vidéki lapszemle

Soron kívüli oltást ajánlottak a képviselőknek Debrecenben, gigaház épül a Balaton-parton

Debreciner.hu: Soron kívüli oltás lehetőségét ajánlották a debreceni önkormányzati képviselőknek

A hivatalnokokkal együtt kérhettek volna vakcinálást a politikusok is, de végül valakik leállították az egészet. Volt olyan képviselő, aki nemet mondott, míg más elfogadta volna a védőoltást. Hajdú-Bihar megyében korábban már egy országgyűlési képviselőt és a Debreceni Egyetem kancelláriáját is különös körülmények között oltották be emlékeztetett a portál.

Balatontipp: Balatonvilágos – Előjátéknak egy 92 lakásos társasház a Club Aliga szomszédságában

A Balatontipp.hu szerint Balatonvilágos egykori aligai részén elkezdődött az a gigantikus és ész nélküli természetátalakítás, amit tavaly nyár végén jósolt meg a portál egy nem sokkal korábban megjelent kormányrendelet nyomán. Az első fecske egy kisebb falu lakosságát befogadó épület lesz a hajdani pártüdülő kerítésétől nem messze.

Szegeder.hu: Nyilvános lesz, hogy mennyivel keres többet egy férfi a szegedi önkormányzatnál

A nők férfiakhoz viszonyított jövedelemhátránya valahol 11 és 18 százalék között van, de ha a nők által végzett láthatatlan munkát is ideszámítjuk, a bérkülönbség még jelentősebb. Az Amnesty International kezdeményezésére most több cég és önkormányzat – köztük a szegedi – lép afelé, hogy átláthatók és nyilvánosak legyenek a bérkülönbségekre vonatkozó adatok – számolt be róla a szegedi portál.

Makói Csípős.hu: Volt makói fideszes képviselő is a dilettáns jogszabályalkotásra panaszkodik

Dézsi Csaba, Győr fideszes polgármestere szerint nem ártott volna orvosokkal is beszélgetni az új egészségügyi törvényről – erről a Győr+ rádióban beszélt. Ennek kapcsán jegyezte meg a Facebookon Makó korábbi fideszes önkormányzati képviselője, Toldi János, hogy baj van, ha a szakmában érdekeltek tapasztalata nem érvényesül a jogszabály alkotók munkájában – szúrta ki a Makói Csípős.

Nyugat.hu: A szombathelyi háziorvosok kérik a városi oltópontok megnyitását a Kormányhivataltól

Az önkormányzat által kialakított városi oltópontok megnyitásához csak a járási tisztifőorvos bejárása kellene, amire azonban egyelőre nem került sor. A Kormányhivatal szerint Nemény András polgármester csak zavart kelt és a látványpolitizálást folytat, ugyanakkor a háziorvosok kiállnak az önkormányzat mellett. Nyílt levelükben azt írják, a háziorvosi rendelőik tömeges oltásra alkalmatlanok, ezért kérik a város által biztosított, berendezett, és csak a tisztifőorvos általi jóváhagyásra váró oltóközpontok megnyitását – írta meg a portál.

 

Nyitókép: A kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát készül beadni egy páciensnek Soós László háziorvos XIII. kerületi orvosi rendelőjében 2021. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Megosztás