sokak szerint a miniszterelnök vagyonát kezeli a saját nevén. Az alcsúti földek árverésén jártunk.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

Ferenczi Krisztina évekkel ezelőtt megírta, hogy a miniszterelnök környezete aktvizálódott a hatvanpusztai majorság körül, de a magyar sajtót csak Nárcisz kutya vezette el a az egykori és mai uradalmi központhoz. Az épületegyüttesért és a hozzá tartozó területért 155 milliót fizet tíz évre egy lízingszerződés keretében Orbán apjának a cége, és pontosan ennyit bérleti díjként be is szed Mészáros Lőrinctől, aki géptárolásra használja elviekben a majorságot.

Az Átlátszó nemrég írta meg, hogy árverésre kerülnek március 29-én a majorság körüli földek, amiket Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Kft. bérel. A messze áron alul meghirdetett földekre egyetlen, a megbízója, Mészáros Lőrinc nevében licitáló volt: Dr. Vörös József ügyvéd.

 

Így licitált Mészáros Lőrinc megbízottja a hatvanpusztai majorság körüli földekre from atlatszo.hu on Vimeo.

 

A Mészáros nevében eljáró jogász igazgatótanácsi posztot tölt be az állami Mavírban, és a felcsúti Puskás Akadémia elnökségi tagja. Riporteri kérdésre elismerte, hogy a futball akadémiai főnökének, Mészárosnak a megbízásából vette meg a földeket.

Mészáros és családja eddig összesen 1473 hektár földet nyert el az árveréseken, ami tizenötször több, mint a Margitsziget területe. Erre a célra közel kétmilliárd forintot, egy rekord lottónyeremény nagyságú összeget költöttek.

Kapcsolódó cikkek

Mészárosék terjeszkednek a hatvanpusztai Orbán-birtok körül: plusz félezer hektár a felcsúti gömböcnek

Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú

Új földesúr Göbölpusztán: “Itt minden Mészáros Lőrincé”

Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet

Juhász Péter belvárosi Együtt képviselő tüntetést tartott a hatvanpusztai földek árverése előtt. A témában országos népszavazást indító Gőgös Zoltánon kívül számos baloldali politikus is eljött a kedd kora reggeli demonstrációra. A licitek után elmentünk Juhásszal Hatvanpusztára, hogy megnézzük az elárverezett földeket.

Vágó Gábor

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás