Mutyimondó

Habony Árpád diplomata-útlevelet kapott, Bige Lászlót vesztegetéssel gyanúsítják

Kiderítettük, hogy az ötödik leggazdagabb magyar ellen vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség, a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója pedig februárban diplomata-útlevelet kapott. Térképre tettük a Fidesz EP-választáson elért eredményeit, interjút készítettünk Fahidi Éva holokauszttúlélővel, megszereztük a Karmelitába kölcsönzött további 40 műtárgy listáját, és elolvastunk egy könyvet a Fidesz-kormány elmúlt 9 évéről.

Vesztegetés elkövetésével gyanúsították meg Bige Lászlót, az ötödik leggazdagabb magyart

Tavaly ősszel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indult büntetőeljárás Bige szolnoki üzemében megtartott hatósági akció után. Akkor ismeretlen tettessel szemben kezdte el a rendőrség a vizsgálódást, most viszont, mint az Átlátszó megtudta, vesztegetés gyanúja miatt nyomoznak Bige ellen.

Habony Árpádnak már van diplomata-útlevele

Adatigényléssel derítettük ki, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Habony Árpád részére – az érintett kérelme alapján – 2019. február 15-én engedélyezte a diplomata-útlevél kiállítását. Azt nem közölte a külügyminisztérium, hogy miért kapta meg az iratot a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója, aki elvileg semmilyen szerződéses kapcsolatban nem áll a kormánnyal, és nem visel semmilyen tisztséget.

A héten emellett:

További cikkeink:

Megosztás