Egyéb

Polip módjára hálózza be a magyar bíróságokat a politikai befolyás

Ezekről ne maradj le!

Rogánék nyaralójában csak az új medence legalább 10 millió forintba került (Átlátszó)
Habony hitelezőjének csápjai mindenhova elérnek (Index)
Juncker és Schulz utolsó közös svindlije volt Oettinger pesti repülésének elkenése (444)

Ha van 3 perced:

Rogánék nyaralójában csak az új medence legalább 10 millió forintba került
Nemrég jelentős felújításon esett át a Rogán Antal és testvére birtokában álló balatonlellei nyaraló. Az ingatlant még a politikus nagyanyja vette néhány hónappal a halála előtt és örökléssel került a miniszter és a polgármesterként tevékenykedő nővére birtokába. A vagyon eredetéről így senkinek nem kellett elszámolni. Egy biztos: csak a kívülről is azonosítható munkák legalább 14-15 millió forintba kerülhettek. (Átlátszó)

Habony hitelezőjének csápjai mindenhova elérnek
Tombor András családját a rendszerváltás előtt megfosztották a vagyonától, de az üzletember már 1996-ban elindította – apja adományából – a Mathias Corvinus Collegiumot, hogy az ide összegyűlt fiatalokból elitcsapatot neveljen maga köré. Tombor emellett 20 milliós kölcsönnel segítette ki Habony Árpádot, Csányi Sándorral milliárdos bizniszbe kezdett és már a 2000-es évek kezdet óta ott van a Fidesz-közelében. (Index)

Juncker és Schulz utolsó közös svindlije volt Oettinger pesti repülésének elkenése
Günther Oettinger német EU-biztos a csak Mr. Russiaként emlegett és a paksi bővítéssel kapcsolatban közvetítőként fellépő Klaus Mangold üzletember magángépén érkezett Budapestre 2016 tavaszán. A korábbi energetikai biztos Oettinger eleinte tagadta az utazást, csak hónapokkal később ismerte be. A dolog pikantériája, hogy a néppárti Jean-Claude Juncker és a szocialista Martin Schulz, amolyan nagykoalíció formájában, együtt mentették meg Oettingert a botrány következményeitől. (444)

Egymilliárd forintos ingatlana van Tiborcz Istvánnak egy ipari parkban, ahova a kormány csábít befektetőket
Komáromban, a kiürült Nokia-gyár melletti hatalmas ingatlant birtokló cégben szerzett nyáron többségi részesedést Tiborcz István. Még nem tudni, hogy Orbán Viktor veje és üzlettársai hogyan fogják hasznosítani a területet, de az időzítésük páratlan. Ugyanis a városvezetés tervei szerint hamarosan egy dél-koreai autóipari cég fog igényt tartani az ingatlanra, amelyet a maga az após által irányított kormány hív az országba. (Direkt36)

Ha van még két perced:

Tiborcz István sajnálhatja, hogy hivatalosan kilépett a megújulóenergia-bizniszből: Kisvárdán napelem segítségével világítanának a stadionban. (Mfor)

Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy olcsóbban megúszta, mint Schmitt Pál: ugyan a doktorija több mint felét másolta, mégsem veszik el a doktori fokozatát. (Átlátszó Oktatás)

Putyinizálódik Lengyelország: a kormány központi állami hivatalt hozna létre, ami egymaga kezelné a civil szervezetek finanszírozását. (444)

Magyarországon keresztül csempészett fegyvereket a korábbi koszovói miniszterelnök, a szerb sajtó szerint Ramush Haradinaj vezeti az egyik legerősebb bűnbandát Koszovóban. (Index)

2,7 millió forintba került a Magyar Időkbe és Magyar Hírlapba tett Paks2-reklámfüzet, a pénz több mint fele haveri céghez ment, de legalább nagyon szép színes a brosúra. (Vastagbőr)

Lejárt tejszín és ömlesztve tárolt hús miatt bírságolták meg a kiváló kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Zsidai-család éttermét, amely Jamie Oliver sztárséf nemzetközi étteremláncának budapesti egysége is. (HVG)

Klasszikus módszerrel csalt el 1,5 milliárdnyi áfát egy érdi férfi és élettársa, az áfa nélküli áron beszerzett importárut itthon már áfával növelt áron adták tovább. (Index)

Tévhit, hogy a bíróságok ma a függetlenségnek valamiféle utolsó bástyái lennének, véli Fleck Zoltán jogszociológus. Vannak független ítéletek, de a rendszer része a politikai befolyás. (444)

15 év alatt brutálisan leromlott Magyarország helyezése a versenyképességi rangsorban, az okok között szerepel a korrupció és a kormánytól való függésre berendezkedett rendszer. (MNO)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás