Hírek

Az Átlátszó Oktatás 2018-ban

Már jócskán benne a 2019-es évben érdemes visszanézni, hogy mi történt velünk 2018-ban. Aki lemaradt valamiről, az itt pótolhatja be.

2018-at a „kevesebb, de több” jellemezte. 37 cikket jelentettünk meg az oldalon, vagyis másfél hetente lehetett újat olvasni nálunk. Ugyan ez elmarad a 2017-es 73 cikktől, idén más irányba terjeszkedtünk térben és célokban: civil szervezeteket és projekteket mutattunk be, mint a DemoLab oktatási program Hollókőről, a Szakkollégiumok Nyári Találkozója a Balaton mellől, a Deviszont Közösségi Tér Kispestről, és a Társadalomelméleti Nyári Egyetem Pécsről.

Természetesen a balhéból sem maradtunk ki, írtunk aranyszínű közbeszerzett iPhone-ról, felsővezetői órabért kereső BME-s hökösökről, újból feljelentettük a képünkbe hazudó Klebelsberg Központot, sebtiben végeztünk teljesítményértékelést Kásler Miklós megemelt fizetése kapcsán, és csak megszereztük a közérdekből nyilvános jegyzőkönyveket a NAIH segítségével a szegedi Fogorvosi Kartól – pedig nagyon nyakatekerten próbáltak védekezni.

Az év egyik legjobb hírét pedig már januárban megkaptuk, miszerint egy általunk megnyert per ítélete bekerült a joggyakorlatot leginkább befolyásoló határozatok tárába, az Ítélőtáblai Határozatokba, vagyis blogunk maradandó hatást fejtett ki még egy alkalommal a magyar jogalkalmazás területén.

Tartsatok velünk idén is!

Megosztás