tudósítás

Így tüntettek a budapestiek Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása ellen – videóriport

Recep Tayyip Erdoğan török elnök csütörtöki budapesti látogatásával egyidőben tüntetők blokád alá vonták a belvárost, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a török offenzíva célpontjában álló kurd nemzetiséggel. A tüntetést a Nők Rojaváért, A Mi Időnk, és a Szolidaritás az Észak-Szíriai Demokratikus Föderációval csoportok szervezték. A több ezres tömeg az Oktogonról indult és a Széll Kálmán téren ért véget a demonstráció. Jelszavak terén a korábban megszokott „Orbán takarodj” kiegészült a „gyilkosok” és az „Erdoğan takarodj!” fordulatokkal.

Így tüntettek a budapestiek Recep Tayyip Erdoğan látogatása ellen from atlatszo.hu on Vimeo.

A független Kurdisztán megalakulásának napjainkban nincs esélye, de a helyi szintű kurd autonóm területek működőképesek lehetnek. Ez az elmúlt évek legfontosabb tanulsága a lángba borult Közel-Keleten, amit most Erdogan török elnök a Szíriában indított háborújával és etnikai tisztogatással akadályozna meg – Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatásával. A konfliktus hátteréről itt írunk részletesebben:

Ahol a kurd álmok véget érnek, avagy kinek az érdeke Erdogan háborúja?

A független Kurdisztán megalakulásának napjainkban nincs esélye, de a helyi szintű kurd autonóm területek működőképesek lehetnek. Ez az elmúlt évek legfontosabb tanulsága a lángba borult Közel-Keleten, amit most Erdogan török elnök a Szíriában indított háborújával és etnikai tisztogatással akadályozna meg – Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatásával. [featuredbox text=

A csütörtöki budapesti tüntetésről készült fotógalériánkat itt lehet böngészni:

Így tüntettek a budapestiek Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása ellen

Videóriport: Tremmel Márk — Fotók: Fülöp Orsolya

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás