tudósítás

Szerdán Bécsben, a magyar nagykövetség előtt is több százan tüntettek az Orbán-kormány ellen

Az itthoni demonstrációk mellett több külföldi városban is tüntettek az elmúlt napokban az Orbán-kormány ellen. Tudósítónk ott volt szerda este a bécsi magyar nagykövetség elé szervezett tüntetésen, amin 2-300 ember vett részt. A beszédek fő üzenete az volt, hogy a kint élő magyarok hazajönnek az ünnepekre, és csatlakozni akarnak az itthoni tiltakozásokhoz.

Régen minden jobb volt – ajándékozz karácsonyra 2019-es Átlátszó-előfizetést!

December 12-én, a „rabszolgatörvény” elfogadásának napján Budapesten volt először kormányellenes tüntetés, melyet a következő napokban több másik követett, és nem sokkal később már vidéki nagyvárosokban is demonstrációk voltak. Szombathelyen például több ezren mentek az utcára, de volt tüntetés Miskolcon, Egerben, Szegeden, Veszprémben, Nyíregyházán, Debrecenben és Győrben is.

December 19-én, egy héttel az első budapesti tüntetés után már több külföldi nagyvárosban is tüntettek az ott élő magyarok az Orbán-kormány ellen.

Az Átlátszó munkatársa ott volt tegnap a bécsi magyar nagykövetség elé szervezett demonstráción, amit a Kreatív Ellenállás szervezett. Az eseményen beszédet mondott többek között Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke, valamint Veisz Szilárd LMP-tag is. A beszédek fő üzenete az volt, hogy a kint élő magyarok hazajönnek a karácsonyi ünnepekre, és csatlakoznak az itthoni tiltakozáshoz.

Fotóink az eseményről:

Tüntetés az Orbán-kormány ellen Bécsben 2018.12.19.

A bécsi tüntetésen 2-300 fő vett részt, voltak kreatív táblák, és O1G díszítésű mézeskalács is. A résztvevők aláírták a Hadházy Ákos által indított petíciót, hogy Magyarország csatlakozzon az európai uniós ügyészséghez.

Videós beszámolónk a bécsi tüntetésről:

Fotók és videó: Halász Áron

Megosztás