vidéki lapszemle

Kiszáradt két tó Baranyában, 14 kérdésre nem válaszolt a debreceni önkormányzat

7300.hu: Idén már két horgásztó is kiszáradt Baranyában

Miután a megyei napilap megírta, hogy tíz tó száradt ki Baranyában az elmúlt időszakban, a 7300.hu megpróbálta kideríteni, melyek azok. A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége a komlói lapnak elmondta, nem tíz, „csak” két tó száradt ki: a bicsérdi és a kistapolcai horgásztó. A Szövetség szerint a jelenlegi szélsőséges időjárás mellett azonban több tó is veszélybe kerülhet. A Vízügyi Igazgatóság szerint a megye DK-i részén jelentősebb csapadékhiány van, illetve a téli csapadékmennyiség mindenütt elmaradt a sokéves átlagtól, ez okozhatja a kiszáradást.

Debreciner.hu: Két hónap alatt 14 levelünkre nem reagált a debreceni városháza

Idén májusban 6, júniusban pedig 8 olyan levelet küldött a lap a debreceni önkormányzati vezetőknek, szereplőknek, amelyekre nem kaptak semmilyen visszajelzést. A Debreciner szerint Debrecen önkormányzata a 2019. júniusi indulásuk óta igyekszik gátolni a munkájukat. A lap most többek között elszaporodott patkányokról, önkormányzati ingatlanok értékesítéséről, fakivágásról és fejlesztésekről kérdezte a városvezetést.

Nyugat.hu: Annyiszor lesz érvénytelen az iskolaigazgatói pályázat, ahányszor csak akarják

A szombathelyi Oladi Általános Iskolában háromszor írtak ki pályázatot, egy pályázó volt, mégsem nevezték ki. Ő jelenleg „intézményvezetői feladatokat ellátó intézményvezető-helyettesként” irányítja az iskolát. A lap szerint a tankerület válaszából kiderült, hogy a pályázatot annyiszor minősíthetik érvénytelennek, ahányszor csak akarják. „Erős a gyanú, hogy mindezt addig folytatják, amíg meg nem találják azt a jelöltet, akit az államtitkárság is elfogad” – írja a Nyugat.hu.

Borsod24.hu: Ilyen lehet az Avalon belvárosba tervezett épülete

Utolsó szakaszához érkezett, már csak az építési engedélyre vár a Szent István tér mellett található, az Avalon Center tulajdonában álló magánterületre tervezett projekt. A parkoló évek óta a cég kezében van, amely korábban irodaházat tervezett ide, azonban ennek létesítésétől hosszas egyeztetéseket követően elállt. Ezt követően a két fél (az önkormányzat és a beruházó) között egyeztetések kezdődtek. Az irodaház végül a Zsigmondy utcában, a néhai Északterv épületének felújításával jött létre.

Szegeder.hu: Az SZTE kutatása kimutatta, hogy életeket menthetnek a városi zöldfelületek a hőségben

A Szegedi Tudományegyetem kutatói azt vizsgálják, hogy milyen hőterhelés éri a városban élőket. Az elhúzódó hőhullámok esetén az emberi szervezetet extrém stressz éri, ami akár halálos is lehet a veszélyeztetett csoportoknál. Az SZTE szakemberei nemcsak a problémák tudományos hátterét vizsgálják, de megoldásokat is keresnek, javasolnak. Ilyen lehet a faültetés, a tudatosan alkalmazott biodiverz gyep, a zöldtetők és a zöldfalak – írja a Szegeder.

Nyitókép: „Megdöbbentő látvány a kiszáradt bicsérdi tó” – írta Facebook-oldalára Dr. Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő, miután kilátogatott a helyszínre (forrás: a politikus Facebook-oldala)

Megosztás