tudósítás

Idén végre a gyűlölködő ellentüntetőket kordonozta körbe a rendőrség a Budapest Pride-on

Néhány gyűlölködő próbálta megzavarni a békésen és vidáman vonuló tömeget, de a felvonulást nagy erőkkel biztosító rendőrség villámgyorsan körbekordonozta az ordibáló szélsőségeseket.

A Budapest Pride történetében idén először rendőrségi jóváhagyással haladt a tömeg szabadon, kordonok nélkül.

Tavaly a szervezők hiába kérték a rendőrséget, hogy ne szorítsák kordonok közé a menetet, a rendőrség a várható ellentüntetők miatt ragaszkodott hozzá. A Kossuth teret körül is kerítették, de onnan a szervezők az előzetesen bejelentett útvonal helyett egy másikon vezették a tömeget, és ezzel valósult meg a szabad vonulás 2017-ben.

Idén is úgy tűnt, hogy kordonok között kell sétálnia a felvonulóknak, de a rendőrség nagy és pozitív meglepést okozott a felvonulóknak. A szervezők évek óta mondják, hogy nem a Pride-ot, hanem a gyűlölködő ellentüntetőket kell körbekordonozni, és tegnap pontosan ez történt.

A rendőrség óriási erőkkel biztosította a felvonulók útvonalát, és egy JOY (öröm) rendszámú terepjáróval vezette a menetet.

Budaházy György és néhány társa ordibálva próbálta megzavarni a felvonulást, de a rendőrök villámgyorsan kordonokkal zárták el a melegeket mocskoló Budaházyékat a békés tömegtől, így atrocitás nem történt.

A felvonulók zenélve, énekelve, táncolva, vidáman sétáltak a Városligettől az Andrássy út – Nagymező utca – Bajcsy Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalon a Kossuth térre, ahol beszédekkel ért véget az idei Budapest Pride.

Helyszíni felvételeink a felvonulásról

Az eseményeket élőben közvetítettük, a videók Facebook-oldalunkon itt és itt visszanézhetők.

Fotók és Facebook Live közvetítés: Dohi Gabriella

Megosztás