rendőrség

Megalázza-e alárendeltjeit? Belső vizsgálat a BRFK-n egy rendőri vezető furcsa viselkedése miatt

Egy alosztályvezető beosztottakkal szembeni viselkedését is vizsgálták a Budapesti Rendőr-főkapitányság belső ellenőrei – tudta meg az Átlátszó. A történtekkel kapcsolatos kérdéseinkre a rendőrség arra hivatkozva nem válaszolt, hogy belső ügyről van szó, ami nem közérdekből nyilvános adat.



Társadalmi célú hirdetés

Megalázza-e az alárendeltjeit, rasszista-e, elöljáróját kikerülve intéz-e dolgokat, hogyan beszél a beosztottjaival, illetve a berendelésekről az utolsó pillanatban értesíti-e az embereket? Többek között ezeket kérdezték a belső ellenőrzés munkatársai – az Átlátszó információi szerint – a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Közlekedésrendészeti Főosztály egyik alosztályának dolgozóitól nemrég.

Úgy tudjuk, hogy a belső ellenőrök faggatózását az alosztályvezetővel szembeni elégedetlenség váltotta ki.

Az Átlátszónak az állásukat féltő, ezért csak névtelenül nyilatkozó rendőrök azt mondták, hogy a problémás vezető kapcsolatai révén került egy vidéki város kapitányságáról a BRFK-ra, és úgy tűnik, hogy a korábban megszokotthoz képest jóval nagyobb ügyszámmal nem tud megbirkózni. Az őrnagy ezért lehet állandóan frusztrált, ami rajtuk csapódik le – tették hozzá.

Elmondták, előfordul, hogy az alosztályvezető teljesen váratlanul és indokolatlanul zokogásban tör ki, amivel nem tudnak mit kezdeni. Ezen kívül nem értik, hogy az őrnagy hogyan engedheti azt meg magának, hogy közterületen végzendő munkához az egyenruhát civil öltözékkel vegyítve jelenjen meg, és hogy ezt miért hagyják a főnökei.

Az Átlátszó a belső ellenőrzéssel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, de csak annyi választ kaptunk, hogy „a BRFK működését érintő, belső vizsgálatok részleteiről – tekintettel arra, hogy az nem közérdekből nyilvános adat – nem kívánunk nyilatkozni.”

Csikász Brigitta

A kép illusztráció. Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Megosztás