Mutyimondó

Washington szankciókat fontolgat Mészáros Lőrinc ellen, Gödön erdőirtással terjeszkedik a Samsung

Az elmúlt héten megírtuk, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy Mészáros Lőrincet kitiltsák Amerikából, és befagyasszák az esetlegesen ott lévő vagyonát. Bemutattuk, hogy a gödi önkormányzat a helyiek megkérdezése nélkül járult hozzá a Samsung-gyár bővítéséhez. Interjút készítettünk Gyárfás Tamással, Alberto Cairoval és Thomas Meliaval is.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Washington szankciókat fontolgat Mészáros Lőrinc ellen, de az elnök vétózhat

Wall Street Journallel közösen dolgozva megírtuk, hogy az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre. A szankciók amerikai beutazási tilalmat és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztását jelentenék Orbán Viktor miniszterelnök barátjának. A szankciókat előkészítő kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is. Donald Trump amerikai elnök viszont nemrég végre fogadta Orbánt a Fehér Házban, vagyis törekszik jó kapcsolatra a magyar kormánnyal, ezért valószínűleg nem hagyná jóvá a szankciókat.

Erdőirtással kedvez Göd a Samsungnak, helyiek tiltakoznak, a zöldombudsman vizsgálódik

Nő az elégedetlenség Gödön a Samsung akkumulátor-gyárának újabb terjeszkedése miatt. A helyi önkormányzat ugyanis arról döntött, az eddig 33 hektáron működő, több szintes gyárat újabb 80 hektárral fogják bővíteni. A helyiek tiltakoznak amiatt, hogy a Duna-parti kisvárosban veszélyes anyagokkal dolgozó gigagyár épül, amiről a megkérdezésük nélkül döntött a magyar kormány és a városvezetés. Az ügyben ombudsmani vizsgálat is indult.

A héten emellett:

  • interjút készítettünk a Fenyő-gyilkosságban felbujtással vádolt Gyárfás Tamással, és a világ egyik leghíresebb adatvizualizációs szakemberével, Alberto Cairoval, valamint az Obama-kormány helyettes külügyi államtitkárával, Thomas O. Meliával
  • megmutattuk, hogy a statisztikák alapján Magyarország az egyik legkevésbé keresztény keresztény ország
  • foglalkoztunk a NER-ből kiszorult újságírók sorsával
  • összefoglaltuk, hogy a „Híd a munka világába” projekt miatt 4 éve nyomoz a NAV

További cikkeink:

Megosztás