vidéki lapszemle

Kecskemét polgármestere milliókat kaszál, Siófokon vakcinás csalót ítélt el a járásbíróság

Kecsup.hu: A havi 1,6 millión felül a kiadásainak, költségeinek megtérítésére is igényt tarthat a polgármester az egyetemi alapítványnál

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a városvezetői fizetése mellé, a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért havi 1,6 millió forintot kap írta meg a portál korábban a politikus vagyonnyilatkozata alapján. Ez összesen 2,8 millió forintot jelent. A Kecsup.hu most azt is kiderítette, hogy az Alapítványnál az 1,6 millió forint mellé igényt tarthat igazolt készkiadásainak, költségeinek megtérítésére is.

Debreciner.hu: „Ha a kormány megbukik, a tisztességes fideszeseket integráljuk a 2022 utáni világba” – interjú Márki-Zay Péterrel

Amerikai típusú előválasztást szeretne, de úgy látja, a pártok nem ezt támogatják. Miniszterelnökként a koalíció részvevőit rákényszerítené az átláthatóságra és az elszámoltatásra. Létszükségletnek tartja a cigányság felzárkóztatását, de az ellenzéki roma politikusok alacsony száma miatt nem túl optimista. Úgy érzi, már sokat tett a lövészárkok betemetéséért, Szájer Józsefet pedig részben azért nevezte aberráltnak, hogy rámutasson: a Fidesz olyan jelenségeket üldöz, amelyek leginkább a saját táborában érhetők tetten. Többek között erről beszélt Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke a debreceni portálnak.

Nyugat.hu: Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel

Tíz embernek mondtak fel a napokban a szombathelyi városi tévénél, azaz a Médiaközpontnál értesült a Nyugat.hu. A városi tévét és a Savaria Fórumot működtető Médiaközpontnál 30 ember dolgozott eddig,  az elküldöttek egy része főállású volt, a többiek viszont külsősként, nem alkalmazottként dolgoztak. A portál megkereste Horváth Zoltánt, az Agora és a Médiaközpont ügyvezető igazgatóját, aki pénzügyi racionalizálásra hivatkozott. A Médiaközpont tavaly 170 millió forintot kapott az önkormányzattól, az idei költségvetésben ezt az összeget 100 millióra csökkentették.

Atádhír.hu: Vakcinákkal akart kicsalni 5 milliót Somogyban

Egy év szabadságvesztés büntetést és egy év közügyektől eltiltást szabott ki a Siófoki Járásbíróság egy 36 éves siófoki nővel szemben csalás bűntettének kísérlete miatt írta meg az Atádhír.hu. A vádlott kihasználva a koronavírus terjedése miatt kihirdetett veszélyhelyzetet 2020. március 18-án rejtett telefonszámról felhívta a siófoki vállalkozó sértettet, akinek álnéven mutatkozott be a pécsi ÁNTSZ alkalmazottjaként. Elmondta, hogy koronavírus elleni vakcinát, illetve a sértett vállalkozásának telephelyein található helyiségek fertőtlenítését kell megrendelnie, ellenkező esetben a vállalkozást bezárják. A vádlott a vakcinák és a fertőtlenítés ellenértékét 5 millióban határozta meg. A sértett a hívás kezdetétől tisztában volt azzal, hogy csalás áldozata, ezért amikor a vádlott a döntése felől érdeklődött, úgy válaszolt, hogy indul a bankba átutalni a pénzt, ténylegesen azonban a rendőrségre ment és megtette a feljelentést. Az ügyben most született ítélet.

7300.hu: Tovább drágulhat a félmilliárd forintba kerülő komlói buszpályaudvar

Úgy tűnik, előzetesen nem mérték fel elég alaposan a város buszpályaudvarának területét, ugyanis csak a felújítási munkálatok közben derült ki, hogy a pályaszerkezet teherbírási értékei nem megfelelőek a terv szerinti kivitelezés megvalósítására. A mulasztás 57 millió forinttal terhelheti meg a város költségvetését. Ezzel tovább nő a beruházás ára, amely már amúgy is többe kerül a tervezettnél. A „Komlói buszpályaudvar és környezetének közlekedésfejlesztése” című projekt bruttó 378 millió forint uniós támogatásban részesült, a Volánbusz Zrt. konzorciális partnerként nettó 60 millió forint önerőt biztosított a beruházásra. A kivitelezésre benyújtott legkedvezőbb ajánlat összege azonban 215 millió forinttal meghaladta a rendelkezésre álló finanszírozási keretet, és csak a a kormány egyedi döntése alapján kapott a város  kiegészítő támogatást.

 

Nyitókép: A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját szívja fel injekciós tűbe az oltócsoport tagja a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye Vízpart körúti idősotthonában 2021. február 21-én. Az intézményben harmadik alkalommal oltanak, de olyanok is kapnak oltást, akik három hete még nem kaphattak. MTI/Mészáros János

Megosztás