felsőoktatás

Nem oktathat tovább a közszolgálati egyetemen az erotikus hangulatú oktatóvideót rendező tanszékvezető

Cikkünk készítésekor úgy tűnt, nincsenek különösebb fenntartásai a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek (NKE) azzal a vulgáris nyelvezetű és szexuális témájú videóval szemben, amelyet Angyal Miklós ezredes, tanszékvezető egyetemi docens készített a hallgatóiról egy szakmai versenyre. Írásunk megjelenése után azonban a felsőoktatási intézmény bejelentette, hogy kezdeményezik a főtiszt oktatói megbízatásának visszavonását az országos rendőrfőkapitánynál.



Társadalmi célú hirdetés

Tegnap számoltunk be arról, hogy az NKE Rendészettudományi Karán (RTK) indulatokat keltett egy, a tavaszi szemeszterben készült „oktatóvideó”, amelyben diáklányok, leendő rendőrtisztek vulgáris szavakkal dobálózva adnak elő egy jelenetet. A kisfilmet Angyal Miklós rendőr orvos-ezredes, az NKE tanszékvezető egyetemi docense rendezte.

A videóval kapcsolatban az egyetemnek cikkünk készítésekor látszólag nem volt gondja, a sajtóosztály ugyanis megkeresésünkre azt közölte, hogy az RTK-n 2018 áprilisában megtartott Kreatív bűnüldözők című versenyre készült kisfilm nem erotikus és a nemi identitást sem sérti.

Hozzátették azt is, hogy Angyal Miklós tanszékvezető, igazságügyi orvosszakértő nemzetközileg is elismert szakember, és a hallgatóknak a hasznukra válik, ha tőle tanulhatnak. Ráadásul egy névtelen bejelentés alapján nyáron már kivizsgálták az ügyet, és a vitatható témaválasztás, illetve a vulgáris nyelvezet miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették a videót készítő vezetőket.

Cikkünk megjelenését követően azonban az NKE újabb közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy ismét áttekintették a vizsgálat anyagát, és ennek során arra jutottak, hogy bár elismerik Angyal szakmai kvalitásait, és oktatói, valamint tudományos tevékenységét, immár úgy ítélik meg, hogy a kisfilm összeegyeztethetetlen az egyetem szellemiségével, és súlyosan rombolja az intézmény megítélését.

Ennek fényében kezdeményezték az országos rendőrfőkapitánynál Angyal Miklós megbízásának megszüntetését. Vagyis ezzel a rendőr ezredes befejezi az oktatói tevékenységét az egyetemen.

Csikász Brigitta

Megosztás