tudósítás

Újabb volt adóhatósági vezető tanúskodott a bíróság előtt

Szakmaiatlanul és szándékosan akasztották meg a hálózatos áfacsalások vizsgálatait bizonyos NAV-felsővezetők, mondta Vancsura István volt adóhatósági vezető tanúvallomásában a NAV-botránnyal kapcsolatos per tárgyalásán múlt pénteken.

 

 

Ezt a pert Dávida Marianna NAV-vezető indította a Népszabadság és a Népszava ellen, miután a lapok azt írták róla hogy rajta van az amerikai kitiltási listán. Ez az a per, ahol korábban tanúként jelent meg Hegedűs-Deme Zsolt, volt KÜIG igazgató, és arról számolt be, hogy egy 40 milliárdos ügyből semmilyen érdemi megállapítás nem lett, mert a NAV felsővezetői ezt adták utasításba.

Volt NAV-vezető a bíróságon: 40 milliárdos ügyet tussolt el a felsővezetés

A múlt pénteki tárgyalási napon hiába kérte az alperes a bíróságot hogy tanúként idézze meg Vida Ildikót, hogy nyilatkozzon arról, kik vannak kitiltva az Egyesült Államokból, a bíróság nem idézte a NAV elnökét. Pedig Vida egy 2014 novemberi Magyar Nemzet interjúban azt mondta,  tudomása van arról, kik szerepelnek a kitiltási listán.

Vancsura István a NAV azóta indoklás nélkül megszüntetett elitegységének egyik vezetőjeként fontos szerepet játszott a láncolatos áfacsalások feltárásában. Múlt pénteki tanúvallomásában ő is arról beszélt, hogy áfacsaló cégek után szerettek volna nyomozni, de nem engedték tovább folytatni a vizsgálatokat egyes NAV-felsővezetők. A szakmaiatlan indokokkal történt vizsgálatleállítások miatt az áfacsaló cégek eltűnhettek a cégtemetőkben – mondta Vancsura a bíróság előtt.

További cikkeink a NAV-botrányról

Elindult a Bejelentővédelmi Együttműködés: Ne azoknak kelljen félniük, akik jelentik a korrupciót!

Pereket indított bírálói ellen a NAV

A NAV egymillió forintra perli az Átlátszót egy tényfeltáró cikk miatt – Vágó beleáll

A NAV beperelte az Átlátszót – ez történt az első tárgyalási napon

Miért pont a NAV kerülhetett az amerikaiak célkeresztjébe?

A rejtélyes 7750: diszkrét és drasztikus

Újabb konkrét eset igazolja, hogy a NAV főigazgatója vizsgálatot akadályozott

Újabb volt NAV-os vádolja az adóhivatalt

Súlyosan gyengítette a KÜIG megszüntetése az adóhatóságot

Így úszhatják meg az áfacsalók – Somos Katalin leállított egy fontos vizsgálatot

Tovább a teljes NAV-dossziénkra

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás