Egyéb

Lázár szerint a németeknek megéri, hogy a magyarok szétlopják az uniós pénzeket

Ezekről ne maradj le!

Hiénák Kulcsár feketepénzei körül (Átlátszó)
A legokosabb ember a szobában (444)
Visegrádon is szállodát szerezhettek Tiborczék (HVG)

Ha van 3 perced:

Hiénák Kulcsár feketepénzei körül
Gyanús körülmények között került Fintha-Nagy Ádám ügyvédhez a Kulcsár Attila-féle K&H-s brókerbotrányban eltűnt tízmilliárdokból vásárolt, 30 százaléknyi Kartonpack-részvénycsomag. Fintha-Nagy volt az V. kerületi ingatlanbiznisz egyik nagy kedvezményezettje, ráadásul a szálak rajta keresztül elvezetnek a Quaestor-csoportig és egy még régebbi, 1998-as brókerbotrányhoz is. (Átlátszó)

A legokosabb ember a szobában
A Quaestor-ügy koronatanúja Kámory Ferenc treasury igazgató, a vád gyakorlatilag az ő sztorijára építi a vádiratot. Kámorynak jó kapcsolatai voltak fideszes körökben és mint kiderült, ő intézte el, hogy az utolsó pillanatban visszautalják az állami kereskedőház milliárdjait. A koronatanú ugyan folyamatosan arra panaszkodott, hogy Quaestornál túl magasak a fizetések és túl drágák a cégautók, magától nem sajnálta egyiket sem. (444)

Visegrádon is szállodát szerezhettek Tiborczék
2007-2008-ban építették azt a félkész visegrádi luxushotelt, amit az Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójához, Szivek Norberthez köthető kör vett meg. Ugyanez a csoport a minap Budapest belvárosában szerzett meg egy teljes háztömböt. (HVG)

Az Eximbank tovább titkolózik a 16 milliárdos pályázatról
A Forbes magazin 2016. márciusban derítette ki, hogy Rogán Antal szomszédai járhattak jól az Eximbank tenderén. A 16 milliárd forintos alapkezelői pályázat győztesei a Pasa parkban laknak, és szintén ott él az Eximbank üzletfejlesztési igazgatóhelyettese. Schiffer András, az LMP volt társelnöke most azért indított pert, hogy nyilvánosak legyenek a pályázati dokumentumok és kiderüljön a döntéshozók személye is. (Hír TV)

Ha van még két perced:

Nem téríti meg az állam egy soroksári társasház lakóinak kárát, a ház alatti mérgek továbbra is szennyezik a talajt, és az ottlakók többféle betegség tüneteit is felfedezték magukon. (Átlátszó)

Lázár János szerint Németország és Ausztria csak nyer azzal, hogy Magyarországon szétlopják az uniós pénzeket. (24)

Több budapesti bíróságon dolgozik évtizedek óta az a vagyonvédelmi cég, amely feketén foglalkoztatta a vagyonőreit, a NAV nyomozást indított. (Index, Bors)

Költségvetési csalás miatt nyomoz Simonka György fideszes képviselő ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség, erre egy másik feljelentés miatt derült fény. (RTL Klub)

Javaslatok tömkelegét fogalmazta meg az Állami Számvevőszék vidéki múzeumokkal szemben, többek között azért, mert nem átlátható náluk a közpénzek felhasználása. (444)

Nem olvasottság vagy nézettség alapján döntött arról a kormány, hogy hol hirdessen a kvótakampányban, sőt, semmiféle indoklás nem volt. (Átlátszó blog)

Ismét vásárolt a Magyar Nemzeti Bank az Értéktár-program keretében, például egy Kossuth Lajost ábrázoló dagerrotípiát és egy 43 millió forintos betonasztalt. (Privátbankár)

Nem volt egyszerű menet, de végre eldőlt: a Magyar Posta fogja kézbesíteni a karácsonyi Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak. (444)

Továbbjutott a 2024-es budapesti olimpiai pályázat a harmadik körbe, de ez inkább csak annyit jelent, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem akar túl kevés pályázót. (HVG)

Két hónapja van Magyarországnak, hogy összehangolja az energetikai szabályozását az uniós irányelvekkel, különben az Európai Bíróság előtt találhatja magát. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás