interjú

Pereket indított bírálói ellen a NAV

Jávor István szociológust, korrupciókutatót, illetve egy kijelentése miatt a Klubrádiót perelte be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jávor mellett Horváth András, a NAV botrány kirobbantója ellen is keresetet adtak be jó hírnév megsértése miatt, miközben az ellene indított büntetőeljárás továbbra is eredménytelenül folyik. Rajtuk kívül az Átlátszó.hu ellen is pert indított a NAV, miután megírtuk, hogy Somos Katalin főigazgató megakadályozott egy áfacsalásokhoz kötődő vizsgálatot.

Videónkban az érintetteket kérdeztük a perek állásáról.

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás