Szekuriti

Jól megy a Ligetben balhézó ultrákhoz köthető, a WHB-nak is dolgozó biztonsági cégnek

Bejött az élet a Ligetben balhézó ultrákhoz köthető Marcus biztonsági cégcsoportnak. Árbevételük szépen növekszik, a napokban pedig maguk posztolták ki, hogy kinőtték régi központjukat, és újba költöztek Győrújbaráton.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

„Nagy célokhoz nagy hely kell. Tavaly kinőttük Berger-udvari irodánkat, és egy szebbe, nagyobba költöztünk Győrújbaráton”posztolta hétfőn közösségi oldalára a Marcus Security biztonsági cégcsoport.

Marcus néven számos biztonságpiaci vállalkozás működött és fut jelenleg is, köztük vannak tulajdonosi átfedések is, minderről részletesen ebben a cikkünkben számoltunk be. A „központ” azonban a Marcus Soldier Team Kft., a céghonlap impresszuma szerint legalábbis ez a társaság „maga” a Marcus Security. A központi cégnek azonban az Opten adatai szerint soha nem volt győri Berger-udvari bejegyzett telepe, és egyelőre most sem látszik győrújbaráti. A számos Marcus-cég közül egyedül a NAV-végrehajtás alatt álló Marcus Security Kft. székhelye győri, de annak a címe is más.

Valóban jól megy nekik: a Marcus Soldier Team Kft. árbevétele 2015-2017 között több, mint duplájára, 129 millió forintról 270 millióra növekedett, a cég adózott eredménye pedig 355 ezer forintról 4,3 millióra nőtt ebben az időszakban.

A Marcus-os cégszövevényben megtalálni a győri ETO FC volt biztonsági igazgatóját – 2016-ig ő volt például a Marcus Soldier Team egyik tulajdonosa  -, és a vele korábban Marcus-Faktor néven közös vállalkozást futtató Őze „Gida” Balázst is.

Őze a nyugat.hu akkori cikke szerint 2016-ban részt vett a Ligetvédők elleni támadásban az állami presztízsberuházást, a Liget-projektet védő egyik biztonsági cég, a Patrol Group kötelékében. A Haladás B-közép köreiben Gidaként ismert Őzét Tumblr-posztjában Szarvas, a szombathelyi származású grafikus azonosította először a Városligetben, s kötötte is nyomban a Marcus-csoporthoz.

A Ligetben is felvonuló volt ultrához kötődő biztonsági cég védte a WHB-s alapkőletételt Szegeden

Dunántúli biztonsági cég vigyázott a szegedi uszoda alapkőletételénél a rendre, a céget a kormánykedvenc WHB hívta Szegedre. A biztonságisoknak dolgozik, sőt a Marcus-csoport egyik szatellitjében tulajdonos is az az Őze Balázs, aki korábban a ligetvédők elleni balhénál is feltűnt. A WHB sem ismeretlen: ők vásárolták meg a miniszterelnök vejétől az Elios Zrt.

Tavaly szeptemberben beszámoltunk róla, hogy a Marcust vitte Paár Attila WHB-ja Szegedre, hogy őrizzék a rendet az uszodaalapkő-letétel idején. A cég(csoport) referenciái között emellett megtalálható számos önkormányzati rendezvény védelme, de ők őrzik a Győri Törvényszék, a Győri és a Soproni Járásbíróság épületét, illetve számos közpénzes finanszírozású infrastruktúra-beruházás építési területét, valamint MLSZ és UEFA labdarúgó-mérkőzéseket is.

Rádi Antónia

A céginformációt az OPTEN Kft. szolgáltatta.

Címlapkép: Gida marcusos formaruhában a szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon tavaly augusztusban (fotó: Marcus Vagyonvédelmi és Biztonsági Kft./Facebook)

Megosztás