Heti lapszemle

A felcsúti focicsapatnak rengeteg szponzora van, az etyeki iskolában penész és málló vakolat

444: Lassan több a szponzora a Puskás Akadémiának, mint a nézője

A Puskás Akadémia meccseire alig páran kíváncsiak, de ennek ellenére rengeteg szponzora van Orbán Viktor kedvenc focicsapatának: Mészáros Lőrinc több cége, valamint más építőipari vállalkozások, amik Mészárosékkal közösen vagy akár önállóan is nyernek közbeszerzéseket, illetve Orbán apjának cége, és még a Suzuki, a Penny Market és a Coca Cola is ott van a szponzorok között. Az viszont nem publikus, hogy a cégek mennyi pénzt tolnak a felcsúti fociba.

Index: Tizenegy évig járhatott a parlamentbe MSZP-s belépővel Sarka Kata rejtőzködő férje

Mesterházy Attila egykori MSZP-elnök és -frakcióvezető adott állandó, úgynevezett szakértői kártyát Bessenyei Istvánnak, az állami megrendelésekben dúskáló biztonsági cég, a Valton-Sec Kft. résztulajdonosának. Bessenyei 2007 és 2018 között ezzel a belépővel járhatott a Parlamentbe, de arról nincs adat, hogy hányszor, hogyan és mire használta ki a lehetőséget. Bessenyei párja Sarka Kata, akinek két közös cége van Rogán Antal propagandaminiszter feleségével, Rogán Cecíliával.

24.hu: A Rogán-Tiborcz érdekkör gazdagodik a posta döcögős fejlesztéséből

Nemrég bejelentette a Magyar Posta, hogy szeptembertől üzemel majd az az elektronikus rendszer, amire az állami cég az Európai Uniótól 2,4 milliárd forintot kapott, saját zsebből pedig 1,9 milliárd forintot áldozott. A rendszer lényege, hogy az interneten lehet majd követni a feladott levelek útját. Rogán Antal feltalálótársainak cége, a MobilSign Kft. alvállakozóként vesz részt és kap pénzt a Magyar Posta milliárdos fejlesztéséből, amiből Tiborcz István korábbi üzlettársa is gazdagodik.

Media1: Az Index.hu szembemegy a blog.hu-t működtető Indamediával a véleményszabadságért

Az Index egyik legfőbb partnere, a Magyarország legnagyobb blogtárhelyét, a blog.hu-t is működtető Indamedia Zrt. nemrég teljesen eltüntette a politikai, közéleti blogokat az Indexen lévő i2 nevű „blogketrecéből”. Miután az Index nem kapott magyarázatot a történtekre, kialakított a címlapján egy külön dobozt az Indamedia által mellőzött közéleti blogoknak.

RTL Klub: Pénzt gyűjtenek a szülők a tantermek felújítására

A Felcsúttól néhány kilométerre található Etyek általános iskolájában egészségre ártalmas mennyiségű penész van az alsósok tantermeiben. A vakolat mállik és vizes, rozsdásak az ajtók, és rohad a linóleum. A polgármester azt mondja, az épületet már több mint 10 éve bontásra ítélték. Eddig is a szülők újítgatták fel, most megint ezt tervezik.

Címlapkép: a Puskás Akadémia kiemelt támogatói (fotó: pfla.hu)

Megosztás