Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

Sequence 01_1

A miniszterelnök édesapja, Orbán Győző ingatlanforgalmazásra szakosodott cége, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. tulajdonában áll tavaly július óta az Alcsútdoboz Hatvan pusztai majorság, ami egykor József főherceg majorsága volt és amit saját állítása szerint jelenleg a felcsúti polgármester, az Orbán-család bizalmi embere, Mészáros Lőrinc bérel. A 13 hektáros műemléki területet azok az állami földek veszik körül, amiket Mészáros cége, a Búzakalász 66 Kft. a közelmúltban nyert el 20 éves bérletre, fölötte Lévai Anikó szántói fekszenek – derül ki az atlatszo.hu által aktuális földhivatali adatok felhasználásával összeállított térképből.

 

banner2_mozgo_2

 

Ferenczi Krisztina teljes 2012-es cikksorozata

Talpalatnyi föld I.: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina, videóinterjú

Talpalatnyi föld III.: Lévai Anikó tulajdonostársa nyerte a legtöbbet Felcsúton

Új földesúr Göbölpusztán: “Itt minden Mészáros Lőrincé”

Orbán-dácsa, rengeteg szántó, és sok marha kell a jó focihoz

Talpalatnyi föld VI.: Tiborcz most nem panaszkodhat

Egész pályás bevásárlás Felcsúton

Milliárdos ékszerdoboz adókedvezményből

Narancsbőr – Ferenczi Krisztina új könyve az Orbán-vagyonokról, részlet

Az Alcsútdoboz Hatvan pusztán fekvő 13 hektáros majorságot magas aranykorona értékű földek veszik körül és a terület legszebb platánfasorán lehet eljutni a dombon fekvő ingatlan együtteshez. Több, nagy alapterületű műemléki épület található a miniszterelnök édesapja birtokába került hat egybefüggő ingatlanon, amely egykor József főherceg majorsága volt, a helyiek szerint sok család élt a lakóépületekben egykor itt.

 

 

A földhivatali nyilvántartás szerint az Orbán Győző majorsági épületegyüttese alatt elhelyezkedő terület még nem a miniszterelnök édesapjáé. Az 5 hektáros szántó egykor a Csákvári Állami Gazdaság kezelésében lévő állami tulajdon volt, 1994. óta magántulajdonban van.

A miniszterelnök édesapjának egyszemélyes társasága tavaly júliusban a CIB Ingatlanlízing Zrt.-től jutott hozzá adásvétel útján a hat tagból álló majorhoz Alcsútdoboz-Hatvan pusztán. A földhivatal egyforma hibát ejtett a hat tulajdoni lapon: valamennyin GZG Ingatlanforgalmazóként szerepelteti az Orbán Győző székesfehérvári háza címére bejelentett, általa 2008-ban megvásárolt cég nevét. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az atlatszo.hu-nak adott interjúban kérdésünkre azt mondta: ő bérli a területet, gépeket tárol ott meg eszközöket és ott semmilyen építkezés nem folyik, csak a műemléki kötelezettségeknek tesz eleget.

A 13 hektáros műemléki területet olyan állami földek veszik körül, amelyeket Mészáros Lőrinc cége, a Búzakalász 66 Kft. a közelmúltban nyert el az állami tulajdonú földeket kezelő szervezet pályázatán 20 évre. A majorság észak-keleti szomszédja a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) HU21-10101 számú pályázatán a Búzakalász 66 Kft. által elnyert 60 hektáros szántó (0103 b,c hrsz.). Észak-nyugati szomszédja a HU21-10103 számon meghirdetett 36 hektáros szántó (0101 hrsz.), amit szintén a Búzakalász 66 Kft. nyert el, mellette  – HU21-10104 – ugyan csak Mészáros cége által elnyert, összességében 49 hektáros szántó (099/5 b,d,g hrsz.), délkeletről pedig ugyanez a helyzet: szintén a Búzakalász Kft. által a közelmúltban a HU21-10105 számon elnyert 9.8 hektáros szántó (0106/3,4,5 hrsz.) az ott található birtoktest.

 

 

A felső képen kereszttel jelölt területek az NFA pályázaton az Orbán Győző majorja körül a Mészáros-féle Búzakalász 66 Kft. által elnyert birtoktesteket jelzik. E fölött pedig Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége két szántója helyezkedik el – ezek bicskei külterületek, itt találkozik ugyanis a két település: Alcsút és Bicske. Lévai Anikó bicskei szántóit jelöli a két kereszt az alsó képen Orbán Győző Alcsútdoboz Hatvan pusztai majorja felett.

 

 

Családi gazdaság vagy szállodaépítés?

Orbán Győző CZG Ingatlanforgalmazó Kft-jének főtevékenysége a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, de juh-, kecske-, és ló tenyésztése, élőállat nagykereskedelme, állattenyésztési szolgáltatás, haszonállat-eledel gyártása, gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelme, valamint gabonaféle, zöldségféle, olajtartalmú gyümölcs termesztése, konferencia szervezése és sportlétesítmény működtetése is szerepel a tevékenységi körök között. Vagyis mindazon tevékenység, ami a bányavállalkozó Orbántól távol áll, ám ami körül a Fejér megyei földbotrány forog.

Az Orbán-kormány eredetileg a 300 hektár alatti földdel rendelkező helyi családi gazdákra tervezte a Nemzeti Földalapkezelő által kiírt állami földek bérletét, ám végül 1200 hektárra emelték azt. Mészáros Lőrinc cége és családtagjai együttesen ennél is többet: 1377 hektárt nyertek el. Az állattartási kötelezettség is olyan szigorítást hozott, ami eleve kizárt a pályázatból arra egyébként készülő gazdákat. A tíz évre titkosított pályázati anyagok elbírálásánál a pontozási rendszer nagy teret adott a szubjektív elbírálásnak, így eshetett meg, hogy évtizedek óta földdel foglalkozó családok nem jutottak talpalatnyi földhöz sem.

Ottjártunkkor mezőgazdasági gép érkezett a műemléki területre behajtani akarván, amelynek stábunk autója egy percig útját állta, de azonnal félreállt, amint észlelte a helyzetet. Azt követően pedig, hogy a jármű beért a Hatvan pusztai telepre, két kutyával megjelent egy alkalmazott és arra szólította fel munkatársainkat: ne forgassanak! Azt a felújítás alatt álló épületet örökítettük meg, amelyről Mészáros azt mondta nekünk: nem folyik építkezés, csak a műemléki jelleg miatt vannak kötelezettségek. Információnk szerint azonban szálloda épül itt.

A nagy nyilvánosságot kapott és közérdeklődésre számot tartó földügyekre való tekintettel Orbán Győzőtől emailben, a gánti bánya címén (ez a CZG Ingatlanforgalmazó Kft. hivatalos email címe is) kértünk választ arra, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester mióta és meddig bérli tőle az ingatlant? Azt is megkérdeztük tőle, hogy az ott folyó szállodaépítést az Etyeki Filmstúdióba érkezők elszállásolására Mészáros cég vagy Orbán Győző cége végzi-e? A helyben lakók ugyanis arról számoltak be, hogy a szálloda a Demján Sándor érdekeltségbe tartozó Etyeki Filmstúdióban megfordulók szállodai szintű elhelyezésére készül. Orbán Győző birtoka Alcsútdoboztól 3 kilométerre, Etyek irányában fekszik. Erre egyelőre nem kaptunk választ.

Mészáros Lőrinc leszarja hogy más mit mond

Azon felvetésünkre, hogy a földtámogatások miatt megéri úgy is földet tartani, hogy azt nem művelik meg, Mészáros Lőrinc így fakadt ki: “Annak le kell vágni a kezét, aki nem műveli meg a földet – nekünk ez a lelkünk vidéki embereknek a föld és nem azoknak, akik ott a flaszteron fönn Budapesten azt mondják, hogy ezek a szemét vidéki parasztok, mert nincsen ebben igazuk, semmiben sincsen igazuk. (…) A faluban is bárkit megkérdezhet, mert ilyet sosem mondanának, amit Ángyán mond meg Szabó Rebeka. (…) Szarok rá, hogy más mit mond, engem az érdekel, hogy itt mit mondanak.”

Mivel a területen folytatott kutatásaink újabb kérdéseket keletkeztettek a Mészáros Lőrinccel felvett interjút követően, levélben tettük föl ezeket az érintettnek, aki azonban közölte: további kérdéseinkre nem áll módjában válaszolni. Indoklásul azt hozta fel: üzleti megállapodásai nem tartoznak a közvéleményre, részéről az interjút – kimerítő válaszaival – lezártnak tekinti. (A teljes Mészáros-interjút később közöljük – a szerk.)

Arra vártunk választ, hogy mikortól, milyen bérleti díjért bérli Orbán Győzőtől a területet, milyen záró időponttal, valamint ha telephelynek használja azt, miért nincs ez feltüntetve a cégnyilvántartásban. Azt is szerettük volna megtudni, hogy az ott folyó műemléki helyreállítási kötelezettséghez, építkezéshez, szálloda építéshez milyen uniós, állami, egyéb támogatást vett-vesz fel a cége? Arra is választ vártunk, hogy kötöttek-e előzetesen megállapodást Demján Sándorral az információnk szerint az Etyeki Filmstúdióba érkezők elszállásolására készülő szállodára? Azt is kérdeztük, hogy összességében mekkora összegű uniós ill. hazai támogatást kaptak(nak) cégei a beruházásokhoz, cégei gépparkjának és személygépkocsi állományának a megvásárlásához  és egyebekhez.

Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere, az Orbán Viktor által 2006-ban alapított Puskás Ferenc Labdarugó Akadémia elnöke, és 11 éve az Alcsútdoboz-Felcsút Földtulajdonosi Közösség elnöke. Vagyis az ő kezében összeér a falu, a futballakadémia működtetése, az új csarnok építése, építésre, mezőgazdaságra szakosodott cégeinek minden értéke, fillére, soktalpalatnyi földje. Talán ezért gondolják úgy néhányan a hoppon maradt gazdák közül, hogy feltehetően strómanként is pályázott az állami földekre.

Ferenczi Krisztina

(Folytatjuk. Fotó: atlatszo.hu)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Papulimapuli

  ilyen egy családi gazda(g)ság

  • Ugromokus

   Ez mind jogtiszta. Semmi csalas nincs a dologban.

   • New3434

    Ja,… ja… Mert mindennek megcsinálták a jogalapját, gyártottak testreszabott törvényeket, OSZT JÓNAPOT!…

 • Oberon.No1

  hány százezer talpalatnyi???

 • Fuleki Krisztina

  Ezen a “magán területen” talán még a kutyák is többet esznek, mint mi akiket nagy szigorral súlyt a kormány és az Apeh, ha hibázunk valamiben! Irigylem a kutya sorsot!

 • cserhati_alajos

   Rendelet az egyedi beruházások támogatásáról     kod: VEGY/GAZD/STAT/JOGI/IPAR/kormány/gépipar/BELP    fk:     ld: Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – Az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, és Dél-Dunántúl tervezési-statisztikai régiókban 50 százalék, míg Budapesten és Pest megyében 10 százalék vissza nem térítendő támogatást adhat beruházásokhoz a kormány egyedi döntéssel – tartalmazza a kormány honlapján megjelent rendelettervezet.    A tervezet felsorolja azokat a gazdasági területeket, amelyek előnyt élveznek a támogatás odaítélésénél. Ebbe a körbe tartozik például a gyógyszer-, az elektronikai-, a jármű- és gépipar mellett a megújuló energiaipar, a regionális szolgáltató központok létesítése vagy bővítése, és a logisztika is.    A nem támogatható iparágak köre sokkal bővebb, az acél- és szénipartól a hajógyártáson át a szintetikus-szál iparig terjed.    Egyedi beruházási támogatás a Magyarországon székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyiségű, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, európai részvénytársaság, valamint európai szövetkezet részére nyújtható.    A támogatandó beruházás értéke legalább 10 millió euró, de turisztikai beruházás esetén 50 millió euró a küszöb.    A döntés előkészítése során figyelembe veendő szempontok közé tartozik a beruházás GDP-re gyakorolt hatása, az új munkahelyek száma, és a beruházó tartós magyarországi jelenléte.    Egyedi beruházási támogatás csak induló beruházáshoz adható. A támogatási intenzitás – arány – maximuma az egyes régiókban a következő: az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl tervezési-statisztikai régiókban 50 százalék, a     Közép-Dunántúl tervezési statisztikai régióban 40 százalék, a Nyugat-Dunántúl tervezési-statisztikai régióban és Pest megyében 30 százalék, Budapesten pedig 10 százalék.    A kisvállalkozások a felsoroltnál 20 százalékponttal, míg a  középvállalkozások 10 százalékponttal magasabb támogatást kaphatnak.

 • A Zsadányi szőlőbirtokról itt még nem is írnak.
   

 • RIGOLYA

  A Főhercegi birtok már megvan, most már csak a sarzsi hiányzik a hatalom mellé.:(

 • KINEK,  MINEK  VAN  EKKORA  TALPA?????????????????????????

 • Miért kell 10 évre titkosítani földbérletre vonatkozó pályázatokat, ha minden “tisztán” történt?

 • prghon

  Most mi van? Orbán úr és kedves családja tisztességes magyar nagytőkések. Aki mást állít, idegenszívű labanc, és ezt minden tisztességes magyar kurucnak a leghatározottabban vissza kell utasítania, mert különben egy büdös ballibkomcsi! És különben is elmúltnyócév!

  • New3434

   A Gyurcsányt kihagytad!… 😛

 • NagypistaNagy Puista

  Elvtársak , aggódjatok! Szóljatok a Kóhn Bandinak is! 

 • Úgy emlékszem -talán a szerző meg tudja erősíteni az illető vagyonbevallása alapján -, hogy Lévai Anikó is “csere” keretében lett tulajdonosa a földnek. Lehet, hogy éppen Budai ” halott írta előttem alá a csereszerződést” Gyula ajánlotta számukra ezt az eredeti ötletet. Az is érdekes, hogy Orbán két nappal azt követően vett 5000 m2 belterületi telket Felcsúton az önkormányzattól, hogy váratlanul a nemkorrupciós Gripen gépeket választotta a kormány az amerikai vadászgépek helyett. (2001 szept 9-10.) Természetesen ezen telkek nagy részét ingyenes használatba adta a fociakadémiájának 50 évre. Az már csak hab a tortán, hogy az államtól kapott 3 milliárdot az akadémia fejlesztésre, így hiába ad az állam az akadémiának pénzt, ha az végül az Orbán tulajdonában lévő ingatlanok értékét növeli a fejlesztések révén.

  • New3434

   Érdemes lenne azt is összeírni, hogy akik a Felcsúti Fociakadémiát 1-2 millióval támogatták az Orbán-kormányok alatt, azok mennyi állami támogatást kaptak a vállalkozásaikra ill. földjeikre Orbántól pár hónap múlva?… Csányi, Demján, Kékessy Dezső… 10-20-30 milliókat!… 
   Ferenczi Krisztina leírja a SZÜRET című könyvében, hogy milyen nevetséges összegekért kapták meg Orbánék a földjeiket (jóval áron alul!) és cserébe nagy cég tulajdonosaivá tették az illetőt… (Kinevezték vezetőnek, majd lehetővé tették a cég megvételét olcsón, támogatott és halasztott hitelekkel.)

 • panel

  Mutass egyetlen poilitikust, vagy ex-politikust, aki nem használta volna ki helyzeti hatalmát/előnyét a harácsolásra.Tanuljátok meg, hogy Ti ugyanígy tennétek panelcsórók! AKI LENN VAN, MINDIG LÁZAD A FENTLÉVŐK ELLEN! Ez sehol, semmikor nem volt másképpen, és soha senki nem oldotta meg a globális társadalmi egyenlőtlenségeket!  ÉBRESZTŐ!!!!

  • Zsuzsa56

   Néhány magyar: Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Kiss János, néhány külföldi: Olof Palme, A Dalai Láma, Gandhi, de ha gondolja, gondolkozom még kicsit, mert sok van itthon és külföldön egyaránt. Erkölcsi tartás kérdése. Igaz, ez, manapság, errefelé nem divat.

   • panel

    Tudod én Kennedy elnökökről tudok, akiket kinyírtak az igazságosabb állam felé törekvéseik miatt. Talán a Dalai lámáról, meg Gandhiról elhiszem még hogy fair volt. A többi? Hát nemtudom….Mindenesetre nincsenek sokan.Én most saccra Morvai Krisztinára voksolnék? Csalódni fogok, mit gondoltok?

  • opoE

   Akkor ez szerinted így van jól? Mert mindig így volt?  (nem volt mindig így)
   Nem, nekem nem lenne pofám ehhez. Ráadásul.. nem a “fentlévők” ellen folyik a “lázadás”, hanem az ellen, hogy visszaélnek a hatalmukkal. Ugye érted mi a különbség … Ha így állsz a dolgokhoz nem lesz belőled más, mint a bizonyos fentlévők eszköze, a megfáradt kisember, aki  – “mivel úgysem tehet mást”  – befogja a száját, és elhiszi, hogy ő csak irigy, ezért nem tetszik neki, hogy másnak van pénze, ő meg csóró, míg a fentlévők egyre pofátlanabbak lesznek mert rakás ilyen ember áll a talpuk alatt és ilyen módon asszisztál ahhoz, hogy azt vegyenek el, ami megtetszik nekik. Ébresztő?

   • panel

    Nem tudom hogy mi, és hogy van jól.És nem tudom felmérni sem azt a mocsokáradatot és pusztítást, ami megy a világban manapság iszonyúan felgyorsult ütemben. – Én csak azt tudom, hogy szarul élek, hiába diplomáztam le, és még 4 szakmát hiába tanultam ki, mégis Édesanyám nyugdíjából tartom el magamat, és Anyukámat.Munkát szerezni szinte lehetetlen, ha mégis sikerül, nos, ott addig aláznak porig, amíg el nem menekülsz onnan.
    Mérsékelni csak Svájcban, Kuvaitban, meg még páér miniállamban sikerült ezt a borzalmat.Magyarországon olyan törvények vannak érvényben, amelyek védik a millárdost meg a sötétebb bőrszínűeket, és ellehetetleníti az átlag magyar kisembert.
    Ti bíztok pl. Morvai Krisztinában, ha megválasztanák miniszterelnöknek a Jobbok győzelme esetén?

    • opoE

     Ezek alapján teljesen érthető az elkeseredettséged.  Tudom, hogy farkastörvények vannak, mégsem mondhatom azt, hogy így van ez jól, meg hogy nincs mit tenni. Csak azt tudom mondani, hogy van akinek könnyű – sajnos én sem tartozom közéjük – valakinek meg nehéz, de beletörődni nem szabad, hogy eltaposnak, mert akkor akár fel is köthetem magam. Apám elszomorodik, ha ezekről a dolgokról beszélünk, ő már nem tud mit tenni, meg anno megvolt a saját gondja, amivel szembe kellett nézzen. Ez most a mi problémánk és igenis sok múlik azon, hogy hagyjuk-e azt, hogy hülyének nézzen minket az aki “felül” van – főleg úgy, hogy mi kértük, hogy ott legyen.

  • Orbán is panelcsóró volt! Le sem tagadhatná származását
   Ő is ugyanúgy lop hanem jobban, mint a rokonai. Orbánt sem
    a nép érdekli hanem Ő legyen a nagy “VALAKI” aki irányítja
   és tönkreteszi Magyarországot.
   Mihály Budai! Orbán egy szemmel sem különb mint az Ön
   által említett bolsevik banda!!!!!!!!!!!!!

   • panel

    ….
    Orbánt sem

     a nép érdekli….”
    Megfogtad a lényeget! Aki felkapaszkodott, annak egyszerre elhomályosul a látása….vagy pedig csak báb, akit fenyít, szorongat a Unió vasmarka?……vagy mindkettő?……

 • Azzal foglalkozzatok pajeszosok, hogy mi van a tulajdonában annak a mocsok, gengszter gyurcsánykutyának és azzal, hogy mit tett a magyar néppel. Mi van a tulajdonában a libatolvajnak,
  hány magyar ember halála szárad a lelkén (ááááá, neki olyan nincsen, csak rengeteg összeharácsolt, rabolt pénze). Mi van a vörösjaninak, akinek a drága fiacskái védelmi pénzt zsaroltak, a hórihorgas oszkópeti milyen munkával érte el, hogy több mint ezer négyzetméteres viskót épített magának. Lehetne sorolni a szemeteket, de elkopna az ujjam hegye mire a végére érnék.  Pfujjjj bolsevik banda!

  • blum andrás

   na ez az csak úgy ömlik a szar a szádbol de miután ezek az ügyek mind megjárták a külömbözö biroságokat és mind felmentéssel zárultak akkor miröl is beszálünk

    

 • abraham54

  Annak örülök,hogy nem külföldiek kezére került…A jó gazdakéz aranyat ér….

  • panel

   Te ostoba, a hazai hatalmi elit keze mennyivel szentebb? Te még hiszel az elaggott reformkori közhelyekben?Úristen te kis dinoszaurusz-agyú! – Nyilván a teféléd szavazta meg ezt a szarházi  nyikhajból joviális politikai hazárdírozóvá avanzsált bandát!

 • centeres

  S a posztkomcsi kötélrevalóknak mi van a tulajdonukban? S te ki vagy??????

 • tarlos eleonóra

  Az én birtokomat térképeznéd akkor…………….

 • Maszatclarius

  Örülök, hogy Ferenczi Krisztina újból ringbe szállt!!!!!

 • a3140a

  Szét lopják ezek mindazt, ami még megmaradt.

 • tarlos eleonóra

  VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR………………..

 • pártatlan

   Mihály Budai a csürhétek ez ellen tiltakozott és nyomoztat csak saját maguk után nem nyomoz  és ők még  komcsiknál is rosszabbak hát ez vagytok vizet prédikál bort iszik .

 • csacskamacskamocska

  én meg aszittem, Hegyeshalomtól Záhonyig

 • És ez kapott, 2/3-os szavazatot.

 • És ez az ember élvezi Magyarország 2/3 lakosságának bizalmát.

 • Kerezsi Lászlóné

  Igen! Tokaj hegyalja és  a fent felsorolt birtokok között is van határ vonal!! 
  Meglepő módon itt is a kedves feleség nevén szerepel a nagyobb birtok rész !! 
   Semmi baj ő ezeket örökölte !! Tehát ez is azt bizonyítja soha semmiért nem dolgoztak meg !!
  A szülők is a 4700ft-os keresetből sikeresen meg gazdagodtak !!

 • Kis Emőke

  Ez nem örökség – az Szolnokon van.  Ezt ők vették. Az örökség az örökség. Az itt nem tárgyalandó.

 • Szolgálati közlemény: kérjük az uszulást, anyázást, sértegetést mellőzni. Az ilyen kommenteket töröltük, töröljük, és törölni fogjuk.

 • Javrik Sándor

  Megkaptam az első fenyegetést( a kommentem miatt), aminek a tartalma kb.  Az  utcán közlekedve kiválaszthatom a lámpavasat, amin lógni fogok!  
  Ha a véleményem miatt ezt kapom, mi lesz ha konkrétan teszek  is valamit.  Egyébként piszokul meg vagyok ijedve ( a Kádár rendszerben volt lehetőségem megtapasztalni  a módszereket, ujabbakat kellene kitalálni!),  ettől a név nélküli  sz….házitól, aki a más gondolkodás miatt lincselni szeretne……

 • Kis Ádám

  Ezen a környéken, Bicske felől szoktam  kutyát sétáltatni.Két pontatlanságra szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik az, hogy az etyeki úttól délre van egy golfpálya, éppen ott, ahol a nagy platánsor van, ez magyarázhatja az építkezéseket. A másik pedig az, hogy az emlegetett kerettől keletre, a Szent-László víz mentén Demján Sándor birtokai vannak, így ha épül szálloda a filmgyár vendégeinek, akkor az inkább ott épül. De ez a felvetés a megközelítés miatt is logikátlan, inkább Bodpuszta környékén indokol.

 • vica

  Én nem csodálkozom, hogy egy paraszt gyerek ennyire vonzódik a földhöz. Legyen neki, én nem sajnálom. De már holnap induljon és kezdjen el gazdálkodni, mutassa meg mire képes.  Az ország kormányzását pedig hagyja az intelligens közgazdászokra. De tartok tőle, a saját gazdaságát is csődbe vinné, ez az ember értéket teremteni nem tud, csak rombolni.

  • Adam Kis

   Orbán lenne a parasztgyerek?

 • Horváth Judit

  Biztos havi 47.000,- Ft-ból tartják fenn!!! és abból is “szerezték” ugye??

 • Bakkecske

  Szóval, egy biztos, ez a kis seggdugasz Orbán simán összeharácsolt magának már egy jókora vagyont.A ráncos homlokával meg a pofánkba röhög,  és hazudik, hogy neki nincs is semmije. Kíváncsi lennék, mindezek után rendben van -e az adózása?És egyáltalán biztos,hogy mindehhez becsületes úton jutott?? Szerintem simán meg lehetne fogni ezekkel a dolgokkal a manust, és úgy megbukna, mint Rottenbiller !

 • KovácsGyuláné

  Hatvanpusztán feketén dolgoznak az emberek már több mint egy éve. Kész van a hatalmas pálinkafőző, és épül szépül a dácsa. Minden szempontból biztonságosabb, ha baráti földek veszik körül. Az adóhatóságtól és a munkaügyi ellenőröktől azt hiszem, egyébként sem kell tartania.
  Ha valaki nem tudja mi a korrupció és a pofátlan lenyúlás, az menjen el Alcsútra, álljon meg, és szótlanul, lassan nézzen körül.

 • a “pozitív”

  Sok mindent érdemes felvetni a cikkel összefüggésben!Feltesszük, hogy magán cégek közötti kapcsolatról van szó ( s OV édesapja és Mészáros is ilyeneket tulajdonol), akkor azt kivéve, hogy ML mint polgármester nyilvánosságra kötelezett, ahhoz, hogy OV apukája mit  és hogyan üzletel, nagyjából egészéből az adóhatóságon senkinek semmi köze. Ennek okán a kérdések is érthetetlenek. övé a bírtok, amennyiben ott nem műemléki építkezés folyik, tessék feljelenteni, ha fekete munka volt, tessék feljelenteni és kivizsgáltatni, de így inszinuálni – ez csak az olvasottságra jó, nem pedig a feltáró újságírásba vetett hit növelésére. Más téma  ML “elszámoltatása” – mint közszereplőé -, habár őt sem lehet számon kérni azért, hogy nem műveli estleg a földet, ha erre nem kötelezett és meg tud élni az EU-s támogatásból (illetve az elég neki), lelke rajta! Amennyiben törvényelleneset és szabálytalant vétett, úgy nosza, vegyük elő a törvényeket és vonassék kérdőre, de folyamatosan piszkálódni, feltételezésekkel élni és úgy tenni, mintha – minden, a törvénytelenséget bizonyító tény feltárása nélkül – lenne vaj a fején, de az ismert adatok felsorolálásán túl semmi büntetőjogi szankciót maga után vonó tényt fel nem tárni, nos ez tényleg “átlátszó”.

  • Adam Kis

   Furcsa ragaszkodás a tgörvényességhez egy olyan emberrel kapcsolatban, aki úgy alakíthatja a törvényeket, ahogy akarja. A vicc az, hogy amit Ferenczi Krisztina leír, az nem annyira jogi, mintsem erkölcsi probléma. Ha a tisztel a “pozitív” azt is ilyen meggyőződéssel állítja, hogy az Orbánék terjeszkedése ugyanúgy megfelel a propagandájuk sugallta erkölcsnek, mint az általuk folyamatosan faragott törvényeknek, akkor komolyan lehet venni az ellenvetését.

  • KovácsGyuláné

   ” ha fekete munka volt, tessék feljelenteni és kivizsgáltatni”
   “vegyük elő a törvényeket és vonassék kérdőre”
   Ezeket komolyan írod?
   Kinél jelentsem fel? Handótündénél?
   Ki vonja kérdőre? Poltpéter?
   “semmi büntetőjogi szankciót maga után vonó tényt fel nem tárni”
   Ki tárja fel? A terrorista újságírók talán? És akkor mi van?

 • Kis Emőke
 • Vargane48

  Gratulálok Ferenci Kisztinának a feltáró cikkéhez !
  Az orán origarhia elsősorban családon belül igen csak terebélyesedik, lassan az egész oszág területe az orbán origarhiához fog tartozni. Mi emberek meg leszünk a rabszolgái. Én bizony nem leszek orbán rabszolgája, de legyen áder, kövér, meg a többiek !

 • Nem semmi a nagy nemzetmentő!

 • Azért érdekes ez az elmúlt 20 év. Orbán Viktor a belvárosi 50 négyzetméterből, úgy, hogy  pártelnöki és miniszterelnöki fizetése volt csak, úgy bruttó 5 és 700 ezer körül, hova fejlődött.  Lassan már megyényi birtok, borház és még ki tudja milyen érdekeltségei vannak még.
  Úgy jó parasztosan kérdém. Mibű???

 • butatojas

   Ki fogja megállítani Orbán Ui-t és bandáját

 • jobbikbal

  Nem leszünk gyarmat Orbán elvtárs? Én nem szeretnék Felcsúton élni, hanem egy szabad Magyarországon!

 • Karcsi Németi

  Mit csodálkozunk?Az Orbán Família gazdagodik,mert most van itt az ideje’ Ezt így kell csinálni’ Ha jön más akkor az fog gazdagodni ‘ Ez volt és ez lesz ‘

  • Komlos Marian

   Azért tudnék olyan példát, hogy volt, aki  miniszterelnöksége alatt egy fillért sem vett  fel, és nem olvashattunk arról sem, hogy a családja milliárdjai , hogy növekedtek regnálása alatt , – vagy, olyat, akinek  havi 1.- Ft.- volt a havi keresete!
    Ezekre az Úrakra akkor csak azt tudták felhozni, hogy amíg nem voltak politikusok, addig, hogy gazdagodtak meg!  – Nagy különbség!  Orbán Viktor és Lévai Anikó egy Trabanttal érkeztek az első parlamentbe- és semmijük nem vol, és a  Párttitkár Papa sem dúskált 1990.-ben még!
   Meg kell nézni, hogy a 22 éves poltikai munka mit tudott a konyhára hozni Orbán Viktornak, családjának és Sleppjének !

  • Zamby Seer

   Volt? Azért ilyen pofátlanul még egyik kormány alatt sem volt!

 • Venged

  hát ezért is kellett összetörnie O Győzőnek ama ujságiró fényképezőgépét, egykor…

 • New3434

  Köszönöm Ferenczi Krisztinának, hogy a SZÜRET (Az Orbán-vagyonok nyomában) című könyve után nem hagyta abba az Orbán-panamák feltárását!…
  Az említett könyvet mindenkinek el kellene olvasnia, főleg az Orbán rajongóknak ajánlom a figyelmükbe, mindjárt nem lenne annyi csápolója…
  A fenti cikk megint egy újabb döbbenetes panamázás : más országban ezért azonnal lemondatnák a miniszterelnököt (egyáltalán van más ország, ahol ezt meg lehet csinálni?)…
  Csodálom az újságírónőt és csendben szorítok neki, hogy ne tudják elhallgattatni és Orbán-módszerek szerint “kinyírni” (az UD Zrt. és a magánhadserege mindenre képes)…
  Reménykedem, hogy a Felcsúti Fociakadémia panamáit is megírja az újságírónő: hogyan lehet 5 db telek ingyenes használatba adásával 400 milliárdos (!) vagyonhoz jutni adómentesen!…

  • Zamby Seer

   Az említett könyvet nem fogják elolvasni! Annakidején “A VIKTOR” című könyvet ajánlottam egy fideszes ismerősömnek, de nem volt hajlandó elolvasni egy ilyen “szennyirodalmat”. Ezek teljesen el vannak vakulva, az igazság egyáltalán nem érdekli őket.

 • kecsketartó nyugger aszony

  Lessz ezen a területen a szállodák mellett , játékkaszinok is. Azért nemlehetett  meglépni a velencetavi kaszinoberuházást.Amit, az előző kormány akart,az állami haszon lett volna,.Ami itt készül, van mindenkinek fantáziája gondolkodjon el rajta.

 • E Benedek

  Szégyenletes dolog! Jakab hol van most?

 • Minden gátlás leszakadt. AE
   

 • hajerka

  Ennek a bandának nem csak Fel- és Alcsúton van földje, hanem Szolnok környékén. Az ottani pályázatokat is figyelemmel kellene kísérni.

 • Köcsög Orbán nem lopot még elget.
  Augusztus 20-án megkoronázni a dunán betontronba kötve.

 • Tothzsoka26

   Meddig tűri még ez a “birka” /elnézést/ magyar nép!
  Amilyen a nép olyan a kormánya, ha nem lenne olyan nem tűrné.
  Ezt egy bölcs embertől idéztem.

 • Orban Viktor nekünk direkt a Jezus Krisztus utan az elsö ember, kitünö politikus es MAGYAR, nem orosz elnyomo! Büszkek vagyunk arra, hogy ilyen intelligens, müvelt miniszterelnökünk van.
  Ö a myagyar Hunyadi Laszlo modern valtozata, es a magyar Gregory Peck!!!

  • filkor zsuzsi

   ….van kinek áldás O V személye és van kinek átok….az utóbbi táborhoz lényegesen többen tartoznak….egyébként hozzászólásában a “megszépítô messzeség” súlyosan latba esik…fantáziájára bízom, hogyan értelmezi mindezt.

 • Orban Viktor nekünk a JO ISTEN ajandeka! Nekünk Orban Viktor direkt a Jesus Krisztus utan az elsö EMBER!!!
  Örülünk neki, hogy ilyen müvelt,okos,tanult es csinos ember van az orszag elen. 8 evig imadkoztunk erte, hogy nem erje baj a csöcselek reszeröl!!!!
  Mindvegig es mindörökke kitartunk mellette. Itt mar soha nem lesz orosz rabszolgasag,es megvedjük Öt a posztkommunistaktol is. Ö a magyar Gregory Peck..
  Istenem: Orban Viktor Magyarorszaga! Hat ez nem boldogsag! De,igen az!!!!

  • KovácsGyuláné

    A csőcselék miatt kár volt aggódni, hiszen az ő kedvéért randalíroztak, az ő tudtával és helyeslésével törtek zúztak. Szerintem is tarts ki mellette mindvégig és örökre neked nem kell rabszolgaság mert önként vagy az. Egy a baj, a magyar Gregory Peck már nős 🙁
   Gyanítom, te nem Orbán Viktor Magyarországán élsz, különben nem rajonganál ennyire.
   Nekem a magyar emberek Magyarországa lenne a boldogság, benne Orbán Viktorral és veled Irene.

  • New34

   Irénke! Te csak a magad nevében beszélj!…
   Látom, téged is ott kezelnek, ahol Dicső Vezéredet, Grazban…
   Gyere ide Magyarországra, majd ha itt élsz, meglátjuk milyen lelkesen fogsz csápolni neki, majd amikor fizetheted a 27%-os Áfát, biztosítási adót, bankadót, telefonadót, és majd mikor ellopja a “Jó Isten Ajándéka” a magánnyugdíjpénztáras megtakarításaidat!…
   Na, akkor majd imádkozhatsz a Jó Istenhez!…

  • Vaczi Vilmosne

   Gregory Peck egy nagyon jó szinész volt. Nem gyalázhatja meg azzal, hogy Orbánt hozzá hasonlítja. Ha magának ilyen tolvaj az istene lelke rajta. Sajnálratra méltó a szemellenzős felfogása. 

  • Katalin Szilagyi

   Kösz! Még mindig folyok a könny a szememből a nevetéstől!

  • Megyor

   Kikérem magamnak hogy ezt a tolvaj kacskalábút Gregory Peckhez hasonlitsa.Lássa és olvassa minél több ember itt és a világban élő magyarok közül, hogy megtudják milyen tolvaj banda garázdálkodik itthon. Gondolom senki nem erre számitott amikor megválasztották.

 • zorka

  New3434,
  az a baj, hogy az ilyen cikkek, könyvek az Orbán-hívők közelébe sem kerülnek, véletlenül sem olvassák ezeket. Oly mértékű csőlátásban szenvednek, hogy mást, mint ami a hitükhöz nem illik, teljesen elutasítanak.
  Örülök , hogy Ferenczi Krisztina újból gyakorolja hivatását, tudom, hogy kényszerűségből sokáig más megoldást kellett keresnie a létfenntartáshoz. Egyetértünk abban, hogy aggódunk érte, volt már példa tényfeltáró újságírónő megtámadására.

 • zorka

  helyesbítés :” mint ami a hitükhöz nem illik”  helyesen  : mint ami a hitükhöz  illik

 • Runcájsz

  Ez a vége 66 éve tartó sehova se vezető kommunista rendszernek, amely az ég világon semmit nem javított az emberek életén anyagilag. Pedig másról se hallottunk, mint a folyamatos felvirágoztatásról.
  Ez a cikk se jobb, mint a szociknál bármelyik. Mivel 1989-ben szépen elkezdték szétlopni az országot, (átmenteni a 45 éves volt politikai hatalmuk gyümölcsét) ne csodálkozzanak, hogy mindenki csatlakozott ehhez. Főleg, hogy az Alkotmánybíróság meg is engedte. Az ember már csak olyan: ha nem tartják ellenőrzés alatt, akkor gyarapítja a vagyonát. 

  • gjoe

   Azért a romoktól és a petróleum lámpától mégiscsak eljutott az ország valahova. De látom hat a masszív agymosás.

 • Runcájsz

  Szóval azt viszont nem mondom, hogy nem volt rend az “átkosban”. Sőt 460 ezer lakás is épült. Persze már jórészt ez is hitelből. Meg biztonságban voltak az emberek, a javaik. és a cigányok is is féken voltak.
  Mégis odalett minden mára, mert ellopták. Galádul, 1948 után jogtalanul; másodszor is  – tőlünk, a ménkű nagy demokrácia örve alatt – maguknak. Minden politikus sáros ebben, aki 1989-től hatalmon volt, vagy képviselő volt. Egytől-egyig, párthovatartozás nélkül, a holdudvaraikkal együtt.
  Ennél még a királyság is jobb lett volna …. De mivel tudták, hogy  akkor nem nagyon lophatnak, hát nem lett. Mi meg földönfutók vagyunk a saját hazánkban a hiteleinket pedig a dédunokáink is fizethetik
  a kamatoskamatosbagázsnak (hogy szalonképes maradjak). Tehát itt egy fírkász se pofázzon, hogy ilyen jó volt, meg olyan jó a szocik alatt.

  • Zamby Seer

   Az a 460 ezer lakás 800 ezer volt, ami a hatvanas-hetvenes években épült, és akkor még nem vettünk fel hitelt sehonnan. Azonkívül bölcsödék, óvodák, iskolák, egyetemek, városok, hatalmas ipari létesítmények nőttek ki a földből, szintén hitel nélkül! És mindenkinek volt biztos megélhetése. Na ezeket élik most fel, osztották fel egymás között az egymást követő rablóbandák!
   89-ben 20 milliárd dollár volt az államadósság, most meg 240 milliárd! És közben nem épült semmi, csak tönkrement az ország.
   És aki azt mondja, hogy az “átkosban” nem volt jobb, az:
   1. vagy nem élt akkor,
   2. vagy teljesen kimosták az agyát,
   3. vagy hazudik.

 • Kovács Gyula

  Az orbáncsalád 8-éve is elvitte ateljes államkasszát!!! Megnyerté????

  • ferike49

    Hát ez azért olyan tudatlanságra vall, hogy engem is felháborít a nyilvánvaló hazugsága! 2002-ben a Meggyesi kormány 400 milliárd forinttal vette át az államkasszát, azt osztogatta szét az un “100 napos” program keretében. Ha egy kicsikét is tájékozott lenne a kedves hozzászóló, akkor azt is tudná, hogy a Fidesz választási győzelemre számított, ezért úgy kezelte az államkasszát, hogy a kormányzást ismét ők folytatják, mert így csak a vak gyűlölet sugárzik a véleményéből!

   • Kovács Gyula

    Ferike bisztoslehetsz az előző hozzászolásomba mert az apja bányái abbol a pénzböl indultakmeg igazán nem a szarutakbol!!!

   • Poklida

     2002-ben rengeteg államadósság volt elrejtve a Fejlesztési Bankban, a Vegyépszerben a Millenáris Kftben és sok más állami cégben, tehát ha a költségvetési adatokat nézzük a kép teljesen hamis, és ezzel a Fidesz és a tudatlan hívei vissza is élnek.  Ezt az állami beruházásokra állami vállalatoknál lekönyvelt felvett, óriási bank és nemzetközi összegeket a  Medgyesinek vissza kellett vezetnie a költségvetésbe, mert már társult országok voltunk, és ezt már akkor se lehetett volna megtenni, de 2004-ben nem vett volna föl minket a EU, ha addig nem vagyunk teljesen Eu-konformak. Lehet, hogy arra készült a Fidesz, hogy újra kormányozzon, de amit ki lehetett venni az államkasszából azt kivette, és mint tudjuk a választási eredmény befolyásolására osztogatásba is kezdett a kampányban. Másrészt a gazdaságban semmi ésszerű dolgot nem tett, a Bokros csomag eredményét fölözték le az első 2-3 évben, attól kezdve lefelé ment az ország szekere, pontosan úgy, mint most, amikor látszik, hogy jifulladt a Bajnai féle rendteremtés, és el kezdtünk lefelé gurulni a szakadékba. A közpénz, azonban ömlik tovább a felcsúti stromanokon keresztől egyenesen OV-hez, ami az egyedül fontos számára.

   • Denesbandi

    Ferike!
    Ne legyél ennyire együgyü, mert OV pont az ilyen zemberek beetetésével tudja cselekedeteit véghez vinni. Teljesen el vagytok ájulva OV-tól, mint régen Rákosi pajtástól, vagy KIM IN SEN -től a népe.

   • gjoe

    Ha tényleg lett volna szabad pénz akkor nem keletkezett volna giga hiány !

 • new age

  http://magokvagyunk.blogspot.com/2011/07/izland-pelda-kene-legyen.html    érdemes elolvasni…össze kéne fogni és cselekedni 

 • Lapaj63

  Legyen  30 szobás háza ,de mindegyikben feküdjön egy évet súlyos betegségben!

  • Pierottmed

    …nekem azzal az a bajom, hogy attól nekünk nem lesz jobb (legfeljebb, csak akkor ha
   ezzel megszűnne a minisztersége is)…

 • Vaczi Vilmosne

  Szégyen és gyalázat!!! Mire felébrednek a zemberek nem lesz föld alattuk.

 • Vaczi Vilmosne

  Rákosi mögött ott állt a háború után egy győztes hatalom, nagy hadsereggel, mégis lett 56.
  Remélem, hogy Orbán érát is elsöprik a zemberek, ha ráébrednek végre, hogy átverték öket.
  Minden ország diktátora csunyán végezte. 

  • Gregor

   Elég csak a Csauseszku házaspárt idézni. Szép haláluk volt.

  • gjoe

   Esélytelen. Túl sok itt az eszetlen birka akik még a választásra sem mennek el nem hogy tüntetni.

 • Denesbandi

  Ki az OLIGARHA?
  Mi meg a nagy MARHÁK vagyunk, mert meg lehet velünk ezt a gyalázatot csinálni.

 • Eshen

  “… a 24 éves igrici műkörömépitő tanárnő által elnyert 240 hektáros birtok nem a rossz pályázati rendszert igazolja, amint azt a balliberális sajtó hajtogatja, hanem épp az ellenkezőjét: hogy a rendszer a tehetséges, pályakezdő fiatalokat támogatja.
  És Simicska Lajos még be sem adta a pályázatát.” (Megyesi Gusztáv)
  Dehogynem. Mint 24 éves, igrici műkörömépitő …  XDDDDDD

  • Vikijobbagy

   Te egy elmebeteg, idióta vagy. Megérdemled a következőkben rád váró “jóságot” hacsak nem vagy a király csókosa.

 • Zimmermann Otto

  Felháborító pofátlanság.

 • Bvortec

   Orbán apja, és Orbán felesége olyan gyorsan meggazdagodott, hogy még ők maguk is
  alig bírják követni. Pár évvel ezelőtt Orbán apját egy kunyhó előtt
  álldigálva láttam egy fotón, ahol a fia Orbán Viktor a földön üldögél kb 21 éves
  lehetett. Felesége, Orbánné Lévai Anikó szintén egy szerencsétlen kis szegény
  sorsú szolnoki leányzó, aki ma óriási föld tulajdonnal rendelkezik, övé a fél
  alcsuti határ,ahol “viktorka” szinte a semmiből kiépítette birodalmát. De vajon
  miből lett ilyen dús gazdag ez a két eredetileg szegénysorsú család?
  Elmondhatnák, hátha nekünk is sikerülne!!!

  • Zamby Seer

   Politikusnak kell menni!

  • Edit Király

   pozícióba kell kerülni megfelelő báráti körrel és az emberek megtévesztéssel, és utána a törvényeket úgy hajlítani, hogy azokkal – támadási felületet kivédve – meg lehessen gazdagodni,

 • Julianna Szokoli

  Igen a miniszter elnök pereputtya,a haverok,sógor,koma jó barát mindent felvásárol a nép elől a miniszter elnök segítségével.A szegény Orbán család,nagyon gyorsan gazdag Orbán család lett.Felvásárolnak minden jó földet, és egy birodalmat alakítanak ki.Ezek után már azt is elhiszem,amit nagyon sűrűn hallok,hogy azokat a jó és szép házakat amit az OTP elkoboz  a bedőlt hitelesektől,azokat is felvásároltatják beépített emberekkel  maguknak szerény összegért, és később az átíratják a saját,vagy a valamelyik rokon nevére.Ha jól megnézzük OV rokonai és jó barátai kerültek intézmények, vállalatok élére mint vezetők.Az ország minden egyes városában,megyéjében az Orbán família terjeszkedik.Ami a legborzasztóbb,hogy OV elhiszi saját magáról a családjáról ,hogy  becsületes emberként élnek.

 • Remélem a Gyermek otthon Bicskén nem kerül a kezükre! Hisz müemlék, bár ez nekik nem sokat
  jelent.

  • rmupv

    Szentes mellett Nagymágocs a volt Károlyi kastély. 300 embernek ad (még) állást mint öregek és debilek otthona. (mondjuk, azok a családok szörnyűek akik bedugják ide idős rokonukat) VISZONT a környék összes családja munkájában érintett itt. /Kormányzatilag fel lehetne vázolni egy új GondozóOtthon projektet ami működ(het)ne/
   Már tervezik bezárását (egy ellehetetlenítés keretében) és egy magán cég hajt rá= vadásztatás lesz belőle…

 • Mikecsy Lilla

  Hányadék az egész brigád, meg ami itt folyik már húsz éve!!! Én meg pedagógus vagyok neto 110 ezerért! Valahogy sosem nyertem ilyen pályázatokat, pedig egyszer kipróbáltam.
  Üdv. mindenkinek.

 • Levay Jutka49

  Csak ezért kellett a fidesznek a hatalom. Az országot meg csődbe viszik!!!

 • AZ  baj… csalást a csalók sosem vesznek észre!!!!!!!!!!

 • Zsokaa2

  Saját magukra formálják a törvényeket, növelik a vagyonukat, mi meg legyünk türelmesek és örüljünk, hogy még dolgozhatunk,nyugdíjat úgy sem fogunk kapni, ha betegek leszünk hozzásegítenek hogy “jobblétre szenderüljünk”, le legyen a gond rólunk. 

  • Iván Jőzsef

   Egyszerüen pofátlanság amit a FIDESZ-holdudvarához tartozó latrok csinálnak, a mgát “nemzetinek” mutató kormány halgatólagos,vagy tudatos segédletével.Várom a fejleményeket.

 • gondolkodó

  Sajnos visszatértünk a hűbéri társadalomba.

 • Zsanett Kocsis

  Én kb. November környékén voltam a területen belül is!! Tényleg folyik ott építkezés,amit Orbán felesége,Lévai Anikó irányít!!!!! Annyi cement és építőanyag volt ott,ami egy 4 emeletes társasház építéséhez is elég lenne!!Nem beszélve a már kihajigált és szemétre dobált fa,ill. pozdorja anyagról(az éjjeli őr utánfutó számra hordta haza,azzal tüzelt egész télen!)!! Ugye “kedves”Györgyi Józsi!!?? 🙁 (  1 olyan területen minek kell kitisztítani a víztornyot,ahol állítólag “csak” gépeket tárolnak??Valamint miért ipari alpinistákkal kell kitisztíttatni a”nem is épülő”szálloda és a víztorony között, a föld alatt húzódó csatorna és kút rendszert??? Jaaaaaa és nem láttam Orbán”úr” saját pálinkafőzőjét se a kb.2000 liter forrásban lévő cefrével és a már lefőzött 160-180 liter pálinkával se!!Mennyit is szabad hivatalosan főzni??  🙂 Csak azért van ott 1 dolgozó,h. pálinkát főzzön!! Gusztustalan patkányok!! Tudnék még mesélni,de nem teszem,mert csak fe

  • a_kutya_még_mindig_ottó

   engem további részletek is érdekelnének

 • Ki emlékszik már arra a közmondásra, hogy “a föld azé, aki megműveli!”
  Mi lett az Anikó szőlőjével?  Sok környékbeli lakos nagyon örülne, ha csak
  egy kis háztáji földje vagy kertje lenne!
  Szeretném tudni mi hajtja az ilyen embereket, hogy mások elől megszerezzék
  a megélhetésüket biztosithatő földeket, legalább háztáji lenne.
  Igaz, hogy házuk sincs.  Lehet még ezen a helyzeten változtatni?
  Ha sokan akarják, akkor biztosan lehet!

  • Kis Emőke

   Lévai Anikó Kékessy Dezsőnek eladta a földjeit 2009-ben. Utána Felcsúton további földeket vett – ez a birtok központ.

 • anak idején mikor meg nyerték a választást torgyánal már akor felosztoták az országot egymásköszt, mostmeg fojdatodik továb csak annyi az eltérés hogy ö AZ UR

 • ANAK IDEJÉN MIKOR MEGNYERTÉK AVÁLASZTÁSOKAT TORGYÁNAL FEL OSZTOTÁK AT ORSZÁGOT MAGUK KÖZT MOST MEG MÁR EGYMAGA CSINÁLJA ANAK IDRJÉN FÉRETUTA RAKNI JOZSIT AZOTA MÁSOK A SZÖFETSÉGESEI CSODÁL KOSZUNK HOGY IT TARTUNK MIG EZA RENDSZER LESZ ADIG IGYLESZ TULSOKAN VANNAK ŐK ? ROSZNAGYON A GASZDASÁGI POLITIKÁUK ŐN FELE HAJLANAK MÉRT ENGEDI A NÉP HOGYIJENEK POLITISZÁJANAK AKIKNEK KÖSZÜKVAN A SAJÁT GASZDASÁGUKHOSZ .A POLITOKUS AZÉRTVAN HOGY A NÉPET SZOLGÁJA NE A SAJÁT ERDEKEIKET EZEK NEM LEHETNÉNEK POLITIKUSOK MIVÁLASZTOTUK MEG ÖKET NEKÜNKEL LEVÁTANI . IS ? ÖKET EZEN GONDOLKOGYZNK EL EGSKICSI MINK A NÉP MIT IS CSINÁLTUK MEG VÁLASZTOTUK ÖKET A CSALOKAT UNIOVAN DE HOLVAN AZ UNIO BÉREK EGY MUNKÁS AZZÉRT DOLGOZIK HOGY TARTOZÁSA LEGYEN. EBEN ARENDSZERBEN BRUTALITÁS A KOMÁNY RÉSZÉRŐL IJEN ÁRAKMELET UNIO MINEK CSAK A ZSEBÜKET MÖMIK A POLITIKUSOK…………….

  • Tornyi Barnabás az isten

   Magyarra fordítva ez mit jelent, te suttyó panelproli?

   • Atar Osar

    …ne bántsd… ő valószínűleg egy felébredt alcsutifelcsuti megbecsült polgár…

 • anonymand

  Az ezeréves keresztény kultúránk (amelyet mindenkinek tisztelni köll!) jegyében a KDNP valamely tagja egyéni képviselői indítványt fog benyújtani a következő parlamenti ülésen.
  A rendkívüli sürgősséggel megszavazandó törvény igencsak tömör.
  “Mindenki bekaphassa!” – az indoklás pedig minden felmerülő kérdésre választ ad “Csak!”.
  A törvény egyébként 5 évre visszamenőleges hatállyal bír majd.

 • Gábor Kiss

  Mi tényleg egy nagyon szegény ország vagyunk, ezért utasítunk el másokat…..

  • feketeember

   ja megint ez a szar duma. nem, ez egy büdös paraszt, élősködő, irigy, buta, éretlen, komoly mentális problémákkal küzdő népség. egy szégyen az egész.

   • Viktorinoksz

    Ez olyan… mindenkimagábólindulki szösszenet.
    Csak így tovább, mondd meg máskor is!

  • Csaba Budai

   Ha olyan szegény ország lennénk, nem lennének tízmilliárdok stadionok építésére…

  • nokiaz

   szerinted mért találták ki az emelet ráéptést ,anno a közel-keleten
   mert maradt vályog- vagy mert akkor se volt pénzük és többen lettek ?

 • Ozy Comment

  Üdv mindenki!

  Rengeteg oldalon foglalkoznak ezzel a helyzettel, sokan sokmindent írnak/mondanak. Konkrétan most azt olvastam, hogy a debreceni tábor környékén lakók ill. debereceniek azt tapasztalják, hogy a kapott élelmet a piacon árulják/kidobják. Erre nem tudodk reagálni… Nem akarom elhinni, ezért kérek mindenkit aki érdemileg tudna erre mondani valamit (cáfolná/megerősítené) az tegye meg. Köszönöm előre is.

  • Hargitai Soma

   Én olyat olvastam és olyan fotókat láttam, hogy a menekülteket elzárva kell tartani, ergo nem igazán értem, hogy kerülnének ki a piacra. Bár lehet, hogy nem mindenkit kell elzárva tartani, talán csak addig, amíg az adminisztráció zajlik.

   Amúgy gyanítom, hogy sokszínű a helyzet: ha valaki már kijutott a négy fal közül, lehet, hogy tovább akarna menni nyugat felé és ehhez nyilván pénzre van szüksége, másból pedig nem tud szerezni, minthogy eladja a kajáját és éhesen megy tovább.

 • Vidéki

  Nagyon durva a cím “Mér’ nem marad otthon a kurva anyjába?”
  De a cikk miért nem foglalkozik azzal, hogy az Afganisztánból, Pakisztánból, Szomáliából, Szíriából útra keltek , miért jönnek ilyen messzire, miért jönnek Magyarországra, amiről az úgynevezett “Szabad Sajtó” elharsogta kelettől-nyugatig, hogy itten kérem diktatúra van!

  Érthető lenne, ha arra gondolunk, hogy egy átlagos
  szír menekült a demokráciára vágyik, és úgy van tájékoztatva, hogy sem Grúzia,
  sem Oroszország nem eléggé demokratikusak. Ennek alapján kézenfekvő lenne, hogy
  egy átlagos és következetes szír menekült a térség legdemokratikusabb államában
  adjon be menekültkérelmet. Mint tudjuk Izrael közel-kelet legdemokratikusabb országa.

  Dalszöveg (100 Folk Celsius )

  Tudom az oroszlán a szavannákon él,

  tudom, hogy a párduc gyorsabb, mint a szél,

  hogy a legszegényebb állat a templom egere,

  csak azt nem tudom miért piros a majom feneke.

  Ehhez hasonlóan nehéz felfogni, hogy Szíriából
  miért ilyen messzire menekülnek a menekültek?

  A menekültek legfontosabb származási országa
  Szíria.

  Szíria közelebb van Izraelhez, mint Magyarországhoz.

  Kézenfekvő lenne egy racionálisan gondolkodó
  szír menekült számára, hogy ne menjen messzire, hanem a közel-kelet
  legdemokratikusabb országát válassza menedékhelyül.

  Ésszerűbb lenne Szíriából odamenni!

  Miért nem teszik ezt a Szíriából menekülők?

  Azt hiszik talán, hogy Izrael nem bocsájtaná be
  őket nagyvonalúan?

  • Centurio

   Az a helyzet, hogy egy átlagos szír menekült magától továbbmenne Németországba és ott adna be menekültkérelmet, csak vagyunk annyira rendesek, hogy itt elkapjuk őket a határon és akkor már itt kell beadniuk. (Amúgy így is Németországban adják be a legtöbb menedékkérelmet, nem nálunk és nem is Olaszországban.)

  • Andrea Seszták

   Kedveském Izrael lehet hogy demokratikus DE csak a zsidók számára. Van fogalmad róla mi történik Gázában?????? Tiltott vegyi fegyvereket vetnek be. Gyerekeket mészárolnak!!!!!!! Ha oda vetődik egy muzulmán menekült ugyanaz lesz a sorsa mint a hazájában: Halál

   • Ozy Comment

    Ez szerintem nem igaz. Nincs erre bizonyíték. Ha ilyenek történnének, az USA a világ ‘rendőrsége’ tuti nem hagyná annyiban.
    (remélem ez csak provokáció, amit írt)

  • Hargitai Soma

   Rosszul látod a dolgokat: az egyszeri menekült majdnem hogy tojik rá, hogy demokráciába érkezik-e. Ami őt érdekli:
   – hazatoloncolják-e
   – megölik, üldözik, kínozzák-e őt vagy a szeretteit
   – meg tud-e teremteni magának élhető életkörülményeket az adott országban
   – egyáltalán el tud-e jutni az adott országba

   És innen nyilván világos, hogy Izrael azonnal kiesik a körből, ugyanis a szomszédai közül egy sem szövetségese az országnak, sőt ellenségei nem egy esetben, sőt háborús térségek. Nem éppen ideális környék egy menekültnek…

  • Viktorinoksz

   Szakadok ezen! 😀
   Uram/hölgyem, ön zseniális. 😀
   Sajnálom, h nem mindenkinek jött át a poén.

 • zorba

  Higgyétek el, hogy sokan a második világháború kitörése előtt, nagyon sokan nem érezték jól magukat és mégis csak szemlélői lehettek a bekövetkező dolgoknak! Nagyjából most is ez a helyzet!(Remélem azért világégés nélkül!)

 • Béla György Kovács

  Tehát ha én “rózsadombi” jobb életre vágyom, akkor végig kell döngetnem az ottani villák kapuit, át kell másznom a kerítéseiken,be kell tördelnem az ablakaikat, tele kell sz@rni a kertjeiket, szétzúzni-felgyújtani az autóikat, mert nekik HUMANITÁRIUS KÖTELESSÉGÜK MEGOLDANI AZ ÉN PROBLÉMÁIMAT,TELJESKÖRŰEN KIELÉGÍTENI AZ IGÉNYEIMET ÉS EREJÜKÖN FELÜL IS GONDOSKODNI RÓLAM!!! Micsodaaa??? Mi az hogy “nem egészen”???? Fúj micsoda nácifasisztaantiszemitarasszistakirekesztőgyűlölködőmoslékzabálóorbánistamasiniszta stb. hozzáállás!!!
  ( mehetek a pénzért a norvég alaphoz?)

 • Ferenc Farsang

  Meg még ezren ilyenek!!

 • Edit Király

  sorozatos hivatali visszaélés, minden retorzió nélkül. Akinek meg nem jutott föld, az menjen el éhbérért közfoglalkoztatásúnak persze, ha felveszik,(!) hát ezért kellett megválasztani. Fél Tokajt tönkretették, most itt a Dunántúlon úrizálnak…………….nagyon tehetséges család, de talán lesz még elszámolás………..

  • Greg

   Talán, de erre ne fogadj nagy tételben!

   • Tüske Zsófia

    te se az ellenkezőjére.

 • Pál Zele

  A cél a kis és közepes mezőgazsasági vállalkozások földhöz juttatása,,,:-)Fidesz a Goebbels-i propaganda továbbfejlesztője,,,addig sulykolják az emberek fejébe a hazugságokat amíg el nem hiszik:-)Nem is igazán érdekelne,hogy ezek a vagyonok miképpen születnek de az irritál a lopott vagyon gazdái úgy állítják be magukat mintha Istenek lennének,,,és minden esetben a keresztény erkölcsre és a keresztény Európára hivatkozva,,,kérdem én hol van itt az erkölcs????Az Uniós forrásokat megdézsmálni olyan túl sok ész nem kell és erre építeni egy országot hát több mint érdekes ,,,,ha a kohéziós alapok megszűnnek akkor vajon mi lesz?????Annyi szegény lesz mint 100-120 éve ,,,örülhetnek majd az emberek ha egy tál levesért elmehetnek dolgozni a nagy földbirtokok gazdáihoz,,,nagy perspektíva vár a szegényekre,,,,,,

  • Nagy Sándor

   Ezzel szemben a Fidesz-KDNP nevű párt és bűnszövetség, mindent megtett azért, hogy hazánkban ne működhessen a kis és közepes gazdaságokat versenyképessé tevő eu konform szövetkezések. Sőt magát a Szövetkezeti törvényt is sikerült olyan formába beintegrálni a PTK-ba mint ha az egy profit orientált gazdasági társaság lenne, a törvény készítői ma már elismerik hibájukat, hiszen ezzel nem felel meg a szövetkezetekre vonatkozó standardnak.
   Gyalázat, ami itt megy.

 • Kárpizsuzsi

  kurva fasza..

 • pandacsöki

  És erre van, aki csak most jön rá?

 • transformer

  Nem véletlenül utálják Pikettyt a hazai neoliberálisok.
  Ami pedig a Sziriza és Görögország elleni fellépés következményeit illeti, az ismételten bizonyítja, hogy a globális tőke válsághelyzetben inkább a szélsőjobboldalt választja, mint a baloldali megoldásokat. Ahogyan annak idején József Attila írt arról a bizonyos jegyespárról…

  • trisel

   Ide dobtál egy hülye mondatot. Látszik, hogy még futólag se olvastad el a cikket.

   • transformer

    Ez legalább három mondat. A második kettő a cikk egyik mondatához kapcsolódik. Az első pedig tény, elég arra a fanyalgásra gondolni, ahogy az említett figurák fogadták pár éve Piketty könyvét. Akiknek az uniós szellemi rokonai máig meghatározzák az EU egész gazdaságpolitikáját.
    A német problémába nem akarok belemenni, mert valós ugyan, de könnyen visz el nacionalista indulatok felé. Pedig számos német is kárát vallja a Hartz IV-es paradicsomnak.

 • Gusty Wolf

  Kérdés persze,milyen szociális válság lenne ezekben az országokban az “éhbéres” munkahelyek nélkül.

 • Mr. Hyde

  Jelenlegi formájában az Európai Unió a transznacionális monopóliumok gyámsági övezete a nemzeti kormányok egymásra (egymás alá) licitálásával, a többségi társadalom kárára.

 • Lajos Incze

  szent egyszerűség

 • Vidéki

  Piketty nagyon keményeket mond:

  Piketty itt a cseh miniszterelnökkel, decemberben készült Le Monde–interjút is linkel, ahol Andrej Babiš többek közt azt mondja:
  „Igen, adtok nekünk pénzt, de a másik oldalon, a vállalataitok itt fektettek be, és minden évben több mint 10 milliárd osztalékot vesznek ki, Lengyelországban egyenesen 25 milliárd eurót! Sok francia vállalat fektetett be nálunk, és a honfitársainkat alkalmazzák, de csak a francia bérek harmadát fizetik nekik.”

  “Szankciókat kell bevezetni azon országok ellen, amelyek rontják a szabályozás sztenderdjeit, és ezáltal pl. elősegítik az adóelkerülést “.

  A német Süddeutsche Zeitung lap megbízásából egy tekintélyes francia szakember, Gabriel Zucman nyilvánosan elérhető adatok alapján számításokat végzett arról, hogy az egyes tagállamok mennyivel kevesebb bevételre tesznek szert a társasági adóból az adóparadicsomokban működtetett offshore cégek miatt.

  Eredményei szerint a nemzetközi nagyvállalatok egyedül az EU-ban működő adóparadicsomokba – Belgium, Ciprus, Hollandia, Írország, Luxemburg és Málta – évente 350 milliárd eurót csoportosítanak át KÖNYVELÉSI TRÜKKÖKKEL,
  hogy minél kisebb legyen az adóterhük.

  Németországban például a nagy nemzetközi vállalkozások az alkalmazottak béreként kifizetett minden egyes euró után nagyjából 50 cent nyereséget termelnek, Luxemburgban pedig 3,5 eurót, de NEM AZÉRT, MERT A LUXEMBURGI MUNKAVÁLLALÓK HÉTSZER TERMELÉKENYEBBEK, hanem azért, mert a cégek Luxemburgba “terelik” a nyereségüket, hogy ne a németországi, hanem a számukra sokkal kedvezőbb luxemburgi szabályok alapján fizethessenek társasági adót.

  Az ilyen műveletek révén évente nagyjából 600 milliárd euró nyereség áramlik a multinacionális vállalatoktól az adóparadicsomokba a világ összes ilyen országát és különleges státuszú területét együttvéve, amelyek nagyjából 60 milliárd eurótól, a társasági adóból származó bevétel mintegy 20 százalékától fosztják meg az EU-t mind a 28 tagállamot együttvéve.
  A legnagyobb kárvallott Németország, amely 17 milliárd euró bevételtől esik el, és 32 százalékkal több bevétele lenne a társasági adóból, ha nem létezne a pénzügyi szolgáltatások adóparadicsom nevű ágazata, amely az 1980-as években fejlődött ki. A második helyen Franciaország áll, amely 25 százalékkal nagyobb bevételre tenne szert a társasági adóból adóparadicsomok nélkül.
  A Süddeutsche Zeitung listáján Magyarország a harmadik helyen áll 23 százalékos aránnyal.

  Érdekes, hogy ezt a kártékony helyzetet nem akarja felszámolni az Európai Bizottság.

  Ha annyi energiát szánna rá, mint a migránsok kötelező szétosztására, akkor nem itt tartanánk.

  De mit is várhatunk a szintén luxemburgi származású EB elnöktől, Junckertől, akit a cikkben említett Luxemburg (az adóparadicsom) delegált az Európai Bizottság élére!?

  Elérték azt, hogy az Európai Unión belül a minimálbér a legmagasabb Luxemburgban, ahol 1923 euróra rúgott, míg Bulgáriában volt a legalacsonyabb, havi 215 euró.
  Tehát egy luxemburgi Homo Sapiens minimálbéres egyed kb kilencszer annyi értéket képes előállítani, mint egy bulgáriai? Junckerék meséjében ez lehetséges.

  Ezek az alakok, akik az Európai Bizottság működését meghatározzák, abban érdekeltek, hogy például az adóparadicsom Luxemburg kedvezményezett helyzetét az idők végezetéig fenntartsák.

  Ennek fényében ellentmondásos Piketty véleménye, aki ennek a túlerejű brüsszelita vezetésnek olyan erős jogosítványokat adna, amilyen erős Moszkva jogosítványa volt a KGST működtetésében.

 • Barna Toth

  Amit nem nagyon reszletez a cikk, az a befektetesek elonye. Ne mondja senki hogy multik nelkul is ennyi munkahelyet tudna teremteni a magyar gazdasag, vagy hogy a berszintek itt tartananak. Raadasul a gonosz multik fizetik a jarulekok zomet. Igaz hogy torekszenek a helyi kormanyoktol adokedvezmenyeket kicsikarni, de ezzel egyutt is tobbet fizetnek mint akarmelyik minimalberen/reszmunkaba bejelentos magyar vallalkozas.

 • Monarhista

  hiánypótló cikk

 • toportyán

  Jobberek lassan csődbe viszik ajrópát szokás szerint,ballerektől rettegésük nácik kezibe adja a hatalmat….háború a legnagyobb üzlet tudva levő.

 • Szászy Anita

  Nagyon tanulságos cikk.A multinacionális vállalatok ,fontosak a munkahely teremtés szempontjából.Sajnos a magyar kis,és középvállalkozások ,nem tudnak annyi munkahelyet teremteni .Több munkahelyre lenne szükség így is .

 • Szászy Anita

  Az E.U döntéshozó hatalmáról annyit írnék,hogy nyilván szükséges a különböző gazdasági helyzetű tagállamokat összefogó egységes rendszer ,ahogyan az minden tagállamban külön is létezik.Attól még nem kevésbé demokratikus egy közösség,hiszen törvények szabályozzák a létét.Nem hinném,hogy az EU. diplomatái,vezetői kevésbé lennének demokratikusak mint a magyar vezetők,vagy a magyar miniszterelnök.Szerintem jóval kevésbé hangsúlyozzák a nemzeti állami törekvéseiket,készek a kompromisszumok megkötésére,mint például Magyarország.Lásd az E.U migrációs politikáját .

 • Így igaz. 100 Ft-ot elsíbolnak, s adnak erre 20 Ft segélyt.

 • bankár

  “Thomas Piketty: a kelet-európai országokból elszipkázott tőkejövedelmek jóval magasabbak, mint az ide érkező uniós transzferek .”

  Nem sírni kell, hogy elszipkázzák a jövedelmet, hanem helyt kell állni a nemzetközi piacon. De erre a kelet-európai tolvaj-kormányok nem képesek.

  • János Parajdi

   Hülye!

   • bankár

    Pikettyre mondtad.

    • János Parajdi

     Dehogy! Ő egy gondolkodó pasas.
     Rád! Meg a hasonló csirkefogókra. 😛

     • bankár

      Honnan veszed, hogy én csirkefogó lennék?? :((((

     • János Parajdi

      bankár

     • bankár

      Ezek szerint még nem láttál tisztességes bankárt. Valóban ritka, mint a fehér holló. 🙂

     • János Parajdi

      Fogalmi képtelenség.
      Nyelvtanilag oximoron (pl szűz kurva)

     • bankár

      :DDD
      A “szűzkurva” létezik. Az az (általában nőnemű) személy, aki nagyon sokat kacérkodik a másik nemmel, ám amikor prédája úgy dönt, ideje lenne a tettek mezejére lépni, a szűzkurva büszkén hagyja őt faképnél. Általában ezzel védekezik: “Áá én nem vagyok egy olyan lány…” :)))

     • János Parajdi

      Ezt most viccnek szántad? Nagyon halovány

     • bankár

      Ez nem vicc, hanem egyszerű válasz a felvetésedre.

 • disqus_Lsb5oCJ1OO
  • János Parajdi

   Jó lapos semmitmondás.
   Ritka nagy fasz ez a Tokfalvi.

   • disqus_Lsb5oCJ1OO

    Persze, de ez egyúttal azt is jelzi, hogy hülyeség az osztalékként kimenő és a EU-s támogatásként bejövő pénzek összehasonlítása. És szerintem nem kellene senkit durván minősítgetni…

    • János Parajdi

     Miért hülyeség?
     egyébként nem osztalékként megy ki hanem nyereségként, aztán, hogy mivé válik az már más kérdés.
     Amit a szerző összehordott nem is durva a minősítés. Kifejezetten eufemizmus.

     • disqus_Lsb5oCJ1OO

      Mert a magyar tőkés éppúgy befektetheti külföldön a nyereségét, mint a külföldi Magyarországon – persze ehhez megfelelő üzleti környezet kellene. És az EU-s támogatás az utóbbi esetben is jönne.

 • gmihaly

  Ezérl a tárgyilagos és szakszerű (németül: sachlich) elemzésért kaptok egy piros pontot.

 • elemes

  Hát ez az írás egy facepalm. És pont az átlátszón…? Édesjóistenem.